Subtiliteiten van het proces van het bouwen van bakstenen huizen

Het bakstenen huis kan zijn eigenaars van 100 tot 150 jaar dienen. Het is dankzij de sterkte en duurzaamheid van dit materiaal dat profiteert van de bouwmarkt. Met een verscheidenheid aan kleuren en vormen kunt u verschillende architecturale werken creëren en van het huis een paleis maken.

Speciale functies

De bouw is een moeizaam proces, met precisie in uitvoering. Voor bakstenen huizen is het belangrijk zowel de kwaliteit van het materiaal als het proces van lay-out.

Brickhouse heeft zijn voor- en nadelen:

 • Energie-efficiëntie. Een bakstenen huis met muren van 40 centimeter zonder verschillende warmte-isolerende materialen is concurrerend met een houten muur van 1 meter. Met deze indicator kunt u in de warmte van de winter leven en niet wegkwijnen van de hitte in de zomer.Hij omhelst ook de wind en blaast hitte.
 • Duurzaamheid. De minimale periode, zelfs voor bakstenen van de laagste kwaliteit, is minimaal 50 jaar. Deze kwaliteit zal u redden van constante revisies en vervanging van elementen, zoals het geval is met houten huizen.
 • Gemak. Kleine formaten stellen u in staat om complexe structuren te creëren - hoeken, bogen, veelhoekige muren, loggia's. Binnen kunt u een open haard maken vanaf de muur, kachel.
 • Variety. Bakstenen tekenen, kleurbereik, vorm - al deze eigenschappen maken uw gebouw een individu en niet zoals de anderen.
 • Opneembaarheid. Brick is een poreus materiaal. Samen met kracht absorbeert het vocht, wat tot vernietiging leidt. De oplossing voor dit probleem is bepleistering van mortel met een hoog cementgehalte.
 • Lage thermische geleidbaarheid. Deze kwaliteit kan een voordeel zijn in een huis met constante verwarming. Maar als dit een zomerhuisje is en je bent niet constant daar, dan zou je een hoge luchtvochtigheid en daarmee schimmel moeten verwachten. Het is niet mogelijk om zo'n huis snel op te warmen - het duurt een paar dagen voordat de constructie begint met het opslaan van warmte en langzaam afkoelen.
 • De ernst.Baksteen is een zwaar materiaal in vergelijking met zijn tegenhangers, bijvoorbeeld gasbeton. Daarom vereist het een enorme en diepe basis. Er is echter een redding hier - silicaatsteen met een relatief laag gewicht.
 • Een groot aantal pleisterwerk voor de buitenkant van de gevel, als er geen metselwerk of, bijvoorbeeld, gevelbeplating.

Op dit moment biedt de bouwmarkt twee soorten bakstenen voor de bouw:

 • Silicaat. Lichtgewicht materiaal met grote afmetingen, wat belangrijk is bij het berekenen van de belasting op de fundering. Het heeft een lage thermische geleidbaarheid. Het is eenvoudig te installeren en door de grootte is het snel gedaan. Het is gemakkelijk te snijden. Heb tijdens het installeren geen speciaal gereedschap en gereedschap nodig. Het is belangrijk dat zo'n baksteen een redelijke prijs heeft.
 • Keramiek. Strak en sterk. Het heeft een mooie uitstraling, daarom wordt het vaak gebruikt in de voering en heeft het geen extra pleister nodig. Holle baksteen heeft een lage thermische geleidbaarheid. Op zijn beurt is keramische steen ook verdeeld in gebouw en tegenover elkaar. Geconfronteerd met optie heeft een mooie structuur, omdat het dient als een ornament en "shistovik" uw huis.De prijs van keramische stenen is natuurlijk hoger.
silicaat
keramisch

Van de twee soorten is silicaat acceptabel. Met lage kosten en een kleine hoeveelheid tijd is zelfs een beginner in staat om de muren van een huis te bouwen. Idealiter is het beter om twee soorten te combineren - om de wanden silicaat te maken, maar de voering om keramische baksteen uit te voeren. Het bekledingsmateriaal van vandaag is echter divers, dus de gevelsteen heeft veel concurrenten.

Deze soortscheiding is voorwaardelijk, aangezien bouwmaterialen tegenwoordig een grote variëteit hebben voor elke portemonnee en smaak. Om aan uw wensen te voldoen, moet u alle aangeboden opties verkennen.

projecten

De belangrijkste fase waarop de hele constructie van het huis en de locatie ervan afhangen, is natuurlijk het opstellen van een plan. Veel hiervan wordt bepaald door de SNiP (bouwvoorschriften en voorschriften).

Professionals en al diegenen die geconfronteerd worden met de bouw van bakstenen huizen, wordt geadviseerd om een ​​project te gebruiken dat is ontwikkeld door mensen die de details van het proces kennen. Dit zal het bouwproces vergemakkelijken met een minimum aan mogelijke fouten, en alles wat verband houdt met de registratie en registratie van kadastrale diensten.Dit betekent niet dat u uw plan niet kunt gebruiken. Hier moet je zo attent mogelijk zijn. Dan zult u een huis hebben dat het beste aan uw eisen voldoet.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de planning van het hele gebied, omdat de boerderij niet eindigt met één huis.

Overweeg de locatie van het huis ten opzichte van het huis van de burenen niet de grenzen die voor bakstenen huizen minimaal 6 meter zijn. Maar vanaf de naburige grens moet het huis zich op 3 meter afstand bevinden, maar als de buren geen klachten hebben, kan het huis dichterbij zijn. Vanaf de rode lijn (voorwaardelijke lijn tussen uw site en de rijbaan) moet het huis niet minder dan 5 meter zijn. Negeer de regels niet, anders krijgt u een boete of zelfs sloop en de vereiste om het gebouw te verplaatsen.

Het plan van een woonhuis houdt rekening met alle muren, ramen, openingen, hardhouten vloeren. De standaard voor constructie is een silicaatsteen met afmetingen van 250x120x65 mm. Het is onder hem dat de wanddikte is gericht. In een huis met een permanente woning moet de wanddikte minstens anderhalve baksteen zijn. De ideale, maar erg dure optie is 2,5. Voor landhuizen, waar wonen niet regulier is en geen winterverblijf biedt, kan de dikte van de muur één baksteen zijn.

Het is noodzakelijk om de dragende muur te bepalen (moet over het gehele gebouw lopen), en in het plan te bepalen, de vloeren te bepalen en de lay-out van elk uit te voeren. De grootte van het huis kan anders zijn. Voor een huis met één verdieping zijn de optimale afmetingen 8 bij 10 m, die alle benodigde ruimtes herbergt. Twee of drie verdiepingen tellende huis kan kleiner zijn en wint ten koste van de hoogte - 8 tot 8 m.

materialen

De volgende materialen zijn nodig voor het bouwen van een bakstenen huis:

 • het materiaal van de voorgestelde beplating;
 • cement - het merk M-400 zal geschikt zijn voor de bouw;
 • rivierzand;
 • gehydrateerde kalk;
 • puin of grind;
 • boord, multiplex;
 • warmte-isolatiematerialen;
 • fittingen;
 • houten vloeren;
 • ruberoid of hydroisol;
 • weekmaker om de elasticiteit en plasticiteit van de oplossing te vergroten.

Voorbereidende werkzaamheden

Het eerste dat u moet doen, is het oppervlak voorbereiden, waterpas maken, al het overtollige afval, struiken verwijderen. Vervolgens begint de lay-out van de site onder de fundering. Het houdt rekening met de buitenmuren van het huis. Dan kun je aan de mark-up sleuven graven.

Kies vervolgens het type fundering en metselwerk.

Funderingstype:

 • Lint (meest populair).Loopgraven zijn bekleed met baksteen of karton en over een lintpatroon gegoten. Het wordt onder dragende muren geïnstalleerd. Concrete consumptie is in dit geval gemiddeld.
 • Slab. Voor hem graven van putten en giet de fundering in de vorm van een plaat. Deze stichting past onder zware huizen. Maar met dit ontwerp heb je veel beton nodig.
 • Zuilvormige. Ondersteuning voor het huis - monolithische pilaren, die vertalingen vullen en verbinden. Min - sterke krimp.
 • Stapel. Borer maakt gaten en installeert heipalen. Voor zo'n complexe structuur is speciale apparatuur vereist.

Hoe hoger het huis, hoe dieper de loopgraaf zou moeten zijn. Voor huizen met twee of drie verdiepingen moet dit cijfer minimaal 1,5 meter zijn.

Metselwerkmuren kunnen ook anders zijn:

 1. Standaard - in 4 stenen.
 2. Met metalen gaas. Het dient als een extra materiaal voor het koppelen van de rijen. Voor de benodigde stijfheid wordt 5-7 rijen gelegd.
 3. Well. Metselwerk om de isolatie te verhogen. Binnen het metselwerk laat je openingen die met een bepaald materiaal zijn gevuld - geëxpandeerde klei, schuim, cement. Verhoogt niet alleen de isolatie, maar weet ook te besparen op baksteen.
 4. Lichtgewicht.Met dit metselwerk is de contour gebouwd in de vorm van één bakstenen buitenmuur en één binnen. De kloof ertussen is gevuld met een oplossing.

In dit stadium, de berekening van het aantal stenen. Om dit te doen, berekenen we het gebied van de dragende muren (de perimeter moet vermenigvuldigd worden met de hoogte). Trek vervolgens het gebied van de openingen af. Bereken vervolgens hoeveel stenen u per vierkante meter muur nodig heeft, rekening houdend met het gekozen type metselwerk. Dit cijfer wordt vermenigvuldigd met het resulterende cijfer van de dragende muren. Voeg aan het resulterende cijfer 5-10 procent toe voor een passing of verspilling.

Vóór de bouw, verkrijg een mixer voor het mengen van beton, het mengen van tanks, schoppen, troffels, niveau, koord, lood, zaag, slijpmachine, voegwerk. Dit alles zal u toelaten om snel en correct de muren van het toekomstige huis te bouwen.

Hoe bouw je met je eigen handen?

Nadat u het type fundering en metselwerk hebt geselecteerd, kunt u doorgaan met de bouw van het huis.

Bij het plaatsen van de fundering onderaan de loopgraven wordt eerst steenslag (~ 5 cm) gegoten. Dus het ontwerp zal duurzamer zijn. Vervolgens wordt de versterking voor de bundel geïnstalleerd. Om geld te besparen, kunt u alleen metalen elementen, hoeken, profiel, draad gebruiken - alles wat helpt om de fundering te binden en sterker te maken. Het blijft in te vullen en laat het drogen.De minimale rijpingstijd is 1 maand. Sommigen verlaten de basis voor verharding voor een jaar en beginnen volgend jaar met werken.

De afgewerkte coating is bedekt met dakleer. Om ervoor te zorgen dat de stichting u vele jaren van dienst kan zijn en het huis geen scheuren en vervormingen veroorzaakt, is het belangrijk om de fundering waterdicht te maken met een speciale film of compositie.

Dit zal beschermen tegen vocht, en ontdooid en gemalen bronwater valt niet in de kelder van het huis. Houd bij het installeren van de fundering rekening met de diepte van de kelder, riolering, de locatie van het toilet en de badkamer. Voor snelle toegang tot de kelder in de kelder kunt u een deur maken.

De volgende fase - de constructie van muren. Cementmortel moet goed worden gemengd voor een grotere hechtcapaciteit en om latere afschudingen te voorkomen. De hoeveelheid van de oplossing mag de snelheid van de master niet overschrijden, anders zal hij hard worden en raakt u het materiaal kwijt.

Leggen begint met een hoek. De oplossing moet de volledige ruimte vullen (geschatte breedte 1,2 - 1,5 cm). Elke steen wordt geslagen om overmatige lucht in de naden te voorkomen en als gevolg daarvan snelle vernietiging. Overtollige oplossing kan met een troffel worden verwijderd.Nou, als de laatste steen in de serie heel of half is. Maar als dit niet gebeurt en er een opening is, kan een grotere hoeveelheid mortel of een stuk baksteen helpen. Als u met een gevelsteen werkt, moet u aan het einde de verbinding naar buiten afwerken - overtollige mortel schoonmaken en de naad op één lijn brengen. Als het een binnenmuur is, moet u een kleine afstand tussen de naden laten voor verdere vulling met mortel van naburige stenen.

Zo staan ​​de rijen op één lijn met de verschillende openingen - deur, raam. Hier moet rekening worden gehouden met het feit dat de lengte van een rij met een opening kan veranderen van het einde van een steen tot het gebruik van slechts een onderdeel. Het is gemakkelijk om het met een molen te snijden. Dit zijn holtes, waarvan de hoogte wordt afgesloten door wapening - een latei. De breedte moet overeenkomen met de dikte van de muren. De lengte moet natuurlijk groter zijn dan de opening van 20-30 cm en moet op de rijen worden bevestigd. Verder werk gaat gewoon door. Dan komt de constructie van de binnenmuren. Hun lipje moet van de dragende muren gaan, als het huis bakstenen muren betekent.

De volgende fase is de installatie van vloeren (verankering) - tussenvloer, dakbedekking, zolder.In de rol van overlapping kan een plaat, houten balken zijn. Ze moeten in de muren zijn ingebed. Verankering omvat de volledige onderlinge verbinding van alle structurele elementen van het huis en stelt u in staat vervormingen en het "lopen" van het gebouw te vermijden.

De technologie van de dakinrichting omvat spanten - houten balken, kratten - wat zal worden geïnstalleerd dakbedekking, waterdicht, coating, sneeuw retentie systeem, thermische isolatie.

Zoldermuren kunnen worden gemaakt van bakstenen of van andere materialen om geld te besparen. Dit geldt ook voor de muren van het huis - gevelsteen, gevelbeplating, blokhuis, gips en soortgelijke materialen.

Het is belangrijk om de vloer te bouwen voor verdere verplaatsing binnenin. Om te beginnen kan het een ruwe vloer op een houtblok zijn. Als u geen extra geld wilt uitgeven, kunt u planken direct op de grond leggen. Dan moet je de trap op.

Als deze fasen zijn voltooid, is het grootste deel van de belasting van de constructie van het huis voltooid. Nu kunt u veilig beginnen met de interne opstelling, de installatie van deuren, ramen. Het bouwen van het huis omvat ook de installatie van communicatie - verwarming, ventilatie, bedrading.

Tips en trucs

 1. Bekijk het terrein. Het is belangrijk om de diepte van het grondwater te bestuderen, het niveau van wateroverlast. Het hangt immers van deze factoren af ​​of uw huis zal spelen, of de fundering een vervorming zal ondergaan.
 2. Documentatie. De bouw kan alleen beginnen met een complete set van alle vergunningen, projecten en plannen.
 3. Stichting waterdichting. Het is beter om het twee keer te doen - tussen de fundering en de kelder en tussen de kelder en de toekomstige muren. Niet sparen, waardoor de duurzaamheid van het gebouw wordt gegarandeerd.
 4. Het leggen van de fundering kan het beste gebeuren met een touw of een dikke draad - dit is een garantie voor nauwkeurigheid.
 5. Voorzie het uitstekende deel van de fundering van stutten bij het gieten, anders zal de basis minder zijn dan de gespreide bovenkant, die de planken volledig kan doorbreken met zijn gewicht.
 6. Het type van de foundation dat het meest geschikt is voor ons klimaat en opluchting is tape. Als het huis in meerdere verdiepingen en een groot gebied is gepland, moet u een diepe fundering maken. Bedenk dat je de communicatie moet overdenken om het later niet te vernietigen.
 7. Kwaliteit. Hoe beter het materiaal, hoe langer de constructie zal blijven. Kies gladde stenen zonder scheuren en spaanders, met duidelijke lijnen van hoeken en zelfs kleuren.Overweeg en sterkte, die op elk merk baksteen wordt aangegeven. M50 is bijvoorbeeld bestand tegen respectievelijk 50 seizoenen bevriezen en ontdooien.
 8. Gebruik voor meer warmte isolatiemateriaal in metselwerk. Hoewel het mogelijk is om thermische isolatie te maken van de binnenkant van de muren.
 9. Verwijder de overtollige oplossing onmiddellijk, anders wordt het hard en verschijnt er een "vies" en slordig huis voor je. Na verharding zal het moeilijk zijn om van deze bekladding af te komen.
 10. Om de muren recht te houden, van steen tot steen, trekt u het touw of de draad van de ene hoek naar de andere.
 11. Nadat de muren zijn opgetrokken, is een pauze van ongeveer zes maanden noodzakelijk. Gedurende deze tijd zullen de muren bezinken en stevig op hun plaats worden gevestigd. Om te voorkomen dat er overtollig vocht binnendringt, bedek de laatste rij stenen met dakbedekking of folie.
 12. Als de plot niet geëlektrificeerd is, koop dan een generator.
 13. De bakstenen gevel van het toekomstige dak wordt geïnstalleerd vóór de installatie van de spanten. Zodat het niet verdraait en bestand is tegen de wind, hebben we extra ondersteuning nodig in de vorm van dwarsmetselwerk of pilasters.
 14. Om de aangrenzende muur strak te houden, maakt u om de 2-3 rijen een bundel. Zodat de muur niet beweegt,Maak een uitsparing in de stenenmolen tot de hoogte van het verbindingselement.

Prachtige voorbeelden

Klassieke rode baksteen ziet er altijd fantastisch uit. Hij ziet er waardig en beknopt uit. En als de textuur van de baksteen een decoratie heeft, zal het huis uw site versieren. Leuke uiterlijk en combinatie van texturen, extra decoratieve siersteen.

Het is interessant om naar huis te kijken ingericht met gekleurde baksteen - blauw, turkoois, bruin, oranje. Koel en interessant.

Huizen met twee verdiepingen kunnen een klein gebied maken, maar vrij hoog. Je kunt de zolder pakken.

Het hoogtepunt van uw huis zal een niet-standaard vorm hebben - uitsteeksels, veelhoeken, afgeronde hoeken.

Een andere slimme optie - het spel met kleur. De combinatie van verschillende kleuren verfrist het uiterlijk van het huis, trekt de aandacht.

Prachtig kijken naar huis met geglazuurde. Voor het klimaat in ons land lijkt dit een vreemde beslissing. Tegenwoordig kunnen bouwmaterialen voldoende warmte vasthouden en een grote hoeveelheid licht geven aan het huis.

     Het balkon in het huis zal een gezellige plek zijn voor zomervakanties. Je kunt frisse lucht inademen, naar de zonsondergang kijken.

     Bakstenen huis - betrouwbaarheid en duurzaamheid.Deze kwaliteiten zijn alle installatiekosten waard. Eenvoudige installatie trekt en staat zelfs een beginner toe om met deze taak om te gaan. Zo'n huis zal het hele gezin bij elkaar brengen en zal meer dan één generatie dienen.

     Tips voor het bouwen van een bakstenen huis - in de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer