Ontwerp van een appartement op twee niveaus: interessante opties

 Ontwerp van een appartement op twee niveaus: interessante opties

Appartementen met twee verdiepingen zijn nog niet zo lang geleden populair geworden en zijn veeleer geassocieerd met luxe woningen dan met massale woningen. In feite kan een dergelijke lay-out beschikbaar zijn voor een breed scala van mensen, het is niet alleen geschikt voor ruime kamers, maar ook voor relatief kleine.

Speciale functies

Afhankelijk van de ontwerpkenmerken, is het noodzakelijk om appartementen op twee verdiepingen of op één te onderscheiden, maar met de mogelijkheid om een ​​tweede niveau te ontwerpen, als de hoogte van het plafond dit toelaat. Zowel het een als het ander kan twee niveaus worden genoemd. Ze hebben de volgende kenmerken:

  • Dit type appartement kan best concurreren met een landhuis.Omdat dit type appartement in essentie al verschilt van de traditionele opties, worden ze verworven om een ​​bepaalde status of originaliteit van wonen te benadrukken.
  • Reparatie van twee niveaus kost meer dan één, althans vanwege het feit dat er extra kosten nodig zijn om een ​​trap of lift te installeren. En ook voor hun reparatie en onderhoud.
  • Als u voor een vergelijkbare optie kiest, is het de moeite waard om niet alleen de economische voordelen in overweging te nemen, maar ook de esthetische mogelijkheden van ontwerp. De manier van leven van mensen speelt een enorme rol, omdat een dergelijke constructie van de interne ruimte meer mobiliteit impliceert en tegelijkertijd een zekere afgescheidenheid. Dat wil zeggen, deze optie is niet geschikt voor zittende en eenzame mensen.

lay-out

Het basisprincipe dat wordt toegepast bij het in zones onderverdelen van een appartement met twee verdiepingen, zal de verdeling zijn in gemeenschappelijke en besloten delen. Omdat de toegang tot de top geassocieerd is met het overwinnen van bepaalde obstakels (in de vorm van een ladder), zal het de specifieke zone zijn. Volgens deze regel boven hebben meestal slaapkamers en kinderkamers. Natuurlijk zijn er uitzonderingen: het creatieve proces van het maken van een foto of het nemen van zakelijke beslissingen vereist ook privacy, dus u kunt daar een studie of een kunststudio regelen.

Een apart recreatiegebied is meer geschikt voor een groot gezin waarin elk lid zijn eigen ruimte nodig heeft.

Voor een klein gezin kan deze scheiding een struikelblok zijn. Het gemeenschappelijke deel, integendeel, verenigt mensen. In het onderste gedeelte bevindt zich meestal een hal, een keuken, een eetkamer, een woonkamer, een bibliotheek, een speelkamer, enz.

Er moet speciale aandacht worden besteed aan de badkamers. Een ervan is misschien wat kleiner qua oppervlakte en functionaliteit, maar er zouden er minstens twee moeten zijn. Bovendien zijn er geen obstakels, omdat de ruimte eronder in uw eigendom is. Dit zal geen grote problemen veroorzaken bij de juridische uitvoering van herontwikkeling.

Bij het combineren van twee niveaus is het veel moeilijker om een ​​gat in het plafond de meest handige, mooie en geschikte bouwcode te maken.

Anders zou het het hele gebouw kunnen bedreigen. Als dit mogelijk is, kan de overlapping zelf worden gewijzigd, bijvoorbeeld om deze transparant te maken.

Twee niveaus op één verdieping

Een voorwaarde voor het ontwerp van appartementen met twee niveaus was de re-uitrusting van afdelings- of industriële gebouwen voor woningen. In de regel hadden ze hiervoor allemaal voldoende plafondhoogte.Deze manier om ruimte te organiseren is geschikt voor elke ruimte met geschikte parameters. Het belangrijkste voordeel is rationeel ruimtegebruik.

Een van de meest gebruikte opties is om de bovenkant van het bed te selecteren. Het is letterlijk gemaakt voor kleine en lage kamers, het belangrijkste is dat er minstens één meter van bed naar plafond is. Tweetraps ontwerpen worden vaak gebruikt voor kinderbedden.

Naast het bed, op de tweede laag, kunt u verschillende opslagsystemen regelen - kasten voor verschillende doeleinden, nachtkastjes, dressoirs, enz. Of een gezellige werkplek om met uw gedachten alleen te blijven. Om een ​​dergelijke site volledig te beperken, moet nadenken over partities. Ze beschermen tegen ruis en geuren, en transparante modellen zien er visueel er gemakkelijker uit.

Dit ontwerp kan niet alleen in de hoek worden geplaatst, met behulp van muren als extra steunen, maar ook in het midden van de woonruimte. Wit zal het gewichtloos maken. In dit geval moet u onthouden over betrouwbaarheid en veiligheid. Alle steunen moeten worden versterkt met metalen profielen.

Als er onderaan een keuken is, zullen de warme lucht en geuren opstaan. Je moet de mogelijkheden van het ventilatiesysteem evalueren, zorg ervoor dat je de kap en airconditioning gebruikt.

Hef- en daalsysteem

Trappen en andere apparaten die toegang bieden tot de bovenste verdieping variëren in kosten en functionaliteit. De kosten hangen in de regel af van het materiaal, de gebruikte mechanismen, de wijze van bevestiging en kunnen een kwart van de kosten van het appartement zelf bereiken. Natuurlijk zijn de trappen het populairst. Ze kunnen zijn:

  • ladders;
  • gebouwd.

Zij eten veel ruimte, niet alleen met hun omgeving, maar ook met het benaderen ervan. Als je een ladder plant, moet je enkele nuances onthouden:

  • helling mag niet te steil zijn;
  • de stappen moeten breed genoeg zijn om voet bij stuk te zetten en zo laag mogelijk;
  • het oppervlak van de treden mag niet glijden;
  • als er kinderen, bejaarden of dieren in huis zijn, is de reling een vereiste. Zonder hen is het ontwerp ondanks het spectaculaire uiterlijk onveilig. Het bovenste platform moet ook barrières hebben als het geen muren heeft.

De ruimte onder de trap kan ook worden gebruikt. Daar kun je opbergdozen uitrusten, een klein kastje bouwen of een rustplaats.

Mooie opties

Met moderne armaturen en materialen kunt u allerlei ophanginrichtingen maken. Een bed en een trap die de vloer niet raken, creëren een lichteffect. En door de ongewone coating wil je hem aanraken.

Een klein appartement met twee niveaus, ingericht in een moderne stijl, is een voorbeeld van hoe compact alle noodzakelijke dingen in een relatief klein gebied kunnen worden geplaatst.

Het zijn precies kleine appartementen met zorgvuldig geselecteerde details, neutrale houtachtige bloemen en textielbekleding van het meubilair die comfortabeler zijn en maximale rust mogelijk maken na de werkdag.

Voor ruime appartementen (van 80 tot 100 m² M.) Klassieke stijl is meer geschikt. De verscheidenheid aan decoratieve meubelonderdelen, houtsnijwerk, gesmede metalen balustrades en vergulding zorgen voor een sfeer van luxe.

Om een ​​compleet beeld van het appartement te krijgen, hebt u de juiste verlichting nodig. Bovendien is het een ander bestemmingshulpmiddel.Als u de lichten op een van de niveaus uitdoet, kunt u de ruimte visueel verkleinen. Naast lokale verlichting hebt u een algemene achtergrond nodig, waarmee u rekening moet houden bij het maken van een project.

Het tweetraps-systeem is zeer geschikt voor de zolder. Daarnaast is de ruimte van een technische verdieping of een zolder verbonden met sommige appartementen.

De trap met ongewone vorm wordt het centrale object van het interieur van elke kamer. De dia maakt de afdaling sneller en wordt een echt avontuur voor kinderen en volwassenen.

Het ontwerp van een appartement met twee verdiepingen in een moderne stijl, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer