Toiletontwerp in de "Chroesjtsjov": ontwerpideeën

 Toiletontwerp in Chroesjtsjov: ontwerpideeën

Het plaatsen van een badkamer in een klein appartement bestaat vaak uit het plaatsen van al het benodigde sanitair op de achterkant, zonder een vleugje creativiteit en stijl. Desondanks zijn experts er van overtuigd dat het ontwerp van het toilet in de "Chroesjtsjov" hun eigenaars kan verrassen en verrukken.

Kenmerken van planning

Gebied "Chroesjtsjov" is beroemd om zijn kleine parameters. Vooral in deze lay-out lijden de keuken, gang en badkamer. Meestal wordt het deel van de badkamer slechts 4 of 3 vierkante meter toegewezen. Aanvankelijk waren het toilet en de badkamer in dergelijke kamers gescheiden en daarom bevond het toilet zich in een kleine, smalle ruimte die leek op een luciferdoosje.

Tegenwoordig is het idee van een gecombineerde badkamer in bijna alle huizen doorgedrongen en ontwerpers beschouwen dit als de meest optimale oplossing.

Dus als het toilet wordt gecombineerd met een badkamer, kunt u overgaan tot de onmiddellijke transformatie van de ruimte met behulp van afwerkingsmaterialen en de juiste selectie en plaatsing van sanitair. In het geval van een aparte badkamer is het de moeite waard om na te denken over herontwikkeling met toestemming van de woninginspectie.

Bij ontmantelde combinatie:

 • loodgieterswerk;
 • verlichting apparaten;
 • pijpen (in sommige gevallen).

Tijd en contante kosten voor dergelijke reparaties nemen toe, maar de kamer krijgt tegelijkertijd meer praktische bruikbaarheid en design. Ga akkoord met 2 square. m in een apart toilet is moeilijk om iets stijlvol en trendy te creëren, terwijl de gecombineerde ruimte van 4 vierkante meter. m geeft veel verbeeldingskracht.

De keuze van materialen voor afwerking

Opstelling van een kleine kamer kan worden gedaan met behulp van alle materialen die bestand zijn tegen vocht. Het is belangrijk om te onthouden dat condensaat hier wordt verzameld en daarom moeten alle producten aan de gestelde eisen voldoen.

Bij het uitvoeren van reparaties geven ze populaire materialen zoals:

 • tegels;
 • plastic;
 • mozaïek;
 • vloeibaar behang;
 • Wallpaper.

tegel

Tile is een klassieke en standaardoplossing bij het ontwerpen van een toiletruimte. Ondanks het gebruik van dit materiaal als afwerking, heeft de tegel zijn relevantie niet verloren, omdat de muren en de vloer ermee er geweldig uit zien, en ze dienen niet een decennium. Bovendien kunt u met verschillende formaten, texturen, ontwerpideeën en een combinatie met friezen unieke oppervlakken creëren.

Keramische tegels hebben echter nadelen in de complexiteit van de reparatieprocedures.

Muren voor decoratie moeten zijn:

 • geëgaliseerd met stopverf;
 • gevuld.
grondverf
stopverf

Bovendien moeten alle technische communicaties grondig worden verhuld in het stadium "kale muren". In de regel worden ze verborgen met behulp van gipsplaten, waarop vervolgens tegels worden gelegd. De belangrijkste voorwaarde voor het afwerken van tegels - ideaal voor een glad oppervlak.

De tegel met de glanzende factuur die op gladde oppervlakken weerspiegelt, is ideaal voor de kleine kamer en daarmee voor visueel uit te breiden ruimte. Het is ook de moeite waard eraan te denken dat de tegel voor de vloer en de muren verschillen in dikte en dichtheid, en daarom is het belangrijk om het strikt te gebruiken voor het beoogde doel.

Kunststof panelen

Interessant in het ontwerp en PVC-panelen, met een verscheidenheid aan texturen, imiteert allerlei bomen of thematische afdrukken.

Voordelen van het gebruik van kunststofpanelen:

 • lange levensduur;
 • gemakkelijk te verzorgen en schoon te maken;
 • glanzende oppervlakken vergroten de ruimte;
 • breed scala van afmetingen van de panelen;
 • voorkomen schimmel en meeldauw tussen de muur en de PVC-paneel.

Onder de tekortkomingen hier kan worden vastgesteld lage weerstand tegen mechanische schade. Kunststof is gemakkelijk door te breken en daarom lopen dunne platen tot 8 mm gevaar. Toch lijkt plastic in een klein appartement eenvoudig en organisch, en daarom moet je zorgvuldig naar dit type afwerking kijken.

schilderen

Kleine toiletten worden vaak geverfd. Een dergelijke eenvoudige coating van vandaag ziet er misschien ook goed uit, omdat de verschillende texturen van email, het gebruik van patronen en stencils, de combinatie van kleuren muren tot een verbazingwekkende creatie kunnen maken. Hier kunt u de thematische tekeningen recreëren in contrasterende tinten, het sanitair overtroffen en uw interieur exclusief maken.

Voor het aanbrengen van verf is bovendien geen extra ruimte nodig. Het heeft geen latten en gipsplaatconstructies nodig, en daarom blijven de muren volledig vrij. Ontwerp met geschilderde muren is onderhevig aan het stereotype dat met de tijd en onder invloed van vocht de verf begint af te pellen. Het is de moeite waard om te zeggen dat het gebruik van pleisterwerk op de muren, het starten en afwerken van putty dit probleem tot niets kan terugbrengen.

Andere ideeën

Kleine gebouwen kunnen organisch het afwerkingsmozaïek overnemen. Volgens zijn kenmerken lijkt het op tegels, maar vanwege de kleine omvang van onderdelen, is het mogelijk om het op muren te gebruiken met enkele fouten en onregelmatigheden. En toch kan het mozaïek in de meest verschillende stijlen worden gebruikt sinds ethno-motieven en eindigen met een laconieke hi-tech.

U kunt gebruik maken van en vochtbestendig behang. Hier is het echter de moeite waard om te onthouden over de combinatie en om het gebied rond de gootsteen en badkamer uit te rusten met meer resistente afwerkingsmaterialen. Glasvezelbehang wordt tegenwoordig als ideaal beschouwd voor de badkamer, maar hun hoge kosten worden om de een of andere reden een mislukking.Opgemerkt moet worden dat vloeibaar behang, ondanks het budget, een goede optie kan zijn voor het afwerken van gebieden die niet direct in contact komen met water.

Misschien het enige materiaal dat niet in het interieur van "Chroesjtsjov" past, je kunt natuursteen noemen.

Het worden, zwaargewicht, luxe en schoonheid van natuurlijke hoogtepunten vereisen voldoende ruimte voor evaluatie. Zelfs na herontwikkeling kunnen oude gebouwen dergelijke vrijheid niet bieden.

Plaatsing sanitair

De plaatsing van alle benodigde sanitaire voorzieningen wordt een probleem voor een kleine ruimte.

Hier moeten de volgende indicatoren worden beschouwd:

 • vrije ruimte tussen bad of douche en wastafel - 70 cm;
 • vrije zone bij de wasmachine - 90 cm;
 • de opening tussen sanitaire voorzieningen - 25 cm.

De gepresenteerde metingen zijn minimaal en kunnen, indien mogelijk, worden verhoogd, maar als ze worden waargenomen, zullen ruimtelijkheid en gemak de overhand hebben in de badkamer.

In de opstelling kunt u het actie-algoritme gebruiken, afhankelijk van de lengte van de muur en groepen apparaten. Dus, als de toegangsdeur zich op een korte muur bevindt, voor de deur heeft u een bad of douche.Als de deur aan een lange muur staat, zijn een toilet en een gootsteen er met succes tegenover geplaatst. Het interieur van de wasmachine vereist ook plaatsing op een lange muur.

Sprekend over het sanitair zelf, zullen de beste oplossingen zijn:

 • hangend toilet;
 • druppel bad;
 • compacte douche;
 • een kleine gootsteen gelegen aan de smalle rand van het druppelvormige bad.

Dergelijke varianten van modern sanitair verheugen zich met zijn veelzijdigheid, evenals gemak en gemak.

Ontwerpkenmerken

Bij het starten van een reparatie, is het de moeite waard om enkele kenmerken van de kleur van de toekomstige gerenoveerde kamer te overwegen. Het ontwerp van "Chroesjtsjov" accepteert dus een helder palet, waarmee de drukwanden van dit gebied visueel worden uitgebreid. Het is absoluut niet nodig om een ​​vervaagde routine te maken, omdat u altijd de universele witte, melkachtige of beige kleur kunt kleuren met sappige tinten, of het nu geel, oranje, limoen of bordeauxrood is. Dit is vooral gemakkelijk te doen bij het samenstellen van een tegelsamenstelling.

Vergeet bovendien de spiegels niet. Ze vergroten de ruimte in elke kamer en daarom is hun aanwezigheid verplicht. De beste optie is de locatie van spiegels van verschillende grootten tegenover elkaar.

De juiste oplossing zou zijn om ongebruikelijke vormen van helder sanitair te gebruiken. Dit zal helpen om de badkamer "Chroesjtsjov" te veranderen in een interessant designobject dat de aandacht verdient. Verzadiging en kleur voegen panelen toe die zijn gemaakt van mozaïek.

Interessante opties

Het ontwerp in de stijl van minimalisme wordt gekenmerkt door beknoptheid en terughoudendheid in alles. Eenvoudig sanitair, compacte douche en comfortabele wastafel vervuilen de ruimte niet. De slimme combinatie van tegels op de vloer en op de muren voegt heldere accenten aan de ruimte toe.

Het luxueuze interieur van de badkamer met het gebruik van glanzende tegels in twee kleuren legt de ruimte duidelijk in zones af. Afgerond sanitair maakt alle hoeken van de kamer glad.

De locatie van de wasmachine onder één paneel met de gootsteen bespaart aanzienlijk ruimte, waardoor een van de wanden bevrijd wordt.

Met een compacte douche kunt u de muur zo functioneel mogelijk maken. Zo is er ruimte bespaard op de plaatsing van een volwaardige badkamer en is de lange wand aangevuld met glazen wandplanken voor kleine spullen en een kleine wasmachine.

Het sneeuwwitte toiletontwerp in de "Chroesjtsjov" verovert een moderne look.Heldere accenten in de vorm van rood textiel en strips op een tegel schilderen de kamer, en een hangend toilet, een klein bad en nissen die de rol van planken spelen, sparen ruimte.

Over hoe u de originele reparatie op het toilet kunt uitvoeren en fouten kunt voorkomen, leert u van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer