Hoe maak je de planken in de kast met hun eigen handen?

 Hoe maak je de planken in de kast met hun eigen handen?

Een opslagruimte is een droom van veel mensen, en als de eigenaars van privé-huizen de luxe kunnen veroorloven van een aparte ruimte voor het opslaan en organiseren van verschillende dingen, moet wonen in appartementen op zijn best slechts een kleine kamer zijn. Dit gebeurt als tijdens de planning van het appartement is uitgerust met een aparte, zeer kleine plaats, volledig uitgerust met houten planken. Soms is er helemaal geen ruimte, maar tijdens reparaties kan het onafhankelijk worden gedaan, waardoor uw geliefde droom wordt vervuld.

Het gebeurt dat de bijkeuken is voorzien, maar deze is niet van binnen voorzien. In dergelijke gevallen zijn er twee opties: de eerste betreft het oproepen van de master en het maken van planken om te bestellen, en de tweede - het regelen van de kamer met uw eigen handen.In dit artikel zullen we in detail het algoritme van acties voor de onafhankelijke creatie van een rek voor de pantry in overweging nemen.

ontwerp

Er zijn slechts een paar opties voor het maken van een plank in de bijkeuken, er zijn er maar twee: maak een aparte kast of bevestig planken direct aan de muur. Nadat u een van de twee hierboven genoemde opties hebt gekozen, moet u eerst de kamer opmeten en het gedetailleerde ontwerp van de toekomstige opslagruimte op papier reproduceren. Het is noodzakelijk om rekening te houden met een aantal van de nuances om de planken te gebruiken was handig. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de schappen zo in te delen dat het handig voor u is om binnen te zijn en het nodige te doen.

Let op de juiste plaats van de planken: van breed naar smal. Vanzelfsprekend moet de breedte onderaan liggen om de zwaarste en grote objecten te bewaren die moeilijk zijn op te vouwen en van daaruit te verwijderen. Je moet ook nadenken over de afstand tussen de rekken zelf. Beoordeel de dingen die je daar plaatst vooraf en bepaal de plaatsen om alles op de juiste afstand te plaatsen.

Verder is het noodzakelijk om de locatie van de rekken te bepalen, in de regel is het opgebouwd in een U-vormige of L-vormige vorm van de structuur. Deze opties zijn het meest praktisch en handig.Metalen beugels zijn optimaal voor bevestiging, ze zijn het meest duurzaam en kunnen de maximale belasting weerstaan.

materialen

Nadat alle bovenstaande stappen zijn voltooid, moet u doorgaan met de selectie van materialen. Er is één economische optie, waardoor u een goede hoeveelheid kunt besparen. Als u een oude commode, nachtkastjes of een kleine plank thuis hebt, kunt u ze demonteren en er goede onderdelen van maken en tegelijkertijd gratis planken.

De tweede optie omvat de aankoop van platen van hout of ander materiaal., na vooraf hun breedte, dikte en hoeveelheid te hebben bepaald. Inderdaad, afhankelijk van de ernst van de opgeslagen items, moeten de planken breder of smaller zijn.

Sommigen gebruiken kant-en-klare multiplexplaten, maar deze optie is alleen van toepassing als u geen zware voorwerpen op deze plank legt. In het beste geval, met een sterke last, kan het barsten en geleidelijk buigen, in het slechtste geval zal het scherp breken en alles brengen wat het tegenhoudt. Daarom wordt het voor de voorraadkast nog steeds aanbevolen om meer dichte materialen te gebruiken om zeker te zijn van hun sterkte en kwaliteit.

In principe kan het materiaal niet alleen van hout zijn, het is ook mogelijk om metalen constructies te gebruiken, als ze sterk genoeg zijn om de beoogde lading te houden. Denk ook aan bevestigingsmiddelen die het bord vasthouden en andere verbruiksartikelen.

instrumenten

Overweeg de noodzakelijke hulpmiddelen om te werken. In principe, als u kant-en-klare en geschikte kaarten beschikbaar heeft, zult u er niet te veel van nodig hebben. Als het materiaal niet klaar is en het moet worden aangepast in grootte en vorm, dan heb je een puzzel en een vliegtuig nodig om de nodige acties uit te voeren. In dit geval is de aanwezigheid van een schuurpapier voor het bewerken van randen van de zaagsnede en de gehele plank als geheel noodzakelijk om het een complete aanblik te geven.

Als de planken klaar zijn, is alleen een perforator nodig.om gaten in de wanden te maken en beugels te bevestigen, en indien nodig een schroevendraaier om delen samen te voegen. Het is absoluut noodzakelijk om tijdens het werk van de roulette te gebruiken voor meetnauwkeurigheid, op gebouwniveau, zodat de planken gelijk zijn en een eenvoudig potlood of krijt voor markeringen op de muur.

Locatie selectie

De eerste fase van de start van het werk is de selectie van een plaats voor planken. Je kunt ze niet op de muur bevestigen zoals je wilt, het is erg belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren, zodat je na afloop tevreden bent met het resultaat en je berging je vele jaren van dienst zal zijn. De muur die bedoeld is voor bevestiging moet noodzakelijkerwijs van invloed zijn, omdat gewone scheidingswanden niet bestand zijn tegen hoge belastingen en alle planken gewoon naar beneden vliegen.

Montagelocatie moet van tevoren worden voorbereid: het moet worden geschuurd, geëgaliseerd en, indien nodig en gewenst, gepleisterd. Dit is nodig zodat de planken soepel staan ​​en er geen problemen zijn met de installatie.

En natuurlijk is het belangrijk om voor uw gemak na te denken over de juiste verlichting van de opslagruimte. Dit moet worden gedaan voordat de planken worden geïnstalleerd.

Installatie proces

Na alle metingen, de voorbereiding van de benodigde materialen en hulpmiddelen, evenals de implementatie van alle bovenstaande acties om de site en de voorbereiding ervan te selecteren, kunt u de klus klaren.

De eerste stappen om je kleine droom te vertalen naar een opslagruimte in het leven:

  • Allereerst moet opmaak worden toegepast op de muren met behulp van een meetlint en een gebouwniveau. Dit zal u helpen de taak tijdens de bevestiging te vergemakkelijken en de gelijkmatigheid van de planken te verzekeren.
  • Vervolgens moet u met een perforator gaten in de muur maken en vervolgens de deuvelnagels op deze plaatsen de basis voor de beugels vastzetten. De afstand tussen hen hangt af van de hoogte van de toekomstige planken.
  • Na het uitvoeren van deze acties wordt het toekomstige magazijnframe zelf geassembleerd en worden haakjes geïnstalleerd.
  • De volgende fase is alleen van toepassing op degenen die geen kant-en-klare borden hebben en ze zelf moeten knippen. Na het controleren van de juistheid van de afmetingen (voor het geval dat), moet u de nodige planken afsnijden met een zaag of decoupeerzaag en dan voorzichtig de randen behandelen met een schuurpapier om het oppervlak er aantrekkelijk uit te laten zien.
  • Wanneer het hoofdwerk is voltooid, hoeven de planken alleen op hun plaats te worden geplaatst en worden ze met een schroevendraaier en bevestigingen vastgezet.
  • De laatste stap is het schoonmaken en schoonmaken van de kamer tegen onnodig zaagsel, onnodige onderdelen en andere dingen die je nodig hebt in je werk.

Uw opslagruimte voor de organisatie en opslag van onnodige items in het dagelijks leven is klaar.Je kunt er dingen brengen en genieten van de lege ruimte in het appartement.

Hoe je een rek in de voorraadkast kunt maken, zie je in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer