Bank met tafel

 Bank met tafel

Modern interieur is niet zonder het gebruik van multifunctionele meubels. Waarom een ​​paar losse items kopen als je bijvoorbeeld een stoelbed, een bank met ingebouwde laden of een bank met een tafel kunt kopen?

Dergelijke meubels helpen niet alleen enorm veel ruimte te besparen, maar ook in een modern, stijlvol, ergonomisch ontwerp dat in staat is elk interieur te decoreren en harmonieus aan te vullen.

Speciale functies

De standaardindeling van de ruimte gaat in de regel ervan uit dat er een tafeltje bij een bank staat. Daarop kun je een dienblad met fruit, een kopje thee zetten, een boek of een krant plaatsen.Daarom is het niet verrassend dat de combinatie van deze twee meubels in één de laatste tijd vooral populair is geworden.

De tafels zijn gemaakt in verschillende maten en vormen, ze zijn ingebed of verlengd en maken deel uit van de linker of rechter armleuning. Sommige modellen bevatten een extra pad van hout, waarmee u een redelijk ruim werkblad kunt organiseren.

Originele uitstraling en banken met tafels voor een stel. Zachte stoelen omringen de tafel aan beide zijden.

Deze optie is geweldig voor een romantisch diner.

De banken in combinatie met de tafels zijn meestal uitgerust met een transformatiemechanisme "Euroboek" of "accordeon". Dergelijke modellen zijn het gemakkelijkst, omdat het veranderende deel geen invloed heeft op de zijvlakken van het meubilair, die meestal worden gebruikt om de tafel te maken.

De hoekbank met een tafel is soms gecombineerd met een kleine bar, die achter in het model is geplaatst. Hiervoor is een inklapbare structuur of een overgebouwde open plank voorzien.

species

Modellen met tabellen kunnen van elkaar verschillen in ontwerpkenmerken.Kleine tafels kunnen worden gelegd in de vorm van een houten plaat voor een armleuning, toegevoegd, vouwen, verborgen in de basis van een bank.

Bank transformeren

Een transformerende bank met een tafel is een van de meest populaire variëteiten van dergelijke meubels. Ideaal voor kleine ruimtes, wanneer het nodig is om elke extra inch ruimte te maximaliseren.

Het model is erg handig omdat het het gelijktijdig bestaan ​​van twee volwaardige meubels impliceert - een bank en een tafel. Het geassembleerde ontwerp lijkt op een niet erg brede, maar redelijk comfortabele en ruime tafel die aan de bank is bevestigd. Dit model kan worden gebruikt als een kitchenette of werkplek van een student en een schooljongen.

Sommige transformatormodellen bieden de aanwezigheid van schuifladen waarin u verschillende nuttige dingen kunt opslaan.

Als het nodig is om een ​​bed te organiseren, worden speciale tafelfixeers verwijderd en verschijnt het werkoppervlak soepel onder de bank. De bilaterale gasliften waarmee het meubilair is uitgerust, helpen om het transformatieproces snel, nauwkeurig en nauwkeurig uit te voeren.Een paar eenvoudige bewegingen volstaan ​​en de bank verandert weer in een tafel!

Het transformeren van banken kan voor één of twee personen worden berekend en bovendien kunnen ze ook als stapelbed worden gebruikt. Deze optie wordt meestal gebruikt voor de kinderkamer. Het geassembleerde model is een bank en een tafel en wordt indien nodig omgebouwd tot een extra bed.

Meestal zijn transformatoren uitgerust met kleine planken of gesloten kluisjes voor het opslaan van briefpapier, persoonlijke bezittingen, dagboeken, boeken en andere items. Ze kunnen aan een of beide zijden zijn geplaatst en bevinden zich soms in een hoek ten opzichte van elkaar. Sommige modellen bevatten 3 meubelelementen (tafelstoel / bank).

Drie banken in één kunnen ruimte besparen op het plaatsen van verschillende volwaardige meubels en geld voor hun aankoop.

hoekig

De hoekbank met een tafel kan deel uitmaken van het interieur van de meest uiteenlopende functionele gebouwen: keuken, woonkamer, kinderkamer, studeerkamer, hal. De tafels kunnen aan verschillende zijden zijn geplaatst, hebben een andere vorm en grootte.

Een optie is een tafel die aan de zijarmleuning van de bank is bevestigd. Een handige, compacte, vrij ruime standaard, waarop je een kopje thee kunt zetten, een afstandsbediening, telefoon, andere dingen kunt plaatsen.

Een andere optie - met een tafel in de hoek. Dit model is een standaard die zich bevindt tussen de zachte stoelen van de bank.

Met tafelblad op armsteun

Banken met werkbladen op de armsteun vormen een aparte, zeer brede en diverse categorie. De tafel kan worden gemaakt in de vorm van een horizontale standaard. Afhankelijk van de grootte kan er alles op worden geplaatst - van de tv-console tot het dienblad.

Andere tafels zijn een houten voering op de armleuning zonder uitstekende randen. Sommige varianten worden uitgevoerd in zeer complexe, gebogen vormen. Deze tafels kunnen worden uitgerust met speciale compartimenten voor verschillende nuttige dingen.

Met voetenbank

Modellen met Ottomanen zijn erg praktisch in het dagelijks leven. Ze laten toe om het probleem op te lossen door meerdere mensen aan dezelfde tafel te plaatsen. Typisch heeft het tafelblad een afgeronde, langwerpige vorm en een voldoende grote breedte zodat meerdere koffiebekers of theekopjes er in één keer op kunnen passen, bijvoorbeeld.

Een paar compacte Ottomanen wordt vaak gebundeld met een dergelijke bank. Ze verbergen zich gemakkelijk onder het tafelblad en nemen niet veel ruimte in beslag.

Met klaptafel

Tafels die de banken aanvullen, kunnen verschillende ontwerpkenmerken hebben. Er zijn bijvoorbeeld modellen met een ingebouwde tafel, die vaak stationair en vrij groot zijn. Een ander ding - een model met een opklapbare tafel, die indien nodig kan worden gebruikt, en dan weer verbergen in de bank.

Tabellen kunnen niet alleen variëren in vorm en grootte, maar ook in hun functionele doel. Er zijn kleine onderzetters voor kleine dingen, een beetje breder voor een kopje thee. Er zijn modellen met een volwaardige eettafel waarop meerdere mensen tegelijkertijd kunnen gaan zitten.

Niet minder populaire optie - meubels met een computerbureau. Onder de pc staan ​​kan op de achterkant van de bank worden geplaatst, of het kan een volledige tafel zijn, zoals de modellen van transformators.

Populaire modellen

Fabrikanten van gestoffeerd meubilair, nieuwe collecties ontwikkelen, rekening houdend met de wensen en aanbevelingen van hun klanten.Dit geldt met name voor multifunctionele meubels, zoals een bank met een ingebouwde tafel. Modellen moeten compact, gebruiksvriendelijk, redelijk praktisch en aantrekkelijk zijn.

Onder de meest populaire hedendaagse gecombineerde modellen van verschillende fabrikanten zijn de volgende opties

"Comfort"

Een uitstekend voorbeeld van multifunctioneel transformerend meubilair. Dit artikel biedt plaats aan 3 volwaardige meubelelementen tegelijk - een ruim tweepersoonsbed, een comfortabele bank en een brede eettafel.

Het transformatieproces is snel en gemakkelijk, het model zelf is compact genoeg en neemt niet veel ruimte in, ook niet in een kleine kamer.

De basis van het frame is gegalvaniseerd staal, dus het transformatiemechanisme is ontworpen voor dagelijks gebruik. Het gebruikte bedrukte materiaal is polyurethaanschuim dat is behandeld met een antischimmel- en een antibacteriële samenstelling in combinatie met een veerblok. Zo'n bank is perfect bestand tegen zelfs een hele grote lading. Tegelijkertijd is zijn stoel altijd behoorlijk stoer, elastisch en comfortabel in gebruik.

"Houston"

De bank, waarvan een van de armleuningen wordt gebruikt als basis voor een breed, halfrond tafelblad. De configuratie van de standaard voor de tafel heeft twee groeven voor compacte voetenbankjes.

"Gloria"

"Gloria" - een van de transformatiemodellen. In de put staat staat voor een hoogwaardige bank. Indien nodig wordt het lichaam uitgevouwen en vormt het een breed, lang, comfortabel horizontaal oppervlak dat kan worden gebruikt als een eet-, werk- of computerbureau.

"Atlantic"

"Atlantic" - een hoekige bank. Een van de armleuningen wordt gebruikt als standaard voor het tafelblad. De tafel wordt bovendien ondersteund door metalen buizen die een ander horizontaal oppervlak aan de onderkant van de tafel ondersteunen.

Het kan worden gebruikt als een boekenplank of als een plaats voor het opslaan van nuttige dingen.

"Verdi"

Het originele halfronde model met ingebouwde tafel. Elegante, compacte, moderne optie voor het inrichten van een slaap- of woonkamer.

Kleur oplossingen

In elk appartement, privéhuis of op kantoorruimte vindt u een stoel, een bank of andere gestoffeerde meubelen.Ze worden in verschillende stijlen geproduceerd, gedecoreerd met een verscheidenheid aan prints, decor items, originele vormelementen. Het kleurbereik van banken is bijna onbeperkt. Het is zo breed dat je in elk interieur een bank kunt kiezen die bij uitstek geschikt is in kleur en stijl.

De klassieke kleuren van banken (beige, bruin, wit, zwart, grijs) zijn geschikt in alle interieurs. Deze kleuren zijn heel praktisch, veelzijdig, perfect gecombineerd met decoratie en andere meubels.

Fans van meer niet-standaard meubilair zullen zeker de voorkeur geven aan heldere, verzadigde kleuren (roze, groen, geel, paars, blauw, karmozijnrood). Dergelijke meubels worden harmonieus gecombineerd met de expressie van de art deco-stijl, of het kan een helder accent zijn in het interieur van ingetogen tonen.

De ingebouwde of inklapbare tafels zijn uitgevoerd in een contrasterende combinatie met de bekleding van de bank of juist in overeenstemming met het basiskleurenschema. Meestal zijn tafelbladen verouderd in verschillende tinten van natuurlijk hout (zwart, bruin, nootachtig, zandkleur).

Tips om te kiezen

De keuze voor een bank met een tafel als geheel verschilt weinig van de keuze voor gewone meubelmodellen.Voornaamste aanbevelingen:

  1. Size. Afmetingen van de bank moeten overeenkomen met de grootte van de kamer waar het is gepland om te kopen. Als de ruimte klein is, kunnen we hoekige, smalle modellen of transformerende banken aanbevelen.
  2. Transformerend mechanisme. Hoe vaker de bank zich ontvouwt, hoe duurzamer en betrouwbaarder het mechanisme (dolfijn, accordeon, euroboek) moet zijn.
  3. De vuller. Het veerblok en polyurethaanschuim worden als het meest kwalitatieve en comfortabel beschouwd.
  4. Stoffeerbank. Voor een kinderkamer is het beter om een ​​bank te kopen die is bekleed met kudde of fluweel. Office-modellen hebben de voorkeur om te kiezen uit eco-leer of echt leer. Meubels voor de woonkamer kunnen worden ingericht met mooiere materialen (jacquard, chenille, mat).
  5. De keuze van de grootte en vorm van de tafel hangt direct af van het functionele doel. Als je een standaard nodig hebt voor het opbergen van een mobiele telefoon, sleutels, afstandsbediening, dan is een bank met een hoektafel heel geschikt. Modellen met een stand-tafel op de armsteun zijn geschikt voor het organiseren van een klein theefeestje of een lichte snack. Transformeren van modellen helpt bij het organiseren van de meest ruime en algemene modellen van de tabellen die worden gebruikt om lessen uit te voeren, op een computer te werken en een eethoek te creëren.
  6. Style. Ontwerp, kleur, configuratie van de bank moet volledig worden gecombineerd en in harmonie met het interieur en de rest van de situatie. Het klassieke model is geschikt om absoluut in elk interieur te kijken. De originele bank is het meest geschikt voor een kamer die is ingericht in een moderne stijl.
  7. Proizvoditel. Bij het kiezen van een bank, in combinatie met een tafel, is het het beste om aandacht te besteden aan de producten van bedrijven die al lang en met succes gespecialiseerd zijn in de productie van multifunctionele modellen. Een voorbeeld hiervan is de fabriek Stolline, die een enorme selectie van modellen van verschillende afmetingen, ontwerpen en stijlen voor elke kamer biedt.

Hoe doe je het zelf?

Het is niet eenvoudig om een ​​kwalitatieve, betrouwbare en duurzame bank met uw eigen handen te maken. Als u echter een klein, lichtgewicht model wilt maken voor een balkon, hal, tuin of voorstedelijk gebied, dan zijn de meest eenvoudige materialen voorhanden hier handig voor.

Een mogelijkheid is om een ​​bank te maken van europallets. Om een ​​frame te maken, worden 1 of 2 lagen pallets geassembleerd waarop een schuimrubberen pad of polyurethaanschuimbasis gewikkeld in stoffering wordt gelegd. Indien gewenst kunt u een hoofdbord en armleuningen maken.

Een van de armleuningen kan worden aangevuld met een horizontale standaard van hout of ander materiaal, die als een tafel zal dienen.

Vóór het werk moeten de pallets op de juiste manier worden verwerkt en geverfd.

Meer informatie over het maken van een bank vanaf een pallet, wordt in de volgende video uitgelegd:

beoordelingen

Tegenwoordig proberen veel kopers multifunctionele meubels te kopen om ruimte te besparen in kleine kamers en om ze tegelijkertijd zo functioneel en efficiënt mogelijk te maken. Daarom worden banken, gecombineerd met tafels, steeds populairder. Consumenten delen graag hun indrukken op de pagina's van gespecialiseerde websites.

Het eerste dat in deze beoordelingen gebeurt, is de bruikbaarheid. Kijken naar een interessante film of een fascinerende show en het hebben van ontbijt, lunch, diner of gewoon thee drinken op hetzelfde moment is gebruikelijk. Daarom is een compacte tafel die speciaal voor dit doel is ontworpen, geschikt als de tijd daar is.

Veel mensen houden van moderne stijlvolle designmodellen. Banken en tafels zien er niet uit als twee objecten die niet bij elkaar passen.Ze zijn ontworpen in een enkele kleur en stilistische beslissing, en zijn zeer harmonieus gecombineerd in een paar.

Een verscheidenheid aan vormen, maten en modellen van tafels - nog een pluspunt. Afhankelijk van het doel waarvoor u de tafel wilt gebruiken, kunt u het ideale model kiezen. De tafels zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, hebben een ergonomische vorm, modern design.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer