Sofa "Amerikaans opklapbed"

Banken met vouwmechanismen zijn populair onder de moderne consument, omdat ze zich onderscheiden door hun veelzijdigheid en aantrekkelijke uiterlijk. Veel fabrikanten produceren nu prachtige en originele modellen die heel anders zijn dan de oude Sovjet-vouwbedden. Vandaag zullen we het hebben over populaire sofa's met het mechanisme van 'Amerikaans opklapbed'.

Functies en voordelen

Het is geen geheim dat veel appartementhouders met het probleem van gebrek aan vrije ruimte worden geconfronteerd. Om deze reden is het transformeren van meubels zo populair en in trek. Ingeklapt nemen dergelijke items niet veel ruimte in, en wanneer ze worden opengevouwen, worden ze functioneler.

In veel huizen kunt u de multi-tasking sofa's ontmoeten, die snel en gemakkelijk in volwaardige bedden veranderen via verschillende mechanismen.Een van de meest populaire zijn de modellen van gestoffeerd meubilair, uitgerust met "Amerikaanse vouwbedden." Geografisch gezien is een andere naam voor dergelijke producten correcter en klinkt het als "Belgisch bed" of "Belgisch opklapbed".

Dergelijke meubels zijn uitgerust met het mechanisme "Sedafleks", over de ontwikkeling waarvan het Frans-Belgische Sedac-Meral werkte.

Banken met dergelijke ontwerpen zijn heel gemakkelijk en snel opgemaakt. In de meeste gevallen is het mogelijk om de bank uit te klappen zonder de bovenste kussens te verwijderen, omdat ze stevig zijn vastgemaakt met riemen.

In het transformatieproces wikkelen deze onderdelen zich eenvoudigweg onder de matras.

De eerste keer dat de basis van dergelijke vouwbanken was gaas. Cellen in de roosters kunnen klein of groot zijn. Na verloop van tijd zakten dergelijke onderdelen door en raakten in verval, waardoor veel fabrikanten hen in de steek lieten. In modernere vouwbanken met het Sedaflex-mechanisme worden gecombineerde basissen gebruikt. De centrale en hoofdgebieden zijn uitgerust met comfortabele roosters en voor het gedeelte waar de benen zich bevinden, worden banden van elastische materialen gebruikt.

Veel consumenten kiezen voor dergelijke banken, omdat ze opgevouwen kleine afmetingen hebben. Hierdoor kunt u ze zelfs in een kamer met een klein gebied plaatsen.

Niet bang voor dergelijke modellen en grote ladingen. Standaard exemplaren zijn bestand tegen gewicht tot 200 kg, maar er zijn ook duurzamere opties, uitgerust met versterkte harnassen, met een maximale belasting van 250 kg.

"Amerikaans opklapbed" kan op elke vloerbedekking worden aangebracht. Tijdens het transformatieproces zullen dergelijke meubels het laminaat niet krassen. Beschadig deze ontwerpen en tapijt niet. Deze eigenschappen kunnen niet beschikken over eenvoudige uitrolbare banken die na regelmatig gebruik lelijke deuken op tapijten achterlaten.

Tegenwoordig hebben de winkels een enorm assortiment aan verschillende banken met een inklapmechanisme. U kunt een passend product kiezen voor het interieur in elke stijl, van klassiek tot modern.

model

Praktische banken worden meestal gevonden met het Sedaflex-mechanisme in Letland. Met dergelijke ontwerpen kunt u het meubilair snel uitbreiden met een paar eenvoudige bewegingen.Het is vermeldenswaard de onovertroffen kwaliteit van banken met een dergelijk mechanisme. Ze worden gekenmerkt door een hoge slijtvastheid. Dergelijke modellen zijn bestand tegen zware belastingen, die geen invloed hebben op hun prestaties en basisfuncties.

Kaders voor dergelijke banken zijn gemaakt van sterk metaal. Gebonde-gelijmde orthopedische pleisters zijn stevig bevestigd aan deze basis.

Na verloop van tijd falen de "Amerikaanse vouwbedden" met de Sedaflex uit Letland niet. Hun visuele aantrekkingskracht duurt vele jaren, zelfs als de bank regelmatig wordt blootgesteld aan groot gewicht.

Recentelijk zijn meerlagige versies met een veerblok aan de onderkant. Bovenop deze matrassen bevindt zich een zachte laag bestaande uit een vulmiddel. Alleen speciale modellen matrassen die zijn ontworpen voor meervoudig vouwen 180 graden zijn geschikt voor dergelijke constructies.

De gebruikelijke matras voor dergelijke gestoffeerde meubels past niet of zal snel moeten worden vervangen.

Meestal compleet met een bank "Amerikaans opklapbed" zijn lichtgewicht en eenzijdige variëteiten van matrassen met een minimale hoeveelheidpakkingen. Banken met vergelijkbare mechanismen kunnen worden uitgerust met hoogwaardige orthopedische matrassen. Dergelijke details zijn erg handig als u problemen ondervindt met de wervelkolom.

Slapen op orthopedische matrassen is niet alleen erg comfortabel en aangenaam, maar ook nuttig.

Meubels met Letse ontwerpen kunnen dagelijks worden gebruikt. Dergelijke modellen hebben betrouwbare en duurzame structuren die niet onderhevig zijn aan mechanische schade en snelle slijtage.

Aanwezig in vouwbanken en goedkopere mechanismen met metaal gelast gaas. Ze komen minder vaak voor dan lata's, omdat ze niet alle fabrikanten zijn. Dergelijke mechanismen worden "Sedaflex 12" genoemd en het zijn dubbel vouwende transformatiestructuren die zijn uitgerust met gelaste roosters en elastische riemen.

Banken met dergelijke "Amerikaanse vouwbedden" worden niet aanbevolen om dagelijks te worden gebruikt, omdat dit kan leiden tot een vroege verzakking van de bestaande structuur. Het is om deze reden dat veel bedrijven die vouwbanken van hoge kwaliteit produceren dergelijke systemen weigerden.

Dergelijke modellen worden in de volksmond gastruimtes genoemd, omdat ze worden aanbevolen om alleen als bed te worden gebruikt voor gasten die overnachten. Gebruik ze niet dagelijks.

Matrassen worden in de regel niet bij dergelijke banken geleverd en moeten apart worden gekocht. Orthopedische opties passen niet op alle modellen, dus u moet verwijzen naar een niet-standaard matras, speciaal ontworpen voor installatie in het ontwerp van het 'Amerikaanse opklapbed'.

Transformatie mechanisme

Dergelijke modellen van vouwbanken worden heel eenvoudig getransformeerd. In de regel bestaat het transformatiemechanisme in de Amerikaanse vouwmodellen uit twee elementen, die zich onder de hoofdzetels bevinden.

Je kunt ze zien tijdens het vouwen van de bank.

Van buitenaf doet dit proces denken aan acties om het meubeldesign te ontrafelen. Om de "Amerikaanse clamshell" te ontbinden, moet u het mechanisme iets optillen met behulp van een speciaal handvat aan het voorste deel en het naar u toe trekken.

De structuur ontvouwt zich in twee fasen en wordt geplaatst op stevige steunpoten van metaal.

Ondanks de sterkte en duurzaamheid van dergelijke systemen, wordt het niet aanbevolen om tijdens het ontvouwen van meubels scherpe bewegingen te maken. Dit kan schade aan metalen functionele onderdelen tot gevolg hebben. Zie de volgende video voor meer informatie over het ontbinden van de bank "American cot".

Tips om te kiezen

U moet eerst het doel van de toekomstige acquisitie bepalen. Als u de bank als bed wilt gebruiken voor vrienden en familieleden die u bezoeken, kunt u een goedkoper model kopen met het Sedaflex 12-systeem.

Als u elke dag een opklapbank als bed wilt gebruiken, is de meest succesvolle optie een sterke en duurzame versie met losse structuren. Dergelijke meubels zijn een beetje duurder, maar je krijgt een volwaardige slaapplaats die je minstens 7 jaar van dienst zal zijn.

Meet de kamer waarin u het meubilair wilt plaatsen. De bank mag de doorgang niet belemmeren en neemt teveel vrije ruimte in beslag.

Controleer voordat u koopt het oppervlak en de naden op de bekleding van de slaapbank en zorg er ook voor dat alle mechanismen in goede staat verkeren.Om dit te doen, moet u contact opnemen met de verkoper-adviseur, die u alle mogelijkheden van het "Amerikaanse vouwbed" moet tonen.

Dergelijke meubels moeten in harmonie zijn met het interieur waarin ze aanwezig zullen zijn.

beoordelingen

Tegenwoordig zijn banken met "Amerikaanse vouwbedden" in veel huizen. Ze zijn populair omdat ze zijn uitgerust met eenvoudige en praktische mechanismen.

Kopers merken de kracht en duurzaamheid van modellen met Letse ontwerpen op. Zelfs na een paar jaar verliezen ze hun aantrekkelijkheid niet en hebben ze geen deuken op hun oppervlak.

Slapen en ontspannen op dergelijke meubels is een plezier, vooral als je het uitrusten met een hoogwaardige orthopedische matras.

Blije consumenten en het feit dat deze meubels gemakkelijk passen, zelfs in heel kleine ruimtes. Moderne fabrikanten bieden modellen met verschillende aanpassingen en maten, zodat u de perfecte optie kunt kopen voor absoluut elke leefruimte.

Mensen die besloten om geld te besparen en goedkopere banken met gelaste structuren kochten, beweren dat het niet comfortabel is om er voortdurend op te slapen.In de regel zijn dergelijke modellen exclusief gereserveerd voor overnachtende gasten.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer