Voortenten voor het terras: de keuze van het ontwerp

Rusten op het terras was zo comfortabel mogelijk, dit gebouw zorgt vandaag voor de aanwezigheid van de markies. Op de Russische markt zijn dergelijke ontwerpen relatief recentelijk verschenen, maar ze worden met vertrouwen populair, niet alleen als dekmantel voor het terras, maar ook als een stijlvol designelement. De keuze van de marquise moet opzettelijk zijn, wat onmogelijk is zonder inzicht in de voor- en nadelen van individuele soorten.

afspraak

Het terras is een open, omheind bijgebouw van het hoofdgebouw, een platform voor recreatie. De marquise voor haar is niets meer dan een luifel, gepresenteerd in verschillende versies. Het doel van dit ontwerp is om het terrasterrein te beschermen tegen de zonnestralen en een gezellig microklimaat te creëren.Ze kan het buitenterras niet beschermen tegen onweer, sneeuw, wind.

Naast de zonbeschermingsfunctie is de markiezin een stijlvol element van de architectonische decoratie van het terras. Het onderscheidende kenmerk van luifels is de mogelijkheid om de constructie indien nodig te ontmantelen. De markies dankt zijn naam aan de Venetiaanse markies Francisco Borgio, die voor het eerst zo'n ontwerp voor zijn geliefde creëerde om comfortabel te ontspannen, waarbij de rustruimte werd bedekt met textiel.

Speciale functies

De marquise wordt slechts voorwaardelijk als een luifel beschouwd. Vaak sluit het het terras niet volledig af, in tegenstelling tot de overkapping. Tegelijkertijd kan het volume van het te sluiten gebied naar wens worden aangepast. Zijn vorm is altijd stijf en duidelijk gefixeerd, ondanks het feit dat het belangrijkste materiaal van het model stof is. Afhankelijk van het model kan dit onder meer de hellingshoek en de opening aanpassen.

Als u de opening wilt afstellen, hoeft u deze helemaal niet te demonteren. Het ontwerp heeft een geautomatiseerd systeem van noodzakelijke functies. In tegenstelling tot een conventionele overkapping is er in een dergelijk systeem geen extra frame nodig voor installatie.De bevestiging gebeurt hoofdzakelijk ten koste van één zijde van de verlenging.

waardigheid

Deze apparaten hebben verschillende voordelen:

 • Markiezen voor terrassen zijn eenvoudig te installeren. Installeer ze zelf is niet moeilijk. Het vereist geen hulp van een specialist. Deze aanpak bespaart het gezinsbudget.
 • Textiel is ademend en beschermt tegen hitte. Vanwege dergelijke eigenschappen op het terras in de hitte zal comfortabel zijn. In dit geval wordt het ontwerp in de meeste gevallen gekenmerkt door eenvoud en bruikbaarheid.
 • Deze systemen zijn gemaakt van textiel met antiseptische impregnatie, zodat het materiaal wordt beschermd tegen de vorming van de omgeving voor het ontstaan ​​van schimmels en schimmels.
 • De meeste intrekbare structuren van vandaag zijn geautomatiseerd. Systemen zijn uitgerust met speciale sensoren die ervoor zorgen dat het apparaat wordt gesloten afhankelijk van de specifieke situatie.
 • Door het impregneren met polyurethaan worden textiel niet onder spanning verscheurd. Teflon-impregnatie voorkomt dat er verschillende soorten vuil op het oppervlak van het canvas achterblijven.
 • Ingevouwen nemen glijdende constructies niet veel ruimte in en zijn ze ook niet onderhevig aan windstoten.
 • Deze producten hebben een rijke selectie kleuren. Hierdoor kan het terras een uniek uiterlijk en een harmonieuze volledigheid van de samenstelling van het interieur geven.
 • Als de zonwering de ramen uit het zonlicht sluit, zorgt dit voor extra koelte in het huis.

Voortenten zijn de decoratie van de terrassen. Ze maken de open ruimte speciaal, passen zich aan de gewenste atmosfeer aan en maken de rest comfortabel. Vaak proberen ze in verband hiermee in toon op te nemen met de bestaande meubels en ze op zo'n manier aan te schaffen dat het product overeenkomt met een bepaalde stijl. Het eenvoudige ontwerp draagt ​​bij aan de aangename perceptie van het terras. Dus de uitbreiding naar het huis ziet er goed verzorgd uit. Vaak, voor een grotere decoratie van het terras, halen de eigenaars van het huis extra accessoires mee naar deze ruimte in overeenstemming met het textiel van de markies.

Materiaalkeuze

Deze scharnierende constructie voor terrasvormige uitbreidingen van de hoofdwoning kan worden gemaakt van verschillende materialen en componenten. Voor stoffen met een andere stof.

Overweeg de belangrijkste typen.

 • Acryl. Dit materiaal heeft hoge kwaliteitseigenschappen, zo een zonnekap elimineert de vorming van zonnebrand.Het is waterdicht, duurzaam, kan een andere breedte hebben, wordt in een groot assortiment verkocht, verschilt in een rijk kleurengamma van kleuren.
 • Polyester. Dit textiel is een materiaal van kunstmatige oorsprong met behulp van waterafstotende impregnaties. Kenmerkend voor het materiaal is de bestendigheid tegen zonlicht en duurzaamheid, waardoor de duurzaamheid wordt gegarandeerd.
 • Polyvinylchloride Deze stof is populair vanwege de weerstand tegen temperatuurveranderingen. Met deze functie kunt u het beschermende bouwtextiel niet verwijderen in het koude seizoen: een PVC-luifel van dit type is bestand tegen sneeuw en verschillende mechanische belastingen.

Dit materiaal is een gespecialiseerd textiel voor straatgordijnen. De samenstelling en impregnering ervan verschilt van stoffen die in reguliere winkels worden verkocht. Het is niet transparant, maar geverfd materiaal dat wordt gebruikt voor auto- en parkeerschermen.

ontwerp opties

Voortenten worden gebruikt voor terrassen en veranda's, die verschillen van het terras gesloten type ontwerp. In dit geval zijn de luifels meer decoratieve belasting.Het type product is afhankelijk van het ontwerp van het lagerframe. Volgens het doel van het gebruik van deze structuren zijn onderverdeeld in verschillende rassen.

open

Deze categorie omvat lichtere systeemconfiguraties. Deze apparaten zijn het populairst onder kopers. Ontwerpen impliceren een nis in de muur voor een juiste installatie. Als het er niet is, is een vizier geschikt waar u het transformatiesysteem kunt verbergen tegen slechte weersomstandigheden. Deze modellen zijn een klassiek canvas zonder naden en zijvlakken.

Cassette (semi-cassette)

Deze soorten zijn opmerkelijk voor het verborgen mechanisme dat verantwoordelijk is voor de beweging van de marquise. Dergelijke systemen zijn handig omdat het apparaat in het proces niet vastloopt, wat bijdraagt ​​aan hun populariteit bij klanten. Systemen zijn duurzame functies van hoge kwaliteit. Ze hebben verschillende variëteiten.

 • lade Systemen worden vaak gebruikt in gemeenschappelijke ruimtes (bijv. Zomerterrassen). Ze beslaan het grootste deel van het terras, indien nodig zijn ze gemakkelijk te verwijderen.
 • koepel Marquises zijn opmerkelijk vanwege hun vorm, die op een paraplu lijkt.Ze zien er prachtig uit, dicht bij de zon, indien nodig, gemakkelijk gevouwen.
 • vitrine variëteiten worden tegenwoordig zelfs gebruikt voor de decoratie van open balkons en loggia's. Hun onderscheidende kenmerk is de mogelijkheid om textiel te vervangen indien nodig.

Bovendien zijn markiezen verdeeld in structuren van horizontaal en verticaal type. Overweeg de nuances van elk.

 • Horizontaal. Dit type luifel is een luifel die zich parallel aan de grond of met een lichte helling bevindt, zoals een dakhelling. De afmeting van de luifel kan anders zijn. De laatste tijd ligt de nadruk op grote variëteiten die verschillen in verschillende vormen.
 • Vertical. Verticale structuren zien eruit als een gespannen canvas gordijn dat mensen op het terras beschermt tegen de brandende zon, wind en zelfs regen, evenals de nieuwsgierige blikken van hun buren. Hun voordeel, gebaseerd op de complexiteit van het systeem, is het vermogen om de sluiting aan te passen, waardoor het gebied van de structuur kan worden gevarieerd.

Beheer en zorg

De bediening van de zonwering kan handmatig, geautomatiseerd en op afstand plaatsvinden. Het hangt af van het specifieke type luifel.

Levergewalste soorten zijn uitgerust met een speciale beugel die textiel in een rol kan vouwen. Het sluiten en openen van het web gebeurt volgens de rotatiemethode.

Het kapscherm van de koepel bestaat uit verschillende bogen die aan de basis zijn verbonden, waarop waterdicht textiel is bevestigd. Tegenwoordig kan de vorm van de koepel lijken op een cirkel, een ovaal en zelfs een rechthoek. Het openen wordt uitgevoerd door middel van een koord dat alle elementen van de structuur verbindt.

Marchisoleta is een kruising tussen de twee eerste soorten. Ze zijn horizontaal, met naar beneden afgerond. Meestal worden deze tentsystemen gebruikt voor het decoreren van de ramen van cafés of winkels, als aanvulling op de compositie met bloemen in potten. Gebruik in het ontwerp van het terras is nogal decoratief.

Glijdende structuren zijn horizontale variëteiten die een canvas vormen en uit verschillende secties van dezelfde grootte vouwen. Rechte variëteiten - dit is een vlak zicht op het vizier.

Zorg voor elk ontwerp verlengt de levensduur van de zonwering.

Bekijk enkele eenvoudige richtlijnen voor het gebruik van deze producten:

 • Deskundigen adviseren om de structuur voor de winter te demonteren of in een speciaal geval in te pakken.
 • Er moet minstens één of twee keer per jaar onderhoud aan de zonwering worden uitgevoerd. Dit impliceert de vervanging van smeermiddel voor glijdende onderdelen, evenals de aanpassing van elementen.
 • Het is niet toegestaan ​​om een ​​extra belasting op de markiezin te creëren: u kunt de voortent niet aan verschillende items hangen die van het oppervlak kunnen glijden of bijdragen aan de afbuiging van textiel.
 • Tijdens sterke windstoten, hagel, ijskegels, moet de markies worden uitgeschakeld: dit zal het systeem tegen verstoring beschermen.
 • Als demontage nodig is, is het de moeite waard om een ​​specialist uit te nodigen. Het ontwerp is uitgerust met voldoende krachtige veren die kunnen worden verwond als ze niet juist zijn gemonteerd.
 • Gebruik geen vloeibare of poedervormige afwasmiddelen voor het afwassen, vloeren, ramen of houten oppervlakken voor het reinigen van textiel. Voor dergelijke ontwerpen verkopen speciale formuleringen.
 • Gebruik deze om de luifelspons, zachte doek of een zachte borstel schoon te maken. Als u grote stofdeeltjes moet verwijderen, kunt u het oppervlak stofzuigen.
 • Om de UV-bescherming te herstellen, die wordt gewist bij elke natte tentreiniging,koop een speciale tool en spuit deze over het hele gebied.
 • Ontdoe het stof van de stomerij: schud gewoon het materiaal.

Houd rekening met een dergelijke nuance: onjuiste installatie kan doorhangen van de zonwering veroorzaken, wat leidt tot een vervorming van de vorm.

De spanning van het web moet voldoende zijn. In dit geval vereist de grotere afmeting van de structuur meer zorg.

Hoe te kiezen?

De keuze voor een design-zonwering hangt af van de voorkeuren van de koper, het gebruiksdoel en de budgetmogelijkheden. Het is de moeite waard om te overwegen dat de film minder zal kosten. Hoewel het land van herkomst in elk geval van belang is. Een hoogwaardig acryldoek met afmetingen van 1,5 m kost bijvoorbeeld ongeveer 1000-1200 roebel per meter. Polyester, bijvoorbeeld, de Koreaanse productie kost 300-350 roebel, het equivalent van het Amerikaanse bedrijf kost 900-1000 roebel.

Als u niet alleen de bovenkant, maar ook de zijkant moet sluiten, is het verstandig om een ​​model met vouwbare elleboog van acryltextiel te kopen. Deze stof houdt perfect UV-stralen vast, maar is ademend. Uiterlijk zien deze producten er stijlvol uit, ze hebben veel kleuren die elk terras versieren.

Als je je wilt verbergen voor de mening van nieuwsgierige buren, kun je de markies kopen met een dalende helling van de schouder. Koop modellen in een cassette of een speciale beschermhoes.

Deze producten kunnen ook worden gekocht voor tuinhuisjes: de keuze is echter afhankelijk van de kenmerken van de gezichten (de lengte van de zonwering is afhankelijk van een specifieke parameter van de helling).

Als u een marquise koopt, geeft u de voorkeur aan een met teflon geïmpregneerd product: een dergelijke luifel zal tijdens het gebruik niet uitrekken en kreukelen; in dit geval zijn kreukels van textiel uitgesloten.

Kijk bij het kopen op het etiket "UV-filter." Dit geeft aan dat de markies een antireflecterend bezit heeft. Wanneer u een groot elleboogmodel kiest, moet u zorgen voor de aanwezigheid van extra lagers (om de belasting op de bocht te verminderen).

Voor pergolnogo moet de bouw zorgen voor de aanwezigheid van een of twee steunen, die bijdragen aan de grotere sterkte van de voortent en de bescherming tegen sterke windstoten. Balkonsysteem kan uit twee of drie secties bestaan. Let bij het kiezen van een dergelijk product op de betrouwbaarheid van de langsligger, die zich in het midden van het vertrek bevindt.

Om het product langer te laten duren, moet u de modellen uitgerust met een sensor van dichterbij bekijken, rekening houdend met de verschillende windsterkten. Bovendien hebben hedendaagse ontwerpen de mogelijkheid om verschillende bescherming aan te passen in relatie tot verschillende graden van intensiteit van zonlicht.

Benader de kwestie van het grondig kiezen van een product. Je krijgt niet het eerste dat je leuk vindt: het ontwerp mag niet naar het terras gaan of helemaal niet zijn wat je nodig hebt. Bestudeer de functies van het model dat u wilt kopen, zorgvuldig. Het is belangrijk dat het mechanismenysteem betrouwbaar en duurzaam is.

Koop een aankoop in een vertrouwde winkel. Hiervoor bladert u door de beoordelingen over het model dat u bevalt, neemt u verschillende opties ter vergelijking op. Aarzel niet om de verkoper om een ​​certificaat van kwaliteit en gerelateerde documentatie te vragen: elk serieus bedrijf levert documenten voor zijn assortiment, waarmee wordt bevestigd dat het voldoet aan de veiligheidsnormen en internationale normen.

Let op het mechanisme: het mag niet vastlopen, terwijl het belangrijk is dat het systeem gemakkelijk en gemakkelijk kan worden geopend en gesloten.

Moeilijke configuraties zijn meer vatbaar voor breuk. Wanneer u een kleur kiest, geeft u de voorkeur aan lichte kleuren: het textiel van een dergelijke luifel warmt niet op omdat de producten in donkere kleuren van het kleurenpalet warmer worden.

Hoogwaardig product heeft altijd een garantie. Vergeet het niet. Als het ontwerp het heeft, zal de verkoper dit feit benadrukken. Let op de dichtheid van het materiaal: in namaak laat de kwaliteit van de stof veel te wensen over. In dit geval moet de structuur over het hele gebied hetzelfde zijn. Uitgesloten hobbels, knobbeltjes. Hetzelfde geldt voor metalen onderdelen: er mogen geen krassen, spaanders, deuken op de beugels zitten. Dit is het eerste teken van een huwelijk.

Hoe te installeren?

In de meeste gevallen, om de structuur te installeren, moet deze aan de muur worden vastgeschroefd. De installatie impliceert de aanwezigheid van een tekening, waarop de installatie in de toekomst zal worden uitgevoerd. Als het model klaar is, wordt het met metalen hoeken aan de muur vastgeschroefd. Als het product onafhankelijk wordt gemaakt, is de procedure enigszins anders.

Overweeg de basiswerkstappen.

 • In de tekening wordt de hoofdmarkering uitgevoerd, de afmetingen van de hoogte van het model worden aangegeven, rekening houdend met de bovenste en onderste punten, de breedte van het schermdoek, de parameters van de uitbreiding.
 • Volgens metingen verwerven ze textiel met de nodige technische kenmerken, evenals de nodige bevestigingen en montuurmateriaal (aluminium buizen).
 • Pak een mechanisme op om het systeem te assembleren en uit te klappen.
 • De assemblage wordt uitgevoerd volgens het schema. Om dit te doen, knip het materiaal uit, verzamel het frame.
 • Meestal bestaat het frame uit aluminium buizen en twee metalen hoeken. Gebruik voor het demonteren schroeven en bouten.
 • Gaten worden in de muur geboord, vervolgens worden beugels bevestigd.
 • Daarna wordt het transformatiemechanisme aan de muur bevestigd, synchroniserend met het frame en het canvas.
 • Het materiaal wordt als laatste op het frame gespannen, zodat het niet scheurt.

Als de montageregels worden nageleefd, duurt het maximaal 6 uur om te werken. Als je niet wilt gebruiken voor de constructie van het metalen frame, koop dan een houten tegenhanger. In feite verlaagt zijn aankoop de operationele kenmerken van de voortent: de boom heeft een constante behandeling met een speciale verbinding nodig, met de tijd verslechterd deze door de negatieve invloed van externe factoren.

Het installatieproces van de zonwering, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer