Ikea-banken

 Ikea-banken

Ikea-producten zijn in veel landen erg gewild. Onder deze beroemde naam wordt kast, inbouw- en gestoffeerde meubels van hoge kwaliteit geproduceerd. Ikea-banken bevinden zich tegenwoordig niet alleen in het interieur van het huis, maar ook in officiële of kantooromgevingen, maar ook in winkel- en amusementscentra en horecagelegenheden. De brede distributie van merkmeubels dankzij hun rijke assortiment en aantrekkelijke externe prestaties.

voordelen

Producten van het beroemde merk zijn populair, allereerst vanwege de hoogste kwaliteit van materialen en assemblage. Banken met dergelijke belangrijke kenmerken, dienen zeer lang en verliezen hun aantrekkelijke uiterlijk niet, zelfs niet na regelmatig gebruik.

In het proces van de productie van gestoffeerde meubels gebruikt de nieuwste technologie. Elk model van een bank passeert een groot aantal cheques en wordt letterlijk tot in de perfectie gebracht. Zo'n strenge kwaliteitscontrole zorgt ervoor dat je niet alleen duurzame en slijtvaste, maar ook hele mooie producten krijgt. De banken van het merk hebben een doordacht ontwerp, waarmee u de individualiteit van de kamer kunt benadrukken, of het nu een woonkamer, een kinderkamer, een keuken, een slaapkamer of een gang is.

Een ander voordeel van Ikea-banken zijn hun comfortabele eigenschappen. Wanneer een consument een bank kiest, zoekt hij niet alleen naar mooi en goedkoop, maar ook naar het meest geschikte model.

Ikea biedt klanten een keuze aan banken waarop je niet alleen comfortabel kunt zitten of liggen na een dag hard werken. In het arsenaal van het bedrijf zijn er multifunctionele vouwinstanties die gemakkelijk worden gereïncarneerd van eenvoudige banken tot volwaardige slaapplaatsen. Je kunt zowel gast- als casual-versies ophalen met sterk verbeterde structuren.

Het is vermeldenswaard het gemak van de montage van banken Ikea. Ze worden in gedemonteerde vorm aan de klant geleverd.Iedereen kan dergelijke meubels monteren, omdat het hele proces niet veel tijd en moeite kost. Alle benodigde onderdelen, gereedschappen en instructies zijn bij de producten inbegrepen, zodat u verschillende gereedschappen niet hoeft te kopen.

Merk Ikea won de liefde van klanten dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Mooie en duurzame banken van dit bedrijf kunnen worden gekozen voor elke portemonnee.

types

Kwaliteit Ikea aantrekkelijke banken worden gepresenteerd in een rijk assortiment. U kunt voor elke situatie een geschikt exemplaar kopen, van klassiek tot kantoor. Veel producten hebben aanvullende handige opties. Het kan bijvoorbeeld een inklapmechanisme zijn, een zwenkbeugel, een lade, manoeuvreerbare wielen enzovoort.

Rechte lijnen

De meest populaire en populaire zijn de klassieke, rechte banken van Ikea. Ze kunnen verschillende modificaties hebben. Meestal kiezen consumenten voor standaardmodellen zonder armleuningen en compacte producten.

Directe opties verschillen niet alleen qua grootte en configuratie, maar ook qua ontwerp en stilistische beslissingen.Hoekige opties met strikte en duidelijke lijnen zien er bijvoorbeeld perfect uit in moderne stijlen zoals hightech, loft of modern. Kopieën met afgeronde contouren en vergelijkbare armleuningen kunnen in een klassiek ingerichte kamer worden geplaatst.

hoek

Een solide uitstraling kan worden bogen op hoekbanken van Ikea. Ze passen perfect in vele omgevingen, van huis tot kantoor. Daarom kunnen ze zeker universeel worden genoemd. Met dit product kunt u de toon zetten voor het interieur en het compleet maken. Vaak zijn er in dergelijke modellen verschillende laden en zwenkdozen, waarin u veel verschillende dingen kunt opslaan.

kantoor

Ik heb veel vraag naar stevige kantoorbanken van Ikea. Meestal zijn ze bekleed met natuurlijk leer of kozhzamom van verschillende kleuren. De meest voorkomende modellen zijn crème, beige, bruin en zwart.

Met behulp van dergelijke elementen is het mogelijk om een ​​positieve mening te vormen over een bedrijf waarvan het kantoor een leren bank heeft. De meest optimale opties zijn dubbele en drievoudige modellen van kleine en middelgrote breedte.

Dergelijke modellen presenteerden waanzinnig aantrekkelijke lijn Bierbu. Er zijn hoogwaardige en elegante banken met lederen bekleding. Beige, rode, bruine en zwarte tinten zijn voorzien voor deze banken. Presenteerbaar uiterlijk dat ze lang behouden, vooral als ze de juiste zorg bieden.

Op wielen

Mobiele banken op wielen zijn niet minder populair bij moderne consumenten. Ze kunnen niet alleen stationair zijn, maar ook vouwend, met de functie van een bed. Dergelijke voorbeelden kunnen eenvoudig van de ene plaats naar de andere worden verplaatst, wat ze erg praktisch maakt. Banken op wielen kunnen in elke kamer worden geplaatst, van de woonkamer tot de keuken.

Met chaise longue

Het assortiment van een bekend merk heeft een groot aantal verschillende banken met een chaise longue. In veel ontwerpen kan de chaise links of links van de hoofdzetels van het product worden geïnstalleerd. Combinaties kunnen op elk moment in uw eentje worden gewijzigd.

In de meeste modellen zijn de bottom-ups uitgerust met een compartiment voor het opbergen van verschillende dingen en objecten. De deksels van dergelijke bergingen hebben een speciaal slot,noodzakelijk voor veilig gebruik van de afdeling en het vinden van de nodige objecten in zijn interne gedeelte.

Dergelijke opties kijken vooral harmonieus naar huis. Ze worden vaak aangesproken door grote gezinnen die graag samen tv kijken.

Slaapbank

Tegenwoordig worden veel mensen geconfronteerd met het probleem van gebrek aan leefruimte. Voor dergelijke gebouwen kopen eigenaren vaak multifunctionele en zachte slaapbanken. Het transformeren van meubels is een goede keuze voor kleine ruimtes, omdat het een minimum aan vrije ruimte nodig heeft en in de opengevouwen toestand functioneler wordt.

Deze meubelstukken van Ikea zijn uitgerust met verschillende mechanismen. Ze kunnen dubbel en driemaal zijn. Het implementeren van dergelijke instanties is erg gemakkelijk en eenvoudig, dus zelfs een kind kan ermee omgaan.

In veel soorten slaapbanken is het mogelijk om een ​​orthopedisch matras te installeren voor een gezonde slaap. Dergelijke opties zijn niet alleen erg comfortabel en gezellig, maar ook gunstig voor de gezondheid van de wervelkolom.

Babybank

Voor de kinderkamer kun je een functionele smalle bank-baby kopen. Het assortiment van het bedrijf wordt weergegeven door statische en glijdende producten met een extra bed. Vergelijkbare opties verschillen in de compacte afmetingen. Ze passen gemakkelijk in kinderkamers, waardoor ze niet veel ruimte innemen. Kwalitatieve modellen van Ikea worden gepresenteerd in verschillende kleuren, van neutraal tot zeer helder en positief. Met hun hulp kunt u de kinderkamer nieuw leven inblazen en opvullen met rijke kleuren.

Vaak worden deze opties gekocht voor kleine woonkamers en gangen. Door hun compacte afmetingen vinden ze hun plek gemakkelijk, zelfs in de kleinste ruimtes. De kleuren van dergelijke producten zijn ook verschillend. De meest populaire en aantrekkelijke modellen zijn zwart, beige, donkerblauw, rood en kastanjebruin.

Transformatie mechanismen

Ikea produceert praktische en multifunctionele banken met een extra bed. Zulke instanties kunnen niet alleen als zitplaatsen worden gebruikt, maar ook om ze om te vormen tot een ruim tweepersoonsslaapkamerbed.

Dergelijke opties zijn uitgerust met verschillende mechanismenwaardoor ze in een slaapplaats en terug naar de bank kunnen worden veranderd. Laten we eens nader bekijken welke transformatiemechanismen aanwezig zijn in Ikea-slaapbanken:

 • Voor hoekmodellen het meest gebruikte schuifsysteem "Dolphin". Het is zeer gemakkelijk te gebruiken en betrouwbaar en duurzaam. Om een ​​bank met een dergelijk mechanisme te ontbinden, moet u het bed uitrollen en vervolgens voorzichtig oplichten en naast het zitje installeren;
 • Een ander gemeenschappelijk mechanisme is de vouwende "accordeon". In het assortiment van bekende merken is er een groot aantal banken met dergelijke ontwerpen. Deze eenvoudige mechanismen zijn zelfs te vinden in de kleinste banken, zoals de kleintjes. De "accordeon" is heel eenvoudig: de stoel en de rest van het mechanisme moeten worden omgedraaid, de knop aan de voorkant vasthouden, waarna deze als een accordeon omdraait;
 • Een dergelijk mechanisme als "Amerikaans opklapbed" is geschikt voor dagelijks gebruik.. Om het in een slaper te veranderen, trekt u het mechanisme naar u toe, tilt u het op en plaatst u het op de steunpoten;
 • Een functioneel transformatiesysteem genaamd "Click-Klyak" is in staat om een ​​zeer ruime en comfortabele slaapplaats te vormen. Om dit te doen, gooit u de stoel terug totdat u een klik hoort.

materialen

Verschillende materialen worden gebruikt voor het stofferen van hoogwaardige en prachtige Ikea-banken.

 • Solide ontwerp heeft producten bekleed met natuurlijk leer van verschillende kleuren. Dergelijke meubels kunnen het interieur transformeren en het echt luxueus maken. Van de voordelen van een dergelijke afwerking, is het mogelijk om de slijtvastheid, duurzaamheid en pretentieligheid in de zorg te onderscheiden. U kunt gemakkelijk en snel vuil- en stofvlekken verwijderen van het oppervlak van de Ikea lederen bank. Ze hoeven niet te worden behandeld met speciale schoonmaakmiddelen. Vaak worden dergelijke bankenmodellen voor kantoren gekocht. Voor dergelijke omstandigheden zijn de meest geschikte opties zwart of bruin. Modellen die zijn bekleed met natuurlijk leer, onderscheiden zich door hoge kosten, dus niet iedereen kan ze betalen.
 • Niet minder aantrekkelijk uiterlijk heeft eco-leer en kunstleer. Dergelijke materialen worden veel gebruikt voor het stofferen van meubels.Ze zijn goedkoper, maar zien er niet slechter uit dan de opties met natuurlijke afwerking. Het is vermeldenswaard dat leer van kunstmatige en synthetische oorsprong minder duurzaam en duurzaam is. Na verloop van tijd kunnen slijtplekken of krassen op de bank worden gevormd met een dergelijke afwerking die niet kan worden geëlimineerd. Ze houden niet van deze materialen en extreme temperaturen. Dit kan scheuren in de bekleding veroorzaken. Het wordt niet aanbevolen om op een dergelijke bank te zitten in kleding met metalen klinknagels, knopen en andere soortgelijke details. Ze kunnen het materiaal vangen en bederven.
 • Goedkoper zijn modellen met textielbekleding. Ze hebben ook een aantrekkelijk uiterlijk, maar ze worden niet aanbevolen om te worden geplaatst in gebieden zoals de keuken of het balkon. Dit komt door het feit dat textielmaterialen snel verschillende geuren absorberen en ze zijn niet altijd aangenaam. Zo kan sigarettenrook van de straat het meubilair binnen enkele minuten doordringen en zal het erg moeilijk zijn om het uit te brengen. Voor de bekleding van Ikea-banken worden materialen zoals katoen, linnen en polyester gebruikt.

Het meest gangbare kadermateriaal is massief hout, spaanplaat, beukenfineer en multiplex. Dergelijke grondstoffen zorgen voor duurzaamheid en duurzaamheid van gestoffeerde meubels.

In multifunctionele vouwproducten met ingebouwde ligplaatsen zijn er stalen frames, behandeld met een gepigmenteerde poedercoating.

Een charmante rotan sofa is niet alleen perfect voor een stadsappartement, maar ook voor een privéwoning of chalet. Dit materiaal is afkomstig van tropisch hout, verschillende elasticiteit en hoge sterkte. Onlangs zijn dergelijke meubels bijzonder populair geworden omdat ze een origineel en harmonieus uiterlijk hebben. Vergelijkbare bankstellen kunnen zowel een standaard rechthoekige als een ronde vorm hebben.

filler

Voor de inwendige vulling van Ikea banken worden meestal schuimrubber, zeer elastisch polyurethaanschuim, nonwoven polyester en polyesterwol gebruikt.

Kleur en print

In het assortiment van gestoffeerde meubelen Ikea zijn er banken van verschillende kleuren, van gewoon tot helder, aangevuld met contrasterende prints. Beschouw ze als:

 • De oranje, groene, rode en gele kleur ziet er erg sappig en spectaculair uit op de banken. Zulke paletten zien er goed uit in goed verlichte ruimtes.Als je dergelijke meubels correct verslaat, krijgt de kamer een positieve en harmonieuze uitstraling. Het is niet aan te raden om een ​​te rijke decoratie van de muren en vloer toe te passen, als u voor dergelijke meubels kiest. Anders loop je het risico een te uitgebreid en aanstekelijk ensemble te creëren dat je uiteindelijk zal irriteren;
 • Roze kleur op de textiel- en leren banken van Ikea ziet er zacht en kalm uit. Deze kleuren zien er harmonieus uit op zowel textiel als lederen bekleding, vooral als ze een lichtere en zachtere tint hebben;
 • Veelzijdig zijn de modellen van banken, waarvan de kleur tot de eeuwige klassiekers behoort. Het kan wit, zwart, beige, bruin of marineblauw zijn. Soortgelijke producten zien er geweldig uit in veel interieurs. Donkere tinten zijn duurzamer. Lichte producten (beige, wit) worden snel vuil en vereisen constante zorg. De meest onzichtbare zijn banken die zijn bekleed met echt of kunstleer in dit ontwerp. Van dergelijke oppervlakken wordt vuil veel gemakkelijker gewist;
 • Ikea biedt een keuze aan kopers interessante banken, gedecoreerd met verschillende prints.Dit kunnen meerkleurige strepen zijn, geometrische vormen van contrasterende tinten of afbeeldingen van patroonweefsels. Een van de meest populaire zijn compacte bloemenbanken.

afmeting

Het is mogelijk om een ​​hoogwaardige en praktische Ikea-bank te kiezen voor elke maat en indeling, aangezien er modellen zijn met een grote verscheidenheid aan maten in het assortiment van het merk:

 • De lengte van tweezitsbanken (zowel gewoon als vouwbaar) is 200 cm. De breedteparameters beginnen bij een markering van 119 cm en meer;
 • De afmetingen van mini-banken kunnen slechts 75x90, 105x90, 115x90 cm, enzovoort zijn. Dergelijke modellen worden meestal in kinderkamers geplaatst, maar u kunt ze in de gang of in de keuken plaatsen;
 • Grote hoekmodellen kunnen een breedte hebben van meer dan 300 cm en een diepte van 280-290 cm;
 • De gemiddelde lengte van een rechte Ikea-slaapbank is 200x230 cm.

Voordat u een bank koopt, moet u de kamer meten waarin u hem wilt plaatsen. Pas daarna zal duidelijk zijn welke modelafmetingen bij u passen.

accessoires

Ikea verkoopt niet alleen meubels, maar ook accessoires. In het assortiment van het bedrijf zijn verschillende covers, capes, kussens en andere interessante dingen te vinden, waarmee u de bank een aantrekkelijker en stijlvol uiterlijk kunt geven.

De hoes is niet alleen te koop voor de stoelen, maar ook voor afzonderlijke delen van de bank, rugkussens en armleuningen. Praktische elastische hoezen zullen betrouwbaarder uitkomen. Dergelijke onderdelen zijn meestal gemaakt van niet-wispelturige polyester en katoen.

Afneembare hoezen voor banken en hun accessoires kunnen in de wasmachine worden gewassen en gestreken op een gemiddelde temperatuur, maar het wordt niet aangeraden om te bleken.

Populaire modellen

Erg populair is de prachtige driezitsbank met een ingebouwde slaapplaats. Er zijn geen traditionele armleuningen. Bedinge is uitgerust met een klassiek mechanisme - een "boek" met een duurzaam stalen frame. Om nog maar te zwijgen over het feit dat dit model een van de meest betaalbare in zijn klasse is. Naast deze optie kunt u een wasbox kopen.

Een ander populair model van Ikea is Solst. Deze bank heeft een opvouwbaar ontwerp en is erg gewild vanwege de lage prijs. Binnen 8000 roebel, zal elke consument in staat zijn om voor zichzelf een kwaliteit dubbele bank van kleine afmetingen aan te schaffen. In dit product is er een zeer comfortabel bed.Voor de bekleding van de bank van Solst wordt hoogwaardig synthetisch leer gebruikt en voor het vullen ervan is geselecteerd polyurethaanschuim met nonwoven propyleen. Het houten frame van dit model is duurzaam, omdat het is gemaakt van milieuvriendelijke massief grenen.

Het Ikea-slaapbankmodel genaamd Monstad heeft een laconieke vormgeving. Dit product heeft een hoekig ontwerp en is klein. Vanwege zijn formaat kan hij zelfs in een ruimte met een bescheiden oppervlakte worden geïnstalleerd.

Een kleine slaapbank Bigdeo heeft een extra bed in de configuratie en kan gemakkelijk worden omgevormd tot een ruim bed met een lengte van 195 cm. In dit model is er een zeer sterk frame gemaakt van natuurlijk hout en multiplex, dat duurzaam is. In de banken van Bigdeo is er een interne vulling van niet-geweven polypropyleen en hoogwaardig kunststof polyurethaan.

Hoekig modulair ontwerp heeft een bank Friheten. Het heeft ook een draagbare stoel, die u gemakkelijk op de plaats kunt zetten die bij u past. In deze uitvoeringsvorm is er een sectie voor het opslaan van kleding. Het raamwerk van Friheten bestaat uit een duurzame en milieuvriendelijke massieve den.

De hoogwaardige matrasmodule is uitgerust met een model van de bankrug van Ikea. Dit product is verkrijgbaar in twee versies: met en zonder een kapel. In dit geval is er een afneembare hoes. Deze slaapbank ontvouwt zich heel gemakkelijk. Zelfs een kind kan het ontwerp aan.

Chaquette wordt aangevuld met een andere populaire bank genaamd Lugnvik.. Hij heeft ook een extra tweepersoonsbed om te slapen. Eigenaars van dit model merken het aantrekkelijke uiterlijk en de duurzaamheid op.

Een nette dubbele bank Klippan heeft een solide frame gemaakt van massief hout en kleine stalen poten. Dit model heeft een beknopte en neutrale uitstraling, die perfect gecombineerd wordt met veel interieurs. De binnenkant van de bank Klippan is gevuld met polyesterwol en polyurethaanschuim.

Ikea Vimle-banken hebben verschillende ontwerpen. Kopers kunnen kiezen voor een model met of zonder armleuningen. Beide opties zien er mooi en harmonieus uit in een thuisomgeving. Wimles kunnen zowel recht als hoekig zijn, met een parachute en zonder.

In handige modellen van Ektorp is er een vulling gemaakt van polyestervezel en flexibel polyurethaanschuim. Deze opties hebben elegante afgeronde rugleuningen en armleuningen, waardoor ze aantrekkelijk en zeer comfortabel zijn. Ektorp-banken onderscheiden zich door sterke en duurzame structuren die zelfs bij regelmatig gebruik niet falen.

Hoe te kiezen?

Dus, waar moet ik op letten bij het kiezen van een bank Ikea:

 • Allereerst moet u beslissen in welke kamer en voor welke doeleinden u gestoffeerde meubels wilt plaatsen. Voor ruime kamers kunt u terecht bij grote banken met verschillende ontwerpen en mechanismen. Als de woonruimte het u niet toestaat een dergelijk model te kopen, dan is de beste optie een compacte vouw- of schuifbank;
 • Kies modellen die passen bij het interieur, stijl en kleurontwerp van de kamer;
 • Inspecteer de bank op schade en andere defecten. Zorg ervoor dat alle mechanismen in goede staat zijn. De verkoopconsulent zou u hierbij moeten helpen;
 • Als u een bank in de keuken wilt plaatsen, koop dan geen product met textielbekleding. Ze zal snel waardeloos worden in dergelijke omstandigheden. Het is beter om een ​​model te kopen dat is bekleed met leer of kunstleer.

Hoe te monteren en te ontbinden?

Tijdens het monteren van de bank moet u de instructies volgen. Ikea biedt een zeer eenvoudige en intuïtieve handleiding met duidelijke afbeeldingen van hoe een bank eruit zou moeten zien in een bepaalde assemblagefase.

Eerst moet je het hoofdframe monteren en er een matras op leggen. Dit onderdeel moet worden bevestigd met klittenband of andere onderdelen (afhankelijk van het bankmodel). Ga vervolgens verder met de installatie van de doos in het onderste deel, indien aanwezig, en verhoog de structuur. Bevestig soortgelijke elementen aan het frame met gewone bouten. In de configuratie van de bank kan een verscheidenheid aan details aanwezig zijn: mechanismen, dozen, voetenbankjes, enzovoort. Deze onderdelen worden heel gemakkelijk en snel geïnstalleerd, maar toch wordt het niet aangeraden om ze zonder instructies te monteren.

Voor informatie over het samenstellen van een Ikea-slaapbank, kunt u de onderstaande video bekijken:

beoordelingen

De meeste kopers waren tevreden met de banken van Ikea. Allereerst waren ze blij met het chique assortiment gestoffeerde meubelen van het bedrijf. Het is mogelijk om een ​​geschikte kopie op te halen voor een interieur met elke stijl en kleur.

Dit is wat kopers eerst opmerken:

 • De populariteit van vouwbanken vanwege hun betaalbare prijs.Veel consumenten kopen dergelijke meubels in het appartement en in het land, zonder grote sommen geld in de winkel achter te laten;
 • Eigenaars van banken met extra bedden markeren hun duurzaamheid en slijtvastheid. Handige en duurzame mechanismen met stalen frames zijn zeer comfortabel, nemen in opgevouwen toestand niet veel ruimte in beslag. Dergelijke modellen worden vaak gekocht door de eigenaren van kleine appartementen en brengen ze niet alleen in woonkamers en slaapkamers, maar ook in keukens;
 • Kon het doordachte ontwerp van kwaliteitsbanken van Ikea niet behagen. Ze verliezen hun presentatie zelfs na vele jaren niet, vooral als ze zijn voorzien van eenvoudig onderhoud en een zorgvuldige bediening.

Tegenwoordig zijn Ikea-banken op verschillende plaatsen te vinden, van woonappartementen tot gerenommeerde organisaties. Het spreekt van hun focus op verschillende categorieën van consumenten en interieurs in verschillende stijlen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer