Schuim blokkeert huizen: projecten en constructie

Een van de populairste materialen voor moderne huizenbouw is het schuimblok. Het is gekozen door veel mensen die plannen voor de bouw van een woning met één verdieping of meerdere verdiepingen.

Het is de moeite waard om de eigenschappen, voor- en nadelen van privé-huizen gebouwd met schuimblokken, en enkele interessante projecten van vergelijkbare gebouwen te bekijken om erachter te komen hoe ze met uw eigen handen kunnen worden gebouwd.

Speciale functies

Het is geen geheim dat de moderne markt voor bouwmaterialen een rijk assortiment heeft, waaruit u de juiste producten voor elk budget kunt kiezen. Veel consumenten verkiezen tegenwoordig niet alleen betrouwbare en duurzame, maar ook goedkope materialen voor de bouw van particuliere huizen. Alle vermelde verzoeken worden beantwoord door middel van schuimblokken.Ze zijn goed omdat ze sterke en sterke constructies maken die hun meesters niet te veel kosten.

Op zich is het schuimblok een bouwmateriaal met een laag gewicht. Dankzij deze functie is werken met hem vrij eenvoudig. Bovendien onderscheiden schuimblokken zich door een speciale poreuze structuur, hoewel de laatste factor niet positief genoemd kan worden, omdat het de sterkte-eigenschappen van een dergelijk materiaal beïnvloedt.

Je kunt een huis van schuimblokken bouwen met je eigen handen. In onze tijd zijn dergelijke gebouwen heel gebruikelijk, omdat ze niet duur zijn en in korte tijd worden gebouwd. Sommige meesters vergelijken de constructie van zo'n blokhuis met de constructie van een ontwerper, omdat ze deze bouwmaterialen vastmaken zonder een speciale oplossing te gebruiken, en de blokken zelf zijn erg licht en volumineus.

Ondanks dergelijke onderscheidende kenmerken, moet je voor het bouwen van huizen uit schuimblokken duidelijke plannen maken, zoals het geval is bij andere erecties. Alleen met een goed ontworpen plan, kunt u een echt hoogwaardig, betrouwbaar en veilig blokhuis bouwen.

Veel gebruikers vragen zich af wat schuimblokken van alle bekende gazoblokov onderscheidt. Er moet worden opgemerkt dat de eerste een geometrie hebben die slechter is dan die van de gasblokken. Het vormingsproces in de cassettes staat u toe om de meest nauwkeurige afmetingen te ondersteunen, als het bedrijf een goede pasvorm heeft, maar dit is uiterst zeldzaam.

In de meeste gevallen worden schuimblokken gemaakt door kleine fabrikanten. Grote beleggers geven er de voorkeur aan te investeren in hightech apparatuur voor gasbeton.

Als gevolg van defecten die samenhangen met de vorm van schuimblokken, zijn er na het bouwen van huizen vaak problemen bij het uitlijnen van verschillende oppervlakken. Laat de koppeling staan ​​zonder dat deze verfijning onmogelijk is, omdat dit kan leiden tot het verschijnen van koude "bruggen". Ondanks dergelijke nuances zijn schuimblokken nog steeds populaire materialen in de bouw. Ze zijn niet alleen gekozen vanwege hun lage prijzen, maar ook omdat ze met hun eigen handen een huis kunnen bouwen. U hoeft geen rijke ervaring of speciale kennis te bezitten. Het is alleen nodig om geduld, vrije tijd en goede instructies te hebben, waardoor het in geen enkel stadium van de constructie mogelijk is om te vertrekken.

Nadelen en profs

Schuimblokken zijn niet ongebruikelijk in onze tijd. Ze zijn in bijna elke straat. De populariteit van dergelijke erecties wordt verklaard door de volgende positieve eigenschappen:

 • een van de belangrijkste voordelen van schuimblokken is hun lage thermische geleidbaarheid, dankzij dit kenmerk zijn dergelijke gebouwen behoorlijk warm en gezellig;
 • schuimblokken zelf hebben een klein gewicht, wat hen van veel vergelijkbare materialen onderscheidt, dankzij deze kwaliteit, kunt u uw eigen huis van dergelijke materialen bouwen zonder zelfs naar helpers te draaien - alles kan alleen worden gedaan
 • vanwege hun lage gewicht geven huizen met schuimblokken geen te grote belastingen op de funderingen van de fundering;
 • huizen in schuimbeton zijn geluiddicht;
 • dergelijke materialen zijn behoorlijk volumineus, dus de huizen ervan worden in korte tijd gemaakt en zonder speciale energiekosten;
 • een ander belangrijk voordeel van huizen met schuimblokken is dat ze niet duur zijn; het behaagt veel consumenten die niet klaar zijn voor te zware uitgaven;
 • indien nodig kunnen de blokken naadloos worden gearchiveerd, wat spreekt van hun flexibiliteit en bedieningsgemak; bovendien kunnen ze, indien nodig, worden gebruikt om verschillende gaten te maken zonder de eenheid zelf te schaden;
 • In de meeste gevallen zijn schuimblokken milieuvriendelijk, ze schaden de gezondheid niet en veroorzaken geen allergische reacties; Natuurlijk worden synthetische materialen soms gebruikt in hun productie, die niet absoluut veilig kan worden genoemd, maar dergelijke componenten in blokken vormen minder dan een half procent;
 • soortgelijke constructies kunnen bogen op lage hygroscopiciteit;
 • schuimblokken zijn duurzame materialen waaruit dezelfde duurzame huizen worden verkregen;
 • soortgelijke structuren zijn niet bang voor vuur, omdat ze niet ontvlambaar zijn en geen verbranding ondersteunen;
 • Veel mensen geloven dat schuimblokken alleen saaie en eentonige gebouwen maken, hoewel dit in werkelijkheid niet het geval is; van dit materiaal kun je in elke stijl een huis bouwen, het belangrijkste is om de fantasie aan te zetten en de nodige vaardigheden in te slaan;
 • dergelijke structuren vereisen geen decoratieve decoratie; het wordt gewoonlijk gebruikt om de structuur een meer esthetisch uiterlijk te geven, maar dergelijke componenten hebben in dit geval geen specifieke functionele betekenis.

Zoals u kunt zien, zijn er nogal wat voordelen aan huizen met schuimblokken. Dat is waarom ze zo populair zijn in onze tijd.Maar vlei jezelf niet en denk dat zulke constructies onberispelijk zijn. Ze hebben een aantal negatieve eigenschappen, die je zeker moet weten als je besluit om een ​​betonblok van schuim op je site te bouwen.

 • Allereerst is het erg belangrijk om rekening te houden met het feit dat dergelijke gebouwen met 2-3 mm per 1 meter meter krimpen, zodat het mogelijk is om over te gaan naar hun binnenhuisdecoratie in slechts zes maanden, of zelfs meer. Krimp in dit geval wordt veroorzaakt door een vrij lange reactie tussen de afzonderlijke componenten van de schuimbetonoplossing.
 • Zoals hierboven vermeld, hebben schuimblokken een structuur met poriën. Vanwege deze eigenaardigheid worden dergelijke materialen minder warmtegeleidend, het monteren van bevestigingen daarin is niet zo eenvoudig. Daarom moeten vakmensen tijdens constructiewerkzaamheden inslaan met speciale bevestigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor schuimblokken.
 • Het is niet nodig dergelijke blokhuizen te versieren, maar zonder een dergelijke toevoeging ziet de erectie er misschien niet zo nauwkeurig en esthetisch uit. Hier moet u bedenken dat voor dergelijke stichtingen gespecialiseerde verf en gips moet worden aangeschaft, speciaal ontworpen voor schuimbeton.
 • Schuimblokken hebben versterking nodig.Het anker moet op de plaatsen van openingen worden gelegd. Daarnaast is versterking nodig op elke 4-5 rijen blokken. Als u niet zorgt voor de constructie van een hoogwaardige versterkte riem, zult u geen betrouwbare vloeren en een sterk systeem van spanten kunnen installeren.
 • Moderne bouwmarkt wordt letterlijk overspoeld met vervalsingen. Omdat de grondstof voor de productie van schuimblokken goedkoop is, worden ze vaak artisanaal gemaakt. Als resultaat van dit werk worden bouwmaterialen van lage kwaliteit verkregen, die niet worden aanbevolen voor de bouw van een woonhuis.
 • Een van de belangrijkste nadelen van blokstructuren is dat het schuimblok een nogal breekbaar materiaal is. Natuurlijk is het hierdoor veel gemakkelijker om eraf te gaan en is het lichtgewicht, maar het kan niet beschikken over een goed draagvermogen.
 • Als je een huis van schuimblokken wilt plaatsen, moet je er rekening mee houden dat je hiervoor speciale berekeningen moet maken van de belasting op materialen. Het is noodzakelijk om zorgvuldig en nauwgezet de dikte van de wanden en scheidingswanden te berekenen, rekening houdend met eventuele belastingen. De wanden in dergelijke huizen worden meestal gebouwd met een kleine veiligheidsmarge.
 • Huizen gemaakt van materialen met cellen, kunnen niet bogen op een solide en rijke uitstraling. Om dit nadeel te elimineren kan slechts één juiste manier - om hoogwaardige afwerkingsmaterialen te gebruiken.
 • Voor huizen met schuimblokken is het noodzakelijk om vormvaste funderingsfunderingen uit te rusten. Dergelijke ontwerpen maken het mogelijk om niet de hoogste indicatoren van duurzaamheid af te vlakken op een bocht waardoor schuimbeton karakteristiek is.
 • Zoals eerder vermeld, hebben schuimblokken geen ideale geometrie, zoals dezelfde aerocrete. Daarom moet elk detail tijdens de bouw worden gemalen of getrimd, wat vaak behoorlijk wat tijd kost.

Uit het bovenstaande kunnen we concluderen dat er veel nadelen zijn in de schuimblok-erecties. Natuurlijk hangt veel af van de kwaliteit van een bepaald product. Niet minder belangrijk is de vaardigheid van de persoon die de bouw van een blokhuis begon.

Als wordt besloten om een ​​dergelijke woning zelfstandig te bouwen, moeten alle genoemde nadelen in aanmerking worden genomen om veel mogelijke problemen en tekortkomingen te voorkomen.

Types en materiaalkeuze

Er zijn verschillende soorten schuimblokken.Deze bouwmaterialen kunnen variëren in zowel de directe productietechnologie als de belangrijkste kenmerken.

Alle soorten schuimblokken worden verdeeld op basis van de volgende parameters:

 1. verschil in dichtheid;
 2. op welke technologie is gemaakt;
 3. welke verhardingsmethode werd toegepast;
 4. op het specifieke ontwerp van het schuimblok.

Volgens hun prestaties zijn deze bouwmaterialen onderverdeeld in verschillende subtypes.

 • constructie. Deze soorten schuimbetonblokken zijn bestand tegen indrukwekkende belastingen. Vaak worden ze gebruikt bij de constructie van gebouwen met meerdere verdiepingen. Grote constructieobjecten van schuimblokken van het structurele type zijn bovendien geïsoleerd, omdat dit materiaal wordt gekenmerkt door een hoge thermische geleidbaarheid.
 • Thermische isolatie. Vergelijkbare varianten van schuimblokken verschillen fundamenteel van structurele kopieën. Ze zijn niet thermisch geleidend. Dankzij deze functie zijn de woonkamers in het huis perfect beschermd tegen de kou van de straat. Opgemerkt moet echter worden dat de thermische isolatietypen van schuimblokken niet kunnen bogen op goede sterkte-eigenschappen.Om deze reden, als dit materiaal wordt gebruikt bij de bouw van een privéwoning, wordt het meestal gebruikt als een extra laag die is ontworpen om de isolerende eigenschappen te verbeteren.
 • Structurele isolatie. Deze soorten schuimblokken zijn universeel. Ze combineren verhoogde sterkte en uitstekende thermische isolatie. Deze materialen zijn bij uitstek geschikt voor de constructie van dragende muurplafonds of conventionele scheidingswanden. Vaak worden constructie- en isolatieblokken gebruikt bij de bouw van baden, laagbouw of particuliere woningen op één of twee verdiepingen.

Verschil deze bouwmaterialen en productietechnologie. In dit geval, de beslissende rol van de apparatuur die wordt gebruikt bij de vervaardiging van schuimblokken.

 • gegoten. Deze bouwmaterialen hebben een 'sprekende' naam - tijdens het productieproces worden speciale vormen gebruikt met extra scheidingswanden in de constructie. Het maken van gevormde schuimblokken wordt als het meest economisch beschouwd, hoewel het één ernstig nadeel heeft - de afmetingen van de resulterende blokken zijn niet exact gekalibreerd.
 • Snijd variëteiten van schuimblokken Maak een speciaal, klaargemaakt mengsel van de basissamenstelling door in verschillende elementen te snijden met een staalkoord. Een onderscheidend kenmerk van dergelijke materialen is dat ze ideaal gladde hoeken hebben en ook voldoende geometrische nauwkeurigheid hebben.

Schuimblokken verschillen van elkaar en hun ontwerpen, die in meer detail moeten worden beschouwd.

 • wand. Dit soort materialen is het meest populair en in trek. Er is veel vraag naar. Muurschuimblokken worden gebruikt in een voorstedelijke constructie en we kunnen niet alleen praten over een woonhuis, maar ook over alle huishoudelijke constructies. De eigenschappen en kenmerken van muurblokken maken hun gebruik zowel in residentiële als in economische constructie mogelijk.
 • Voor partities. Er zijn schuimblokken ontworpen voor de bouw van scheidingswanden. Ze onderscheiden zich door een kleine dikte - 100-150 mm. Het zijn uitstekende materialen voor de bouw van sterke en redelijk betrouwbare interne scheidingswanden in het huis. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van dergelijke blokken is dat ze indien nodig heel gemakkelijk kunnen worden bijgesneden.Vanwege deze kwaliteit, van de materialen van deze modificatie, voeren de meesters zeer originele figuratieve partities of elegante brede openingen met bogen uit.
 • Speciaal doel. Voor de vervaardiging van speciale trays gebruikten ze meestal schuimblokken voor speciaal gebruik. Het is in deze trays dat tijdens de constructie meestal versterking wordt aangebracht.
 • versterkte. Deze materialen zijn structuren gemaakt van een schuimblok versterkt met een robuust stalen frame. In de regel worden versterkte blokken gebruikt als springers in plaats van de klassieke varianten van gewapend beton.
 • gewoonte. Tegenwoordig zijn er op de markt van bouwmaterialen speciale schuimblokken met niet-standaard modificatie. Indien nodig produceren verschillende fabrikanten niet-standaard kopieën om klanten te bestellen.

  Alle soorten schuimblokken zijn onderverdeeld in de volgende typen:

  1. autoclaaf - een droogproces ondergaan in een autoclaaf;
  2. neavtoklavnogo - droog in standaard omstandigheden of in speciale stoomkamers.

  Wanneer u een geschikt schuimblok kiest voor het bouwen van een huis, moet u verschillende belangrijke criteria overwegen.

  • Dichtheidsmateriaala.Het specifieke doel van een of ander schuimblok is rechtstreeks afhankelijk van deze parameter. Constructiedelen hebben dus een dichtheid van 1000-1200 kg / m³, structureel en isolerend - 600-900 kg / m³ en warmte-isolerend - 300-500 kg / m³.
  • Variëteit blok. Er zijn klassieke opties, blokken met holtes en blokken van Lego-schuim. Het laatste type vergemakkelijkt de installatiewerkzaamheden aanzienlijk.
  • Rang en categorie van schuimblok. Als u van plan bent het blokhuis verder af te werken, is het toegestaan ​​schuimblokken van absoluut elke categorie te kopen. Het tweede ras is anders dan het eerste omdat het geen defecten vertoont. Verschillen in geometrische afmetingen worden gecompenseerd door de grootte van de naden. De selectie van individuele blokken kan de werktijd echter "uitrekken", evenals het verbruik van kleefmiddelen. Om deze reden raden deskundigen aan eersteklas materialen van betere kwaliteit te kopen.
  • Blokken van de derde klas ernstigere schade hebben. Bovendien kan hun poreuze structuur bepaalde afwijkingen hebben. Het wordt niet aanbevolen om dit type materiaal aan te schaffen voor de bouw van een woonhuis.
  • Poriegrootte. Het loont de moeite om aandacht te besteden aan de poriegrootte van schuimblokken.Hoe groter ze zijn, hoe hoger de thermische isolatie-eigenschappen van materialen zijn, maar hun sterkte zal lager zijn.
  • Plaats en bewaarcondities. In omstandigheden met hoge luchtvochtigheid wordt schuimbeton niet ernstig aangetast, in tegenstelling tot cellenbeton. Sommige van zijn kenmerken zijn echter nog steeds verminderd in deze instelling.
  • Kleurblok. Het is de moeite waard om aandacht te schenken aan de gekleurde schuimblokken. De kleur moet overal uniform en uniform zijn. Hoe lichter het materiaal, hoe minder cement erin aanwezig is.

  ontwerp

  Van schuimblokken kunt u huizen bouwen van absoluut elke wijziging. Het kunnen gebouwen zijn met één of twee verdiepingen, met een zolder en kelder of met een garage.

  Overweeg verschillende aantrekkelijke kant-en-klare projecten van particuliere huizen met schuimblok van verschillende ontwerpen en lay-outs.

  Huis met een oppervlakte van 86 vierkante meter. m

  Voor het muurmateriaal kunt u een combinatie van schuimblok en gasblok gebruiken. Als afwerking is een gevelsteen van goede kwaliteit een uitstekende optie. In de rol van vloeren is het toegestaan ​​om houten balken te gebruiken. Zo'n structuur kan de juiste vierkante vorm en één verdieping hebben. Bij de achterdeur is het bouwen van een kleine veranda.

  In het huis moet het hoofdplein worden gereserveerd onder een ruime woonkamer in combinatie met een keuken. Deze zone moet worden gescheiden door een muur, waarachter zich twee slaapkamers bevinden die bovendien van elkaar zijn gescheiden door een scheidingswand. Voor de tweede slaapkamer is er een plaats voor een badkamer, en daarna is het mogelijk om nog een slaapkamer te bouwen (in de hoek van het gebouw).

  Tussen alle genoemde kamers moet u een kleine hal uitrusten, recht daarvoor is er voldoende ruimte voor de stookruimte, berging en een kleine vestibule.

  Voltooiing van zo'n huis netjes zadeldak, afgezet met gordelroos.

  Huis met twee verdiepingen 6x6 m

  Vanuit het schuimblok kan een aantrekkelijk landhuis met twee verdiepingen met een afmeting van 6x6 m worden gebouwd. Het woongedeelte in een dergelijke constructie zal ongeveer 40-60 m² groot zijn. Op de eerste verdieping moet er een hal zijn met een trap naar boven (onmiddellijk na de toegangsdeur), een badkamer (direct achter de hal), en de resterende ruimte moet worden toegewezen aan een brede woonkamer in combinatie met een keuken. Op de tweede verdieping achter de scheidingswand rechts van de hal vindt een kleine maar comfortabele kleedkamer zijn plaats. De resterende helft van de vloer moet worden verdeeld in twee aparte slaapkamers.

  Voor de buitenkant van een dergelijke erectie is het toegestaan ​​om een ​​decoratieve steen of baksteen te gebruiken en een flexibele tegel op het dak van een complexe structuur te plaatsen.

  Bij de ingang van het huis kan een kleine veranda met een luifel leiden.

  Huis met twee verdiepingen van 200 - 300 vierkante meter. m

  Aan de ene kant van het gebouw, moet een kleine veranda met een nette leunendekap bij de toegangsdeur worden gebouwd. Aan de andere kant, op de begane grond, is er een terras. In het huis onmiddellijk na de veranda (tegenover) moet bevinden vestibule, en aan de rechterkant van het entreegebied - de stookruimte. Dit deel van het huis wordt gereserveerd voor verwarming en watersystemen. Voor de vestibule moet er een gebied zijn voor een gang, die de rest van de ruimte in twee helften zou verdelen: rechts een slaapkamer en een kast met een trap en links een grote woonkamer en een keuken. Het ganggedeelte kan worden "afgesloten" met een compacte badkamer en een andere slaapkamer aan de linkerkant. Aan de voorzijde van de keuken-eetkamer, gelegen naast de woonkamer, ziet er geweldig terras met een oppervlakte van 12.8-13 m².

  Op de tweede verdieping kan de trap een badkamer en een hoekslaapkamer delen en direct naar de hal gaan.Dit gedeelte deelt een slaapkamer aan de linkerkant en een tweede badkamer aan de rechterkant. De resterende helft van de tweede verdieping moet worden genomen onder twee ruime slaapkamers en een kleine kleedkamer ertussen. In de omstandigheden van een dergelijke tweede verdieping is het mogelijk om 2 balkons tegelijk te bouwen. Een van hen met een oppervlakte van 8,7 m² vindt zijn plaats in de buurt van de hoekslaapkamer aan de linkerkant, en de tweede, een klein balkon (5,7 m²) - in de buurt van de slaapkamer er recht voor.

  Voor de buitenkant van zo'n luxe huis, kunt u perzik speciale pleister gebruiken voor schuimblokken. Op het dak zien er grote gordelroos van roodbruine tint en het onderste deel van het huis moet worden versierd met decoratieve steen.

  constructie

  Huis van schuimblokken kan met uw eigen handen worden gebouwd. Om dit te doen, is het belangrijk om zich aan de instructies te houden en geen van de stadia van het werk te negeren. Het is de moeite waard om te overwegen hoe je een huis met schuimblokken op de juiste manier kunt bouwen, gaande van de keuze van de fundering tot de afwerking.

  Een basis kiezen

  Om een ​​blokhuis zo betrouwbaar en zo consciëntieus mogelijk te laten zijn, moet het worden gebouwd op een geschikte ondergrond die zijn gewicht veilig kan dragen.Alvorens tot de bouw van de fundering over te gaan, moet een geodetische opsplitsing van de assen op de locatie worden gemaakt op basis van de diepgang.

  Bepaling van het specifieke type fundering voor een blokhuis, het is noodzakelijk rekening te houden met de grondwaterstand op de locatie, evenals met de diepvriesdiepte, het specifieke type grond en de directe belastingworden geproduceerd op de stichting. In de meeste gevallen, wanneer de eigenaar zelf een huis bouwt, verzuimt hij om het ontwerpwerk uit te voeren, omdat ze vaak een aardige cent kosten. Als de grondwaterstand en de specifieke grondsoort door u zelf kunnen worden bepaald, nadat u een put van 2,5-3 m hebt voltooid, is het aan te bevelen om de exacte berekening van de belastingen op de fundering, evenals de diepte van de fundering en het type aan de juiste specialisten toe te vertrouwen.

  Meestal, als het grondwaterpeil zich op een diepte van minder dan 2 meter bevindt, wordt een plakfundering van een monolithisch type tot stand gebracht. Als de opgegeven waarde de markering van 2 meter overschrijdt, het niveau van bevriezing van de bodem niet 1 meter bereikt en de grond is slecht uitbarstend of in het algemeen niet gehard, dan kunt u de basis van een kleine dieptebandversie bouwen. Zelfs een onervaren meester zal in staat zijn om zo'n constructie voor te bereiden.

  Stapsgewijze instructies voor de installatie van de fundering moeten worden overwogen bij het voorbeeld van een tapestructuur

  1. Om de juiste opmaak te maken, graaf een greppel van de vereiste breedte en diepte. Een grindzand "kussen" met een dikte van 15-20 cm wordt op de bodem geplaatst.
  2. Maak vervolgens een bekisting van geschaafde planken. Hun dikte moet ongeveer 5 cm zijn Stutten moeten worden geplaatst, met een afstand van 1 meter. Dit is nodig zodat het beton niet tot de vervorming van de resulterende structuur leidt.
  3. Als u een bekisting maakt, kunt u de wapening installeren. Alvorens beton te storten, worden de platen bevochtigd met water en vervolgens wordt het beton geleidelijk aan met een verdichter voor elke laag getrild door te trillen.
  4. Na voltooiing van deze werken moet de fundering worden afgesloten met een doek of zaagsel. In zijn ruwe staat moet hij verouderd zijn om kraken te voorkomen.
  5. Daarna kunt u de bekisting ontmantelen en waterdicht maken. Ze zijn nodig om de fundering te redden van het vernietigende effect van grondwater en eventuele neerslag. Waterdichting coatings moeten worden toegepast op alle externe oppervlakken met behulp van verschillende methoden en materialen.

  Nadat u al deze werken hebt voltooid, moet u een specifieke lay-out plannen van het gebied rond het huis, met de voorziening van de afvoer van het gebouw. Na 28 dagen kan de funderingsstructuur worden gestart om te laden en door te gaan naar de constructie van wanden.

  Wij bouwen muren

  Als de fundering eindelijk geconsolideerd is en de nodige kracht krijgt, kunt u doorgaan met de constructie van de muren.

  Dit proces omvat verschillende stappen.

  • Voordat u de eerste rij schuimblokken legt, moet u ervoor zorgen dat de basis horizontaal is met een niveau. Eventuele afwijkingen mogen de 30 mm niet overschrijden.
  • Je moet een cement-zandmortel plaatsen met een laag van 1-2 cm, en daarop een waterdicht materiaal op een rol leggen. Het is raadzaam om het te maken met een lichte overlap (ongeveer 15 cm).
  • Dit wordt gevolgd door een zeer serieuze taak - dit is het leggen van de eerste rij buitenmuren. Houd er rekening mee dat schuimblokken alleen volgens het project moeten worden geïnstalleerd, omdat alle volgende rijen afhankelijk zijn van de eerste.
  • Eerst moeten de blokken in de hoeken van het cementzandmengsel worden geplaatst. De bovenkant van de materialen moet op niveau worden gecontroleerd, ze moeten strikt horizontaal zijn.
  • Tussen de details in de hoeken is het noodzakelijk om het speciale koord uit te rekken. Betreffende dit, zouden de tussenblokken moeten worden gelegd.
  • Als u een blok met niet-standaard dimensionale parameters nodig hebt, moet dit worden opgeslagen. U kunt hiervoor een ijzerzaag gebruiken.
  • Het is mogelijk om over te gaan tot het leggen van de tweede rij in enkele uren, wanneer de oplossing van de eerste rij is gefixeerd. Blokken worden ook vanuit de hoeken geplaatst en vullen de openingen ertussen.
  • Elk nieuw niveau is ingedeeld met een dressing van de vorige tot een diepte van minimaal 100 mm. Het is noodzakelijk om vuil te verwijderen met een borstel.
  • De kruising van de binnenwanden met de buitenmuren moet worden gedaan met een ligatie.
  • Om partities te plaatsen, pas je speciale banden toe, gestapeld in de naden. Het ene uiteinde van het anker wordt in de wand geplaatst en het andere uiteinde tussen de schuimblokken van de scheidingswand. Het is noodzakelijk om elke 2 rijen blokmetselwerk speciale flexibele verbindingen tot stand te brengen.
  • Om de muren verder te versterken en ze stabiliteit te geven, is het noodzakelijk om versterking aan te brengen. Het is noodzakelijk om de wapening in de holtes aanwezig in het bouwmateriaal te leggen, die vooraf zijn gemaakt met behulp van een wandvolger.
  • Voor de organisatie van springers boven ramen en deuren worden kant-en-klare constructies van geschikte afmetingen gebruikt. Het is de moeite waard aandacht te schenken aan het gebied van ondersteuning en montagetrouwheid. Om alles duidelijk te maken, moet de jumper worden uitgeschakeld met een rubberen hamer. Als de lengte meer dan 125 cm is, moeten er extra steundelen worden gebruikt die dit ondersteunen.
  • Als het huis meer dan één verdieping heeft, moet u speciale aandacht besteden aan de plaatsing van plafonds met vloerverwarming. Leun niet direct op schuimblokken. Giet hiervoor een monolithische versterkte band van beton bovenop de blokbodems. Op zo'n vliegtuig en worden platen gelegd.
  • De versterkte riem zal de ondersteunende structuren rond de omtrek binden en zal verantwoordelijk zijn voor de uniforme belasting van de wanden. Armopoyas-afmetingen zijn meestal standaard: de hoogte is 200 mm en de breedte is 300 mm.
  • Wanneer de betonoplossing in de versterkte riem hard wordt, worden er platen op gelegd.
  • De tweede verdieping moet op dezelfde manier worden gedaan als de muren van de eerste. Eventuele onregelmatigheden moeten met een schaafmachine worden verwijderd. Verwijder overtollige lijm met een spatel en bedek alle openingen met voeg.
  • Wat de zolderverdieping betreft, moet dit op dezelfde manier worden gedaan als de vloer. Je kunt natuurlijk een structuur met balken bouwen. Ze kunnen van metaal of hout zijn gemaakt.

  Dakinstallatie

  Zet de muren, u kunt overgaan tot de vervaardiging van het dak. Een dergelijk ontwerp kan één helling, twee hellingen, een heup of een mansarde hebben.

  Om een ​​kwalitatief goed dakblok uit te rusten, moet het huis in de volgende volgorde staan:

  1. elementen zoals dakbalken worden eerst geïnstalleerd;
  2. daarna is het noodzakelijk om over te gaan naar het ontwerp van de lat en het tegenrooster;
  3. volgende is het werk in verband met het leggen van isolatie;
  4. de volgende stap is het leggen van dakbedekking, waarvan het bereik vandaag meer dan ooit is; materialen zoals dakshingles, verkrijgbaar in verschillende kleuren, metalen tegels, stalen dakbedekking of lichtgewicht coatings op rollen zijn tegenwoordig vooral populair.

  Nadat je al deze werken hebt voltooid, kun je veilig doorgaan naar de laatste fase - het huis afmaken.

  decoratie

  Het is noodzakelijk om de interieurdecoratie van het schuimblokhuis uit te voeren, rekening houdend met enkele kenmerken en nuances die horen bij gebouwen van dit type.Allereerst moet eraan worden herinnerd dat het in dergelijke gebouwen niet wordt aanbevolen om naar de zogenaamde natte werken te gaan. Dit komt door het feit dat de wateropname van schuimblokken niet meer mag bedragen dan 12% van het oorspronkelijke werkelijke volume. Daarom is het nogal problematisch om de blokwanden te bekleden met een gipsmengsel. Het wordt aanbevolen om hoogwaardige afwerkingsmaterialen aan te schaffen die speciaal voor deze redenen zijn ontworpen of om af te werken op basis van een frame.

  Hiervoor zijn de volgende opties het beste:

  1. plastic / PVC-panelen;
  2. vellen gipsplaat - het specifieke type van dit materiaal zal afhangen van de ruimte waarin het zal worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld voor een keuken of badkamer, u moet vochtbestendige vellen van gipsplaat kopen;
  3. platen van gipsvezels.

  Alle bovenstaande materialen worden op vooraf voorbereide frames geïnstalleerd. Ze zijn gemaakt van metalen geleiders of van houten staven. Oppervlakken van platen van gips en gipsvezel na de voltooiing van installatiewerkzaamheden moeten bovendien worden bedekt met hoogwaardige plamuur.Daarna kunt u overgaan tot het ontwerpen van decoratieve coatings, zoals behang, verf of gipsmengsels.

  Bovendien in ruimten waarin de verhoogde luchtvochtigheid zal plaatsvinden, moeten de muren goed paroizolirovat zijn. Het is noodzakelijk dat de overtollige vloeistof en vocht zich niet ophopen in de schuimblokken, omdat dit na verloop van tijd kan leiden tot hun vernietiging en mislukking. In de omstandigheden van dezelfde badkamer is dus een dampschermfolie vooraf geïnstalleerd op de wanden en er is een speciale infraroodconstructie gemaakt van gipsvezelplaten op geplaatst, waarop het mogelijk is de tegels te lijmen.

  Het is noodzakelijk om de afwerking van het blokhuis op een zeer verantwoordelijke manier te benaderen. Geen noodzaak om te beknibbelen op kwaliteit en geschikte materialen. Gewoon verf of pleister voor muren met schuimblokken werkt gewoon niet.. U kunt dus niet alleen een esthetisch interieur maken, maar ook bouwmaterialen aanzienlijk beschadigen.

  aanbevelingen

  Als je besluit zelf een blokhut te bouwen, Het is niet alleen nodig om te vertrouwen op stapsgewijze instructies, maar ook om rekening te houden met enkele aanbevelingen van experts, om niet de veelgemaakte fouten van de meeste meesters tegen te komen.

  • Er moet rekening mee worden gehouden dat de basis niet alleen onder de externe, maar ook onder de interne muurconstructies moet worden gelegd.
  • De wanden van de fundering kunnen worden geïsoleerd met verschillende materialen. De meeste moderne huismannen geven de voorkeur aan goedkoop schuim.
  • Bij het leggen van de eerste en volgende rijen van schuimblokken mag niet vergeten dat je nodig hebt om de openingen die nodig zijn voor de toekomstige installatie van deurpanelen en ramen te verlaten.
  • Verwaarloos de versteviging van de deur- en raamopeningen niet. Dit moet zowel bovenaan als onderaan worden gedaan. Boven de deuropening moet je een springer maken. De procedure is in beide gevallen hetzelfde.
  • Als de schuimblokken die u wilt kopen voor de bouw van een privéwoning, een heterogene kleur hebben, kan dit erop wijzen dat ze zijn gemaakt met een inbreuk op de technologie. Materialen kunnen bijvoorbeeld op een versnelde manier worden gedroogd, wat een grove overtreding is. Dergelijke producten zijn beter om niet te kopen.
  • Op basis van hun ervaring adviseren veel eigenaren van privéhuizen om de uitgegraven bodem niet weg te nemen - het past misschien wel in de inrichting van de tuin.
  • Wanneer u bouwwerkzaamheden uitvoert, moet u niet vergeten dat het beton tijdens het drogen niet wordt aanbevolen om in direct zonlicht te worden achtergelaten. Bovendien moet deze van tijd tot tijd worden bevochtigd. Anders kan het barsten.
  • Als houten onderdelen worden gebruikt bij de bouw van het dak of bij de afwerking in een blokhuis, wordt aangeraden om te worden behandeld met speciale beschermingsmiddelen - ontsmettingsmiddelen. Zonder dergelijke verbindingen kunnen natuurlijke materialen gaan rotten en instorten of een "thuis" worden voor boomparasieten, waarvan de verwijdering geen gemakkelijke taak is.
  • Experts adviseren niet om bouwsteenhuizen met kelders of ondergrondse verdiepingen te bouwen. Dit komt door het feit dat dergelijke gebouwen vaak overstroomd zijn. De eigenaren zullen veel moeten uitgeven aan waterdichtmakende materialen en drainage.
  • Eerder werd vermeld dat er te veel nep- en lage kwaliteit schuimblokken op de moderne markt voor bouwmaterialen zijn. Om ervoor te zorgen dat de goederen geen vals product zijn, moet u op de verpakking letten - de blokken moeten in plasticfolie worden verpakt, die hen beschermt tegen invloeden van buitenaf, vochtigheid en vocht.Bovendien moeten de materialen worden gepalletiseerd en gelabeld met de opgegeven informatie over de dichtheid, categorie en toegestane fouten in dimensionale waarden.
  • Het uiterlijk van de onafgewerkte schuimblokken is nogal eentonig en niet het meest aantrekkelijk. Om de structuur nieuw leven in te blazen, is het de moeite waard om externe materialen zoals baksteen, decoratieve of natuursteen te gebruiken.
  • Het aanbrengen van schuimblokken wordt aanbevolen met het gebruik van speciale lijm. Het moet worden geselecteerd in overeenstemming met het specifieke type bouwmateriaal. Natuurlijk kunt u in plaats van lijm een ​​cementzandmengsel gebruiken, hoewel dit in veel opzichten inferieur is aan de eerste variant, omdat het koude 'bruggen' in het huis vormt.

  beoordelingen

  De meeste beoordelingen van schuimblokken zijn positief. Mensen houden niet alleen van lage kosten en betrouwbaarheid, maar ook van het gemak van het zelf oprichten van dergelijke gebouwen. Sommige gebruikers waren verrast over hoe gemakkelijk en snel ze met alle bouwwerkzaamheden omgingen. Volgens sommigen van hen groeide "de muren van het huis met sprongen en grenzen", wat wijst op de probleemloze installatie en snelheid.

  Veel mensen waren blij met het feit dat het schuimblok zelf een universeel materiaal is. Velen gebruikten het voor de bouw van kleine privé-huizen en cottages, evenals voor cottages van verschillende groottes. Net als huiseigenaren en het feit dat de huizen van het schuimblok door de jaren heen niet beginnen af ​​te brokkelen en in te storten, zelfs als de muur verschillende bevestigingsmiddelen moet installeren, zoals een anker.

  Over de belangrijkste nuances van het bouwen van een huis van schuimblokken, zie de video hieronder.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer