Zitkussens

Decoratieve elementen en decoraties helpen het vertrouwde interieur snel op te frissen en voegen er een vleugje originaliteit en frisheid aan toe: prachtige gordijnen, een ongewone lamp, muurschilderingen of panelen. Hetzelfde geldt voor de renovatie van meubels. Door de bank op te frissen en de aandacht erop te vestigen, worden heldere, pakkende accenten bereikt: sprei, tapijt, kussens.

Speciale functies

Decoratieve kussens, als versieringselement van gestoffeerd meubilair, verschenen vele honderden jaren geleden. Ze waren genaaid van zijde, satijn, brokaat en afgezet met zilveren en gouden draden. Ze waren een luxeartikel en werden alleen gevonden in paleizen of huizen van zeer rijke mensen. Door het aantal kussens in het arsenaal van de eigenaar was het goed mogelijk om de mate van zijn financieel welzijn te beoordelen.

Decoratieve kussens werden gebruikt en niet alleen voor decoratie.Zachte, compacte producten voor paardrijden, ze kunnen vallen tijdens kerkelijke ceremonies. Eindelijk, in de koude winter, verwarmden ze hun voeten perfect.

Tegenwoordig zijn deze elementen in bijna elk huis te vinden. Ze worden gebruikt om te slapen, comfortabel en comfortabel op de bank te zitten, als een interieurdecoratie. Ze worden in de meest verschillende vormen uitgevoerd, hebben de verschillende afmetingen en zijn van verschillende materialen genaaid.

species

Voor vulling pads worden gebruikt:

 1. Natuurlijke materialen (dons / veren, watten, boekweit, wol). Het boekweit-kussen heeft een goed massage-effect. Veren, gewatteerde en wollen kussens houden de warmte perfect en geven een comfortabel gevoel wanneer u ze aanraakt.
 2. Kunstmatige vullers.

De laatste omvatten:

 • schuimrubber (betrouwbaar, duurzaam materiaal, houdt perfect de vorm van het kussen vast);
 • latex;
 • traagschuim (een materiaal van de nieuwe generatie dat de vorm van een kop kan aannemen en het zachtjes kan ondersteunen);
 • kokosnoot;
 • polyurethaanschuim (gebruikt voor orthopedische modellen).

Als het kussen regelmatig wordt gebruikt om te slapen, is het logisch om aandacht te besteden aan de veerblokken voor het vullen.Ze zijn vrij zacht en comfortabel. Om het kussen stijver en moeilijker te maken, kunt u een laag kokosvezel of thermoblok aan de blokken toevoegen.

Voor het naaien van hoezen gebruikte sterke en redelijk duurzame materialen (tapijten, schapen, chenille).

Wat betreft de vormen en modellen, waarin moderne decoratieve kussens worden gepresenteerd, zijn de meest voorkomende en populaire van vandaag de volgende opties:

 • kussen (vierkant kussen);
 • Turks (kan vierkant of rond zijn met tegenover elkaar liggende plooien of verzameld);
 • een roller (een dichte, cilindrische pad die onder de benen of nek wordt geplaatst);
 • gewatteerd (het model is versierd met decoratieve lijnen).

Naast de decoratieve eigenschappen hebben kussens voor een bank ook puur functionele kenmerken. Om je oude favoriete bank bij te werken, is het niet nodig om hem in een nieuw model te veranderen - het volstaat om nieuwe kussens te kopen. Veel productiebedrijven bieden verschillende opties voor hoofdkussens "Baby", "Jeugd", "Jubileum" en andere modellen.

Tips om te kiezen

Bij het kiezen van kussens voor een bank, moet u een begin maken met de volgende nuances:

 1. Afspraak. Als de bank wordt gebruikt voor slaap en rust, moeten de kussens voldoende zacht, elastisch zijn en een optimale maat hebben.
 2. Size. Voor een kleine, nette bank passen dezelfde miniatuur pads. Voor ruimere en algemene meubels is het beter om decoratieve items van een groter formaat te kiezen.
 3. Contrast. Voor een heldere, verzadigde kleuren en kleuren van de interieurkussens kan gekozen worden in een meer ontspannen en ingetogen kleuren en vice versa.
 4. Form. Voor langwerpige rechthoekige banken zijn de best passende langwerpige kussens. Voor een bank, gemaakt in een klassieke stijl met hoge gebogen ruggen, zijn vierkante modellen perfect, en de schoonheid van elegant meubilair met gebeeldhouwde poten wordt perfect benadrukt door ronde kussens met decoratieve kwasten.
 5. Ornament. Pads kunnen gewoon zijn of bedrukt. In het klassieke interieur ziet een bloemen- of geometrische print er geweldig uit, het oosterse interieur vereist een passend patroon.

Hoe doe je het zelf?

Het is heel eenvoudig om uw interieur op een originele en ongebruikelijke manier te decoreren - een decoratief kussen van elke vorm, grootte en ontwerp kan met de hand worden gemaakt.

Hier zijn enkele eenvoudige en ongecompliceerde opties:

 • Om een ​​klassiek vierkant kussen te maken, moet je polyurethaan als een pakking kopen. Met verschillende lagen van dit materiaal kunt u een stijf, elastisch kussen maken. De hoes kan worden genaaid van een kussenkussen of een ander geschikt weefsel. De buitenhoes is genaaid uit een speciale bekleding en om het gemakkelijker te kunnen verwijderen en te wassen, is het noodzakelijk om een ​​zijrits aan te brengen.
 • Update kussens met veervulling is ook eenvoudig. Om dit te doen, moet je vilt, polyurethaanschuim met een goede dichtheid en speciale lijm ervoor kopen.

De procedure is als volgt:

 1. Het veerblok is aan alle kanten bekleed met vilt.
 2. Met behulp van lijm wordt een polyurethaan doos gevormd - de basis van een nieuw kussen.
 3. Vervolgens worden twee cases genaaid - intern en extern.

Het versieren van het voltooide kussen is het meest creatieve en plezierige proces. Dat het u toestaat om een ​​echt unieke decoratie voor huisbinnenland te creëren. Voor decor kunt u de volgende materialen en ontwerpopties gebruiken:

 • monofonisch en bont vlechtwerk, waarmee u een mooie rand kunt maken of een kleine applicatie kunt maken;
 • sint-jakobsschelpen, pony, kant, satijnen lint, borstels (gebruikt om het kussen rond de omtrek te trimmen);
 • stukjes materiaal van verschillende kleuren en texturen (decoratie in de techniek van "patchwork" - een quilt);
 • Knopen, steentjes, pailletten, stenen, metalen klinknagels, kralen, glazen kralen;
 • toepassing;
 • borduurwerk;
 • met de hand geschilderd;
 • gebruik een gebreide of gehaakte hoes.

Eindelijk een levendige video-tutorial over het maken van originele decoratieve kussens.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer