De subtiliteiten van het bouwen van huizen uit hout

Veel mensen willen van het voorjaar tot de herfst tijd doorbrengen in het land en in een comfortabel mooi huis wonen. Vandaag heeft iedereen zo'n mogelijkheid dankzij de technologie om huizen van hout te bouwen.

Speciale functies

Bar-vormige huizen worden steeds populairder, dus het is belangrijk om te begrijpen waarom dit materiaal zo goed is. Allereerst onderscheidt het zich door zijn beschikbaarheid en budgetprijs. Om dit lichtgewicht materiaal te maken is geen speciaal gereedschap nodig en u kunt het alleen of met meerdere assistenten aan.

De rechthoekige vorm van de doorsnede maakt rechtopstaande, klaar-om-te-eindigen wanden mogelijk.

Velen voelen zich aangetrokken door het spectaculaire uiterlijk van hout dat is gebouwd om perfect in het landelijke landschap te passen. Van dergelijke huizen en blaast warmte, comfort en rust.Met de balk kunt u de kamer in elke stijl indelen, maar in de meeste gevallen bewonderen de eigenaren de natuurlijke schoonheid van houten oppervlakken.

De keuze wordt alleen beperkt door de materiële mogelijkheden van de eigenaar. Gelijmd gelamineerd hout bestaat uit verschillende onderling verbonden platen. Gemaakt van massief hout. Het geprofileerde materiaal wordt verkregen als een resultaat van speciale technische verwerking en de niet-geprofileerde versie vereist aanpassing tijdens de constructie.

Bij het kiezen van een hout is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de vochtigheidsgraad, die de mate van krimp van de toekomstige structuur bepaalt. Een balk met natuurlijk vocht geeft bijvoorbeeld een krimp van 3-5% over drie jaar. Het droge hout verwerkt in de kameroven geeft de minimale krimp - met een sterkte van 1-2%. Maar het kost ook meer dan een hout, dat gedroogd is voor de start van de bouwwerkzaamheden.

Even belangrijk is de houtkeuze. Pijnboom is sterk, duurzaam, is relatief goedkoop en daarom wordt het beschouwd als de onbetwiste leider in de bouw van huizen.

Het vurenpatroon is niet interessant, de spar is niet erg sterk, de lariks is erg zwaar, waardoor het moeilijk is om het materiaal te verwerken.Eiken en ceder gebouwen zijn mooi en duurzaam, maar de prijs is te "bijtend".

Het grootste nadeel is het brandgevaar van het materiaal, dus het hout wordt zorgvuldig behandeld met vuurvaste middelen. Het hout is aan rotting onderhevig, er vormt zich een schimmel op en muizen knagen aan natuurlijk hout en aan het slijpen van insecten. Regelmatige behandeling met een speciaal antisepticum helpt het te beschermen.

Bij het bouwen van een landhuis is het belangrijk om de maximale hechtsterkte van elke afzonderlijke balk met een zijkant te observeren.

Dit kan op verschillende manieren worden gedaan.

 • Het werkoppervlak van de balk aan de boven- en onderkant is uitgerust met groeven en uitsteeksels met behulp van een machinale snede, die het mogelijk maakt om de zijdelen van de twee balken samen te voegen. Dan komt de draai van stalen staven of deuvels, waarmee het hout wordt geschoord, dit zorgt ervoor dat de wanden en plafonds intact en intact kunnen overleven totdat het gebouw volledig is bevestigd.
 • De speciale lijmstructuur verandert een staafvormige wand in het monolithische paneel.

Ondanks de lastige zorg, worden fans van houten gebouwen niet minder.

project

Vaak nemen de eigenaren hun toevlucht tot de diensten van bouwbedrijven om een ​​kant en klaar landhuis te kopen van een hout met een plan dat is opgesteld volgens een standaardontwerp.

Aan de ene kant, geen individualiteit, aan de andere kant, heeft deze optie een aantal voordelen.

 • Een typisch project wordt geïmplementeerd in 1.5-2 weken na ondertekening van alle benodigde documenten.
 • De zichtbaarheid van de ingediende projecten is aantrekkelijk: elk van hen is besteld en de nieuwe klant heeft de mogelijkheid om met de eigenaren van een vergelijkbare structuur te communiceren.
 • De kosten van een typische tochthut zijn veel lager dan die van het individu. Bijkomende besparingen worden bereikt dankzij uniforme ontwerpoplossingen waarvoor geen sierlijke elementen hoeven te worden geïnstalleerd.

Het project van het huis dat je zelf kunt maken, met alle elementen: hal, keuken, bijkeuken, woonkamer, trap naar de tweede verdieping, logeerkamer. De lijst varieert afhankelijk van de afmetingen van het toekomstige ontwerp. Vervolgens wordt het plan doorgegeven aan de ontwikkelaars die het idee voor de geest halen. De beste optie is om zelf een tekening van je eigen landhuis te maken.

Om dit te doen, gebruikt u 3D-programma's om het huis van alle kanten te bekijken en een aantal documenten voor te bereiden:

 • een tekening maken van de fundering, die het type, de diepte en de gebruikte materialen aangeeft;
 • een gedetailleerd schema van de inrichting van vloerbalken waarop de vloer is geïnstalleerd;
 • ontwerp alle verdiepingen van het huis, met vermelding van de locatie van raamopeningen, scheidingswanden en muren, een open haard en een kachel, evenals het huis verbinden met verschillende communicatie met nauwkeurige bepaling van hun afmetingen;
 • de wandtekening geeft de samenstellende elementen van de wanden aan, evenals hun afmetingen, uitsparingen en openingen;
 • specificatie van delen van een landhuis uit een bar met een indicatie van de geometrische grootte van elk element wordt uitgevoerd met behulp van een speciaal programma;
 • op de plattegrond van het dak een meerlaagse constructie met isolatiematerialen;
 • het ontwerp van de spanten zorgt voor een indicatie van de materialen waaruit ze zijn gemaakt, evenals de afmetingen en elementen van bevestigingsmiddelen.

Bij het opstellen van een project is het de moeite waard om aandacht te besteden aan de kwaliteit van het hout, want het hangt erop dat het aangename "weer in huis" afhangt. Staven met een dikte van 18-27,5 cm zijn bijvoorbeeld ontworpen om buiten- en dragende muren te creëren. Voor de binnenwand geschikt hout van 9-17 cm dik. Om te besparen, kunt u de binnenwanden van het frame maken en ze omhullen met houten panelen om het hout te simuleren.

Vereiste hulpmiddelen

Tools moeten van tevoren worden ingepakt, zodat de continuïteit van de bouw gewaarborgd blijft. Er moet voor worden gezorgd dat gereedschappen en bevestigingsmaterialen aanwezig zijn. De beste plaats voor hen is speciale kasten, geïnstalleerd in een van de dachas. Voordat het gereedschap in de vakken en op de planken zal plaatsvinden, moet u het op soort en grootte sorteren.

Grote gereedschappen moeten langs de wanden worden geplaatst of aan speciale haken worden gehangen. Moderne winkels bieden een breed assortiment voor alle constructiewerkzaamheden. Koop niet alles - het is beter om een ​​lijst te maken en te beginnen met het meest noodzakelijke.

 • Maak met een schop uitgravingen in de bovenste lagen van de bodem en verwijder het overtollige water.
 • Sabotage verdichte grond. Je kunt het in de winkel kopen of het zelf doen. Neem hiervoor een staaf met een doorsnede van 15 cm en een lengte van minimaal 70 cm en knip de uiteinden af. De trimhoek moet recht zijn. Maak schoon schuurpapier schoon en rond tegelijkertijd de scherpe randen af.
 • De schroevendraaierset bevat een wigvormig enkel- of dubbelzijdig en kruisvormig gereedschap.
 • Het klemmen van bouwdelen wordt uitgevoerd met een stalen of houten bankschroef.
 • Passatiazhim-rol toegewezen aan een tool die bedoeld is voor installatie, bedrading en voor loodgieterswerk. Voor de veiligheid worden de tang ofwel onmiddellijk gekocht met plastic handvatten, of, als ze van metaal zijn, worden ze omwikkeld met tape.
 • Met de beitel kun je op steen en metaal werken. Handen beschermd met een rubberen pad, gedragen op het gereedschap.
 • Met de pons kunt u gaten in de metalen plaat en in de betonnen muur slaan. Het is beter om een ​​reeks stoten met verschillende diameters te krijgen.
 • Zenzubel of otbornik is een type schaafmachine die volledig is bedoeld voor oppervlaktebehandeling.
 • Een faltsgebel of een vliegtuig met een getrapt voetstuk wordt gebruikt om nissen van elke grootte opnieuw te verwerken.
 • Een messinggroef wordt bemonsterd. De tong is uitgerust met een liniaal, waarmee u zich kunt terugtrekken van de randen van het onderdeel en er een groefmarkering op kunt aanbrengen.
 • De primer bestaat uit een haakvormig snijwerktuig en een schroef die het snijwerktuig bevestigt. Dient voor een vystugivaniye en het reinigen van groeven met een trapezoïde sectie.
 • Nieten met een halfcirkelvormige werkrand zijn ontworpen om de onderdelen rond te maken.
 • Gorbach is een soort schaafmachine,combinatie van twee afneembare pads van 25 cm lang en 6 cm breed. Geschikt voor het extruderen van sterk en zwak concave elementen.
 • Een gepolijste stalen schep met een houten of plastic handvat wordt een troffel (troffel) genoemd. Het wordt aangebracht en egaliseert de lijmoplossing, evenals pleisterwerkzaamheden.
 • De verbinding helpt om de naden te vullen met een oplossing en geeft u ook de mogelijkheid om de fundering netjes te maken.
 • Een houweel splitst, indien nodig, een steen in verschillende stukken.
 • Nietmachine of bouwnietmachine stelt u in staat om filmmateriaal aan houten elementen te bevestigen.
 • De slijpbalk met een fijn en grofkorrelig oppervlak maakt het slijpen van snijgereedschappen op tijd mogelijk.

Het is ook noodzakelijk om een ​​gereedschap voor timmerwerk te hebben.

 • Een tweehandige zaag, een metalen plaat met tanden op de werkrand, wordt gebruikt voor het zagen van dikke houtblokken. Het is geen toeval dat het wordt herkend als de meest effectieve handzaag.
 • Beugelzaag afgezaagd en uit verschillende delen gesneden. Elk type van deze tool dient specifieke doeleinden. Bijvoorbeeld, een ijzerzaag met een breed mes en het slijpen van de tanden onder een hoek van 45 graden wordt gebruikt voor het snijden van stukken.Een smalle ijzerzaag wordt gebruikt wanneer het nodig wordt om vellen spaanplaat of dunne platen te zagen.
 • Het vlak snijdt de ongewenste lagen van de boom af en maakt het oppervlak glad.
 • Beitels produceren afschuiningen en slijpen de scherpe randen van de onderdelen, waardoor ze een afgeronde vorm krijgen.
 • De beitel is bedoeld voor prodalbany houten oppervlak.
 • Met een bijl wordt hout niet alleen gehakt, gehakt en uitgehouwen. Voor de constructie van een huis moeten minstens drie soorten bijlen worden gebruikt: recht - ze hakken en hakken hout, scherpe hoeken - hakken onnodige knopen af ​​en de optie stomhoek wordt gebruikt om het hout af te knippen.
 • Een houten hamer verschilt van een hamer door een kleinere slagkracht, waardoor schade aan onderdelen wordt voorkomen.
 • Een mechanische of handboor met een reeks boren is ontworpen om gaten in houten oppervlakken te maken voor schroeven en spijkers.

Naast handmatig moeten er elektrisch gereedschap zijn. Ze zijn duurder, maar versnellen het proces aanzienlijk.

 • Met een elektrische boormachine kunt u het oppervlak van beton, steen of baksteen boren. Een kleine boormachine in de vorm van een cilinder is ontworpen voor het boren van kleine gaten en de hoekoptie boort moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Bevestigingsschroeven, schroeven, schroeven, pluggen en andere bevestigingsmiddelen worden uitgevoerd met een schroevendraaier, waarbij elk element wordt vastgezet met de schroevendraaierbevestiging.
 • Het zagen van grote boomstammen en planken, evenals boomstammen en platen, wordt uitgevoerd met een elektrische schijfzaag.

Het is noodzakelijk om een ​​gereedschap op te slaan voor het meten en markeren.

 • Loods controleer de juistheid van de verticaal. Dit is een onmisbaar element in de constructie van elk type gebouw, evenals de installatie van ramen en deuren. Het kan met de hand worden gedaan met een sterk koord en een kleine lading.
 • Met meetlint kunt u de lineaire afmeting van brede oppervlakken bepalen.
 • Vouwmeter handig om miniatuurelementen en onderdelen te meten.
 • Het gebruik van een houten of metalen vierkant zorgt ervoor dat alle delen van de structuur onder een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar staan.
 • Het hydraulische niveau identificeert de reciprociteit van de locatie van objecten ten opzichte van het horizontale vlak
 • De constructie-goniometer meet niet alleen de hoeken van de structuren, maar ook de hoeken van de elementen ten opzichte van het oppervlak.
 • Het centrale gat, in het midden waarvan de boor is geïnstalleerd, is gemarkeerd met een centerpons, wat de nauwkeurigheid van het werk aanzienlijk verhoogt.
 • Remklauw is een veelzijdige tool.De belangrijkste meetschaal wordt de staaf genoemd en de hulp - de nonius. Gebruiksgemak maakt het voorkeur voor timmerlieden en schrijnwerkers.
 • Metalen kegel is handig om de dikte van de betonoplossing te bepalen. Een plastic of houten platform wordt op het voorbereide beton geplaatst, er wordt een kegel bovenop geplaatst en met zijn poten ingedrukt. Daarna zijn ze gevuld met drie lagen betonmassa van 10 cm dik, ze nemen een stalen bajonet en prikken er elke laag mee.

Daarna is het noodzakelijk om de extra laag beton af te hakken, de betonmassa geleidelijk los te maken en te wachten tot het bezinkt. In het laatste stadium wordt de kegel naast de afgezette massa geplaatst, wordt de rail bovenop de kegel geplaatst en wordt vervolgens de afstand van de rail tot de betonmassa bepaald met een liniaal of meetlint - hoe groter de afstand tot beton, hoe dunner de oplossing.

Tijdens de constructie is een elektrische of in de hand te houden betonmixer nuttig, en elke andere houder zal ook werken, bijvoorbeeld, een oude trog of een gesneden ijzeren vat.

Na de bouw van het blokhut moet je graven en alle gaten dichten. Kalkmuren moeten gebruik maken van een rubberen hamer, meetlint, evenals een paar bladen, bolletjes van staal van verschillende grootte.

Met de platte knop kunt u een kachel op een getypte manier installeren, waarbij uit het hele materiaal één draad wordt geweven met behulp van een set lussen. Vervolgens worden de lussen in de spleten tussen de liggers geduwd.

Een hoogwaardige breeuwer voldoet aan de volgende vereisten:

 • het werkende gedeelte van het kitijzer moet van hoogwaardig staal zijn;
 • het is handig om een ​​niet-glad rubber- of rubberen handvat in uw hand te houden;
 • het uiteinde van het handvat is een dop met een dop;
 • De optimale dikte van het blad is 5 mm.

Een kit kan met uw eigen handen worden gemaakt door het uit hout te snijden. Het is wenselijk dat het hard hout was, anders zal de meter na enkele meters onbruikbaar worden. Als de kapitein met een houten hamer of een rubberen hamer een breeuwwerk raakt, is het toegestaan ​​dat het lemmet volledig van hout is. Maar als hij een ijzeren hamer gebruikt, is het nodig om de breeuwijzer te voorzien van een metalen handvat.

Bouwtechnologie

Als een gedetailleerd project van het huis werd opgesteld met een nauwkeurige berekening van alle benodigde materialen en de planning van de kamers, dan is het tijd om verder te gaan met de bouwwerkzaamheden.

De balk weegt relatief weinig, de montagetechnologie is eenvoudig, maar het is belangrijk om deze correct uit te voeren. Het constructieproces is typisch, zoals bij de meeste gebouwen begint het met het leggen van de fundering en eindigt het met de plaatsing van de dak- en wanddecoratie.

Hieronder volgt een stapsgewijze instructie over de constructie van blokhutten.

Er zijn thuis verschillende soorten stichtingen die realistisch zijn om te bouwen, zelfs als er geen ervaring is met dergelijke werken.

De technologie van creatie en kenmerken van de monolithische basis.

 • Voor de monolithische fundering graven ze een sloot uit die overeenkomt met de afmetingen van de toekomstige constructie. Installeer een houten bekisting en bereid een oplossing van beton voor, waarbij een homogene structuur van de compositie wordt bereikt. Wapening wordt in de put gelegd en beton wordt gegoten, drogen gedurende 20 dagen.
 • Monolithische foundation is sterk en duurzaam. Zelfs als u van plan bent om het oude huis te slopen, kan deze fundering worden gebruikt voor nieuwbouw, nadat u deze eerder hebt versterkt.

Het enige nadeel van het fundament van de plaat is de hoge kosten. Het is gevestigd op kleiachtige, veenachtige, moerassige en zandige bodems, die onderhevig zijn aan zwelling en bevriezing.Dit is ideaal voor het ongelijkmatig comprimeren van grond.

 • Een monolithische basis kan niet worden gebouwd in het geval dat er een groot hoogteverschil is op basis hiervan - dit zal het risico van het bewegen van de plaat en de vernietiging van het huis helpen voorkomen. Als de site een hoog niveau van grondwater heeft, is het de moeite waard te kiezen voor het basissulfaatbestendige beton, bestand tegen agressieve stoffen.
 • Op een stevige ondergrond, vervang de grond eerst gedeeltelijk door puin of grind, en ga dan verder met de constructie van de fundering. De ordening van de monolithische fundering op de rotsachtige grond is echt, maar deze grondsoort op zich is een stabiele basis.

Volgende op de lijst is de paalfundering.

 • Langs de rand van het toekomstige huis graven ze putten op een afstand van anderhalve meter van elkaar. Grind, steenslag of zand worden in de putten gegoten en vervolgens worden houten of metalen palen ingegoten (schroefversies worden ingeschroefd). Ze worden niet minder dan anderhalve meter diep in de grond begraven, waterdicht gemaakt met dakleer of plastic folie en vervolgens gegoten met beton.
 • De basis krijgt kracht na ongeveer 30 dagen. Daarna wordt de onderste bekleding gemaakt van houten of metalen buizen en pas dan wordt een raamwerk geplaatst en worden de wanden van de toekomstige woning geassembleerd.
 • De paalfundering is universeel - hij is geschikt voor elke grond.En toch is het nodig om de voorkeur te geven aan een metaalachtig materiaal, dat noch door de hoge luchtvochtigheid, noch door de nabijheid van het grondwater kan worden verzorgd.

Het meest populair tegenwoordig is een stripfundering, die een kruising is tussen een monolithische en een poolfundering.

 • Om het te installeren markeert u het gebied rond de omtrek van het huis en geeft u de locatie van de dragende muren aan. Gegraven sleuven moeten ongeveer 10 cm breder zijn dan de muren en niet minder dan 600 cm diep. De geulen zijn bedekt met zand en puin (de totale dikte van de laag is 20 cm) en vervolgens gegoten met een laag beton van 5 cm.
 • De bekisting is gemaakt van een plaat van 2,5 cm breed en zodanig geplaatst dat het ongeveer 400 cm boven de grond uitsteekt. Ga vervolgens verder met het leggen van de versterkende laag: er worden metalen staven langs gelegd en de verbindingen worden vastgezet met een stevige draad. De staven, waarvan de diameter ten minste 1 cm moet zijn, worden in twee lagen gelegd.
 • De verhouding van zand en cement in de betonoplossing moet 1: 3 zijn. De bereide oplossing wordt in sleuven gegoten. Om bellen te voorkomen, is het noodzakelijk om niet-uitgehard beton met water te sprenkelen.Een paar weken later zal de fundering solide zijn en kunt u doorgaan naar de volgende fase van de bouw.
 • Ondiepe-voetfunderingen zijn gebouwd op steenachtige of geplette steengronden, evenals met een laag niveau van grondwater. Begraven fundering is gebouwd op zanderige en kleiachtige bodems - het is geschikt voor zandige leem en leem, maar ook voor rotsachtige grond.
 • De constructie van elke soort fundering is onaanvaardbaar met een hoog niveau van grondwater en een sterke daling van de hoogte van de locatie. Het is niet geschikt om het in wetlands te bouwen of in gebieden waar de grond meer dan twee meter bevriest.

Wanneer de fundering uithardt, wordt deze bedekt met gesmolten bitumen en wordt een laag dakbedekkingsmateriaal gelegd, waardoor waterdicht wordt. Tegelijkertijd moet het dakmateriaal 300 cm breder zijn dan de fundering zelf.

Bouw dan de eerste kroon. Het hout is geïmpregneerd met antiseptische oplossingen en de eerste rij hout is op een halfhouten manier gelegd - in dit geval wordt het bovenste deel in het ene hout gezaagd en het onderste in het andere.

Het ontwerp van de onderste kroon vereist een zorgvuldige afstelling van het hout. Voorgemonteerde pinnen van hout om de houtrijen te verbinden met vooraf gemaakte gaten. De muren zijn strikt horizontaal aangelegd en verbinden ze met deuvels.Isolatie wordt tussen de rijen gelegd en de verticaal van de muur wordt gekalibreerd op gebouwniveau. Grote kracht zorgt voor het gebruik van speciale spikes.

Het dak van het huis, als een belangrijk onderdeel ervan, is van tevoren ontworpen.

Een schuurtje is bijvoorbeeld een overlapping, maakt een enkele helling, wat geld bespaart en zenuwen bespaart. Zo'n dak heeft een kleine helling in de volledige afwezigheid van de mansard-muur. Regeling van de zolderruimte is onmogelijk, en het huis zelf met zo'n dak lijkt vaak primitief, dus veel eigenaren kiezen voor meer complexe opties.

Een gevel- of zadeldak is bijvoorbeeld overal populair.

Voor plafonds en balken moet u een houten gedeelte van 15x20 cm kiezen en dit in stappen van één meter bevestigen - dit maakt de zolder tot een woonwijk. Dan kunt u beginnen met het rangschikken van het toekomstige dak.

De spanten, die de basis vormen van het dak onder een hoek van 35 graden, zijn bevestigd aan de mauerlat, een dikke steunbalk geplaatst langs de omtrek van het gebouw.

Om de sterkte van het frame te vergroten, moet u een strut en een rack gebruiken. Na installatie is het dakframe bedekt met hoogwaardige dampisolatie en ga je verder met de installatie van de lat.

Voor het lattenbodem gekozen 150 mm breed en 15-20 mm dik. De afstand tussen hen hangt af van het dakmateriaal. Voor tegelpannen genageld, het maken van een continue krat.

Als u van plan bent om het dak te bedekken met leien of gegolfde vloeren, moet u de planken in stappen van 300 cm bevestigen De mogelijkheid om dakbedekkingsmateriaal te gebruiken is een onmiskenbare plus van een zadeldak.

Het vierpasse heupdak is duurzaam, bestand tegen sterke wind, mooi, betrouwbaar en duurzaam. Het is niet zo eenvoudig om het te maken, en het ontwerpen van zo'n dak is een kostbaar genoegen, daarom heeft het maar weinig fans.

Om dit ontwerp uit te voeren, moet u enkele aanbevelingen opvolgen.

Langs de omtrek van de dragende muren op de afdichtingslaag wordt het mauerlat geplaatst en bevestigd, waarop de bevestigingen van toekomstige delen van het dak zijn gemarkeerd. Het is belangrijk dat de markeringen aan beide kanten samenvallen, anders bestaat het risico dat alle delen van de structuur ongelijkmatig worden gelegd, inclusief vloerbalken die ofwel op de muren of net onder de muren zijn gemonteerd - op een vaste balk.Daarna wordt de mauerlat vastgemaakt met tie-downs en worden de overlappingen afgesloten met een plankenvloer om de veiligheid van het werk te garanderen.

Op de trekjes en vloerbalken een rek plaatsen, bevestigd aan de bovenkant van de nokbalk. Om het ook vastmaken van de truss centrale benen van het einde van de heup zijden van het dak. Daarna monteert u tussenliggende spanten vanaf de voorhelling van het dak.

Ga vervolgens verder met de opstelling van de diagonale spanten die de hoeken van het gebouw met de rug verbinden. Het werk aan het frame wordt voltooid met de installatie van ladders of korte spanten. Indien nodig kan de dakconstructie worden versterkt met een stut, sprengel of door het installeren van windbalken. De lengte van de spanten kan worden verhoogd met behulp van "merrieveulens" - stukken planken die een daksnede vormen.

De installatie van het dak is vergelijkbaar met de gevelvariant, alleen tussen de kistenplaten wordt een warmte-isolator gelegd, waarop een tegenrooster is geplaatst. Afhankelijk van het dakbedekkingsmateriaal wordt het ofwel direct op het aanrechtrooster geschroefd, net als een metalen tegel, of er worden multiplexplaten of OSB (onder een zacht dak) onder gelegd.

Daarna kunt u doorgaan met de afwerking.Het is belangrijk om het volgende in overweging te nemen: een huis gebouwd met een kamerdroogstang stelt u in staat om rechtstreeks naar de finish te gaan. Als het gebouw is opgebouwd uit een ander materiaal, moet u minimaal zes maanden wachten tot het krimpt.

Moderne winkels bieden een ruime keuze voor binnen- en buitendecoratie, maar het is beter om de meest populaire opties te beschrijven.

Met baksteenbekleding kunt u verschillende variaties van de positie van dit materiaal toepassen, waardoor de hele structuur een unieke stijl krijgt. De originele oplossing voor deur- en raamopeningen, evenals voor het ontwerpen van dakranden, is het gebruik van afgeronde stenen. Dit materiaal verbetert niet alleen de warmtebesparende eigenschappen, maar vermindert ook het risico op brand thuis. Het nadeel van baksteenbekleding is de hoge kosten ervan.

Siding is een afwerkingspaneel van PVC één millimeter dik. Vinyl gevelbeplating beschermt het huis tegen de negatieve effecten van de omgeving, is UV-bestendig en gemakkelijk te onderhouden. PVC-voorpanelen imiteren een oppervlak van baksteen, marmer of graniet en zijn bestand tegen chemicaliën en mechanische belasting.

Voor binnenmuren is het gebruik van flexibele en buigzame gipsplaatplaten toegestaan. Alvorens te bedekken, moeten wanden van hout worden gesneden en behandeld met beschermende middelen en vervolgens op de basis worden bevestigd. Deskundigen raden echter aan om vellen gipsplaat op een houten kist te bevestigen, zodat u een isolatielaag kunt leggen.

Hiertoe volgt u een reeks opeenvolgende acties:

 • bevestig de kist vanaf de hoeken, bevestig de lamellen op een afstand van 40-50 cm aan de muren en aan het plafond;
 • leg isolatie;
 • vellen gipsplaten bevestigen niet minder dan negen schroeven;
 • gips- en slijpsteken;
 • ga verder met de laatste decoratie - schilderen of behangen.

Afwerking clapboard - een interessante optie, net voor gebruik is het noodzakelijk om het te verwerken met beschermende vuurvaste middelen. Als het huis is opgebouwd uit gelamineerd fineerhout, zijn de wanden op zichzelf al mooi - het is voldoende om ze te polijsten en te verwerken met een primer. Voor een natuurlijke afwerking kunt u een vals hout toepassen dat een houten oppervlak imiteert.

Hieronder zijn verschillende opties voor het afwerken van de vloer.

 • Lakken beschermt het oppervlak tegen beschadiging en geeft het een esthetische uitstraling.Alvorens de vernis aan te brengen, wordt de vloer gewassen met een sopje, geprimerd en vervolgens op waterbasis vernis aangebracht.
 • Linoleum, laminaat of tapijtbedekking is toegestaan ​​op de vloer van een dorpshuis.
 • Panelen en vellen polymere materialen verminderen de luchtvochtigheid, verbeteren de thermische isolatie en verkorten de tijd van afwerkingswerkzaamheden.

Tips en trucs

Het bouwen van een blokhut is geen gemakkelijke taak, er zijn veel nuances die u kunt achterhalen met behulp van het advies van experts.

Als het nodig is om de datas een plaats van zomer- en winterrecreatie te maken, dan is het beter om een ​​materiaal te kiezen waarvan de dikte overeenkomt met de weersomstandigheden van het woongebied. Voor warme zuidelijke winters is een dun hout geschikt, waarvan de dikte niet meer dan 100 mm bedraagt.

Koude winters met een gematigd klimaat vereisen de dikte van het hout vanaf één centimeter. Een balk met een dikte van 200 mm zal beschermen tegen strenge vorst. U moet niet besparen op thermische isolatiematerialen - verblijf in het huis zal op elk moment van het jaar comfortabel zijn.

Als er geen ervaring in de bouw is, kunt u kant-en-klare kits van fabrieksproductie gebruiken voor zelfmontage. Ze bevatten alles wat u nodig heeft voor de bouw, inclusief tekeningen en een kaart van de houtkachelassemblage.Op volgorde van een set wordt de tekening van de basis die het meest geschikt is voor klimatologische omstandigheden in de regio verschaft.

Bij het bouwen van een blokhut is het belangrijk om de fasering van het werk te observeren.

    In de eerste fase wordt de fundering ingegoten en een blokhut gebouwd, spanten geplaatst en het dak wordt gemonteerd. Op de tweede - installeer ramen en deuren, wachtend op krimp thuis. De twee fasen kunnen worden gecombineerd door sneden boven de deur- en raamopeningen van 4 cm te maken - het huis zal rond deze hoogte krimpen.

    Als u een veranda, schuur of een andere uitbreiding van het huis wilt maken, moet u dit doen op een paalfundering waarvan het ontwerp niet hoeft te worden aangesloten op de bestaande.

    Om het ontwerp van het huis te wijzigen, moet u het project certificeren en toestemming krijgen.

    Prachtige voorbeelden

    Een klein huis met een zadeldak is een geweldige oplossing voor de zomer bewoners die naar de site komen in het warme seizoen. Deze optie is de beste oplossing voor eigenaren van kleine gebieden.

    Het ruime huis met een metalen dak is geschikt voor zowel huishoudens als gasten. Bij slecht weer kun je je verschuilen achter houten muren en op een groot terras moet je achterover leunen en vriendelijke gesprekken voeren.

    Het compacte gebouw met twee verdiepingen ziet er gezellig uit en past goed in het landelijke landschap. Het is een uitstekende optie voor het plotten van kleine en middelgrote formaten.

    Ruim licht huis met een gambrel dak lijkt op een schone Oekraïense hut. Het "hoogtepunt" van het huis werd levendige wijnstokken die de zolder verlieten.

    Een bar-vormig huis met een mager dak is een aangenaam huis met een groot terras. Het kleine formaat en de onopvallende kleur worden organisch gecombineerd met het omringende groen. De budgetversie van het gebouw is ontworpen voor een comfortabele nachtrust in het zomerhuisje.

    Een met sneeuw bedekt gebouw met lichtgevende ramen lijkt op het beste van goede verhalen. Binnen zo'n structuur is het warm en gezellig, en buiten is er een mooie woedende winter, waarvoor het zo aangenaam is om vanaf het grote terras te kijken.

    Vanuit de ruime clapboard omzoomde keuken ademt het huiselijke warmte uit. De eenheid van stijl wordt benadrukt door meubels, schalen en houten raamkozijnen. Dit is een geweldige plek om samen met het hele gezin te ontbijten en plannen voor de komende dag te bespreken.

    Fouten in de constructie van een huis uit een balk worden getoond in de volgende video.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer