Indeling van een 3-kamerappartement in de "Chroesjtsjov": mooie voorbeelden van interieurontwerp

Door hun eigen woning te kopen, geven velen de voorkeur aan een appartement in een nieuw huis met een handige indeling van de kamers. Maar hoe zit het met degenen die de trotse eigenaar van een 3-kamer appartement in de "Chroesjtsjov" zijn geworden? Je moet een prachtig interieurontwerp zorgvuldig overwegen op een klein plein.

Behuizing functies

Bakstenen en paneelachtige huizen uit het Chroesjtsjov-tijdperk, in de volksmond "Chroesjtsjov" genoemd, begonnen te bouwen vanaf het einde van de jaren 60. Omdat de hoofdtaak de snelle verplaatsing van gezinnen van dorp naar stad was, werden flatgebouwen bliksemsnel gebouwd.

eerste "Chroesjtsjov" betekende tijdelijke huisvesting, maar hun levensduur nam toe. Dergelijke huizen zullen meer dan een decennium blijven staan.

Chroesjtsjov, geërfd van onze grootouders, heeft een aantal tekens Onderscheid ze van andere soorten woningen:

 • klein vierkantje. In de regel hebben dergelijke appartementen een oppervlakte van maximaal 57 vierkante meter. m;
 • laag en in sommige gevallen zelfs lage plafonds. Hun hoogte is niet groter dan 2,5 meter;
 • een smalle, smalle gang;
 • gecombineerde badkamer;
 • de keuken is vierkant of rechthoekig van vorm en heeft een grootte van 4.0-6.2 vierkante meter. m;
 • beschikbaarheid van doorgangskamers;
 • ingebouwde mezzanine en berging;
 • beschikbaarheid van een balkon;
 • de aanwezigheid van tijdelijke partities, waarvan de sloop je in staat stelt om de ruimte uit te breiden - het helpt om de functionaliteit en het uiterlijk van de woning aanzienlijk te verbeteren.

Soorten plannen

Als we het hebben over een twee-drie-kamer appartement, dan is een van de kamers in de "Chroesjtsjov" zeker een checkpoint.

In een tweekamerappartement bevinden beide kamers zich aan dezelfde kant. Bij de planning van een driekamer "Chroesjtsjov" zijn er verschillende opties:

 • een grote kamer en twee hele kleine;
 • twee gelijke in grootte kamers en een kleinere;
 • hetzelfde gedeelte van de kamer bevindt zich aan beide zijden van het huis, de zogenaamde versie van de "vesten";
 • Het is zeer zeldzaam om een ​​optie te vinden met geïsoleerde kamers.

Helaas heeft het oude fonds "Chroesjtsjov" veel gebreken. Onder hen is het vermeldenswaard de kleine oppervlakte van het pand, de ongemakkelijke lay-out, slechte warmte- en geluidsisolatie, de afwezigheid van een vuilstortkoker en een lift.

Eigenaren van appartementen in de "Chroesjtsjov" opmerking en positieve aspecten van het huis, zoals:

 • lagere kosten in vergelijking met appartementen in nieuwe hoogbouw;
 • rustige binnenplaats met rustige buren - kies voor dergelijke woningen voor het grootste deel gezinnen met kinderen en gepensioneerden;
 • ontwikkelde infrastructuur - "Chroesjtsjov" is geografisch gelegen in het centrum van de stad, terwijl het nieuwe fonds voornamelijk aan de rand van de stad wordt gebouwd.

In elk geval is het mogelijk om met behulp van moderne hulpmiddelen voor interieurontwerp of herontwikkeling zelfs de meest banale "Chroesjtsjov" aanzienlijk te transformeren, waardoor het een comfortabele plek is om te verblijven.

Manieren om de ruimte te veranderen

Om de interne uitstraling van het appartement te verbeteren, kunt u verschillende ontwerptechnieken gebruiken met het spel van licht en schaduw, kleurontwerp, meubilair, wanddecoratie met materialen van verschillende texturen.

Een fundamentele manier om de grenzen van de ruimte te verleggen is herontwikkeling. Het belangrijkste in het ontwerp van de driekamer "Chroesjtsjov" - de maximale vrijgave van het bruikbare gebied. Sommige trucjes zullen je hierin helpen.

licht

Heel vaak is de ruimte "Chroesjtsjov" niet genoeg licht. Een slaapkamer in een dergelijk appartement kan niet bogen op het hebben van meerdere vensters - meestal is het een kleine kamer met een klein venster.

Als een extra lichtbron Het is het beste om verschillende armaturen te gebruiken. Een goede oplossing is hun locatie in verschillende delen van de kamer: een staande lamp in de hoek, een lamp op het nachtkastje, een schans.

In de hal is het de moeite waard om de centrale kroonluchter aan het plafond te verlaten, omdat de meerlagige structuur een goede plafondhoogte vereist. Ziet er mooi uit qua spotverlichting.

Keuze van meubilair

Voor de "Chroesjtsjov" is de beste optie compact modulair meubilair met een eenvoudig, overzichtelijk ontwerp. Kies tafels, stoelen, banken van laconieke vormen met een glad oppervlak.

Een geweldige oplossing zou zijn om meubels te kopen die gemakkelijk in een muur, nis of kledingkast kunnen worden verborgen.Uitschuifbare bedden, uitroltafels - u kunt dergelijke artikelen vinden op gespecialiseerde sites of op maat gemaakte meubels maken.

Voor een keuken die niet over een groot plein kan beschikken, kiest u meubels die strak tegen de muren en de vensterbank liggen - dit bespaart beduidende dure centimeters. Koop geen diepe kasten die veel ruimte innemen. Het is beter om hoge ontwerpen onder het plafond te kiezen.

Kies meubilair van licht of natuurlijke tinten. Je zou niet moeten kiezen voor een donkere lederen bank voor de hal - het ziet er te omslachtig uit.

Een melkbeige, grijze bank met verchroomde poten geeft de kamer luchtigheid en frisheid.

plafond

Spanplafonds zijn erg populair geworden. Gebruik een dergelijke coating met een glanzend oppervlak voor plafonds in de "Chroesjtsjov". De spiegelstructuur reflecteert licht en meubels. Het beste van alles is dat het ontwerp van de plafonds in het hele appartement hetzelfde zal zijn - dit zal de illusie van schaal en ruimtelijkheid creëren.

Gebruik geen scharnierende structuren met meerdere niveaus., rekplafond - dit ontwerp zal de hoogte aanzienlijk verminderen, waardoor de ruimte een doosgevoel krijgt.Een voorwaarde voor het juiste plafond is de kleur - een klassiek wit, melkachtig.

Paul

Kies een laminaat of linoleum van lichte tinten voor de vloer. De beste optie zou zijn om materialen uit natuurlijk hout te gebruiken of het te imiteren. In de gecombineerde ruimte bestaande uit een keuken en een woonkamer, zal de vloer van verschillende materialen er voordelig uitzien. Gebruik tegels in de keuken en lamineer in de woonkamer. Het is noodzakelijk om de mozaïekcomposities op de vloer en complexe tekeningen te verlaten.

Decor van de muur

De decoratie van de muren in de driekamer "Chroesjtsjov" moet de nodige aandacht krijgen. U kunt het ontwerp van de muren in het hele appartement in één kleur weerstaan, u kunt verschillende kleuren gebruiken.

Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de muren zijn "gekleed" in lichte tinten - pastel, grijs, bleekroze, melkachtig, lichtgeel en andere. Kies geen te licht behang of versier de muren niet met getextureerde materialen. Breng de ruimte van de ruimte visueel uit, u kunt behang gebruiken met een verticale strook.

Visueel vergroten de kamer van de badkamer helpt glanzende tegels van lichte tinten, bekleed van vloer tot plafond.

accenten

Het beste is om stijlvolle accenten te plaatsen in het interieur van de "Chroesjtsjov" met behulp van heldere accessoires - kussens, dekens, servetten, capes. Een interessante oplossing zou de selectie van licht van alle objecten zijn - schilderijen, beeldjes, foto's.

Om de kamer licht te laten lijken, beter om zware gordijnen en gordijnen achter te laten. Geef de voorkeur aan tule en zijde, organza, gaasgordijnen. Met deze techniek kunt u de ruimte vullen met natuurlijk licht.

Meubels met spiegeloppervlakken die de ruimte weerspiegelen, kunnen worden gebruikt om het effect van de diepte van de kamer te creëren. Een garderobe met een spiegel, een spiegeltafel, grote spiegels in een ongewoon frame oogt erg elegant.

herplannen

In toenemende mate is de enige oplossing voor het uitbreiden van de ruimte in de "Chroesjtsjov" herontwikkeling - het slopen van interne scheidingswanden en het samenvoegen van kamers en zones.

Als je niet kunt beslissen over een dramatische verandering in het interieur, kun je klein beginnen. Bogen in de muur in plaats van deurkozijnen kunnen de ruimte aanzienlijk veranderen. Scharnierende mezzanines moeten worden gedemonteerd, dus de hoogte van het plafond zal aanzienlijk toenemen.

Ook zou een goede oplossing zijn om de raamopening of het gebruik van raamloze beglazing te vergroten. Het verkrijgen van populariteit van de openslaande deuren kan niet beter geschikt zijn voor de "Chroesjtsjov". Het schijnbaar absurde idee van panoramische beglazing daarentegen zal de ruimte chic en ruimtelijk maken.

Op het balkon kun je een geweldige extra plek maken om te werken of te ontspannen. Voor dit Balkon moet worden verwarmd.

Overweeg de basishandelingen van herontwikkelingsappartementen.

Keuken-woonkamer

De meest gebruikelijke optie voor herontwikkeling in de driekamer "Chroesjtsjov" is om de keuken te combineren met een aangrenzende kamer. Verwijder hiervoor de partitie. Zo blijkt een soort keuken-woonkamer, waar de koelkast kan worden geplaatst in het gebied dat vroeger deel uitmaakte van de gang.

Het is mogelijk om het eet- en woongedeelte te delen door de bar of door verschillende kleur- en lichtelementen toe te passen. Gebruik bijvoorbeeld tegel als de vloer in de keuken en lamineer in de kamer. Je kunt de muren in verschillende kleuren beschilderen en zo het gebied afbakenen.

Als u de ruimte van de hal wilt vergroten, kunt u het balkon verenigen.In dit geval wordt de partitie gesloopt (BTI-toestemming is vereist), het balkon is geïsoleerd.

Gang en badkamer

In de smalle gang kunt u de deuropeningen uitbreiden en een deel van het metselwerk verwijderen. In de lege ruimte kunt u de wasmachine uittrekken, waardoor de badkamer wordt ontlast. Het kan onder de vensterbank in de keuken worden geplaatst - in de "Chroesjtsjov", dit deel werd ontworpen om bederfelijk voedsel op te slaan en diende als een koelkast.

Als u de eigenaar bent van een aparte badkamer, kunt u deze uitbreiden ten koste van een deel van de gang. De situatie is ingewikkelder met de badkamer. In de gecombineerde badkamer wordt het bad gedemonteerd, waardoor een compacte douche ontstaat. U kunt de hoogte van de kamer vergroten gebruik van uitgebreide deuropening

slaapkamer

Een andere veel voorkomende optie voor herontwikkeling "Chroesjtsjov" is om de hal te combineren met de volgende kamer of twee aangrenzende kamers. In de resulterende ruime kamer is het gemakkelijk om zonering te maken door scheidingswanden, kleur, gordijnen, nissen en een podium. Je kunt oneindig veel fantaseren in een grote ruimte.

De kast, die meestal aan de slaapkamer grenst, kan worden gedemonteerd en de vrijgekomen ruimte kan naar eigen goeddunken worden gebruikt.

Juridische aspecten

In het geval dat u genoeg enthousiasme hebt voor een radicale herontwikkeling, is het noodzakelijk om de revisie te coördineren. Om dit te doen, moet u contact opnemen met het projectbedrijf, waar zij u zullen helpen om een ​​goed plan te maken. Het project moet een appartementenplan bevatten voorafgaand aan de renovatie, een werkplan en een appartementsplan nadat alle werkzaamheden zijn voltooid. moet coördineer het project met de plaatselijke architectenafdeling en keur het goed met de brand- en gasdienst. De revisie kost dus veel moeite, geld en voldoende tijd.

Herontwikkeling van "Chroesjtsjov" - kostbaar om te doen, maar het resultaat garandeert een uniek huis, aangepast aan de behoeften en smaken van elk gezinslid.

Hoe je een balkon kunt verwarmen en aansluiten op de kamer, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer