Appartement met zolder: de voor- en nadelen

Franse architect Francois Mansart in de XVII eeuw herbouwde de zolder onder de woning. Voor dit doel heeft hij speciale grote ramen uitgevonden. Attic vond wortel in Europa en vanaf de achttiende eeuw begonnen ze in Rusland te bouwen. In die tijd huurden studenten en arme kunstenaars huizen in de bovenbouw van de huizen. Tegenwoordig worden zolders niet alleen onder de knie in particuliere huizen, maar ook in stedelijke hoogbouw.

Tegenwoordig zijn ze van sombere komorki veranderd in moderne, comfortabele appartementen met een ongewone indeling. Mensen krijgen ze omdat ze romantiek, een speciaal interieur willen. Velen zijn tevreden met de prijs: deze is lager dan voor een gewoon appartement. Bewoners van de bovenste verdiepingen op zolder creëren een gebouw met twee verdiepingen.

7 foto

Wat is een loft?

Zolder - is een woonwijk, gecreëerd door de zolder.Om het onderwerp dieper te begrijpen, moet men het verschil tussen deze twee kamers begrijpen.

Mansard bovenbouw bevindt zich tussen de bovenste verdieping en het dak van het gebouw. De configuratie van de daken is anders, hun structuur beïnvloedt de geometrie van de dakbedekking. Afhankelijk van de hoogte van de muren (van de vloer tot de dakafschuining), is het mogelijk om te begrijpen tot welke kamer het gebied onder het dak behoort. Voor de zolder is deze 0,8 - 1,5 meter. Als de wanden onder de opgegeven cijfers liggen, is dit al een zolder, boven anderhalve meter wordt beschouwd als een volledige verdieping. De minimale afstand van de vloer tot het hoogste punt van het plafond is 2,5 meter.

vliering

Deze kamer onder het dak, begrensd door muren en hellingen, is niet verwarmd en is niet ontworpen om te wonen, daarom stelt deze geen eisen aan de hoogte van muren en plafonds. Technische zolder verschilt van de gebruikelijke aanwezigheid van communicatie en technologische apparatuur. Dit gebied dient als warmte- en geluidsisolatie tussen de woonvertrekken en de straat.

Een huis met een zolder is altijd warmer dan zonder.

Dakoppervlakken zijn er in twee soorten: koud en warm. Bij de bouw van het gebouw wordt de thermische isolatie in het plafond van de laatste verdieping gelegd, de zolder zelf blijft koud.Maar als het in de toekomst is gepland om een ​​zolder te bouwen, is de dakconstructie ook geïsoleerd.

Zorg voor een ventilatiesysteem. Stoom en vocht, die uit de ruimte opstijgen, vormen condensaat, dat uiteindelijk dakmaterialen vernietigt. Via de koude zolder worden de ventilatiekanalen naar het dak geleid. Op warme zolderkamers wordt de lucht uit de kamers verzameld onder het dak en komt dan via de uitlaatopening naar buiten. Een goed ontworpen ventilatie zorgt voor een goed binnenklimaat.

vliering

Dit is een complete leefruimte, uitgerust onder het dak. De omringende muren, gebouwd op het frame, moeten niet minder dan anderhalve meter lang zijn. De configuratie van het plafond hangt af van de vorm van het dak. Draagconstructies van hout, metaal of gewapend beton.

Naast extra werkzaamheden aan de isolatie van het dak, is het noodzakelijk om het verwarmingssysteem in de kamer te brengen. Denk goed na over ventilatie. Voor een comfortabel verblijf moet natuurlijke verlichting zijn, die is uitgerust met dakramen. Ze zijn op een speciale manier ontworpen en aangepast voor ventilatie.

Om de zolder op zolder te herstructureren, dient u toestemming te vragen aan het Bureau of Technical Inventory: op basis van SNiP No.2.08.01-89, zullen zij het woongebouw opnieuw registreren.

Opties in een appartementencomplex

U kunt een afgewerkt appartement op de zolder kopen. Er zijn veel opties, hun variëteit hangt af van de beelden en de configuratie van het dak. Dit kan een grote kamer zijn als een studio of een tweekamerappartement met een aparte keuken.

Hier is een voorbeeld van een dergelijke behuizing op een oppervlakte van 40 vierkante meter. De ontwerper moest niet alleen het interieur op de zolder maken, maar doordrenken met de geest van de zolders van Parijs of Londen. Enorme bakstenen muren vooraf bepaald de keuze van stijl - loft. Ze zijn goed schoongemaakt en vrijwel intact gebleven.

In een groot gebied zijn alle belangrijke gebieden voor het leven. Aan de deur - de ruimte van de keuken en eetkamer, verenigd door een strenge houten tafel. Een kledingkast, een keukenset en een koelkast verfrissen het metselwerk met een contrasterende glanzende vlek. Veel armaturen verlichten de zones in het donker en voor het natuurlijke licht is er een groot raam dat tegelijkertijd op de muur en het plafond is geplaatst.

In de woonkamer kunnen twee vierkante stoelen gemakkelijk worden verschoven naar een tweepersoonsbed.De lichte metalen tafel accentueert de aandacht. Het metalen thema wordt ondersteund door een radiator, een open haard en een emmer brandhout. Een verbazingwekkende designtruc - plasma op de ezel, een herinnering aan de kunstenaars die workshops op zolder organiseerden. Ruwe eenvoudige vormen van ezel worden gecombineerd met dezelfde strikte contouren van de tafel.

Open haard met een open haard lijkt op een kachel, omdat ze zich tussen een slaap- en woonruimte bevinden, verenigt ze hen met gemeenschappelijke warmte. De slaapkamer is gescheiden, maar bevindt zich tegelijkertijd niet in een afgesloten ruimte, waardoor deze er niet te strak uitziet. Een groot raam maakt het mogelijk om de sterrenhemel te bewonderen. Antieke paspop dient als een origineel decor en een plek waar je kleding kunt gooien. Twee nachtkastjes spelen tegelijkertijd de rol van sokkels en ruime laden.

De badkamer, gecombineerd met een badkamer, heeft alles wat u nodig heeft opgenomen: een douche, toilet, wastafel en wasmachine.

Dankzij de inspanningen van de ontwerper onder het dak bleek een ruim, modern interieur.

Alle voor- en nadelen

De voor- en nadelen van het bouwen van een mansarde bovenbouw en het wonen daar zijn enigszins anders.De eigenaar van een eigen huis, van plan om hun leefruimte te vergroten, besluit dat het goedkoper voor hem is om een ​​zolder of een volwaardige tweede verdieping te bouwen. Bij het kopen van een reeds verbouwd appartement tussen de bovenste verdieping en het dak, moet je volledig andere voor- en nadelen overwegen.

De voordelen van het verwerven van een zolder appartement:

 • Het belangrijkste voordeel van een dergelijke aankoop is de kostprijs, deze is lager dan de prijs van een gewoon appartement.
 • Prachtig uitzicht vanaf de zijruiten en de overpeinzing van de sterrenhemel vanaf het plafond.
 • Een modern buitengewoon interieur creëren.
 • De mogelijkheid van uitrusting van deze open haard.
 • Als er delen van een plat dak zijn, kunt u ze uitrusten als een openluchtruimte voor recreatie, spellen, zonnebaden of gewoon als een uitkijkplatform.

De nadelen van dergelijke appartementen zijn onder meer:

 • Lage muren (1,5 m) zullen individuele meubels moeten bestellen.
 • Lift naar de zolderverdieping, waarschijnlijk niet. Trappen kunnen ook ongemakkelijk zijn. Er zullen problemen zijn met de levering van meubilair.
 • De warmte in de zomer en kou in de winter zal acuter worden gevoeld dan in gewone appartementen, zelfs met een airconditioner en een verwarmingssysteem.
 • Schuine ramen verzamelen sneeuw, waardoor het moeilijk is om voor ze te zorgen.
 • Soms zijn er in deze appartementen kleine ramen die het natuurlijke licht beïnvloeden.
 • Als het dak begint te lekken, zullen de problemen voor dergelijke appartementen ernstig zijn.
 • Lawaai tijdens de regen- en liftwerking (als de motor op de zolder staat).
 • Psychologen tegen dergelijke appartementen, schuine wanden en plafonds drukken het bewustzijn uit.

Voor eigenaren van huisjes die de zolderruimte onder de zolder gaan herbouwen, zijn er voordelen en nadelen aan een dergelijke oplossing.

De voordelen zijn onder meer:

 • De eigenaar krijgt extra ruimte in zijn huis met één verdieping.
 • Een zolderverdieping bouwen zonder de deelname van zware machines.
 • U hoeft niet te investeren in de constructie van volledige wanden.
 • Zolder biedt een prachtig uitzicht vanuit het raam en ongewone interieur.
 • Huisje met een zolder heeft een mooier uitzicht dan het gebouw met het gebruikelijke hellende dak.

Als we het hebben over de nadelen, zullen de besparingen op de constructie van de zolder in plaats van de tweede verdieping niet te groot zijn:

 • Zal het dak goed moeten opwarmen.
 • Het is noodzakelijk om muren op een frame en een halve meter hoog op te zetten.
 • Denk aan het verwarmingssysteem.
 • Zorg voor een goed ventilatiesysteem.
 • Vergeet waterproofing niet.
 • Plaats de dakramen.

De nadelen zijn ook: warmte in de zomer, kou in de winter, het geluid van regen, het gehuil van de wind. Toch - het is noodzakelijk om meubels onder de bestelling te doen.

Op het moment van aankoop van een zolderkamer is indrukwekkend groot gebied en redelijke prijs. Maar makelaars geven het gebied van de vloer aan, en de echte beelden zijn veel kleiner, gezien de schuine wanden. Voordat u besluit een zolderappartement te kopen, moet u de voor- en nadelen afwegen.

Beoordelingen van eigenaren

Recensies zijn dubbelzinnig, zoals bij het kopen van een appartement. Sommigen klagen over zomerhitte en koude winter. Ze krijgen te horen dat het probleem wordt opgelost door de airconditioner en het verwarmingssysteem. Iemands vensters lekken, anderen hebben ramen in orde. Bijna iedereen is niet tevreden met de muren en de selectie van meubels.

De eigenaren van de appartementen, waar de ontwerper heeft gewerkt, hebben geen klachten.

In een van de reviews meldde zelf-wijziging van isolatie en installatie van een verwarmingsketel. Roer het geluid van de ketel, maar ben er uiteindelijk aan gewend geraakt. Ze waren tevreden met het appartement, ze voelden geen bepaalde hoge en lage temperaturen.

Ontwerpvoorbeelden voor inspiratie

Een goed ontworpen ruimte voor een jongen gestileerd onder het zeethema. Zichtbaar deel van een groot raam met actief natuurlijk licht. De trap leidt direct onder het dak waar de slaapplaats is. Je kunt de kabelladder naar beneden gaan, zoals op een schip. Hangmat en borst ondersteunen het thema van de cockpit op een piratenschip. Kleine schappen in de vorm van een stuurwiel zijn in de muur boven de werktafel gemonteerd. Een recreatiegebied is te zien door de kinderkamer en erachter - een werkruimte voor volwassenen.

Een variant van de slaapkamer, die een aparte kamer op het zolderappartement is. De speciale charme van de kamer geeft twee verschillende stijlramen boven het bed.

In een kleine ruimte met zwaar hellende muren is er een slaapgedeelte, een rustruimte en veel opslagsystemen. In de witte kamer heeft de oranje contour zitplaatsen. Het contrast met de zwarte vloer laat niet toe dat het interieur oplost in de ruimte. Een groot raam vult de zolder met lucht en licht.

Er zullen zeker mensen zijn met niet-triviaal denken, romantici die het leuk vinden om onder de hemel te leven. Voor zulke mensen en er is een zolder.

Zie de volgende video voor meer informatie over alle fijne kneepjes van het regelen van een appartement op zolder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer