Prefab-huizen en CIP-panelen: welke ontwerpen zijn beter?

De belangrijkste vraag die opkomt voordat iemand die heeft besloten om hun eigen huis te bouwen, is wat het zal zijn. Allereerst moet het huis gezellig en warm zijn. Onlangs is er een duidelijke toename in de vraag naar framehuizen en gebouwd van CIP-panelen. Dit zijn twee totaal verschillende bouwtechnieken. Het is noodzakelijk om zorgvuldig alle nuances van elk van hen te onderzoeken voordat je doorgaat met de bouw van het huis van je dromen.

Frame huis
Het huis van de Gierpanelen

Erectie technologie

Framestructuur

Er is een andere naam voor zo'n huis-frame-frame. Deze bouwtechnologie is ontwikkeld in Canada en behoort nu al tot de categorie klassiekers. De eerste stap in de constructie van de fundering is gegoten. Meestal wordt in deze technologie de kolombasis gebruikt, omdat deze bij uitstek geschikt is voor het kozijn.Zodra de fundering gereed is, begint de constructie van het raamwerk van de toekomstige woning.

Aan de basis van het frame wordt hout van verschillende dikte gebruikt, afhankelijk van de plaatsen van de beoogde lading. Nadat de constructie van het frame moet worden geïnstalleerd op de fundering, plating materiaal geselecteerd voor constructie en isolatie.

Bouw van sandwichpanelen

SIP-paneel (sandwichpaneel) bestaat uit twee platen met georiënteerde strengen, waartussen een isolatielaag (schuim, schuimpolystyreen) is aangebracht. Het huis van SIP-panelen is gebouwd op basis van een frame-shield (frame-panel) technologie. Een klassiek voorbeeld van de constructie van het huis van CIP-panelen kan dienen als de assemblage van de ontwerper. Het is letterlijk samengesteld uit panelen door ze aan elkaar te verbinden volgens het doorn-groef principe. De basis in dergelijke gebouwen is overwegend tape.

Als we het vergelijken in vergelijking, is het grootste verschil tussen huizen van CIP-panelen goedkoper en dit is hun belangrijkste voordeel. Als u de beoordelingen vergelijkt, kunt u zien dat dit materiaal veel positiever is.

Materialen gebruikt in de bouw

De constructie van elk gebouw begint met een funderingsgietstuk.Dit is de basis van het huis, dus het materiaal ervoor moet van de hoogste kwaliteit en duurzaam zijn. Traditioneel vereist de stichting de volgende materialen:

 • stichting blokken;
 • puin of grind;
 • cement;
 • constructie hulpstukken;
 • breien draad;
 • zand.

  Als het gebied waar het wordt gepland om uit te voeren moerassig is of het grondwater zich boven het gemiddelde bevindt, moet de fundering voor het kozijn op palen worden gelegd. In zeldzame gevallen, wanneer de grond op de werkplek bijzonder onstabiel is, wordt een gewapende betonnen plaat aan de basis van de fundering geplaatst. Indien gewenst, in de kelder van het huis kunt u de begane grond regelen. In dit geval zijn extra materialen vereist. Zoals waterdicht maken, bijvoorbeeld.

  Het frame kan van hout, metaal of gewapend beton zijn. Voor gebruikte houten lijst:

  • boord;
  • massief hout;
  • gelijmd gelamineerd hout;
  • houten I-balk (hout + OSB + hout).

  Het metalen frame is opgebouwd uit een metalen profiel. Hier kan het profiel zelf anders zijn:

  • gegalvaniseerd;
  • geschilderd.

  De sterkte van het frame wordt ook beïnvloed door de dikte van het gebruikte profiel.

  Gewapend beton (monolithisch) frame is het meest duurzaam, maar ook het meest tijdrovend en kostbaar. Voor de bouw ervan zijn nodig:

  • ijzeren hulpstukken;
  • beton.

    Voor de montage van wanden met frame-frametechnologie is aanvullende thermische isolatie, voorruit, wandbeplating van vezelplaat en buitenbeplating vereist.

    Bij het bouwen van een huis met CIP-panelen verdwijnt de behoefte aan een dergelijk aantal bouwmaterialen. SIP-paneel wordt in de fabriek vervaardigd. Al in het paneel zelf is gelegd en een warmte-isolator en trim. Het maximale materiaal dat nodig is voor het bouwen van een huis met CIP-panelen, valt op de funderingsgietstukken.

    Bouw snelheid

    Als we het hebben over de timing van de constructie van kozijnhuizen en huizen van CIP-panelen, dan wint de laatste. De constructie van het frame en het daaropvolgende bijsnijden is een tamelijk langdurig proces, het duurt 5 weken en langer tegen de minimaal twee weken durende erectie van de structuur uit CIP-panelen. De bouwsnelheid wordt vaak beïnvloed door de fundering, die in slechts een paar dagen voor een huis van CIP-panelen kan worden gemaakt.

    Als de bouw van een kozijnhuis niet zonder allerlei pasvorm kan,het trimmen en egaliseren van hout, dan kan elke structuur van CIP-panelen letterlijk in de fabriek worden besteld volgens de vereiste maat. Nadat de panelen klaar zijn, breng je ze gewoon naar de bouwplaats en monteer ze. Met alle benodigde machines en apparatuur is dit een vrij snel proces.

    Kosten van

    Prijs is een belangrijk argument dat opweegt tegen de schalen in de richting van constructie, en ten gunste van het verlaten ervan. De prijs van het huis is direct afhankelijk van de materialen waaruit het zal worden gebouwd.

    De structuur van het metalen profiel zal zeker meer kosten. Het verschil met een houten frame kan tot 30% zijn. Plus de prijs van het frame huis is een extra gebruik van materialen voor een bedekking van het huis, kachels en een zijspoor.

    Naast de materiaalkosten, moeten de totale kosten van het bouwen van een kozijn ook de kosten omvatten van diensten van verschillende soorten specialisten, zonder welke het nauwelijks kan worden uitgesloten. De constructie van duurzame frame-frame-technologie vereist naleving van vele technische nuances waar gewone bouwers misschien niet vertrouwd mee zijn.

    Het framehuis vereist een vrij dure secundaire afwerking. Dit is een thermische film, supermembrane, paneelmaterialen. De constructie van CIP-panelen vereist praktisch geen extra materialen, behalve die welke reeds in de basis van de panelen zelf zijn gelegd. Dit maakt de prijs van dergelijke huizen daarom aantrekkelijker.

    Het geld dat kan worden bespaard bij de aankoop van materialen, gaat echter naar betaalde huizenmakers. Het is onmogelijk om een ​​gebouw te bouwen op SIP-panelen zonder de hulp van apparatuur en een brigade van werknemers.

    Een ander moment dat de prijs beïnvloedt, is het transport van CIP-panelen. In het geval van een kozijnhuis worden alle werkzaamheden direct op de bouwplaats uitgevoerd. CIP-panelen moeten vanaf hun productieplaats naar de bouwplaats worden gebracht. Gezien het aanzienlijke gewicht en het aantal panelen, is speciale apparatuur nodig voor transport, waarvan de kosten moeten worden toegevoegd aan de totale bouwkosten.

    sterkte

    Over deze indicator gesproken, u moet op twee factoren kunnen vertrouwen: de levensduur en het vermogen van het toekomstige gebouw om mechanische belastingen te weerstaan. In het frame huis valt alle hoofdlast op de vloerbalken.Totdat de boom zelf vergaat, zal de volledige fundering van het gebouw voldoende sterkte en duurzaamheid hebben. Hier wordt de hoofdrol gespeeld door de keuze van hout voor het frame.

    Het nadeel is dat alle basisbevestigingen op spijkers, schroeven en houtschroeven vallen. Dit vermindert de stijfheid van het frame aanzienlijk.

    SIP-panelen, zelfs als ze zonder frame worden geïnstalleerd, zijn stevig met elkaar verbonden door groeven. De panelen zelf, wanneer getest door een vrachtwagen die door de panelen passeert, vertonen een uitstekende sterkte.

    De streng van de streng, die de basis vormt van elk CIP-paneel, is op zichzelf niet in staat om de geringste mechanische schade te ondergaan. Wanneer echter twee platen worden versterkt met een "tussenlaag" van een speciaal materiaal, is het paneel bestand tegen een verticale belasting van 10 ton per meter. Bij een horizontale belasting is dit in de orde van een ton per vierkante meter.

    De levensduur van een framehuis is 25 jaar, waarna het misschien nodig is om de hoofdsteunen van het frame te vervangen. Nogmaals, met de juiste keuze van hoogwaardig hout en naleving van de technologie van het systeem, kan een dergelijke structuur veel langer in bedrijf zijn.Volgens officiële normen is de levensduur van een kozijnhuis 75 jaar.

    De levensduur van CIP-panelen hangt af van het fabricagemateriaal. Panelen met polystyreen gaan dus 40 jaar mee en magnesietplaten kunnen deze periode tot 100 jaar verlengen.

    Ontwerpkenmerken

    Ontwerp en lay-out van het frame huis kan elk zijn. Nog een belangrijk punt: het kan op elk moment worden herbouwd. Om dit te doen, hoeft u alleen de behuizing te verwijderen om sommige onderdelen erin te vervangen. Het frame blijft in dit geval intact.

    Wat kan er gezegd worden over het huis van CIP-panelen, dat niet opnieuw opgebouwd kan worden zonder het niet te demonteren op de grond. Dan gaat het niet langer om herontwikkeling, maar om de volledige bouw van nieuwe woningen. Omdat bovendien alle panelen voor het toekomstige huis van tevoren zijn gemaakt, zijn er niet zoveel opties voor het plannen van huizen uit CIP-panelen.

    Milieuvriendelijkheid

    Voor degenen die zich zorgen maken over de milieuproblemen van hun huis, heeft de optie van een kozijn huis de voorkeur. SIP-panelen bevatten een chemische component in de vorm van een "laag" tussen de platen. Van het type vulpanelen kunnen hun gezondheidsrisico's variëren.Huizen gemaakt van CIP-panelen zijn niet bestand tegen omgevingsconcurrentie met gebouwen gemaakt van puur hout.

    In geval van brand zal de chemische component van de panelen voelbaar zijn in de vorm van verbrandingsproducten die gevaarlijk zijn voor het menselijk leven en de gezondheid.

    Warmte- en geluidsisolatie

    Huizen van CIP-panelen worden vaak "thermos" genoemd vanwege hun eigenschappen in termen van warmteopslag. Ze hebben een geweldig vermogen om binnen warm te blijven, maar ze laten de lucht praktisch niet door. Zo'n huis vereist de installatie van een goed ventilatiesysteem.

    Elk kozijnhuis kan bijna perfect worden gemaakt in termen van warmteopslag. Het is genoeg om tijd en geld te besteden aan extra hoogwaardige voering ervan met isolatiemateriaal.

    Zowel het framehuis als het huis van de VULTURE-panelen verschillen niet in goede geluidsisolatie. Dit is een veel voorkomend probleem voor gebouwen van dit type.

    Zorg voor voldoende geluidsisolatie alleen met behulp van goede platen met speciale materialen.

    Zie de volgende video om te leren hoe u een huis correct kunt bouwen vanuit CIP-panelen.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer