Ruimte partities in het interieur van het appartement

De indeling van het appartement voldoet niet altijd aan onze verwachtingen, het kan ongemakkelijk zijn. Bovendien is het niet altijd mogelijk om afzonderlijke kamers toe te wijzen aan alle huishoudens. Om dit probleem op te lossen, kunt u verschillende soorten partities gebruiken.

Bestemmingsfuncties

Installatie van partities heeft zijn voordelen: met hun hulp kunt u niet alleen de ruimte vergroten of verkleinen, originele ontwerpoplossingen implementeren, maar ook zones plaatsen. Dat wil zeggen, om de delen die vergelijkbaar zijn doel te scheiden: selecteer een eethoek in de keuken en een werkruimte in de woonkamer. Elk onderdeel kan in verschillende stijlen worden ingelijst.

Het is natuurlijk niet nodig om het decor van de Middeleeuwen en moderniteit samen in één appartement te combineren.Afhankelijk van de voorkeuren van elke huurder, is het echter mogelijk de zones die bedoeld zijn voor individueel gebruik in overlappende moderne richtingen in te delen. Een gemeenschappelijke ruimte om stilistisch neutraal, minimalistisch, zonder heldere accenten te maken.

Aan zonering was niet alleen decoratief, maar ook functioneel, ontwerpers volgen bepaalde regels:

 • Moet rekening houden met de vorm van de kamer. Het resultaat van de scheiding moet een zone zijn die volledig aan de taak voldoet. Een rechthoekige studio kan niet worden verdeeld, omdat de resulterende delen te smal zijn. Het beste zou de verdeling zijn.
 • Een andere belangrijke nuance is de opstelling van ramen en deuropeningen. Ze kunnen in geen geval in tweeën gedeeld worden, zelfs als ze breed genoeg zijn. Als er maar één venster is, moet worden bepaald waar natuurlijke verlichting het meest nodig is (in de kinderkamer, op kantoor). Als het venster zich in het midden bevindt, zal het enkele problemen veroorzaken, misschien hebt u een lage partitie nodig (tot aan de vensterbank). Bovendien is het noodzakelijk om te bepalen welke zone de ingang zal worden, dit is grotendeels afhankelijk van de breedte.
 • Een kleine kamer met lage plafonds kan niet volgestopt worden met grote voorwerpen, of het nu meubels of architecturale voorwerpen zijn.
 • Het is absoluut noodzakelijk om een ​​project op te stellen waarop niet alleen de architecturale elementen van het appartement zullen worden geplaatst, maar ook de geschatte locatie van het meubilair, de afmetingen en benaderingen ervan. Om dit te doen, kunt u de diensten van een ontwerper gebruiken of zelf een tekening maken op papier of met behulp van computerprogramma's. Misschien zullen fouten bij het visualiseren van alle verlangens voor de hand liggen of zal er iets worden gewild.
 • Vaak worden naast scheidingswanden andere zoneringsmethoden gebruikt, bijvoorbeeld met behulp van afwerkings-, belichtings-, vloer- of plafondverschillen - in dit geval moeten ze met elkaar worden gecombineerd en moet de implementatie ervan technisch mogelijk zijn.

Typen partities

De hele variëteit kan worden onderverdeeld in:

 • interieur (sloop of installatie heeft betrekking op de herontwikkeling van het appartement in het algemeen);
 • kamer (delen van een bepaalde kamer).

Naast het bovenstaande zijn er partities:

 • doof (alleen gebruikt als een muur);
 • met openingen (bogen, ramen voor het serveren van voedsel, door nissen, in de vorm van een rek);
 • multifunctioneel (met het interne apparaat - laden, secties voor allerlei dingen).

Partities hoeven niet hoog te zijn. Hun parameters zijn afhankelijk van de kenmerken van de kamer. Ze kunnen de hele afstand van de muur naar de muur of slechts een bepaald deel bezetten.

Zelfs kolommen en andere bouwplaatsen kunnen ook als een afbakening worden gebruikt.

materialen

Gebruik bij de vervaardiging van stationaire wanden de volgende materialen:

 • Een baksteen, zoals elk ander blokmateriaal (blokken van gas en schuim), vereist bepaalde installatievaardigheden. Na de bouw is een dergelijke muur gepleisterd, geverfd en bedekt met verf of behang. Het materiaal heeft een hoge sterkte.
 • Pazogrebnevy platen - vormen een glad oppervlak, zijn gemakkelijk te verwerken, het is gemakkelijk om er bedrading in te leggen.
 • Gips of gipsvezel - bestaat uit gips, bedekt met karton of versterkt met cellulosevezels. Met hun hulp kunt u ontwerpen van verschillende vormen maken (inclusief radius). Ze zijn echter niet bestand tegen zware belastingen.

Als de partitie tijdelijk of decoratief is, kan deze worden gemaakt van:

 • Wood. Het meest milieuvriendelijke materiaal. De sterkte ervan hangt af van het type hout.
 • Spaanplaat en MDF. Geen uitlijning nodig, goed verwerkt, betaalbaar. Afwerking wordt uitgevoerd in de vorm van lamineren en soms vlekken.
 • Plastic. Het meest kwetsbare en lichtgewicht materiaal. Vanwege de diversiteit van soorten en het gemak van schoonmaken is wijdverbreid. Het kan gekleurd, transparant, mat zijn.
 • Glass. Het kan transparant, doorschijnend, getint en spiegelend zijn. Sterk getemperd glas dat bestand is tegen beschadiging.
 • Metal. Vooral gebruikt voor fittingen en het versterken van minder duurzame materialen.
 • Weefsel. Inferieur aan andere materialen voor duurzaamheid en geluidsisolatie. Gordijnen slijten snel en worden vies.

ontwerp

Stationaire partities zijn het meest vertrouwd. Ze kunnen monolithisch zijn of opslagsystemen zijn. De voordelen van dit type zijn betrouwbaarheid, geluidsisolatie, beschikbaarheid. Het grootste nadeel is een vrij ingewikkelde installatie die de afwerking beïnvloedt.

Een van de problemen die bij het plannen van de partitie is opgelost, is de deuropening en de installatie van de deur erin.Een alternatief in dit geval kan een partitie zijn die de deur vervangt. Afhankelijk van de beschikbaarheid van mechanismen, worden de volgende structuren onderscheiden:

 • Sliding. Zulke tussenschotten zien eruit als brede deuren. Ze bewegen ten koste van metalen bovenste en onderste profielen. Schuifdeuren zijn voorzien van wielen, waardoor openen en sluiten plaatsvindt. Als er meer dan twee van zijn, blijft de bewegingloos, terwijl alle anderen zich er achter verschuilen of uit elkaar bewegen in verschillende richtingen, afhankelijk van het type compartiment.
 • vouwen handelen volgens het principe van accordeon of boeken. Het mechanisme bestaat uit rollen en geleiders. Doeken van dit soort zijn smaller en hun aantal is groter dan dat van glijdende exemplaren.

Zowel die als anderen kunnen worden opgehangen, in dit geval wordt het metalen profiel alleen van bovenaf bevestigd en dit type ziet er natuurlijk interessanter uit, heeft geen invloed op de vloer en is gemakkelijker te monteren. Ondanks het feit dat dergelijke systemen minder ruimte innemen dan het standaardontwerp van een draaideur, blijft hun positie in het appartement gehandhaafd.

Om de ruimte te veranderen, past u indien nodig mobiele installaties aan, een klassiek voorbeeld hiervan is meubilair, namelijk een kledingkast. Om tijd en ruimte te besparen, kan het tweerichtingsverkeer zijn.En moderne modulaire meubelsystemen zijn echte multifunctionele objecten. Het doel van de modules kan immers anders zijn: van het opslaan van dingen, slaapplekken en werken tot het inbedden van technologie.

Volgens de configuratie kunnen verplaatsbare partities zijn:

 • Straight.
 • L-vormig.
 • Transformeren (wanneer delen aan elkaar worden bevestigd door rotatiemechanismen en onder een hoek ten opzichte van elkaar kunnen worden bevestigd).

Voor manoeuvreerbaarheid en bewegingsvrijheid zijn verplaatsbare meubels en typische scheidingswanden uitgerust met wielen.

Decor opties

Het uiterlijk van de partitie hangt af van het materiaal, de dichtheid en verwerkingscapaciteiten. Bakstenen, blokken, platen kunnen zonder uitlijning worden gebruikt. Middelen voor het bevestigen van dergelijke bouwmaterialen kunnen worden gecontrasteerd. Dit ontwerp is relevant en zal een uitstekende aanvulling zijn op de loftstijl. Zonder afwerking houten muren gebruiken, ze zijn alleen bedekt met vernis of beits. En ook gehurkt uit een bamboe of een stok.

Dus niet alleen de natuurlijke kleur wordt behouden, maar ook de textuur. Een dergelijke natuurlijkheid zal een gevoel van verbondenheid met de natuur creëren. Denk niet dat zulke modellen te simpel lijken.Producten in houtsnijwerk en gesmeed metaal kunnen op echte kunstwerken lijken. Het patroon kan dicht bij de algemene stijl worden gekozen - bloemen, geometrisch, abstract.

Glas, kunststof of plexiglas hebben ook hun eigen kenmerken. Ze zijn doorschijnend of ondoordringbaar.

De mogelijkheid om op dergelijke oppervlakken af ​​te drukken, zal helpen om de ruimte nieuw leven in te blazen.

Afbeelding kan elk zijn. Bijvoorbeeld landschap, patronen, scènes uit films of boeken, foto's. Zwart en wit of kleur - je kunt ze voor bijna elke stijl ophalen. Maak ze competitie kan gekleurd glas.

Kunstvoorwerpen in glas-in-lood, vooral die met de hand gemaakt, zijn meer geschikt voor een klassieke kamerdecoratie. En in combinatie met het juiste kader zal het een helder stilistisch accent zijn.

Het spiegeloppervlak kan de ruimte drastisch veranderen, het breder maken. En hun locatie in combinatie met de juiste verlichting kan originele lichteffecten creëren.

De spiegel kan glanzend, satijn, gecombineerd of versierd zijn met een patroon.

Welke moet je kiezen?

Een paar aanbevelingen:

 • Allereerst hangt de keuze af van de schaal van de reparatie.Als er een grote herontwikkeling plaatsvindt met de overdracht van kachels en openingen, moet worden beoordeeld in hoeverre dit het hele gebouw zal beïnvloeden. Het is onmogelijk om de dragende muren te slopen en te veranderen. U kunt erachter komen hoe legitiem de veranderingen zijn in de respectieve organisaties.
 • Het gewicht van bouwmaterialen moet overeenkomen met de dichtheid van de vloeren en mag de toegestane belasting voor hen niet overschrijden. Als het niet voldoet aan de bouwvoorschriften, vervang de zware door lichte.
 • De beslissing hoe uw toekomstige partitie eruit zal zien, hangt niet alleen af ​​van de locatie, maar ook van uw financiële mogelijkheden. U kunt de kosten verlagen door een goedkoper ontwerp te kiezen en de diensten van specialisten te weigeren in de richting van eenvoudige installatie, die u zelf kunt uitvoeren.
 • Als het idee van bestemmingsplannen naar u is gekomen nadat u de kamer hebt voltooid, hebt u een optie nodig die zo weinig mogelijk van invloed is (bijvoorbeeld ophangen).
 • Alleen stationaire lege wanden kunnen zorgen voor een goede geluidsisolatie en bescherming tegen de kou. Decoratief dient hoofdzakelijk voor decoratie.
 • Geef de voorkeur aan coatings die geen complexe zorg vereisen en extra reparatie- en restauratiekosten.Dit moment is relevant voor gezinnen met kinderen of huisdieren.
 • Alle steunen moeten stevig zijn. Betrouwbare fittingen zijn natuurlijk niet goedkoop, maar de levensduur is veel langer. Veilige materialen moeten een certificaat van overeenstemming hebben.
 • Overweeg de gewoonten en voorkeuren van mensen die deze ontwerpen zullen gebruiken.

Mooie voorbeelden in het interieur

Partities kunnen verschillen in grootte. Verenigd door gemeenschappelijke processen kunnen de keuken en de eetkamer door smalle kolommen en een lage muur tussen hen worden gescheiden. Ze zijn geschikt in zowel moderne als klassieke interieurs.

Gebogen scheidingswanden met een ongewone vorm met verschillende inzetstukken klemmen alle ogen vast. Gipsplaatontwerpen hebben een grote populariteit gekregen, niet alleen vanwege de mogelijkheid om ongebruikelijke decoratieve objecten te maken, maar ook vanwege praktische, ruime opslagplaatsen.

Versterk het effect van scheiding op verschillende manieren, inclusief achtergrondverlichting. Het kan multi-level zijn, geef het volume van het gebouw. Meerkleurige LED's geven het helderheid. Nog een innovatie - de vortexpanelen zullen een ongewone extra lichtbron worden.

Moderne mechanismen van schuifwanden maken het niet alleen mogelijk om de ruimte te verdelen, maar ook om deze snel te combineren. Dergelijke tijdelijke verdelers zullen gemakkelijk deuren vervangen, ruimte besparen en de overgang van het ene naar het andere deel gemakkelijk maken, zelfs voor een kind.

Met behulp van radiusstructuren kunt u niet alleen een afzonderlijke muur maken, maar ook een ronde kamer. Deze nieuwe manier om ruimte te organiseren is niet alleen interessant vanwege de ergonomie, maar ook vanwege de extravagantie.

Ontwerpbeslissingen verrassen soms met hun buitengewone.

Je kunt de ruimte afbakenen met behulp van planten, pijpen, guirlandes, installaties. Het belangrijkste is dat ze goed in het interieur passen.

Over welke materialen worden gebruikt voor het maken van scheidingswanden in het appartement, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer