Appartement interieur: mooie moderne ideeën

Het moderne interieur is niet alleen half-lege appartementen met een minimum aan meubels en wit behang op de muren. Het kan heel veelzijdig zijn, waardoor iedereen zelf de ideale stilistische oplossing kan kiezen die voldoet aan de laatste modetrends.

Speciale functies

In de regel verwijst het luide woord 'modern' naar bijna alle interieuropties, in tegenstelling tot wat eerder door ontwerpers was gemaakt. In het verleden gaat een rijk decor, een overvloed aan kleine dingen en decoraties.

Moderne mensen hebben niet langer luxe vertoon nodig, maar maximale functionaliteit, en het begrip 'luxe' heeft nu een iets andere betekenis.

Als de adel vroeger probeerde om hun huizen te versieren met geverfde vergulde massieve kasten, wordt de aanwezigheid van moderne apparatuur in huis gewaardeerd.Modern design, in de regel, wordt geselecteerd voor individuele behoeften van een persoon die in een huis of appartement woont.

Het is ook vermeldenswaard dat veel de begrippen "moderne stijl" en "modern" verwarren. Het ontwerp van de kamer in Art Nouveau-stijl is strenger en gelimiteerd. Zijn functies zijn herkenbaar, terwijl de moderne stijl iets flexibeler is, in staat zich aan te passen aan de verzoeken van de eigenaar van de woning. Algemene kenmerken van de moderne stijl kunnen ook in een kleine lijst worden geïdentificeerd, maar elk van hen kan eenvoudig worden gedoneerd.

Het belangrijkste kenmerk van deze trend in de ontwerpwereld is een enorme hoeveelheid open ruimte. Zoals je ziet, zien de meest stijlvolle appartementen eruit alsof de ontwerper ze begon uit te rusten en zijn project midden op de weg verliet. Ze zijn half leeg, ze stellen het minimale aantal meubels in, bijna geen decoratieve snuisterijen.

De muren en het plafond lijken samen te smelten. Dit alles wordt gedaan om de schijn van vrije ruimte te creëren, zelfs in het kleinste appartement. Elk detail van het interieur heeft een specifieke plaats en wordt niet willekeurig gekozen, maar na zorgvuldige planning.Beelden, decoratieve platen op de muren en monogrammen op meubels zijn niet welkom - het is tijd om dit alles te vergeten.

De belangrijkste kenmerken zijn eenvoudige geometrie en brede ramen en deuropeningen. Ook in de kamer, ingericht in een moderne stijl, moeten er veel spiegels zijn. Dit wordt niet alleen gedaan, zodat u uzelf vanuit alle hoeken kunt bewonderen, maar ook om de ruimte van zelfs een kleine woning visueel uit te breiden. Wanneer een deel van een kamer in een spiegel wordt weerspiegeld, lijkt het erop dat er feitelijk twee keer zoveel vrije ruimte is. Als u deze basisregels volgt, kunt u de ruimte zo inrichten dat deze er modern uitziet.

Modetrends en nieuwe items

Modern interieur kan modieus en stijlvol zijn of lang de relevantie verloren. Het is niet zo eenvoudig om alle nieuwste en nieuwste trends in de ontwerpwereld bij te houden, maar u moet de belangrijkste punten kennen, vooral als u wilt dat uw appartement er modern uitziet.

stijlen

De uitdrukking 'moderne stijl' impliceert vaak meerdere vergelijkbare stilistische richtingen tegelijk.Overweeg de belangrijkste ideeën die het ontwerp van een gewoon appartement of studio helpen bepalen, omdat elke richting zijn eigen kenmerken heeft die het van anderen onderscheiden.

techno

Voortdurend zijn er nieuwe technologieën die verouderd vervangen, en dit wordt weerspiegeld in het interieur van huizen. Technostijl, hoewel het relatief recent werd opgericht, kreeg populariteit juist vanwege het vermogen om dergelijke veranderingen te benadrukken. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is verre van strikte geometrische lijnen, die ook in andere richtingen worden gevonden.

Technostijl benadrukt de keuze van verlichting, die kunstmatig en gestileerd moet zijn in het licht van discoballs uit nachtclubs. Merk ook op, en de maximale functionaliteit van deze stijl. Zelfs de smalste kamers moeten ruimer lijken. U kunt een vergelijkbaar resultaat bereiken met pastelkleurige muurbekleding, spiegelbehang of zelfs echte spiegels.

High-tech

Er zijn veel overeenkomsten met de technostijl en hi-tech. Het pand moet zo zijn ontworpen dat ze alles hebben wat ze nodig hebben, maar tegelijkertijd trekken al deze details niet veel aandacht. Kies meubels en accessoires met eenvoudige vormen.Ingericht in de stijl van high-tech woningen geschikt voor een verscheidenheid aan mensen: bachelors en jonge koppels en gezinnen. In een op deze manier ingericht appartement of huis is er plaats voor een redelijk comfortabele slaapkamer, voor een gemeubileerde studeerkamer en voor een woonkamer.

Moderne high-tech onderscheidt de aanwezigheid van kleuren van het koude spectrum. Er is geen plaats voor felle kleuraccenten of kleuren uit een warm palet.

Meestal worden kleuren zoals grijs, zwart en wit gebruikt om muren en meubels te versieren. Zij zijn degenen die het beste het idee belichamen dat ontwerpers oorspronkelijk in hightech-stijl plaatsten.

Art Deco

Deze richting zal zeker jonge creatieve individuen aanspreken. Tussen alle andere stijlen van art deco valt de helderheid en het gebruik van een ingewikkeld decor: etnische elementen, decoratieve snuisterijen met ongewone vormen en kleuren.

In het kader van een appartement of zelfs een kamer, kunt u elementen "komen" uit verschillende culturen gebruiken, bijvoorbeeld prachtige Japanse lampen versierd met hiërogliefen of sakura-bloemen en warme Perzische beddenspreien. Deze ongelijke details zijn verrassend harmonieus gecombineerd in het interieur gedecoreerd in de art deco-stijl.

minimalisme

Opmerkelijk is zo'n richting als het minimalisme.Het wordt gekenmerkt door eenvoudige rechte lijnen en gelijkenis met de klassiekers. In een kamer die is ingericht in deze stijl, moet alles attent zijn, maar tegelijkertijd heel eenvoudig. Belast het interieur niet met een complexe inrichting en vergeet niet dat er voldoende vrije ruimte in de kamer moet zijn. In een kamer die is gestileerd als minimalisme, zien meubels van gehard glas en verchroomd metaal er goed uit. Goede en spiegeloppervlakken, bijvoorbeeld planken of schuifkast.

Moderne klassieker

Soms wordt nieuw goed vergeten oud genoemd. Moderne ontwerpers verbergen hun liefde voor trends uit het verleden niet, vaak geïnspireerd door enkele bijzonder interessante stijlen van de afgelopen jaren. Modern heroverwegen van de klassiekers ziet er ook heel interessant uit. De beknoptheid en produceerbaarheid met succes gecombineerd met kwaliteit. Moderne klassiekers worden gekenmerkt door het gebruik van dure afwerkingsmaterialen: natuurlijk leer, wol, hoogwaardig katoen of steen.

Het is toegestaan ​​om interessante accessoires te gebruiken, die in hightech of minimalisme stijlen bijvoorbeeld overbodig lijken.

U kunt de woonkamer verfraaien met elegante bronzen kandelaars of een zware kroonluchter met smeedijzeren elementen. Het zal interessant zijn om te kijken en een luxe spiegel in de muur in een zware metalen of houten lijst. Houd er rekening mee dat dergelijke details veel kleiner moeten zijn dan in de traditionele klassieke stijl, een dergelijk accessoire is voldoende.

Het is ook vermeldenswaard dat moderne klassiekers veel functioneler zijn dan alle stilistische trends uit het verleden. In de kamers moeten niet alleen prachtige meubels en prachtige decoratieve elementen aanwezig zijn, maar ook alle benodigde apparatuur die niet verborgen mag worden, maar die in de show moet worden getoond. Als eerder het welzijn van een persoon werd beoordeeld aan de hand van een foto van een beroemde kunstenaar die aan zijn huis hing, zal nu een breder "plasma" of een thuistheater een grotere indruk op de gasten maken.

Tot slot is het vermeldenswaard dat moderne klassiekers een stijl zijn die meer geschikt is voor het versieren van ruime appartementen of privé-huizen dan kleine kamers, omdat er dezelfde monumentaliteit is die in het verleden zo werd gewaardeerd, bijvoorbeeld grote tapijten, wandtapijten of stucwerk.

Wanddecoratie

De moderne stijl is in de regel inherent aan eenvoudige muren zonder speciale inrichting, dus de beste afwerking is een eenvoudige witte of lichte verf.

In sommige gevallen worden de wanden helemaal onbeschilderd gelaten en bedekt ze slechts een dunne laag pleister. U kunt ook kiezen voor natuurlijke materialen voor wanddecoratie. Kijk naar de houten panelen of dun bamboe behang dat er goed uitziet op de muren van een modern appartement of huis. Bedenk dat deze afwerkmaterialen vrij duur zijn.

Als u geen geld wilt uitgeven en wilt dat uw minimalistische ontwerp ook een minimaal effect heeft op de staat van het gezinsbudget, dan kunt u eenvoudige gewone achtergronden kiezen. Geschikt als wandbekleding, gestileerd als een duur materiaal en eenvoudig licht.

Plafonddecoratie

Dezelfde principes moeten worden gevolgd bij het ontwerpen van het plafond. Als je genoeg geld hebt en je bent klaar om het uit te geven aan reparaties, kun je het plafond versieren met houten balken of verlaagde plafonds. De tweede optie is goed omdat je letterlijk een wonder kunt creëren door het plafond onder de zonsondergang of de nachtelijke hemel te stylen.Bijzonder indrukwekkend is het spanplafond met ruimtekleuren, versierd met LED's. U kunt echter langskomen met veel goedkopere materialen, bijvoorbeeld om het plafond te beschilderen of witter te maken.

Kleur oplossingen

Voor moderne stijl is het gebruik van lichte kleuren het meest karakteristiek. Klassieke achromatische kleuren worden meestal als basis genomen. Zie er goed uit en pastelkleuren. In dergelijke richtingen als moderne klassiekers of in Scandinavische stijl, zien alle tinten bruin er goed uit. Ze worden geassocieerd met een gevoel van warmte en comfort, zodat ze veilig kunnen worden gebruikt als primaire kleuren en als complementair.

Voor de plaatsing van accenten kunnen worden toegepast en meer verzadigde kleuren. Gekleurde kussens, patchwork vodden, laden, manden of onderzetters kunnen worden gebruikt als heldere details. Ontwerpers gebruiken vrijwel alle kleuren, maar de meest populaire zijn tegenwoordig tinten blauw, violet en geel. Bovendien worden ze organisch gecombineerd met grijs, zwart en wit, dat zich ook niet anders kan verheugen.

textiel

Comfort is niet het belangrijkste in een moderne stijl, maar toch wil ik een ontspannen en ontspannen sfeer in huis hebben.De eenvoudigste manier om het opnieuw te maken, met behulp van allerlei soorten gordijnen, vloerkleden, tapijten en andere textielproducten. Geef de voorkeur aan natuurlijke materialen. Ze zien er niet alleen duurder uit, maar gaan ook langer mee en zijn ook gunstiger voor de gezondheid dan synthetische stoffen. Wat betreft kleuren, textiel - dit is precies wat u in staat stelt om te diversifiëren naar het solide interieur van moderne huizen.

Zodat uw appartement niet lijkt op een half lege doos, pak een paar knusse dekens, geschikte gordijnen en kussens in één kleur. Deze kleinigheden zullen genoeg zijn voor het appartement om te "leven" en comfortabeler te worden.

meubilair

Bij het plannen van de inrichting van het appartement moet altijd worden nagedacht over de keuze van geschikt meubilair. Functionaliteit moet van het grootste belang zijn. Om zoveel mogelijk ruimte vrij te maken, proberen ontwerpers meubels langs de muren te ordenen, zodat er voldoende ruimte in het midden van de kamer is.

Net als de kamers zelf in een moderne stijl, moet het meubilair compact en eenvoudig zijn. Hier zal een eenvoudige ronde zetel van lichte kleur er harmonischer uitzien dan een prachtige bank met gebogen poten.

Materialen, natuurlijk hout en glas of plastic worden even gewaardeerd.Hout ziet er duur uit en is tevreden met de kwaliteit ervan. Plastic is modern en helder, dus u kunt meubels kiezen op basis van persoonlijke voorkeuren en kenmerken van de stijl waarin de kamer is ingericht.

7 foto

zonering

Heel vaak worden in een eigentijdse stijl ruime studio-appartementen ontworpen. Om een ​​enkele ruimte goed te kunnen ontwerpen, moet je in staat zijn om partities en kolommen te gebruiken die helpen om de ruimte in te delen.

Meestal maakt bestemmingsplan gebruik van eenvoudige partities. Uiterlijk zien ze eruit als een halve muur gemaakt van gehard glas, natuurlijk hout of goedkope gipsplaat.

De mooiste optie is een glazen wand die bijna onzichtbaar is in de kamer en het interieur niet "verzwaard".

Een andere moderne versie van de partitie - een doorschijnend kristalgordijn, dat er een beetje pretentieus uitziet, dus het wordt het vaakst gebruikt in het ontwerp van kamers in de stijl van moderne klassiekers. De plaats van zo'n kristallen scheidingswand kan zelfs in een kleine woonkamer worden gevonden.

Jongeren of gewoon liefhebbers van nachtleven en buitenactiviteiten zullen dol zijn op het idee om de ruimte in aparte zones te verdelen met een toog. Het kan de keuken scheiden van de eetkamer of woonkamer.Een verscheidenheid aan modellen van bar tellers kunt u ze in elk modern interieur passen. Probeer de balk in de buurt van de kast, kast of vensterbank te installeren. Daar kunt u alles bewaren wat u nodig heeft voor het maken van uw favoriete drankjes.

Een andere functionele oplossing is het gebruik van een keukeneiland om een ​​studio in twee zones te verdelen. Dit eiland bevindt zich in het midden van de kamer en scheidt de keuken van de woonkamer of eetkamer.

Als u een slaapkamer voor een kind of een woonkamer ontwerpt, kunt u in plaats van een partitie een lage boekenkast gebruiken. Het ziet er niet alleen mooi uit in het interieur, maar dient ook als een plaats om boeken, documenten en alle noodzakelijke snuisterijen op te slaan. Om de ruimte in zones te verdelen is het heel goed mogelijk om zelfs meubels te gebruiken. Deze zet is met name van belang als er onvoldoende ruimte in het appartement is en er onvoldoende ruimte is voor de installatie van partities.

verlichting

Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van een modern interieur is wijd open ramen. Hoe groot ze ook zijn, natuurlijke verlichting zal altijd niet genoeg zijn, dus u moet hoogwaardige bronnen van kunstlicht - lampen, staande lampen en schansen kiezen.

In moderne appartementen wordt het niet aanbevolen om zware kroonluchters te gebruiken met kristallen hangers of een gesmeed voetstuk.

Let op lichtglazen of kunststof plafond of nette metalen constructies. Ze kunnen zowel eenvoudig zijn als versierd met houtsnijwerk of versierd zijn met kleine details. Heel vaak gebruiken moderne ontwerpers kleine diodelampjes, die bijvoorbeeld worden gebruikt om een ​​afbeelding of een werkgebied te markeren.

Wij ontwerpen onder het gebied

Ongeacht de grootte van het appartement of huis, het interieur kan worden ingericht volgens de laatste modetrends. Er zijn projecten voor kleine appartementen van 40 vierkante meter. meters, en voor ruimere gebouwen van 120 vierkante meter. meter.

Sovjet appartement

Appartementen die werden gebouwd tijdens de USSR, waren vergelijkbaar met elkaar. Ze hadden een kleine keuken (niet meer dan 10 vierkante meter. M) en een gecombineerde badkamer. Het aantal andere kamers was afhankelijk van het aantal huurders. Maar zelfs zo'n bescheiden gebied kan worden getransformeerd, bijvoorbeeld door de hoofdruimte te combineren met een keuken met behulp van een boog of door de muur volledig te ontmantelen.Daarna zal de ruimte op zijn minst meer visueel zijn. In dergelijke kamers is het de moeite waard om moderne meubels te gebruiken: een transformerende bank in de woonkamer en een modulaire tafel in de keuken.

Een studio

Het is veel gemakkelijker om een ​​moderne renovatie te maken in een stijlvolle studio. De grootte van dit appartement kan verschillen: van 15 tot 50 vierkante meter. Dergelijke gebouwen zijn vooral populair onder jongeren, met name onder studenten. Allerlei partities komen te hulp, wat helpt om de verschillende zones van elkaar te scheiden en een gevoel van privacy te creëren terwijl je in een deel van het studio-appartement verblijft.

Mooie voorbeelden uit de praktijk

Er zijn veel interessante voorbeelden van hoe ontwerpers echte woonruimtes veranderen in stijlvolle appartementen, die aangenaam zijn om te kijken voor zowel eigenaren als gasten.

Japans minimalisme

Vanwege het gebrek aan vrije ruimte in oosterse landen wordt elke gratis meter op prijs gesteld. Het is Japan dat veel moderne ontwerpers inspireert. Een kamer in Japanse stijl is een kamer met lage stoelen, een zacht bamboetapijt, een smal bed en een kledingkast. De voorkeur gaat uit naar natuurlijke materialen: fijn katoen, bamboe behang, licht hout, enzovoort.Primaire kleuren - wit, beige of koffie. De lichte basis kan worden versierd met prachtige schilderijen in de vorm van Japanse karakters, rode cirkels of de charmante kleuren van sakura.

Streetstyle

Jonge mensen willen altijd wat extravagante tonen toevoegen aan een eenvoudig interieur. Het is heel goed mogelijk om dit te doen, op basis van de loftstijl, die nu enorm in trek is.

Appartementen of studio's ontworpen in deze richting lijken op magazijnen of fabrieksterreinen. Ze moeten niet perfect, strikt en nauwkeurig zijn, integendeel: in zo'n interieur is er een plaats van lichte nalatigheid. Vastzittende draden, kale bakstenen muren, sjofele houten tafels en andere huishoudelijke details zien er hier vrij organisch uit. De muren in de kamer in de loft-stijl kunnen niet worden ingericht met saai behang of met een laag lichte verf, maar met een helder schilderij van een blik. Als je van lichte graffiti op de gevels van huizen houdt, zal een dergelijke ontwerpactie je zeker bevallen.

Klassieke motieven

Niet minder populair zijn de klassieke motieven in het moderne interieur. Moderne klassiekers zijn een stijl die kenners van schoonheid vermaakt, en is populair bij zowel jonge mensen als volwassen mensen.

Het maken van een appartement in een moderne klassieke stijl is vrij eenvoudig. Combineer effen lichtbehang met hoogwaardig houten meubilair en dezelfde deuren en ramen, terwijl u de bogen en het oppervlak van het meubilair niet moet decoreren met schilderijen of andere decoraties. Het meubilair in zo'n modern appartement combineert ook traditionele details en de nieuwste modetrends. Nette houten stoelen worden geplaatst naast stijlvolle metalen tafels en glazen planken.

Wanneer je zo'n appartement ontwerpt, kun je veel experimenteren, vooral als je zeker bent van je artistieke flair.

De moderne stijl is voortdurend aan het veranderen en verbeteren, dus je moet niet blindelings bepaalde specifieke trends volgen. Maak altijd iets van uzelf. Dus, zelfs na vele jaren zal uw appartement uniek en mooi blijven en zal het niet veranderen in een verouderde ruimte, die voortdurend moet worden gerepareerd.

Een voorbeeld van het interieurontwerp van het appartement, gemaakt in een moderne stijl, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer