Wintertuin in het appartement: voorwaarden en kenmerken van de regeling

 Wintertuin in het appartement: voorwaarden en kenmerken van de regeling

Veel amateur-tuinders en professionals denken er niet alleen aan om een ​​groenblijvende tuin in hun appartement te regelen. Vaak wordt zo'n wintertuin op het balkon gedaan, want daar kunt u op elk moment van het jaar de optimale temperatuur voor kamerplanten creëren. Bloemen zijn altijd een geweldige decoratie voor elk interieur, want binnen creëren ze een speciale sfeer van comfort. Over welke voorwaarden er nodig zijn om een ​​groen paradijs in uw appartement te creëren en wat belangrijk is om te overwegen, zal in dit artikel worden besproken. Daarnaast leer je over enkele van de functies van groene oases waar je op moet letten bij het opzetten van een decoratieve tuin in het appartement.

Maak het zelf

Om een ​​winterkas in uw appartement te bouwen, kunt u eenvoudig en met de hulp van specialisten het belangrijkste rekening houden met enkele kenmerken en nuances. Om ervoor te zorgen dat de toekomstige kas u jarenlang zal plezieren, is het erg belangrijk om deze goed uit te rusten.

Het is noodzakelijk om speciale aandacht te schenken aan de volgende belangrijke punten.

 • Goede en hoogwaardige beglazing (vooral als u een wintertuin op het balkon doet) Kunststof ramen worden natuurlijk als betrouwbaar beschouwd, maar soms moeten ze verder worden verwarmd).
 • Opwarming van de kamer.
 • Isolatie van vocht van derden.
 • Interne geschikte decoratie voor bepaalde soorten planten.

Vergeet niet dat het voor planten erg belangrijk is om voor goede verlichting te zorgen. Dit kunnen speciale fitolampy en ultraviolette en gewone lampen zijn. Alles zal afhangen van wat je gaat groeien en welke tijd van het jaar. Natuurlijk zijn gespecialiseerde lampen voor kassen veel beter dan normaal, omdat alleen zij het evenwicht van het gebrek aan natuurlijke verlichting voor bepaalde plantensoorten volledig kunnen compenseren. Het is echter mogelijk dat schaduwminnende bloemen in uw oase zullen ontkiemen.

Meestal zijn wintertuinen in appartementen ingericht op loggia's, balkons en daken. Slechts in zeer zeldzame gevallen wordt er voor hen een aparte woonkamer toegewezen. Mini-tuinen zien er bijzonder voordelig uit als er een mogelijkheid is om een ​​panoramisch uitzicht te creëren. Denk bij het maken van een kas niet aan het juiste ventilatiesysteem, dat ook afhankelijk is van de algemene toestand van alle planten. Als het deel van de ruimte dat toelaat, zorg er dan voor dat er speciale luchtbevochtigers worden geïnstalleerd die een positief effect hebben op de gezondheid van planten.

Bij het nabewerken van een balkon op een wintertuin, heeft het de voorkeur om natuurlijke materialen te kiezen voor het afwerken van deze kamer. Kunststof is natuurlijk gemakkelijk te onderhouden, maar niets kan natuursteen en hout vervangen.

Waar is het beter om te regelen?

Het balkon en de loggia worden beschouwd als uitstekende opties voor het regelen van de wintertuin.

 • Voor beglazingsruimten voor een wintertuin is het het beste om speciale ramen met dubbele beglazing met twee kamers aan te schaffen, die niet alleen warm blijven in de wintertuin, maar ook voldoende licht toestaan, wat voor de meeste planten zo noodzakelijk is.
 • De kwaliteit van verlichting is het best om diffuus licht te kiezen, dat een groot deel van de ruimte bedekt. Zo'n hoofdlicht kan worden aangevuld met een punt. Om maximaal natuurlijk licht in een kamer te hebben, moet men, indien mogelijk, een kamer kiezen met ramen die uitkijken op het westen of oosten voor de wintertuin.
 • Opwarming van een balkon of loggia moet worden uitgevoerd met behulp van hoogwaardige afdichtmiddelen die geen koude lucht van buiten toelaten. Er moet speciale aandacht worden besteed aan alle naden en gewrichten aan de muren. Alle materialen voor wintertuinisolatie moeten droog zijn, omdat ze het pand zo veel mogelijk kunnen beschermen tegen vocht. Het is goed als in deze kamer verwarming is geïnstalleerd, die kan worden geregeld.
 • We moeten het temperatuurregime dat comfortabel is voor bloemen niet vergeten. Vaak raden experts aan temperaturen te weerstaan ​​van 17 tot 25 graden Celsius. Deze temperatuur wordt als optimaal beschouwd voor de normale groei van bloemen en planten binnenshuis. Om de temperatuur constant te controleren, vooral als de loggia wordt verwarmd, moet u een speciale kamerthermometer hangen.
 • Vergeet vochtigheid niet, die net als licht en temperatuur een belangrijke rol speelt in de wintertuin. Het is ook mogelijk om de lucht en bloemen handmatig te bevochtigen met behulp van verschillende sproeiers en spuiten. Goed om speciale apparaten te installeren. Vaak, om de pannen vochtig te maken met bloemen, giet je er grind in en vult het met water.
 • Belangrijk en correct gecreëerd ventilatiesysteem. Het zogenaamde broeikaseffect moet worden vermeden, hiervoor is het noodzakelijk om de ruimte regelmatig te ventileren. De lucht in de wintertuin thuis zou van onderaf naar binnen moeten gaan en opstaan ​​en omhoog gaan. En ook in de wintertuin kunt u een geschikte airconditioner regelen.

Samenvattend kunnen we gerust stellen dat alleen een combinatie van alle bovenstaande voorwaarden en hun naleving u zullen helpen om een ​​hoogwaardige en prachtige wintertuin te creëren in uw appartement. Als u er niet zeker van bent dat u met dit probleem zult omgaan, is het het beste om meer gedetailleerde informatie over dit onderwerp te krijgen in de relevante tuinpublicaties. Of gebruik de diensten van beproefde experts die gemakkelijk een oplossing voor uw probleem kunnen vinden.

Deskundig advies

Als u een groenblijvende kas wilt hebben, geef dan de voorkeur aan plantensoorten die hun bladeren niet afschudden tijdens het herfstseizoen, maar ook aan opties die niet bijzonder wispelturig zijn in de zorg. Verschillende palmbomen zijn altijd in de mode. Als u de bloemen en planten voor uw wintertuin niet kunt kiezen, kunt u contact opnemen met professionele tuinders voor hulp. Zij zullen u zeker kunnen adviseren over de opties die u het hele jaar door zullen plezieren.

Voor het unieke karakter van het appartement kan in de kas verschillende plantensoorten worden verzameld. Het kunnen tropische en exotische opties zijn, en subtropische, evenals eenvoudige huisbloemen uit de eeuwige familie. Om uw wintertuin te diversifiëren, moet u de ongewone en originele potten bekijken. Speciaal voor de varianten van handgemaakte klei. Ze zullen zeker veel aandacht trekken en zullen je elke dag verrassen. Bovendien zijn ze zeer duurzaam.

Voor een verandering in je wintertuin kun je decoratieve dierenfiguurtjes of kunstmatige bomen erin plaatsen. Als u zoveel mogelijk ruimte wilt besparen in de wintertuin, let dan op de speciale hangende rekken, waarop planten ook kunnen worden geïnstalleerd met grote ruimtebesparingen.

Bloemen kiezen

Veel bloemkwekers, die met hun eigen handen een ongebruikelijke wintertuin willen neerzetten, zoeken meteen naar vreemde buitenlandse planten. Maar deskundigen raden aan om niet te haasten met de keuze, omdat dergelijke bloemen speciale aandacht vereisen en het vaak moeilijk is om thuis voor hen te zorgen.

De meest populaire en onpretentieuze opties zijn de volgende planten die het meest populair zijn bij amateur-tuinders:

 • eenjarigen: petunia's, pelargoniums, eustomas, torenia;
 • vaste planten: vetplanten en cactussen, de tweede bloeien zelden, maar erg pretentieloos in de verzorging en bewatering.

Zo'n populaire en groenblijvende bloem als anthurium ziet er erg mooi uit. De rode bloemen zien er altijd elegant uit. Velen kennen de altijd bloeiende plant genaamd begonia. Ze komt in verschillende soorten en kleuren. Altijd relevant, niet alleen bij beginnende tuiniers, maar ook bij professionals. Niet minder populair zijn indoorviooltjes, die tegenwoordig een grote variëteit aan variëteiten bevatten. Ze passen gemakkelijk in uw wintertuin en zullen u gedurende lange tijd verrassen met hun luxueuze bloei.

Probleem met het kweken van orchideeën en fuchsia's. Beide insecten (wittevlieg en schaalinsecten) kunnen zowel op de eerste als op de tweede "aanvallen", waardoor planten regelmatig met speciale middelen moeten worden behandeld, zodat de hele tuin niet "ziek wordt". Toch kunnen zulke knappe mannen zeker het hoogtepunt van je tuin worden.

Vaak groeien in de wintertuin citroenbomen, van waaruit je veilig nuttig fruit kunt verzamelen.

Let op het volgende. kamerbloemen, die zeker een aanvulling op uw winterkas in uw appartement kunnen zijn:

 • azalea's (rhododendrons);
 • balsems;
 • hyacinten;
 • hibiscus;
 • Hippeastrum;
 • gloxinia;
 • krokussen;
 • zelfgemaakte narcissen;
 • oleanders.

Om je tuin echt uniek te maken, moet de lijst met planten die erin zullen groeien zo snel mogelijk worden uitgedacht. Een echte oase in een flatgebouw kan u en leden van de hele familie jarenlang verblijden, vooral met de juiste creatie en verdere verzorging ervan.

Prachtige voorbeelden

Als de oppervlakte van uw loggia of balkon veel te wensen overlaat, let dan op de zogenaamde verticale tuinen.

Maak ze gemakkelijk, zelfs jezelf.In de respectievelijke winkels kunt u kant-en-klare ontwerpen met de nodige frames kopen. Dergelijke winterkassen zien er erg indrukwekkend uit. Een verticale wintertuin betekent helemaal niet dat alle planten erin verticaal worden geplant. In de regel is dit een tuin waarin bloemen worden opgehaald met vergelijkbare woonomstandigheden. Verticale tuinen worden gevormd met behulp van speciale muurconstructies, die niet alleen ruimte besparen, maar er ook erg modern uitzien.

Het tapijt tuinontwerp ziet er erg ongewoon uit.waarin planten zijn gerangschikt in de vorm van een zogenaamd canvas. Een groen tapijt, bijvoorbeeld van levende stenen of vetplanten, zal altijd speciale aandacht trekken. Bovendien zijn deze planten zeer nuttig, ze zuiveren perfect de lucht.

Mooie decoratie van de tuin op het balkon kan ook worden aangevuld met decoratieve meubels, bijvoorbeeld, gemaakt van kunstmatige rotan. Binnenbloemen kunnen in hangende potten en in buitenpotten zijn. Zwaaiende planten zien er heel goed uit, met behulp waarvan je een echte woonhoek kunt creëren.

Bijzonder fraai uiterlijk tuinontwerp, dat metselwerk van natuursteen gebruikt. Met een steen kan een muur of vloer worden gelegd. Als je in je kleine tuin een kleine vijver of fontein kunt plaatsen, dan is dit ook een groot pluspunt. Immers, deze decoraties zien er fris en onbanan uit. Alle composities met water zijn niet alleen prachtige decoratieve objecten, maar ook bruikbare luchtbevochtigers.

De wintertuin in het appartement is een echt zomer-sprookje met groene planten, die het hele jaar door kunnen behagen. Bloemen in mooie potten, een mooi en aangelegd hoekje met planten, een handige plek om uit te rusten en een ongewone fontein - dit alles kan deel uitmaken van een paradijs in uw appartement.

Voor meer inspiratie, let op de fotogalerij van winterkassen, ongebruikelijke opties voor het regelen van de wintertuin.

Hoe je een wintertuin in het appartement kunt maken met je eigen handen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer