Ontwerp woonkamer van 17 vierkante meter. m in het paneelhuis: stijlvolle en praktische oplossingen

Nadenkend over de reparatie mogen inwoners van geprefabriceerde huizen niet wanhopen. Met moderne materialen kan de woonkamer van 17 vierkante meter worden omgezet in stijlvolle appartementen en de kamers van privéwoningen. Ook voor de woonkamer - dit is de gemiddelde grootte. Op dit gebied kunt u verschillende interieuroplossingen belichamen en voldoende meubels plaatsen.

herplannen

Er zijn veel ontwerptrucs: hoe kun je een kleine ruimte visueel uitbreiden. Maar als je echte ruimte wilt, moet je herontwikkeling doen, dat wil zeggen, om de muren af ​​te breken.

De beslissing is niet eenvoudig, vereist een speciaal ontwerp en coördinatie met de BTI. Natuurlijk kunt u de wijzigingen niet adverteren, maar in de toekomst kan het appartement niet worden verkocht of gedoneerd zonder hoge boetes te betalen.

Nadat u de documenten hebt behandeld, moet u ervoor zorgen dat er geen dragende muren zijn, u kunt alleen met partities werken.

U kunt de woonkamer combineren met een keuken, een gang, een slaapkamer (indien beschikbaar), een loggia, een balkon. Het hangt allemaal af van de lay-out en het verlangen:

  • Door de woonkamer te combineren met de slaapkamer, krijgen ze een grote, lichte kamer met twee ramen. Er is voldoende ruimte op zo'n territorium om het in zones te verdelen. Wijs plaatsen toe voor rust, werk, maaltijd, maak een spel, ligplaats. Zonering is doordacht voordat reparaties worden gestart. Geplande gebieden kunnen worden aangeduid met verschillende kleuren van de muren, plafondniveaus, podium en goed doordachte verlichting. Scheid de ruimte met lichte scheidingswanden of meubels.
  • Als u de muur tussen de hal en de keuken verwijdert, moet u bedenken dat u het gasfornuis moet verlaten en vervangen door een elektrisch fornuis. Of denk erover na hoe je de kookzone van de rest van de kamer kunt afsluiten.
  • Vergroot de ruimte door de gang. Deze optie is voor diegenen die het niet erg vinden om rechtstreeks van de straat naar de hal te gaan. Als je goed over het meubilair nadenkt, kan de voorwaardelijke gang onzichtbaar worden gemaakt.
  • Bij het combineren van een woonkamer met een loggia of een balkon, moet u niet vergeten dat u het verwarmingssysteem niet kunt aanraken.In dergelijke gevallen worden het raam en de deur gedemonteerd en worden de radiatoren verborgen onder het meubilair (kast of toog). De loggia zal moeten worden verwarmd, dit zal extra kosten met zich meebrengen, maar u kunt er een gezellige werkruimte of een serre met een kleine bank van maken.

Het creëren van een ruime woonkamer

Als u besluit de muren niet te vernietigen, moet u zorgen voor een ruime en functionele woonkamer. Elk detail zou moeten werken om ruimte vrij te maken.

wanden

In geprefabriceerde huizen zijn ze vrij dun, dus de dichter moet aandacht besteden aan geluidsisolatie. Tijdens reparatie worden de wanden behandeld met antifungale oplossingen. Om de woonkamer ruim te laten lijken, moet deze heldere, uniforme tonen bevatten.

Groot patroon, donkere of heldere kleuren zorgen voor een duidelijke rand. Als je helder wilt, kun je een muur schenken aan de rel van fantasie. In kleine kamers moet u op het patroon en de textuur letten. Behang met een klein patroon is prima. De richting van de afbeelding werkt goed over de ruimte, verticaal - visueel omhoog trekt, horizontaal - naar de zijkanten.

Muren kunnen worden gepleisterd of geverfd.Het is goed om decoratieve pleister aan te brengen, het helpt alle gebreken en onregelmatigheden te verbergen. Over het volume van het gebied werken stereoscopische achtergronden goed.

plafond

In paneelhuizen is het meestal laag. Het is noodzakelijk om rekening te houden met enkele van de trucjes om 'opzij te duwen'. Het glanzende spanplafond zal deze taak zo goed mogelijk verwerken. De ruimte erin zal worden weerspiegeld, zoals in een spiegel. Bovendien heeft donkere kleur een grotere reflectiviteit dan wit. Dankzij een gevarieerd kleurenpalet is de stretchstof eenvoudig aan te passen aan het interieur.

Om een ​​mooi plafond te maken, kunt u putty gebruiken. Met zijn hulpniveau het oppervlak, maar je moet het perfect doen, eventuele onregelmatigheden worden onmiddellijk merkbaar zodra het lampje gaat branden. In het ontwerp kunt u sockets voor kroonluchters of stucwerk gebruiken.

Soms zijn de plafondtegels zo vervormd dat ze niet kunnen worden geëgaliseerd met gips. In dergelijke gevallen komt gipsplaat te hulp. Het maakt elk oppervlak glad, maar heeft meer dan 10 centimeter ruimte nodig. Om de bovenkant van de kamer niet te belasten, moet je een kleine kroonluchter naast het plafond selecteren, maar het is beter om het helemaal op te geven en spotverlichting langs de muren te gebruiken.

Paul

Hal - ruimte voor gasten, recreatie, spelletjes en werk, voor alle gelegenheden.De belasting op de vloer valt geweldig, en het is noodzakelijk om de creatie met volledige verantwoordelijkheid te benaderen. Er wordt van uitgegaan dat het oppervlak van een kleine kamer in kleur en textuur samenvalt met het aangrenzende gebied.

Maar soms stellen ontwerpers zichzelf in staat te zones met verschillende soorten vloeren, zelfs kleine ruimtes. Laminaat wordt bijvoorbeeld gecombineerd met tapijt of tegels.

De favoriete vloer van vandaag is parket en laminaat. Parket is gemaakt van natuurlijk hout van verschillende textuur en kleur. Het is milieuvriendelijk, het ziet er mooi uit, maar het is waterdicht en gevoelig voor krassen. Laminaat heeft dezelfde eigenschappen. Het is gebaseerd op een meerlagige structuur zoals een spaanplaat.

Als u het gebied visueel wilt vergroten, moet u een glanzende vloer kiezen.

Het samenvallen van de kleur van de muren en de onderkant van de kamer kan de ruimte visueel van elkaar verwijderen.

meubilair

Meubels in de woonkamer moeten veel functies vervullen, maar tegelijkertijd de ruimte niet overbelasten. Meestal wordt in de hal gestoffeerd meubilair, modulaire wand of kast, TV-standaard, planken, planken, tafel, dressoir of andere soorten structuren voor apparaten.Deze hele set is optioneel, elke familie laat zich leiden door zijn eigen smaak.

Het is wenselijk om de bekleding van het gestoffeerde meubilair homogeen te kiezen, zonder de aandacht te trekken, om de kans in de hal te verlaten om meer interessante accenten te maken, bijvoorbeeld in schilderijen, een open haard of stereoscopisch behang.

Lichte, luchtige meubels creëren een extra hoeveelheid ruimte, maar in contrast met het behang van delicate tinten en donker. In een rechthoekige ruimte moeten alle meubels langs de muren worden geplaatst.

Met de vierkante indeling kunt u een recreatiegebied in het midden plaatsen.

stijl

Na het voltooien van de reparatie, moet u nadenken over de stijl. Meubilair, inrichting en gordijnen mogen niet op verschillende manieren worden gekocht, maar houden rekening met het algehele ontwerp van de kamer. Elke stijl past bij de kamer van 17 meter, maar in een klein gebied wint minimalisme, hi-tech, eco, fusion en art deco:

  • Hi-tech - de stijl van de jeugd. Heldere afwerking, glanzend metaal, eenvoudig lichtgekleurd meubilair.
  • Provence - precies het tegenovergestelde van hoge stroomsterkte. Meubels gemaakt van hout, gevlochten rieten, rotan - natuurlijke, warme kleuren. Een groot aantal gordijnen, tafelkleden, ruches, beeldjes, bloemen op de vensterbank.
  • Klassieke stijl is het populairst.Hij geeft de voorkeur aan een milieuvriendelijke afwerking, strenge kleuren, benadrukt luxe en goede smaak. Nu zijn er materialen die met succes dure hout- en natuurlijke stoffen vervangen. Als basis hiervan kan je een klassieke stijl creëren met een klein budget in je appartement.
  • Modern - de belichaming van schoonheid en gemak. Het meubilair bestaat uit modules, transformatoren, neemt niet veel ruimte in beslag en is handig in gebruik.

Als u een huiskamerstijl kiest, moet u zich laten leiden door hun voorkeuren. Maar vergeet niet dat de kamer in de 17 m² M. m moet ruimte behouden, comfortabel en functioneel worden.

Lees meer over de fijne kneepjes van ruimteontwerp 17 vierkant. m je zult leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer