Een voetenbank kiezen

Momenteel weten niet veel mensen wat een Ottomaanse is. Voorheen werd dit meubelstuk beschouwd als een verplicht kenmerk in het huis van elke Aziatische rijke handelaar. Zelfs nu is deze bank populair bij kopers en heeft deze veel voordelen en onderscheidende kenmerken die nader moeten worden bekeken.

Wat is het en wat is het verschil met een bank?

Helaas kennen weinig mensen dergelijke nuances. De bank kan worden geopend in de vorm van een boek en de poef wordt op deze manier getransformeerd: het tweede deel wordt eenvoudig uitgebreid. Wanneer deze is verlengd, is deze versierd met prachtige kussens. Een ander onderscheidend kenmerk is het ontbreken van een rugleuning. In plaats daarvan zijn er hoofdeinden en sommige modellen zijn uitgerust met armleuningen.

Ottomane is anders dan de bank.De tweede is alleen bedoeld voor één persoon, ze heeft een hoofdbord, maar heeft geen rug.

Een ander type meubilair met een poef is een bank. Ze is van plan om te zitten. Voor al zijn brede oppervlak, het is niet hoog, maar bovendien is het uitgerust met comfortabele armleuningen en comfortabele ruggen.

Voors en tegens

Veel mensen willen zo veel mogelijk de beschikbare ruimte op de kleine ruimte besparen. Hierdoor moet je kruipen op kleine en ongemakkelijke vouwbanken. Maar er is altijd een uitweg. In deze situatie komt een opvouwbare bank te hulp, die een paar vierkante meter bespaart en een origineel onderdeel van het interieur wordt.

Om volledig te begrijpen wat dit ontwerp is, moet u rekening houden met enkele van de voor- en nadelen van dit soort meubels. profs:

 • Moderne modellen zijn behoorlijk divers. en hebben een breed scala aan keuzes. Bovendien zijn ze perfect voor elk type interieur en ontwerpoplossingen;
 • Ottomaanse gemaakt van milieumaterialenniet schadelijk voor de menselijke gezondheid;
 • Het heeft een lage prijs.daarom kan bijna iedereen het krijgen;
 • Met de hulp van een poef in het appartement worden een paar extra vierkante meters bespaardomdat dit type meubilair de eigenschappen van zowel de bank als het bed combineert;
 • Ze is erg comfortabelomdat het geen verbindingen of naden heeft;
 • Dit meubilair is universeel en bovendien past het perfect in elk interieurontwerp, maar het ziet er het meest interessant uit in een interieur in oosterse stijl;
 • Nog een voordeel is zijn bruikbaarheid.

nadelen:

 • In een ottomane van handmatig type Het is erg moeilijk om de matras op te tillen, vooral als het frame van hout is. Dit kan problemen veroorzaken voor zowel jonge als oude mensen;
 • In voorjaarsmodellen heel vaak strekken de veren zich uit, die met regelmatige tussenpozen moeten worden vervangen;
 • Gasmodellen zijn duurzamerhun garantieperiode is 5 jaar. Maar niet iedereen kan het betalen, omdat de prijs vrij hoog is.

types

Ottomane is zeer veelzijdig, omdat het in elke kamer kan worden geplaatst en zelfs in elke hoek, wat ruimte bespaart. In de hedendaagse markt is er een enorme selectie van dit meubilair, afhankelijk van de smaakvoorkeuren van elke persoon.Ze variëren in kleur, ontwerp en typen die moeten worden vermeld:

 • Anderhalf slapen Zo'n poef ziet er harmonieus uit zowel in de slaapkamer als in de woonkamer. Het is universeel, omdat je overdag kunt ontspannen en 's nachts als bed kunt gebruiken. Bovendien is het uitgerust met armleuningen en een comfortabel hoofdbord.
 • Evrotahta. Eurowatch heeft geen specifiek mechanisme dat kan breken. Met behulp van betrouwbare geleiders en rollen verplaatst het zich gemakkelijk van de ene plaats naar de andere. De techniek van ontvouwen op de Euro-uitkijktoren is heel eenvoudig: je hoeft alleen maar de plaats met de kussens te verwijderen, uit te rollen en de rugleuning te laten zakken. En het orthopedische model met een onafhankelijke veereenheid zorgt voor een gezonde nachtrust voor iedereen.
 • transformator. Als er weinig ruimte in het appartement is, zal een transformerende Ottomaanse te redden. Het heeft veel ondersoorten, waarnaar wordt verwezen als: hypertransformator, boek, euroboek, accordeon en opklapbed. Elk van hen heeft vele functies en voordelen die een enkele missie uitvoeren - ruimtebesparing.
 • Met rugleuning. Deze poef heeft een vaste matras.Het is heel handig en praktisch, bovendien past het perfect in de slaapkamer en woonkamer, en in de keuken. Opgemerkt kan worden dat er een soort poef met drie ruggen is, waarvan er één achter ligt, en de andere twee - spiegel. Het is meestal bedoeld voor één persoon. De rug is gedecoreerd met houtsnijwerk en ze voegen meubels elegantie en verfijning toe.
 • uittrekbaar. Door middel van het schuifmechanisme wordt de enkele poef dubbel. De onderste lade strekt zich uit, een andere matras ontvouwt zich er bovenop, dus het blijkt precies twee ligplaatsen, die zich op verschillende niveaus bevinden. Deze poef is een geweldige plek om gasten te ontvangen.

Het mechanisme van de terugtrekking van de otkhat op het voorbeeld van het model "London" kunt u in de video hieronder zien:

afmeting

Bank-poef is een populair type meubel. Daarom proberen fabrikanten de modellen te verbeteren en te moderniseren, waardoor ze comfortabeler worden. Om de juiste keuze te maken bij het kopen, moet u overwegen voor hoeveel mensen dit meubilair bedoeld is. Afhankelijk hiervan variëren de afmetingen van een dergelijke structuur.Een poef 90x200, 110x200, 120x200 en 140x200 cm zou bijvoorbeeld een uitstekend alternatief zijn voor een gewone bank en, ondanks zijn compactheid, het bed vervangen en perfect in het interieur passen.

Er is een soort ottomane, zoals een minibalie, waar je in elke kamer een plek kunt vinden. Het is bijvoorbeeld perfect voor de kinderkamer. Op zo'n niet-standaard miniatuur poef, zal het kind zich comfortabel voelen, zelfs alleen maar met speelgoed spelen. Bovendien nemen deze mini-opties voor kinderen niet veel ruimte in en passen ze perfect in het interieur. Op zo'n bankstel kun je je favoriete babyspeelgoed plaatsen, of je bestelt een speciale bekleding met de personages van verschillende tekenfilms.

De tienerbank geeft hem een ​​gezonde en gezonde nachtrust, omdat deze comfortabel is ontworpen en, indien gewenst, is uitgerust met orthopedische matrassen. Het belangrijkste aspect is de veelzijdigheid van het product. De ingebouwde lades helpen bij het aanpassen van verschillende items, en comfortabele armsteunen en een zachte rugleuning zorgen voor meer gemak.

Het meest praktisch en handig is een bank met twee slaapkamers. Door het vermogen om te transformeren, bespaart het ruimte en onderscheidt het zich door zijn veelzijdigheid, omdat het onmiddellijk de functie van een bed en een bank combineert.

Een smalle poef kan in de gang worden geplaatst, omdat deze niet veel ruimte inneemt en dankzij een vrij smal oppervlak comfort creëert bij het verwijderen / aantrekken van schoenen.

Men moet niet vergeten dat dergelijke meubels zijn gemaakt voor zowel woonruimte als kantoren. Afhankelijk hiervan variëren stijlen, van klassiek tot modern.

materialen

Zulke gestoffeerde meubelen als bank of poef moeten gemaakt zijn van hoogwaardig hout, eersteklas meubelstof of van natuurlijk vloermateriaal. Om de absolute kwaliteit van de gekochte meubels te waarborgen, moeten de belangrijkste componenten waaruit het is gemaakt, worden bekeken.

montuur

Het houten frame van de poef is meestal gemaakt van massief hout, voornamelijk grenen of vurenhout. Duurdere modellen zijn gemaakt van essen, eiken of beuken. In de regel wordt speciale aandacht besteed aan houtvocht. Als het frame is gemaakt van grondstoffen, zal het na verloop van tijd krimpen en naar de zijkant leunen. Vykatnaya hetzelfde mechanisme na verloop van tijd zal gaan.

Vocht heeft geen invloed op de metalen gesmede poef.De basis is het frame, de poten en de achterkant, volledig gemaakt van metaal, dus dit ontwerp kan in elke kamer worden geplaatst. Gesmeed meubilair kan inserts van andere materialen bevatten. Een voorbeeld is de stoel, die zacht moet zijn. De kleur- en textuuroplossing van dit ontwerp wordt meestal gekozen voor het interieurontwerp, waardoor het verfijnd en verfijnd is.

stoffering

Het belangrijkste onderdeel van de poef is natuurlijk de bekleding. Het is aan haar dat iemand in de eerste plaats oplet, door de interessante variant te vergelijken met het ontwerp van de kamer. Laten we in meer detail de belangrijkste opties voor stoffering bekijken:

 • Knop Utyazhka heeft nu een brede toepassing gevonden, dankzij het interessante uiterlijk dat het geeft aan de bank;
 • besturingssysteemEcht populaire stoffen bekledingwiens soort wordt aangeboden.
 • Om nog maar te zwijgen over de lederen bekledingomdat het een indicator is van een hoge positie. Het is, in tegenstelling tot kunstleer, zeer duurzaam, duurzaam, slijtvast en bovendien aangenaam om aan te raken. En de juiste zorg voor haar garandeert langdurig gebruik van een dergelijke ottomane;
 • Kozhzam of meubels gemaakt van kunstleer heeft een nogal esthetisch uiterlijk, ondanks de lage kosten, daarnaast kan het zowel in de slaapkamer als in de woonkamer worden geplaatst. Een poef uit imitatieleder in de moderne markt heeft bijvoorbeeld een enorm scala aan ontwerpoplossingen. Het kan een ander textuur- en kleurenpalet hebben, je hoeft alleen maar een keuze te maken. De enige en belangrijkste verschillen tussen kunstleer en echt leer zijn de kwaliteit van het materiaal, slijtvastheid en duurzaamheid. De belangrijkste nadelen zijn temperatuurinstabiliteit en gemakkelijke ontvlambaarheid.

Transformatie- en hefmechanismen

Kortom, een poef is uitgerust met een gas- of veermechanisme. De tweede is niet praktisch genoeg omdat hij niet is ontworpen voor zwaar gewicht. Gas is bestand tegen meer dan 60 kilogram dankzij de ingebouwde schokdempers. Maar om een ​​dergelijk mechanisme van hoge kwaliteit te kunnen maken, is het noodzakelijk om aandacht te schenken aan waar het frame en frame van zijn gemaakt. Alleen als de indicatoren bevredigend zijn, zal hij een grotere belasting kunnen weerstaan.

Om dit probleem volledig te begrijpen, moet u de basismechanismen in acht nemen die in de transformatie worden gebruikt.

evroknizhka

Euroboek - het meest gewilde van alle mechanismen. Het is best handig en praktisch, want wanneer het uitgevouwen is, zijn noch de vloerbedekking noch de voetenbank beschadigd. Het bedieningsprincipe is vrij eenvoudig: de stoel wordt opgetild, verplaatst en neergelaten, waarna de rugleuning valt op de plaats van de vrijgekomen ruimte. Het ontwikkelt zich volgens hetzelfde eenvoudige principe. Voor meer gemak is de poef uitgerust met speciaal ontworpen handgrepen.

De basis van dit ontwerp is de beweging van de slinger, dus het wordt ook tick-tac genoemd. Zitten tijdens het uitvouwen komt niet opzij en de onderkant van dit soort meubels is voorzien van rubberen pads of wielen die het vloeroppervlak niet krassen. De belangrijkste voordelen van een dergelijk mechanisme zijn gebruiksgemak, duurzaamheid, behoud van de vloerbedekking, de afwezigheid van piepen, de aanwezigheid van laden en een perfect vlakke ligplaats.

Eenvoudig boek

Dit mechanisme heeft twee belangrijke voorzieningen: een bank en een tweepersoonsbed om te slapen. Bij het ontvouwen moet je bedenken dat je een plaats nodig hebt om de achterkant van de achterkant te kantelen zodat deze niet in contact komt met de muur.Het mechanisme is gemaakt van een houten of metalen frame met veren of plamuur in de vorm van latex.

Een poef met boekmechanisme heeft altijd een lager vak voor wasgoed, wat erg handig is. Je moet zo'n constructie strikt in het midden plaatsen, want als je een van de zijkanten neemt, zal dit leiden tot onvermijdelijke breuken. Zo'n poef heeft een redelijke prijs, goede kwaliteit en gemak, omdat je er alleen op kunt passen, zonder het zelfs maar uit te leggen.

Click-klyak

Dit mechanisme is in feite een verbeterde versie van het 'boek'. Je kunt het op drie niveaus leggen - een zittende positie, een rugligging en een ontspannen houding. Zo'n Ottomaanse kan een waskist evenals gewone ijzeren poten, brengen elegantie aan het imago van meubels. De rugplooiende rug kan verschillende basisposities hebben: een slaapplaats, de traditionele positie waarbij het handig is om tv te kijken, het oppervlak klapt in een hoek waarbij de rug volledig is ontspannen.

Dit ontwerp met volledig vouwen heeft geen holtes en is qua lengte vergelijkbaar met een gewoon bed. Het is ook uitgerust met zachte hoezen, die, indien gewenst, kunnen worden vervangen door een matras of eenvoudig worden vervangen door meer geschikt voor het interieur.

kleur

Elk meubel moet drie fundamentele punten hebben - het is gemak, kwaliteit en een geschikte kleur. Als het zich onderscheidt van het kleurenschema van het interieur, was de keuze niet succesvol. Ottomaans - geen uitzondering. Om harmonie te laten heersen in de kamer, moeten verschillende kleuropties in detail worden beschouwd:

 • Zwart-wit. Ottomane moet worden gecombineerd met de muren, maar hebben een andere schaduw. De muren zijn bijvoorbeeld groen - een ottomane van limoen, of de muren zijn geel - een ottomane van citroen, en verder volgens hetzelfde principe;
 • neutrale. Als de wanden grijs, wit of bruin zijn, kan het meubilair dezelfde neutrale tint hebben. Maar je kunt kleuren combineren. Plaats bijvoorbeeld een grijze voetenbank tegen bruine muren;
 • Kleurig interieur met neutrale voetenbank. Als het ontwerp van de kamer helder en kleurrijk is, ziet de sofa met neutrale tinten er uitgebalanceerd uit: grijs, beige, wit of zwart;
 • Neutraal interieur met kleurstelling. Kleurloos interieur, gemaakt in beige tinten, oogt onopvallend. Een heldere sofa, bijvoorbeeld met een fel paarse kleur, kan deze stilte afzwakken. Met zo'n contrasterende plek wordt de ruimte harmonischer.Even indrukwekkend in het interieur zullen heldere gordijnen in de kleur van het meubilair zijn, die ongetwijfeld de aandacht vestigen;
 • gecombineerde. Dit plan combineert de aanwezigheid van verschillende kleuren. Bijvoorbeeld, oranje behang kan worden aangevuld met een helderblauw product of dezelfde gordijnen.

Om tot de juiste keuze te komen, is eenvoudig genoeg, maar alleen als u beslist wat voor soort interieur u wilt - licht of discreter.

Merken en populaire modellen

In de huidige markt zijn er een groot aantal bedrijven bezig met de productie van meubels. Maar niet elk bedrijf kan bogen op hoge kwaliteit en dezelfde hoge vraag naar zijn meubelproducten. Maar er zijn ook vlaggenschipondernemingen, die voor een enkel jaar bewezen hebben dat hun producten de beste zijn.

Ikea

Een daarvan is Ikea. Het is het meubilair dat het vertegenwoordigt, dat zich onderscheidt door de standaardkwaliteit, omdat het onmogelijk is om de geringste fout, de functionaliteit ervan, op te merken, omdat elk detail in een ideale staat en comfort is gebracht, omdat de mechanismen een orthopedische constructie hebben.

Opgemerkt moet worden dat het meubilair van IKEA, in het bijzonder banken en Ottomanen, zeer gemakkelijk te monteren is, vooral daaraan gehecht, is begrijpelijk voor elke instructie.In de winkel van dit productiebedrijf vindt men niet alleen meubels die geschikt zijn voor ontwerp, maar ook interieurartikelen die de originaliteit en het smaakgevoel van de eigenaar benadrukken.

Borovichi-meubelen

Een ander merk dat aandacht verdient is Borovichi-meubels. Het is een Russisch bedrijf dat opmerkelijk succes bij de vervaardiging van meubels, niet alleen in Rusland, maar ook in de GOS-landen heeft bereikt, evenals Duitsland en de Baltische staten. De hoge kwaliteit van de geproduceerde goederen en het gebruik van Europese technologieën hebben bijgedragen aan dit succes.

Als u hoogwaardige en vooral goedkope meubels wilt kopen, moet u vertrouwen op het bedrijf Borovichi-furniture, dat populair is bij kopers. Het heeft een grote verscheidenheid aan meubels die bij elke persoon past. Onder de zachte kast meubels van dit bedrijf kan worden gewezen op de toonaangevende modellen van de Ottomaanse. Dit is in de eerste plaats het Soft-model, dat van hoge kwaliteit en gemak is dankzij zachte veerblokken.

elegie

Dezelfde uitvoeringsvorm is Flagship Elegiya, een model dat is uitgerust met een hefmechanisme derhalve groot en ruim laden voor beddengoed.Het grote voordeel is dat een dergelijke Ottomaanse ruimte bespaart, en qua gemak niet onderdoen voor een bank. Bovendien heeft het, ondanks het enorme aantal voordelen, een acceptabele prijs.

Julia Lux 90

Model Julia Lux 90 verdient ook speciale aandacht. Zij is het die meteen in het oog springt van elke persoon. Een poef heeft een hefmechanisme met een orthopedische grille, waardoor zelfs een kind zich er redelijk comfortabel en ontspannen op kan voelen. Zo'n model past perfect in het interieur en wordt zijn onmisbare en integrale onderdeel.

Varianten van stijlvol design in het interieur

Kleine ruimtes hebben de neiging de keuze van meubels te beperken. In dit geval kan een voetenbank helpen, waardoor ruimte zo veel mogelijk wordt bespaard en de aandacht trekt omdat het er spectaculair en interessant uitziet. Om een ​​ruimte harmonieus in te richten, moet je verschillende opties bekijken voor een stijlvolle combinatie van een poef met een bestaand interieur:

 • Het model van een poef, die een neutrale tint heeft, valt op, want het is het toonaangevende meubelstuk in de kamer. Het is in perfecte harmonie met de muur en gordijnen, onderscheidt zich niet van de algemene stijl in kleurenschema.Het is in zo'n kamer dat je volledige troost en absolute overeenstemming voelt;
 • Witte kleur is een symbool van adeldom en zuiverheid, de kamer die erin is ingericht ziet er nogal onopvallend uit, maar is tegelijkertijd heel interessant. De poef van olijfkleur trekt de aandacht, die opvallend contrasteert met de achtergrond van andere objecten. Het belangrijkste is dat de schoonheid wordt aangevuld door een hoge functionaliteit, omdat het ontwerp planken heeft waar u boeken of andere interieurartikelen in kunt doen. Dit model is onmisbaar voor de woonkamer, waar je een groot aantal gasten moet passen. Het is niet alleen praktisch, maar ook effectief in zijn uiterlijk. Het neutrale interieur van de kamer, gemaakt in witte kleuren, wordt verdund met heldere contrasterende vlekken die het perfect aanvullen, het een tedere en frisse uitstraling geven;
 • Er zijn ook interessante kinderopties voor een poef. Zo'n model bespaart niet alleen een extra paar vierkante meters, maar verhoogt ook de geest van het kind. Afhankelijk van zijn persoonlijke wensen, kunt u kiezen voor een bekleding met uw favoriete stripfiguren, of gewoon een zachte laag van uw favoriete kleur;
 • Ottomaanse past perfect in het interieur van de keuken, waardoor het licht en luchtig. Bovendien bespaart het veel ruimte, heeft het de mogelijkheid om meerdere gasten of een groot gezin te passen. Deze optie is een perfect spel met bloemen, omdat felle planten in een vaas en groenen buiten het raam een ​​vleugje zachtheid en comfort brengen, wat soms niet genoeg is;
 • Op een klein balkon ziet deze poef er prima uit. Zij, zoals geen ander meubilair, past perfect in zo'n kleine ruimte en vult het aan. Een enorm voordeel is de ingebouwde doos, die veel dingen kan passen die niet in het appartement passen. Zo'n klein ontwerp, een paar bloempotten en zachte kussens brengen comfort en warmte naar het balkon en maken het tot een geweldige plek om te ontspannen.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer