Vykatnaya sofa met doos voor linnen

 Vykatnaya sofa met doos voor linnen

Veel mensen stellen zich geen slaapkamer zonder bed voor en slapen er het liefst alleen op. Bij beperkte ruimte is het echter niet altijd mogelijk om dit meubelstuk te plaatsen. In dit geval is het een onmisbare uitrolbank met een linnenbox.

Functies en voordelen

Het grote voordeel van het model is de compactheid. In gemonteerde toestand komt het meubel in grootte overeen met een kleine bank, wanneer het wordt gedemonteerd, is het niet onderdoen voor de grootte van het bed. Dankzij deze dag wordt het product gebruikt voor het lezen van boeken, tv kijken of eten, en 's nachts verandert het in een volwaardige slaapplaats. De onderscheidende kenmerken van de bank vykatnogo omvatten ook:

 • De aanwezigheid van een ingebouwde doos. Het wordt gebruikt voor het opslaan van bedlinnen of seizoensgebonden items die niet in kasten passen.
 • Gemak van transformatie. Elk lid van de familie kan de bank demonteren: hiervoor trekt u aan de hendel en duwt u de stoel naar voren.
 • Redelijke prijs. Het model is goedkoper dan een tweepersoonsbed, maar is qua functionaliteit niet inferieur aan haar.
 • Duurzaamheid, lange levensduur. Kwalitatief vervaardigde meubels zullen niet langer dan een jaar worden gebruikt, met behoud van esthetische kenmerken.

Roll-out sofa's zijn aanwezig in de collecties van vele merken, omdat de keuze aan ontwerpen enorm is: u kunt een model vinden voor elk interieur. Het meubel is niet alleen in de slaapkamer geplaatst, maar ook in de woonkamer, studeerkamer, in de keuken. Recente locatiemogelijkheden zijn geschikt voor mensen die niet elke dag een meubelstuk willen rechtzetten. Deze banken zijn echter handig bij het plotseling arriveren van familieleden of vrienden.

model

Er zijn verschillende soorten schuifdeuren. De selectiecriteria zijn de afmetingen van het product, de functies van het apparaat en de transformatie. Allereerst wordt er aandacht besteed aan de afmetingen van de banken. Ze zijn enkel en dubbel en dienovereenkomstigzijn bedoeld voor een persoon of een stel. Je kunt ook producten vinden van gemiddelde grootte, voor degenen die niet gewend zijn te slapen op een smalle sofa.

Het bepalende criterium kan de ontwerpkenmerken van het meubilair zijn. Banken zijn onderverdeeld in hetero, het eiland en de hoek. De eerste optie is het standaard, meest voorkomende model. Het voordeel van hoekige objecten is compactheid en het eiland daarentegen bevindt zich in ruime kamers.

Intrekbare voorbanken per soort transformatie:

 • Accordeon. De bank ontvouwt zich als een accordeon. Om het recht te trekken, moet u de stoel hoger zetten totdat deze klikt en naar voren trekken. Zelfs een kind kan omgaan met het transformatiemechanisme, omdat de rug weinig weegt en geen grote kracht vereist. Covers kunnen voor elk onderdeel van de bank worden gemaakt.
 • Dolfijn (Kangaroo). Meestal is een dergelijk mechanisme geïnstalleerd in de hoekbanken. Onder de stoel bevindt zich een platform dat naar buiten rolt en opstijgt en een plat bed vormt. De voordelen van het model zijn duurzaamheid en weerstand tegen hoge belastingen.Bovendien buigen deze banken niet na verloop van tijd. Tegelijkertijd zijn meubelstukken omslachtig, massief en niet in alle kamers geplaatst.

We moeten ook het model met een veereenheid benadrukken. De keuze van de vulstof hangt af van het comfort en de duurzaamheid van het meubilair. Veren, in tegenstelling tot schuim, na verloop van tijd niet verzakken, hebben een positief effect op de wervelkolom. Houders van een slechte rug kan een orthopedisch matras te kiezen, volgt de kromming van de rug en stelt u in staat om te ontspannen met maximaal gebruiksgemak.

Soorten veerblokken:

 • Bonnel. Bestaat uit vier biconical veren, geïnstalleerd in één rij. De budgetoptie voor degenen die de bank niet regelmatig als bed gaan gebruiken. Grote veren zijn een geheel en bevinden zich in dezelfde rij. Compleet met het apparaat, wordt het aanbevolen om een ​​kwaliteitsvulmiddel te gebruiken om het model zachter en comfortabeler te maken om uit te rusten.
 • Onafhankelijke bronnen. Het ontwerp is gebaseerd op een aantal kleine veren, een maximale diameter van ten hoogste 20 mm, de spoelen kunnen maximaal acht eenheden.De elementen in het blok lijken op vaten. Ze zijn goed bestand tegen sterke fysieke invloeden en zijn geschikt voor stellen met een groot verschil in gewicht. Elke spiraal wordt geplaatst in een omhulsel, wat bijdraagt ​​tot een uniforme verdeling van de belasting en het bereiken van een orthopedisch effect. Zowel standaard als versterkte modellen, onderscheiden door de dichtheid van de veerplaatsing, worden onderscheiden.
 • Pocket Spring. Een verscheidenheid aan onafhankelijke bronnen die worden gebruikt om de meest moderne matrassen en zitplaatsen in gestoffeerde meubels te creëren. In de hoeken zijn er speciale steunen die producten bevestigen, ze duurzamer maken. Het systeem gaat langer mee, een dergelijk veerblok blijft elastisch, zelfs na langdurig gebruik.

Soorten linnen dozen

De aanwezigheid van dozen voor linnen - een kenmerk van het model. Ze zijn conventioneel verdeeld in twee soorten afhankelijk van de grootte en locatie. Dit criterium moet aandacht krijgen van diegenen die van plan zijn een groot aantal dingen te verbergen voor nieuwsgierige blikken:

 • Voor het opbergen van linnengoed. De uitsparingen bevinden zich onder de stoel, bezetten in de regel de gehele binnenruimte van de bank.De aanwezigheid van ingebouwde laden stelt u in staat om ruimte te besparen en niet om het beddengoed elke keer in de kast schoon te maken.
 • In de armleuningen. Compacte dozen waar je kleine items kunt plaatsen die maar zelden worden gebruikt.

De totale afmeting van de producten hangt af van de afmetingen van de laden. Hoe meer inkepingen, hoe massiever de bank zal zijn.

materialen

De grondstoffen die worden gebruikt bij de productie van banken zijn verdeeld in drie groepen. We hebben het over plating, vulmateriaal en framemateriaal. Levensduur en uiterlijk van het product zijn hiervan afhankelijk. Om premium meubilair te maken, worden alleen natuurlijke grondstoffen genomen:

 • Leren banken Ze zien er stijlvol en conceptueel uit en zijn geschikt voor het inrichten van moderne interieurs. Dergelijke modellen zijn echter duur en bovendien zijn ze niet geschikt voor eigenaren van huisdieren: katten kunnen het materiaal gemakkelijk krassen.
 • Tapijtwerk, zijde, fluweel ziet er helder, ongebruikelijk uit en vereist speciale zorg. Het tapijt maakt banken in een klassieke stijl: dergelijke producten zijn geschikt voor traditionele interieurs, luxueuze kamers. Deze banken zien er echter belachelijk uit in het gemiddelde appartement. Voor kleine kamers ingericht in neutrale kleuren met een minimum aan decor, geschikt katoen.Een verscheidenheid aan kleuren, patronen, gecombineerd met onderhoudsvriendelijkheid maken de stof populair in het middelste prijssegment.
 • Zittingen met originele uitstraling, voor bekleding die meerdere soorten stoffen nodig heeft. De combinatie van texturen en tinten is geschikt voor moderne interieurs. U kunt zowel contrasterende elementen als soortgelijke gebruiken voor kleuren. In het laatste geval lijkt de combinatie van licht zand, bruin, vanille tinten voordelig.

De levensduur van het product is afhankelijk van de materiaalkeuze voor het frame. De metalen voet is praktisch en duurzaam. Het ontwerp kan worden samengesteld uit dunne elementen - in dit geval weegt het weinig, gemakkelijk te vouwen. Het frame van hout ziet er duur en representatief uit, maar het is niet echt handig om een ​​dergelijke bank neer te leggen. Details wegen veel, bovendien kraken ze na verloop van tijd, omdat de optie niet geschikt is voor degenen die van plan zijn om meubels als bed regelmatig te gebruiken.

Massaproductie van uitrolbare banken vereist het minimaliseren van de kosten van grondstoffen, omdat vulstoffen worden vaak gemaakt van synthetische materialen. Polyurethaanschuim heeft een geheugeneffect en kan zich aanpassen aan de rondingen van het menselijk lichaam. De voordelen van sintepon zijn hypoallergeen en licht, het rolt echter gemakkelijk en verliest snel zijn elasticiteit. Synthetische dons kan de vorm herstellen na het pletten en wordt gebruikt voor het opvullen van individuele elementen van de bank - ruggen, armleuningen. Degenen die bereid zijn om geld uit te geven aan hoogwaardig vulmateriaal, kunnen kiezen voor natuurlijke latex, waarvan de levensduur meer dan 10 jaar bedraagt, afhankelijk van de werkingsregels.

Tips om te kiezen

Het interieurontwerp bestaat uit vele criteria, het meubilair neemt een van de leidende posities in beslag. In de regel de bank is afgestemd op de beschikbare afwerking: Het moet in kleur worden aangepast aan de muren, de vloer en het plafond. De rol die wordt gespeeld door de algemene stijl van de kamer. Dus, voor het loft-interieur passen lederen monochrome modellen die zowel tegen de muur als in het midden van de kamer worden geplaatst.

De tweede optie - wanneer de afwerking is geselecteerd onder de bestaande meubels. Wanneer het niet mogelijk is om de perfecte kleurencombinaties te kiezen, kunt u de bank bijwerken door deze in te richten met een sprei of kussens. Gestoffeerde meubels moeten ook in harmonie zijn met het tapijt, gordijnen, kasten en zelfs decoraties op de muren. Wanneer een kamer is ontworpen in de stijl van de Franse Provence, moeten banken in overeenstemming zijn met schilderijen en andere decoratieve elementen.

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij het kopen van uitzetbanken:

 • Dimensies. Het gaat zowel om het aantal bedden als om het aantal mensen dat overdag op de bank zit. Gastvrije eigenaars moeten aandacht besteden aan de modellen die geschikt zijn voor 5-6 personen tegelijk.
 • Type vulmiddel of veerblok. Het hangt ervan af hoe comfortabel het zal zijn om op de bank te liggen. Mensen met een zere rug letten beter op springblokken met orthopedisch effect. Ze helpen niet alleen de zere rug, maar maken de slaap ook meer geluid.
 • Materials. Van de huid hangt zowel af van het uiterlijk van het product als van zijn levensduur.
 • Transformatie mechanisme. Het wordt gekozen afhankelijk van hoe vaak ze van plan zijn de sofa recht te maken, wie de meubels en persoonlijke voorkeuren van de persoon gaat demonteren.
 • Variety box. Ruime uitsparingen zijn nodig voor degenen die er elke dag beddengoed gaan leggen.
 • prijs - Een van de bepalende criteria bij het kiezen van een bank. Niet iedereen heeft luxe meubels nodig met versierde details, vergulde elementen en ingewikkelde patronen, maar je moet niet de goedkoopste producten kopen. Een goed gemaakte uitrolbank zal enkele jaren of zelfs decennia meegaan, maar de prijs hiervoor zal hoger zijn. De hoogste kwaliteit is gestoffeerd meubilair gemaakt in Italië. Het land staat bekend om zijn grote aantal fabrieken en bekleedt een leidende positie op internationale markten.

Producten van andere Europese landen zijn echter iets minder dan de Italiaanse, en het verwijst naar de referentie. Daarentegen omvatten dergelijke producten Chinese producten. Aziatische bedrijven gebruiken goedkope grondstoffen en produceren vaak vooral namaakproducten die in alle opzichten aan de originelen verliezen. Er is ook een optie wanneer bekende merken meubels produceren in goedkope fabrieken in andere landen. In dit geval is het oorspronkelijke ontwerp bewaard gebleven, maar het gaat niet om exclusiviteit en uitzonderlijke spraakkwaliteit.

Over het algemeen wordt de keuze voor een geschikte bank gekenmerkt door een groot percentage subjectiviteit. Alvorens te kopen, wordt aanbevolen om niet alleen modellen te vergelijken met externe en operationele kenmerken,maar ga erop zitten. Dit is de enige manier om te bepalen hoe comfortabel het is om te rusten op het model dat je leuk vindt.

Bekijk nog meer modellen van uittrekbare banken met een doos voor linnen eronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer