Sofa boek

 Sofa boek

Gestoffeerde meubels zijn niet alleen een plek om te slapen en te rusten, maar creëren ook een speciale sfeer van warmte en comfort in het huis. Onder de bestaande meubels is de bank het meest democratische ding voor het pand van elk doel en beeldmateriaal, verschillende planning en stilistische oriëntatie van het interieur. In alle variëteit van moderne banken, zijn klassieke boek-type ontwerpen in een constant hoge vraag, wat een logische verklaring is.

Functies, voors en tegens

De belangrijkste verschillen van dergelijke meubels zijn een verstelbare leuning, een naar voren glijdende stoel en geleiders. Een paar eenvoudige bewegingen, en op de bank is het niet alleen mogelijk om te zitten, maar ook om volledig te slapen.

De belangrijkste argumenten voor de aankoop:

 • Duurzaamheid en betrouwbaarheid.Het boek is klassiek, beproefd. Sovjet-modellen van banken - een levendig voorbeeld van de uitvoering van een dergelijk ontwerp. Het maximum dat producten van de tijd van de USSR bedreigde, is het verlies van uiterlijk als gevolg van langdurig gebruik;
 • De duurzaamheid van het transformatiemechanisme. Het eenvoudige principe van het lay-outsysteem dient als een soort bescherming tegen beschadiging en beschadiging. Moderne ontwerpen kunnen tot 40.000 keer worden getransformeerd, zonder angst voor hun veiligheid;
 • Uitvoerbaarheid. Gebruik voor bekledingsmateriaal met een hoge sterkte, bestand tegen slijtage, verhoogt de werkingsduur;
 • Compactheid. Meubels van kleine afmetingen lossen het probleem op van het tekort aan vierkante meters, dus relevant voor kleine huizen. Daar wordt een bruikbare ruimte bespaard;
 • Een verscheidenheid aan modellen: een enorme keuze aan vormen, maten, configuraties, kleuren en stoffeermaterialen;
 • Adequate prijs die het budget niet schaadt.

We kijken naar de tekortkomingen van het meubilair. Het belangrijkste pluspunt van de bank van het boek - het transformatiemechanisme is tegelijkertijd het nadeel. Met deze lay-outmethode steekt het bovenste deel van de structuur in de uitgevouwen vorm buiten het lichaam uit. Als het meubilair dicht bij de muur staat, moet het elke keer worden teruggeduwd, wat niet alleen onhandig is, maar dat ook de vloer beschadigt.

Wanneer de bank is opgevouwen, is er een vrije ruimte tussen de muur en de achterkant. De procedure voor het verplaatsen moet worden herhaald en moet worden teruggezet op de oorspronkelijke plaats in de oorspronkelijke positie. Met dagelijks gebruik van het "boek" in de "heen en weer" -modus, 's morgens en' s avonds, verliezen zelfs de meest duurzame laminaatvloer of vloerplaat, om nog te zwijgen van linoleum, vroeg of laat hun visuele aantrekkingskracht.

Er zijn nog twee punten:

 • Het is niet nodig om te rekenen op het ideaal vlakke oppervlak van de bank in de ongevouwen vorm, als gevolg van de transformatie vormen de rug en de zitting een functionele verbinding.
 • Na een bepaalde tijd zal een duidelijk verschil merkbaar zijn tussen de staat van de bekleding op de rugleuning en de zitting vanwege de verschillende intensiteit van hun werking.

Tegen de achtergrond van een indrukwekkende lijst van de verdiensten van het boek lijken dergelijke "kleinigheden" niet langer zo belangrijk.

model

In de meubelzaak is het gemakkelijk om in een toestand te raken wanneer de "ogen oplopen", zelfs voor die kopers die hier komen om niet voor iets te zorgen, maar om een ​​specifiek doel te bereiken, na vooraf de markt en prijzen te hebben bestudeerd. Paradox, maar de overvloed aan meubels kan de keuze bemoeilijken.U kunt het vereenvoudigen door het model te bepalen en vertrouwd te raken met de prestatiekenmerken. De esthetische component is ook belangrijk, maar nog steeds secundair. Wat zijn de modellen van converteerbare sofa's?

Rollout-boek

Roll-out sofa is betrouwbaar, zeer gemakkelijk te gebruiken en geweldig voor dagelijks gebruik. Zo'n transformatiemechanisme verscheen niet zo lang geleden, maar het was al populair geworden vanwege zijn eenvoud en duurzaamheid. Een slaapplaats bestaat uit drie delen: de ene is aan de achterkant verborgen en een ander paar - op de stoel. De sofa ontvouwt zich met behulp van een geheime (verborgen onder de bodem) riem, trekt die omhoog en naar zichzelf toe, de stoel schuift naar voren, waardoor de beweging van de rest van de onderdelen in actie komt.

In tegenstelling tot andere vouwmechanismen, is er een lagere ligplaats, die het vlakke oppervlak en het comfort compenseert. Geen andere nadelen. Het metalen frame is voorzien van bamboematten.

De breedte van het bed beïnvloedt de grootte van het boek zelf. De compactheid van de bank is een ander voordeel ten gunste van zijn aankoop voor diegenen die nog geen enorme woonruimte hebben weten te bemachtigen.

speelgoed boot

Een praktische oplossing voor dagelijks gebruik en een mogelijkheid om geld te besparen zonder de kwaliteit van het product te verliezen. Modelboot - een bijgewerkte versie van het klassieke boek. Het belangrijkste kenmerk - het gebrek aan armleuningen, die vaak zorgwekkende kopers. In plaats daarvan hebben ze een mechanisme dat de zitting vanaf de zijkant opheft, waardoor de structuur rechtgetrokken wordt.

De juiste werking van het mechanisme is niet afhankelijk van de frequentie van vouwen en vouwen, die, zoals alle boeken, uiterst eenvoudig is. In dergelijke banken hebben de frames een grotere sterkte en zijn ze bestand tegen de maximale belastingen zonder problemen.

Het ontwerp van de boot verdient speciale aandacht: dankzij de soepele lijnen en de bochten van het bed, zijn de spieren volledig ontspannen, wat bijdraagt ​​aan een sterke, gezonde slaap.

Met orthopedische basis

Artsen zijn het er unaniem over eens dat matrassen met orthopedische eigenschappen goed zijn voor de gezondheid. Deze matras is handig omdat:

 • ergonomisch, omdat het zorgt voor anatomisch correcte plaatsing van het lichaam tijdens het slaapproces, zorgend voor de gezondheid van de wervelkolom, gewrichten en verlichtende spierspanning;
 • comfortabel - om comfortabel te slapen op een perfect vlak oppervlak;
 • milieuvriendelijk - het gebruik van overwegend natuurlijke of aanbevolen synthetische materialen als vulmiddel garandeert de afwezigheid van allergische reacties.

De orthopedische basis is een houten of metalen frame waarin een veerblok is aangebracht. Met de ontwikkeling van innovatieve technologieën in productie zonder problemen, worden bases geïnstalleerd met corrigerende mogelijkheden in het ontwerp van banken, die geen invloed heeft op het uiterlijk van het meubilair. Voor andere modellen boeken moet je een stevig stuk schuimrubber of een matras kopen, wat wordt aanbevolen vanwege de functionele verbindingen die op het bed zijn gevormd.

Kies een orthopedische sofa en vergeet niet te informeren naar het type matras dat erop is geïnstalleerd. De constructieve oplossing van orthopedische blokken is van verschillende typen:

 • Bonnel (Bonnel) is een klassiek veerblok, waar afhankelijke veren met een grote diameter worden gebruikt. Dichtheid 150 stks. / m2, wat de gemiddelde stijfheid van het product aangeeft. Het orthopedisch effect is laag.
 • TFK (TFK) - er is al een densiteitsindicator boven 280 stks. / m2, zodat de belasting gelijkmatig wordt verdeeld over de stijfheidszones, wat bijdraagt ​​aan de snelle ontspanning van spieren, gewrichten en wervelkolom.
 • Systeemmultipack - luxeproducten met een dichtheid van 750 stks. / m2. De matrassen herhalen precies de rondingen van het lichaam, voor maximaal comfort, maar ze zijn ook de moeite waard.
 • Springloze matrassen, waarbij latex of kokosvezel het meest wordt gebruikt als opvulling. Elk van dergelijke producten is moeilijker dan analogen op veerblokken.

Dankzij de ingebouwde matras wordt als resultaat van de transformatie een compleet tweepersoonsbed verkregen met een absoluut glad, gelijkmatig oppervlak zonder naden, naden en hoogteverschillen. De dikte van de matras aanbevolen door experts. In termen van gezondheidsvoordelen is de bank universeel, omdat het orthopedische effect van de basis werkt in een gedemonteerde en geassembleerde staat. Modellen worden niet alleen aanbevolen voor volwassenen, maar ook voor adolescenten die op de middelbare school zitten.

Europees boek

Het model met afzonderlijke zitting en rug wordt terugslag genoemd vanwege het alternatieve vouwmechanisme van het hier gerealiseerde boek. De stoel is uitgerust met rollen die langs de framegeleiders glijden. Het ontwerp wordt getransformeerd als gevolg van het naar voren rollen (trekken) van de stoel en de daaropvolgende zachte translatie van de rug in een horizontaal vlak. Daarna blijft het alleen om in de lege nis terecht te komen.

Zulke acties zullen wat inspanning vergen, dus als je rugklachten hebt, is het beter om zo'n systeem van lay-outs op te geven ten gunste van andere opties.De stoel is erg breed, wat niet altijd is als ondermaatse mensen. Dit zijn onbelangrijke, maar minnen.

Wat betreft de voordelen, in tegenstelling tot het klassieke boek, heeft het bed een meer effen oppervlak zonder veel waarneembare holtes, omdat er geen lussen zijn op de functionele interface. In het geval dat er geen knoopverbindingen zijn zoals andere modellen, is er eenvoudigweg niets te breken. Het beste is om de voorkeur te geven aan modellen met orthopedisch pantser en veerblok of gegoten elastisch polyurethaanschuim in een zachte rug en zitvlak.

Hier is het noodzakelijk om over de superbook te zeggen. Dankzij de innovatieve "throw-over mattress" -technologie wordt een ideaal vlak slaapoppervlak gevormd, waarop geen gewrichten en holtes zijn. Visueel ziet het eruit alsof ze de pagina van de krant omslaan. Het speciale ontwerp van de rollen biedt een eenvoudige transformatie van het mechanisme van de superbook.

golf

De originele transformerende bank met een nieuw vouwmechanisme, dat voornamelijk wordt toegepast in het algehele en dure gestoffeerde meubilair. Het belangrijkste voordeel is een stijlvol, mooi, spectaculair uiterlijk, maar de functionaliteit is hier minimaal.Dit mechanisme biedt gemak dat alleen is gemonteerd.

Transformatie wordt gereduceerd tot een verandering in de positie van de rug, waarvan de plasticiteit kan worden vergeleken met het werk van de wervelkolom, met als resultaat dat het een convexe of meer gelijkmatige vorm aanneemt. Als de prioriteit ligt op het kopen van een grote bank in de woonkamer en het niet is gepland om te worden gebruikt als slaapplaats, of als u modetrends volgt, is het voor u van cruciaal belang, dan kan deze optie veilig worden overwogen.

Frans boek

Model uitgerust met een Meralatte ontvouwend systeem. Een constructieve oplossing zorgt voor een gordelgaas, een alternatieve optie is een metalen gaas en langwerpige gebogen platen die het hele systeem ondersteunen, en bovenop, meestal als een tent, wordt een sterk weefsel uitgerekt. Dit alles wordt gedaan zodat het meubilair elastischer wordt en bestand is tegen de extra belasting. De meest praktische optie wordt beschouwd als een constructieve oplossing met een dwars geplaatste opstelling van de platen ten opzichte van het slaapoppervlak.

Het vouwmechanisme werkt volgens het volgende principe. Kussens en armleuningen worden volledig van de stoel verwijderd en dan worden ze naar voren getrokken, waarbij de matrasranden als een rol in drie fasen worden uitgerold.Als gevolg hiervan wordt de structuur omgevormd tot een volwaardig bed, waarbij de poten van staal zijn.

Nadelen van het systeem Meralatte:

 • zal niet kunnen behagen met een perfect glad bed zonder verbindingen;
 • gebrek aan linnen doos;
 • elke keer irritant om de stoel te bevrijden, de kussens te verwijderen met armleuningen.

Voor dagelijks gebruik is het model niet bijzonder geschikt, maar als een optie voor gasten - volledig.

Drie-positie boek

Klanten kiezen vaak voor een multifunctioneel model met een click-click-lay-out. Stijlvolle en spectaculaire transformerende banken trekken steevast de aandacht. Het belangrijkste voordeel van de gemoderniseerde analoog van het boek is de extra tussenpositie van de rugleuning - ontspannen. Hier, op de standaard twee posities - zitten en liggen, wordt een derde toegevoegd - half zittend of half liggend, zoals je wilt.

Om de bank uit te klappen, kantelt het ontwerp naar achteren en houdt u de stoel uit het frame en wringt u uit tot ze een tweede klik horen. Tegelijkertijd zijn karakteristieke geluiden hoorbaar: "klik" is de eerste klik en "klik" is de tweede klik. Vandaar de naam van het mechanisme. Van de andere voordelen van het boek met drie posities, is het mogelijk om de aanwezigheid van een linnenla en een ligplaats met een bijna perfect vlak oppervlak te noteren. Om de orthopedische eigenschappen te verbeteren, worden frames met lamellen voltooid.

Recht bankboek

Model met een extreem eenvoudig en betrouwbaar transformatiemechanisme. Een constructieve oplossing wordt vertegenwoordigd door slechts twee bewegende delen - de achterkant en de stoel. Om de bank van de zitpositie naar de bedpositie over te brengen, wordt het zitje naar boven opgetild, waardoor de rugleuning op de basis van het frame wordt verlaagd. De opkomst moet worden voortgezet totdat een karakteristieke klik wordt gehoord, waarna de stoel wordt neergelaten.

voordelen:

 • Het geassembleerde model is compact en vereist niet veel ruimte;
 • geschikt voor dagelijks gebruik;
 • er is een kledingafdeling.

nadelen:

 • om te demonteren, moet je van de muur af gaan;
 • heeft een ongelijk oppervlak in de ongevouwen vorm, omdat de rug en de zitting een functionele verbinding vormen.

classificatie

Om het nog eenvoudiger te maken om door het enorme aanbod van bankenboeken te navigeren, is het de moeite waard er rekening mee te houden dat modellen op basis van verschillende criteria worden geclassificeerd. Laten we elke categorie nader bekijken.

Volgens de functionele

De aanwezigheid of afwezigheid van gestoffeerde meubels zoals details zoals de armleuningen, wordt dubbelzinnig waargenomen. Sommigen beschouwen dit element als een integraal en onmisbaar onderdeel, terwijl anderen graag elegante en elegante modellen zonder armleuningen krijgen.

De voordelen van de laatste zijn onder andere:

 • Omdat er geen onnodige details zijn, ziet het meubilair er visueel uit en ziet het er niet volumineus uit;
 • Het ontbreken van armleuningen heeft geen invloed op het comfort van het meubilair, maar wel op de veiligheid. Voor gezinnen met kleine kinderen is zo'n moment uitermate belangrijk;
 • De aanwezigheid van een groter bruikbaar gebied in tegenstelling tot analogen met houten armleuningen;
 • Lagere kosten.

nadelen:

Door het gebrek aan ondersteuning, vallen kussens vaak naar beneden, dus het kiezen van een dergelijke bank zal elastische langwerpige kussens moeten krijgen. Sommige modellen zijn uitgerust met speciale kussens met velcro, waardoor dergelijke problemen worden voorkomen.

Modellen met houten armleuningen blijven nog steeds relevant. Houten leuningen hebben de volgende voordelen:

 • slijtvastheid en duurzaamheid;
 • de mogelijkheid om ze te gebruiken als standaard voor verschillende objecten of als ondersteuning voor een tablet of laptop;
 • zorg gewoon voor hen;
 • geschikt voor mensen met verminderde locomotorische functies.

Onder de banken met zachte armleuningen, is de meest praktische optie lederen meubels. De armleuningen zijn het meest kwetsbare element van gestoffeerde meubels,zoals vervuilt sneller en vaker dan andere delen. En als de huid of het hout zonder problemen kan worden gereinigd, moet u aan de stof sleutelen.

Uitrusten van de meeste modellen met handige en ruime opslagsystemen breidt hun gebruik uit. Naast het hoofddoel - een plek om te slapen en te rusten, wordt een sofa met een linnenbox een alternatief voor de kast waar kussens, dekens en andere slaapaccessoires rustig passen.

Een kort overzicht van de handige functies van de modellen:

 1. Met rollback van de muur. Het bestaan ​​van het extra vykatny-mechanisme geeft de kans dat een bank van het boek dicht tegen een muur wordt geplaatst. Om de rugleuning in een horizontaal vlak te vertalen, wordt de stoel simpelweg naar zichzelf toe gerold en verhoogd;
 2. Met achterwand. Ook hier is een glijdend voorwaarts lay-outmechanisme voorzien, zodat de bank gemakkelijk dicht bij de muur kan worden geplaatst;
 3. Met rugleuning. Mobiel of gewoon hoog achter op de uitklapbare sofa kunt u ontspannen met het grootste comfort;
 4. Op benen. Dergelijke elementen maken het meubilair duurzaam en vervullen puur decoratieve functies. Minus - mechanische schade aan de vloer, als de poten geen speciale viltstickers hebben;
 5. Met afneembare koffer. Het is stijlvol, comfortabel en praktisch.De bank is onderhevig aan verschillende soorten vervuiling, maar het gebruik van dekens is geen garantie voor volledige bescherming tegen stof, wol en huisstofmijt. Slapen op dergelijke meubels na verloop van tijd wordt gevaarlijk voor de gezondheid. Met een deksel dat gemakkelijk te verwijderen en te wassen is, zal de bekleding altijd schoon zijn;
 6. Met extra banken onder de benen. Deze ontwerpfunctie biedt maximaal gemak tijdens het tv-kijken of lezen. Je kunt je benen strekken en volledig ontspannen;
 7. Met een hoge ligplaats. De vorming van een hoog slaapgedeelte tijdens de transformatie maakt een dergelijke bank qua niveau een volwaardige analoog van een groot bed;
 8. Geen kussens. In dit geval fungeert de rugleuning als een kussen. Het directe model van het boek verandert gemakkelijk in een bed dankzij een eenvoudig klik-klikmechanisme;
 9. Op het metalen frame. De aanwezigheid van een stalen steunframe maakt dergelijke ontwerpen het meest betrouwbaar en duurzaam;
 10. Met onafhankelijk veerblok. Dankzij dit blok wordt een orthopedisch effect gecreëerd, dat zorgt voor een uniforme verdeling van de belasting op het slaapgedeelte.

Naar bestemming

Het transformeren van banken is relevant voor elke woning.Het is de taak van de koper om een ​​verantwoorde keuze te maken voor de keuze van de maat, het is raadzaam om dit van tevoren te verwachten, en niet om het in de winkel te doen. Wij herinneren u eraan dat voor dagelijks gebruik het best geschikt is om modellen, boten en transformerende banken te voorzien van uittrekmechanismen.

Kies voor kantoormeubilair, kijk naar de leren banken of modellen van eco-leer of vinylleer. De gecombineerde bekleding ziet er prachtig uit wanneer de zitting en de rug gefineerd zijn met jacquard of kudde en de armleuningen leer zijn.

Regeling van kinderen is altijd een gemakkelijke taak. De situatie in deze kamer moet interessant, comfortabel, functioneel zijn en de eigenaar zelf behagen. In veel opzichten is het ontworpen om modern meubilair te maken. Veiligheid is net zo belangrijk. Als een baby opgroeit in een gezin, is het beter om af te zien van het kopen van modellen met scherpe hoeken, uitstekende benen en houten armleuningen. In de adolescentie is de afwezigheid van dergelijke elementen niet langer zo fundamenteel.

PAuditors kiezen vaak een transformatiebank voor kinderen, omdat deze praktisch, handig en mooi is. Het kind zal gemakkelijk een eenvoudig transformatiemechanisme onder de knie krijgen en zal zelfstandig de bank neerleggen en zich klaar maken om naar bed te gaan.Kleuroplossingen worden in een enorme hoeveelheid gepresenteerd - het blijft alleen om de juiste kleuren te kiezen, rekening houdend met het palet van het interieur en de vloer van het kind. Een geweldige optie - uitloopbank.

Op het aantal plaatsen

Afhankelijk van het aantal stoelen, zijn banken anderhalve - de kleinste en meest compacte modellen, twee-, drie-, vier- en vijfzitter. De laatste zijn de echte reuzen. De stoel kan van elke grootte zijn, er is geen uniforme standaard voor.

Afzonderlijke aandacht verdient stapeltransformatoren. Er zijn modellen voor kinderen, tieners en volwassenen.

afmeting

In winkels zijn gestoffeerde meubelen, die volledig verschillende afmetingen hebben, maar u moet weten dat er standaardmaten zijn voor producten in deze categorie. De introductie van een enkele standaard van functionele en algemene afmetingen voor huishoudelijk meubilair was te wijten aan de noodzaak om de koper te beschermen tegen de aankoop van potentieel schadelijke producten voor de gezondheid. Dit houdt rekening met de aanbevelingen van artsen en de resultaten van talrijke antropometrische tests.

De staat verplicht meubelfabrikanten niet om zich strikt aan het systeem van normen te houden, maar zich er alleen aan te houden.Alleen de parameters voor breedte en lengte zijn gestandaardiseerd en elke fabrikant heeft het recht om zelfstandig een vraag te stellen met een dergelijke meubelgrootte als hoogte.

Ontdek welke maten standaard worden geacht voor bankstellen van verschillende typen:

 • Hoek type. Het wordt beschouwd als meubilair van grote afmetingen en vereist veel vrije ruimte om aan te passen. De breedte van de ligplaats van de hoekmodellen - een dolfijn, een accordeon, een canape mag niet minder zijn dan 140 centimeter, en een lengte - minder dan 190 cm;
 • Recht type. In de standaard full-size modellen - boeken en eurobooks, waar vaak brede armleuningen worden meegeleverd, moet u rekening houden met de afmetingen die niet alleen zijn gemonteerd, maar ook zijn gedemonteerd. In de "bed" -positie nemen dergelijke banken een gebied in dat twee keer zo groot is. De standaardafmetingen van het bed zijn 140x200 in het klassieke boek, 200x160 in de euroboek met een zithoogte van 45 cm. En de 200x180-modellen zijn geschikt voor mensen die ruim willen slapen zonder hun echtgenoot te storen. De grootste vraag is voor banken 190x120;
 • clamshell. Vykatnogo-achtige modellen of naar voren gevouwen hebben een kleine lengte. Hier is de omvang van het meubilair in de opengevouwen toestand belangrijk. Als een gast optie zal de bank 120x190 doen,en kies voor dagelijks gebruik een model 190x160 of 120x200 met een kliksysteem;
 • Bankstellen. Smalle modellen kunnen voor slechts één persoon een complete slaapplaats worden. Lengte 180 cm in niet-gemonteerde vorm voor mini-banken is standaard;
 • Driezitsbank. Zo'n groot en ruim meubilair heeft afmetingen van 210x120. Daarom is het in kleine appartementen beter om er niet over na te denken, omdat het veel ruimte in beslag neemt. Maar eigenaren van ruime lofts zouden naar deze optie moeten kijken;
 • Tweepersoonskamer. Compact meubilair, breedte - 120 cm, het zitvlak heeft een diepte van 70 cm. Een uitstekende oplossing voor eigenaren van kleine woningen - deze sofa ziet er geweldig uit, zowel in de keuken als in de woonkamer. Dubbele modellen worden vaak gekocht in kantoren, vanwege hun gemak en praktische bruikbaarheid;
 • Kindermeubilair. De grootte van de kleine bank is 110x190. De 170 cm brede sofa is geschikt voor een kinderkamer of in een tienerkamer als deze niet te hoog is. Wanneer het transformatiemechanisme zich naar voren ontvouwt, kies dan meestal een model met een lengte van 170 cm, en indien over de lengte van 200 cm of meer.

materialen

Een bekend systeem van bankkussens, dat een veerblok en een framebasis met een pakking bevat, werd vele jaren geleden uitgevonden.Een dergelijk systeem dient als garantie voor een langdurig gebruik van gestoffeerde meubels en comfort voor gebruikers. Alle andere opties hebben het grootste voordeel: een aantrekkelijk uiterlijk en het is niet langer nodig om te vertrouwen op een lange gebruiksduur.

Wat is de rol van veren en zijn ze nodig?

Fabrikanten van budgetmeubilair gebruiken zacht polyurethaanschuim (90% lucht), polyurethaanschuim, synthetische vulling (kunstmatige wol), latex - al deze opties zijn veervervangende middelen. In moderne materialen, waarbij de basiscomponent van de samenstelling polyestervezels is vervaardigd door de "Thermopol" -technologie, worden ze voorgesteld door sintuh, spandbond en durafil.

Wanneer u niet van plan bent om een ​​dure bank te kopen, kunt u zonder de lente voorbij komen. In dit geval moet u modellen met een vulling van vast materiaal selecteren en producten met schuimrubber vermijden. De aanwezigheid van een veerblok is de beste optie, en nog beter als het een bank is met stalen veren in grote hoeveelheden.

In een kwaliteitseenheid worden de veren als een net met elkaar bevestigd, waardoor de verplaatsing van elastische elementen wordt geëlimineerd. De structuren zijn versterkt met een metalen gaas, plus een viltkussen is hier voorzien.Een alternatief voor het materiaal van wol is soms het leggen van katoen of wolvulling of kokosnotenkokos.

montuur

De sterkte van het frame verdient ook aandacht, aangezien deze parameter de levensduur van het meubilair beïnvloedt. Bij de vervaardiging van modellen van zaaghout uit de economy class is de kwaliteit van dergelijk hout laag.

Voor de productie van producten van de middelste prijsklasse zijn het hoogwaardige naaldhout en multiplex al betrokken, en voor zichtbare delen - beuken. Het duurste meubilair is gemaakt van beukenhout, en dit geldt voor zowel zichtbare als onzichtbare structurele elementen.

Spaanplaat met een gelamineerd oppervlak is niet alleen goedkoop, het is ook van korte duur. Het enige deel van de bank dat kan worden gemaakt van spaanplaat zonder verlies in termen van de kwaliteit van het gehele product is een wasvak. De aanwezigheid van een metalen frame plaatst dergelijke meubels automatisch op een hoger niveau onder analogen met een houten frame als het gaat om betrouwbaarheid.

bevloering

Moderne meubelmakers geven de voorkeur aan synthetische vloermaterialen - polyurethaanschuim van koud gieten (PUF) en blokelastisch polyurethaan. De dichtheid van deze polymeren bepaalt de duur van de bewerking en beïnvloedt de uiteindelijke kosten van het product. Gemiddeld is de levensduur van banken van hoge kwaliteit beperkt tot 7-10 jaar, wat als normaal wordt beschouwd.

Als het belangrijk is dat je 's morgens een golf van vitaliteit voelt en niet onverschillig bent voor de gezondheid van de gewrichten en de wervelkolom, dan is de kwaliteit van de bank niet de uitgave die de moeite waard is om te sparen. Het gebruik van een onafhankelijk metalen veerblok, koud gevormd polyurethaanschuim met hoge dichtheid en natuurlijke materialen is de beste combinatie voor een bank. Dergelijke meubels zijn het meest comfortabel en zacht, het is even prettig om erop te zitten, te ontspannen en te slapen, plus het is naadloos en betrouwbaar in dagelijks gebruik.

stoffering

Bekledingsmaterialen worden in een grote verscheidenheid gepresenteerd, fabrikanten in dit opzicht kunnen aan alle gebruikersbehoeften voldoen. Laten we eens kijken welke bankbekleding niet zal teleurstellen: hij gaat lang mee en verliest zijn decoratieve eigenschappen niet.

De lijst met de meest populaire materialen voor bekleding omvat:

 • Flock - imitatiesuede of fluweel. Het is zacht, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken.Rustig bestand tegen blootstelling aan direct zonlicht, bijna zonder vervaging. De kudde "is niet bang" van het haar van huisdieren en hun klauwen, bezit anti-stuif eigenschappen. Om deze reden wordt het materiaal vaak anti-vandalisme genoemd;
 • chenille. Hypoallergene, slijtvaste stof met een wollige structuur waarin vreemde geuren niet worden opgenomen. De samenstelling is in veel opzichten vergelijkbaar met jacquard, en het feit dat er katoenvezels in zitten maakt het mogelijk om het materiaal enigszins milieuvriendelijk te beschouwen. Wat betreft synthetische additieven, hebben we het over acryl of polyester, waarvan de inhoud het onderhoud enorm vereenvoudigt. Chemisch reinigen verhoogt de levensduur van producten, waardoor u vervorming van de vezels kunt voorkomen;
 • Jacquard. De samenstelling van polyester (50% + 50% katoen) Een dicht materiaal dat de effecten van ultraviolette straling kan weerstaan, zonder de oorspronkelijke helderheid te verliezen. Jacquardverpakkingen worden vertegenwoordigd door een grote verscheidenheid aan kleuren, waardoor u een sofa kunt kiezen, rekening houdend met bijna elk kleurenschema van het interieur;
 • Velour. Gebreide meubelstof met een wollig oppervlak. Gestoffeerde meubels met een complexe vorm worden meestal geconfronteerd met dergelijke materialen.Getextureerde polyester- en polyamidegarens, chemische en natuurlijke vezels van katoen of wol zijn betrokken bij het weven, wat de hoge thermische isolatie-eigenschappen van materialen verklaart. Ze zijn bestand tegen vervorming en strekken zich praktisch niet uit. De stof is gemakkelijk schoon te maken zonder verlies van sterkte-eigenschappen en helderheid van kleur. Bij langdurig gebruik kan het dutje verdunnen, wat het grootste nadeel is;
 • wandtapijt. Om dit te bereiken, moet u afwisselend draden van verschillende tinten gebruiken. De basis van het tapijt dat vaak jacquard geweven wordt. Kopers zijn geïnteresseerd in de duurzaamheid en bruikbaarheid van de stof, die bovendien veel prettige tactiele sensaties kan geven;
 • Gunny. Materiaal met een esthetische structuur "onder de jute" dat schaakweven biedt, zal een geweldige aanvulling zijn op het interieur, dat wordt gedomineerd door natuurlijke materialen of imitaties daarvan. Het gebruik van verschillende soorten vezels beïnvloedt het uiterlijk van de stof, die netjes en nogal bruut kan zijn. Als er vertegenwoordigers van de kattenfamilie in het huis wonen, is het beter om de bekleding van de mat niet te beschouwen, omdat deze zeker de moustache-streep zal interesseren, waardoor de sofa snel onbruikbaar wordt;
 • Katoen is een mooi, veilig en aangenaam aanvoelend materiaal. Vanwege zijn milieuvriendelijkheid is het perfect voor het stofferen van kindermeubilair.

Laten we apart praten over het gebruik van leer en zijn derivaten in stoffering:

 • Vinyl kunstleder. Kunstmatig analoog van natuurlijk leer, dat wordt gekenmerkt door hoge sterkte-eigenschappen, een verscheidenheid aan texturen en kleuren. Met betrekking tot de externe aantrekkelijkheid van de kozzamenitel is niet veel minder dan natuurlijk materiaal vanwege het gebruik van unieke methoden voor het maken van reliëf en het tekenen van de foto. Bij het afwerken van de kunstleer wordt een polyurethaanbekleding gebruikt, waardoor deze uitzonderlijke organoleptische eigenschappen en een verrassende duurzaamheid heeft;
 • Ecoskin - kunstmatig hightech materiaal van de nieuwe generatie, waarvan de textuur identiek is aan het natuurlijke. Het is waterdicht, veerkrachtig, aangenaam om aan te raken en bestand tegen mechanische vervormingen. Het is goed geventileerd, dampdoorlatend, vorstbestendig en milieuvriendelijk, vanwege de afwezigheid van toxische stoffen in de samenstelling;
 • Echt leer. Dit hoogwaardige premiummateriaal behoeft geen introductie en is het waard. Het is duurzaam en is veel gemakkelijker schoon te maken dan welk ander textiel dan ook.

Wat het waard is om te weten bij het kiezen van een leren bank:

 1. Een huid van hoge kwaliteit voelt zacht aan, maar mag niet extreem dun zijn.
 2. Sterk uitgerekte huid is een slecht teken: de duurzaamheid van een dergelijk product is twijfelachtig. Na verloop van tijd kunnen we veilig de vorming van vouwen, scheuren en zelfs tranen verwachten.
 3. Onopvallende stippen op lederen bekleding - geen reden tot bezorgdheid. Hier hebben we het alleen over de individuele kenmerken van de natuurlijke kleur, of het uiterlijk van een krans en aderen heeft een "dierlijke" oorsprong. Zowel dat, en een ander wordt beschouwd als normaal, en op geen enkele manier geen bekledingstekort.

Tips om te kiezen

Als u meubels kiest, moet u rekening houden met de beoogde functionele belasting. Waarvoor wordt de bank gebruikt: alleen als een plek om te rusten of om te ontspannen en te slapen.

Slaapbank

In dit geval moet u op de rug en de stoel letten. Het is hier van cruciaal belang hoe soepel en zelfs het oppervlak ze hebben, waar je gemak tijdens het slaapproces direct van afhangt. Na een druk beroepsleven, valt iemand die uiteindelijk het bed heeft bereikt gewoon in slaap. In het begin merkt hij de oneffenheden van het bed mogelijk niet op, maar het lichaam kan niet worden misleid, vooral wanneer de mate van ongemak door hoogteverschillen kritiek wordt.

Als u zich 's nachts comfortabel voelt voor uzelf, maar schadelijk voor het lichaam, houding, dan zal de belasting van de spieren, ruggengraat en gewrichten vele malen toenemen. Het resultaat - een gebroken staat in de ochtend en een slecht humeur. Om dit te voorkomen, moet het bed matig stijf zijn en moet het vulmateriaal van hoge kwaliteit zijn.

De beste optie voor bekleding is stof. Een mooie en stijlvolle luxe leren bank als bed kopen is tenminste niet verstandig. Het beddengoed begint te glijden en "verdwaalt", dus in de ochtend kun je een laken in de borst of een knobbeltje in de benen vinden.

Hoogwaardige leren meubels vervullen in grotere mate een decoratieve functie, waardoor u op voordelige wijze het interieur kunt verslaan en de status van de eigenaar kunt benadrukken. Zit comfortabel, slaap, zeker niet. Slaap zo snel mogelijk in het eenvoudigste klassieke boek, als u een paar minuten met een aankoop doorbrengt om de werking van het transformatiemechanisme te controleren.

De eerste vereiste voor een vouwmechanisme is van hoge kwaliteit, de tweede is bedieningsgemak. Zorg ervoor dat u vraagt ​​naar de aanwezigheid / afwezigheid van beperkingen op gewicht.In de omstandigheden van het dagelijks gebruik is het uiterst belangrijk om jezelf een slaapplaats te geven, met minimale inspanning.

In een kwaliteitsproduct:

 • het lay-outsysteem werkt goed: zonder storingen en zonder externe geluiden;
 • bevestigingsmiddelen en scharnieren niet kraken of slijpen, raken het oppervlak van de zaak;
 • houten elementen maken geen krakende geluiden die duiden op onvoldoende drogen van hout;
 • voor een geheime riem om comfortabel te houden.

Het gebruik van de bank van tijd tot tijd

Moderne bank in de woonkamer is een van de belangrijkste attributen van de situatie. Daarom, de belangrijkste criteria voor zijn keuze - de externe aantrekkelijkheid en ruimtelijkheid van de stoel. Meubilair in de woonkamer moet voldoende zitplaatsen hebben. De golf met een transformerende rug, grote banken van een boek met een hoge rug in retrostijl past hier het beste.

U kunt ook luxe modellen overwegen met lederen bekleding. Een goed voorbeeld is de Chesterfield-bank van echt leer, die indruk maakt met sierlijke krullen van armleuningen en diepe ruitvormige gespen. Niet minder spectaculair uitzicht op grote hoekconstructies met stoffen bekleding, en als de ruimte in de woonkamer dit toelaat, kunt u een interieur toevoegen met een Frans boek.

Hoe te monteren en demonteren?

Voor het vervoer van een bankboek moet deze worden gedemonteerd om het transport van dergelijke grote meubels te vereenvoudigen. Omdat het niet in de lift past, zal het in delen veel gemakkelijker zijn om de trap mee te nemen en grote details zullen niet in de deuropeningen blijven steken. U hoeft geen vrachtwagens met een groot lichaam te bestellen, omdat het boek in gedemonteerde staat gemakkelijk in een gewone Gazelle past.

Elk gevoerd deel is omwikkeld met stretchfolie om het te beschermen tegen mechanische schade, water en vuil. Voor bevestigingsmiddelen is een afzonderlijk pakket nodig, dat met plakband aan enig deel van de gedemonteerde structuur wordt gelijmd. Bij aankomst op de plaats van montage en installatie van meubels neemt niet veel tijd in beslag.

In dat geval is het beter om de diensten van professionals te gebruiken:

 1. Als de bank wordt geïmporteerd en speciale bevestigingsmiddelen heeft. Zonder een speciaal gereedschap is het niet mogelijk om onderdelen te ontmantelen zonder de structuur te beschadigen.
 2. Wanneer bevestigingsmiddelen bekleding verbergen. Bij het afstappen van de randen van de voering, is het niet alleen noodzakelijk om de grootst mogelijke nauwgezetheid te observeren, maar ook om te weten waar het moet worden gedaan.Specialisten beschikken over alle benodigde vaardigheden en hulpmiddelen.

Overweeg het principe van het demonteren van de bank op het voorbeeld van het klassieke boekmechanisme. Alle acties worden uitgevoerd met een sleutel.

De volgorde van werken: til de stoel op, leg op de rug. Schroef vervolgens los:

 • bevestigingselement, dat de zijdelen van de structuur bevestigt (indien beschikbaar). Verwijder ze en zet opzij;
 • de moeren van de sluiting die de stoel vastzet. Verwijder en leg het opzij;
 • moeren bevestigingsmiddelen die de rug fixeren.

Hoe worden andere modellen opgemaakt

Drie-positie boeken ontmanteld op een vergelijkbare manier. Met de euroboek lastiger: deze moet worden beperkt tot het losmaken van het onderste uittrekbare deel en zijwanden. Aangezien de stoel met de rugleuning een enkele eenheid is, wordt dit deel van de structuur in de niet-gemonteerde vorm overgedragen.

Op de nieuwe plaats, als de sofa is gemonteerd, moet u controleren hoe het mechanisme werkt en, indien nodig, aanpassen. Hiervoor moet de bank worden omgedraaid om ervoor te zorgen dat de bevestigingen zijn bevestigd. Na het demonteren van het boek naar de positie van het bed en de tussenliggende positie van de half-liggende.Als er geen verdachte geluiden zijn - knarsgekraak of piepen, en het mechanisme werkt soepel, dan is de montage correct uitgevoerd.

Je kunt de mechanismen voor het transformeren van banken duidelijker zien in de volgende video:

beoordelingen

Recensies van banken boek en andere modellen met een gemodificeerde klassieke transformatie mechanisme, de meeste van hen zijn positief.

Gebruikers taggen:

 • Modern ontwerp;
 • De bruikbaarheid van producten in dagelijks gebruik;
 • De optimale breedte en het gemak van de stoel, meestal hebben we het over modellen met afmetingen van 190x140. Een brede ligplaats, oorspronkelijk ontworpen voor twee personen, biedt u de mogelijkheid om gasten met een kind, of zelfs twee, gemakkelijk te huisvesten;
 • Kwaliteitsstoffering "onder de jute", dat wil zeggen, van de mat. Het feit dat ze ongemarkeerd is en gemakkelijk te verzorgen, wordt vooral gewaardeerd door vrouwen;
 • Comfortabel en soepel slaapoppervlak bij de euroboek met een veerblok;
 • Lange garantie - vanaf 18 maanden en van verschillende fabrikanten.

Er zijn ook mensen bij wie de nieuwe acquisitie niet 100% tevreden was. Gewoonlijk kopen deze kopers van budgetmeubilair. Dus, wat stelt teleur in sommige modellen van economy class:

 • De bank is te hard, dus de rug wordt snel moe.
 • De gecombineerde bekleding van de armleuningen van stof en kunstleer was een genot voor de katten en werd daarom snel nutteloos. Klauwsporen op de stof zijn minder opvallend.
 • Smal bed, dat is bedoeld voor twee personen.
 • Metalen poten krassen op het laminaat.
 • De zijkanten van kunstleer kraken tijdens het ontvouwen.

Een van de voordelen is de soepele en soepele bediening van het transformatiemechanisme, de mogelijkheid om de vorm van de modellen perfect te behouden met veren en een mooie uitstraling.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer