Italiaanse banken

Gestoffeerde meubels uit Italië - een symbool van adel, luxe en comfort. Het heeft een hoge bouwkwaliteit en kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere interieurartikelen. Italiaanse banken zijn geschikt voor degenen die gewend zijn om te troosten en het uiterlijk van objecten op een van de eerste plaatsen te plaatsen.

Speciale functies

Italië bepaalt de trend van meubelmode over de hele wereld. Het bedrijf bekleedt al enkele eeuwen een leidende positie in de industrie en creëert hoogwaardige, mooie producten voor verschillende categorieën burgers. Nu exporteert het land tot 50% van de gefabriceerde producten naar Europa, Amerika en Azië. Op internationale markten is er ongeveer 20% van het meubilair van Italiaanse fabrikanten en de staat blijft de schaal van de productie verhogen.

De karakteristieke kenmerken van de producten zijn verfijning en verfijning. Historisch gezien maakten Italiaanse ambachtslieden origineel meubilair in één exemplaar. Momenteel behoudt ze een vleugje exclusiviteit vanwege het feit dat ontwerpers nieuwe collecties helemaal opnieuw uitvinden en het streven naar een veranderlijke mode achterwege laten.

Wat is verschillend gestoffeerd meubilair uit Italië:

 • De combinatie van traditie en innovatie. Elke fabriek is gebaseerd op tradities die decennia en zelfs honderden jaren geleden zijn verschenen, en de bedrijven hebben hun eigen unieke geschiedenis, wat betekent dat ze allemaal normen hebben. Tegelijkertijd worden er nieuwe technologieën in de productie geïntroduceerd die de kwaliteit van het eindproduct verbeteren. Italiaanse experts doen regelmatig onderzoek om de kwaliteit van het meubilair te verbeteren.
 • Gebruik van natuurlijke materialen. Linden, mahonie, walnoot, essen, kersen - deze en andere houtsoorten worden gebruikt om meubels te maken. Deze materialen zijn nobel en hebben een presentabel uiterlijk, zelfs zonder afwerking. Accessoires en decoratieve elementen zijn ook gemaakt van dure grondstoffen: bladgoud, fineer, pony.
 • Meubelstoffering met hoogwaardige stoffen. Fabrikanten gebruiken alleen goede grondstoffen, waardoor een lange levensduur van producten wordt bereikt. Gestoffeerde meubelen uit Italië zijn bekleed met krokodil en kalfsleer, duur textiel. Producten gericht op de middenklasse kunnen worden gemaakt van synthetische materialen, maar ze zullen ook verschillen in veiligheid, duurzaamheid en lange levensduur.
 • Verschillende ontwerpoplossingen. In Italië is er een groot aantal fabrieken, die elk regelmatig nieuwe collecties produceren. Producten verschillen in kleur, vorm en inrichting. U vindt zowel minimalistische monofonische modellen als meubels in de Provence of in moderne stijl. En vintage-producten winnen de harten van fans van vorige tijdperken.
7 foto
 • Aandacht voor detail is een van de voordelen van Italiaans meubilair. Aanvankelijk werden producten met de hand gemaakt, wat zorgde voor een uniek ontwerp. Meesters selecteerden zorgvuldig elk decoratief element: patronen, patroon op de bekleding, houten details. Hoewel moderne producten geen handwerk zijn, maar in fabrieken, zijn modellen echter nog steeds versierd met houtsnijwerk, lakken en schilderen, die niet typerend zijn voor massacollecties.

species

De rijkdom aan modellen, vormen, kleuren en originele oplossingen maakt Italiaans meubilair geschikt voor bijna elk interieur. De verscheidenheid aan ontwerpen stelt u in staat niet op te geven met hun eigen ideeën over schoonheid en de kamers in overeenstemming te brengen met het idee en hun esthetische principes.

In de collecties van Italiaanse merken zijn zitbanken, waarin fauteuils en stoelen in een vergelijkbare stijl zijn geselecteerd.

Klassieke modellen zullen deel uitmaken van een ingetogen interieur, gemaakt in rustgevende kleuren. De karakteristieke kenmerken van dergelijke gestoffeerde meubels zijn houten frames en armleuningen, hoge rug. De verscheidenheid aan stijlen en vormen - een onderscheidend kenmerk van moderne modellen. Dit is een triomf van de geometrie, inherent aan de moderniteit, en de diversiteit van de provocativiteit van Art Deco, en de weloverwogen eenvoud van het minimalisme. De mogelijkheid om richtingen en hun elementen te combineren, breidt de keuze van de binnenruimte oneindig uit.

Modieuze, originele sofa's dienen als belichaming van de smaak en rijkdom van de eigenaar. Prachtige modellen geven niet alleen een gezellige sfeer, maar maken er ook een echt kunstwerk van. En op maat gemaakte meubels zullen de gasten verrassen met zijn originaliteit. In de collecties van Italiaanse merken vindt u banken met of zonder poten, versierd met ruggen van verschillende hoogten en vormen, producten met decor van natuurlijke materialen.

materialen

Voor de vervaardiging van Italiaans meubilair met hoogwaardige grondstoffen die voldoen aan de Europese normen. De materialen zijn duurzaam, behouden esthetische kenmerken gedurende lange tijd en zijn bestand tegen externe invloeden.

Criteria waarmee rekening wordt gehouden bij het kopen van gestoffeerde meubels:

 • Bekleding. Echt leer is een van de duurste opties voor bankbekleding: de prijs kan 75% van de waarde van een meubelstuk bereiken. Voor dergelijke producten is speciale zorg vereist, in ruil daarvoor is het edel en luxueus. De bekleding is ook gemaakt van velours, suède, satijn en behoudt lange tijd rijke kleuren. Banken van dergelijke materialen vereisen een droge reiniging.
 • Frame. Elite-modellen zijn gemaakt van massief hout. Kaders Italiaanse banken gemaakt van populier, vurenhout, essenhout. Om de levensduur van onderdelen te verlengen, worden ze gedroogd en bedekt met speciale beschermende oplossingen. Frameworks kraken niet, verschilt qua duurzaamheid.Bovendien kunnen metaalprofielen met een corrosiebestendige coating als materialen worden gebruikt. Hun voordeel is de mogelijkheid van ontmanteling tijdens transport.
 • De vuller. Zachtheid van een bank hangt af van de keuze van een vulmiddel. Het veerblok is duurzaam en betrouwbaar.

Populaire systemen zijn Stretch Pocket, geschikt voor het egaliseren van het oppervlak, terwijl de technologie u toestaat om het gewicht van een liggende persoon gelijkmatig te verdelen.

 • X-Pocket-technologie zorgt voor een goede ventilatie van producten, wordt veel gebruikt voor de productie van stoelen.

Populaire fabrieken

De meubelindustrie in Italië is ontstaan ​​als een familiebedrijf. Elk bedrijf vertrouwt op zijn eigen productietechnologie, getest en gemoderniseerd om aan de moderne kwaliteitsnormen te voldoen. Er zijn beide fabrieken die meubels maken voor de massaconsument, en merken die zijn gericht op de ontwikkeling van unieke modellen:

 • Tonin casa. Actief ontwikkelend merk, ontstaan ​​in de jaren 80 van de vorige eeuw. De belangrijkste materialen zijn metaal, hout en glas, waardoor u ultramoderne modellen kunt maken.De linialen vormen gestoffeerde meubels voor de slaapkamer, woonkamer en keuken.
 • Relotti. Gemak, comfort en betrouwbaarheid zijn de belangrijkste voordelen van gestoffeerd meubilair van deze Italiaanse fabriek. De fabrikant hecht het grootste belang aan de functionaliteit van het meubilair: het past organisch in de ruimte van de ruimte, uitgerust met eenvoudige transformatiemechanismen.
 • Keoma. De fabriek is gespecialiseerd in de productie van gestoffeerde meubels in klassieke en moderne stijlen. De makers van het merk benadrukken het gebruik van hoogwaardige materialen en een individuele benadering van het ontwerp van elke sofa, waardoor het mogelijk wordt om unieke premium-klasse modellen te creëren.
 • Porada. Elite-producten van hoge kwaliteit. De geschiedenis van het bedrijf begint in 1948, toen een kleine familiale fabriek stoelen ging produceren. Nu wordt de basis van de collecties van het merk bezet door modulaire banken in een moderne stijl. De strengheid van kleuren, minimale decor, beknoptheid - de karakteristieke kenmerken van gestoffeerde meubels Porada.
 • Settebello. Familiebedrijf, gericht op de vervaardiging van exclusieve producten. Het assortiment van het merk wordt gedomineerd door klassiek meubilair dat een gezellig interieur kan versieren.Dankzij het gebruik van licht en pasteltinten kunnen banken gemakkelijk worden gecombineerd met andere objecten en interieurdecoratie.

Tips om te kiezen

De selectie van meubels is afhankelijk van het toepassingsgebied. Bedrijven bieden banken voor de slaapkamer, woonkamer, klaslokalen, producten van verschillende groottes. Miniatuur banken zijn geschikt voor plaatsing op het balkon of in de keuken, voor het slapen is het beter om grote modellen met een stevig frame te nemen. Drievoudige meubelstukken zijn veelzijdig en geschikt voor een gezin met één kind.

Soorten Italiaanse meubels:

 • Classic. Origineel meubilair, dat is gemaakt op basis van traditioneel ontwerp. Modellen zijn gedecoreerd met gebeeldhouwde armleuningen, gelakte elementen, gestoffeerd in stof met ornamenten. In kleuren prevaleren neutrale tinten. Meubelitems zien er in vintage interieurs goed uit en bewonderen fans van gevestigde stijlen. Er zijn ook gecombineerde modellen waarin alleen elementen van de klassieke stijl voorkomen.
 • Exemplaren. Replica's van Italiaans meubilair kosten minder door het gebruik van hoogwaardige grondstoffen. Ze zijn gemaakt in andere landen, met name in China.

Om kopieën van de originele te kunnen onderscheiden, moet aandacht worden besteed aan de certificaten van het product en de bijbehorende documentatie. Dergelijke modellen zijn echter een goedkope analoog van luxe meubilair dat toegankelijk is voor middenklasse mensen.

 • Door Italiaanse technologie. Meubels worden gemaakt in fabrieken in andere landen op basis van originele ontwerpen en productiemethoden. Een onderscheidend kenmerk van dergelijke banken is het feit dat ze officieel worden vervaardigd onder de controle van Italiaanse merken.
 • Volgens Russische patronen. In dit geval worden patronen van beroemde Italiaanse merken gekocht door binnenlandse fabrieken en worden ze al in Rusland gemaakt. Bij de productie wordt rekening gehouden met de vereisten van het "moederbedrijf", hoogwaardige materialen voor maatwerk, maar de uiteindelijke versie is relatief goedkoop.

Varianten van plaatsing in het interieur

Sneeuwwitte sofa's, strak, sober of versierd met gekleurde accenten, worden een bolwerk van luxe en minimalisme. Ze zien er goed uit in tegenstelling tot andere interieuronderdelen: zwarte muren, kasten en headsets van een reeks donkere houtsoorten, grijze decorelementen.De optie is geschikt voor een grote woonkamer en met hoekbanken kunt u de ruimte in zones verdelen.

Stijlvolle modellen op de benen, aangevuld met gekrulde rug, passen in het klassieke interieur en herinneren je aan de tijdperken van de heersende personen. Ronde en vierkante kussens, gemaakt om te passen bij de huidskleur, zullen de banken comfortabeler en verfijnder maken. En echte estheten kunnen vintage producten kopen die een paar decennia geleden zijn gemaakt.

Monotone lederen meubels zijn universeel omdat het wordt gecombineerd met verschillende stijlen, er goed uitziet met metalen, glas, metselwerk. Het model is geschikt voor een studio-appartement, dat een centrale plaats kan innemen. Fabrikanten produceren vaak banken gemaakt van leer, met grote afmetingen: deze optie is onmisbaar voor gastvrije gastheren.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer