Kunststof deur naar het balkon

 Kunststof deur naar het balkon

Balkondeuren van kunststof behoren tot de meest voorkomende en gewilde. Ze hebben verschillende voordelen waarvoor moderne consumenten ze waarderen. Kunststof deuren maken de kamers comfortabeler en geluidsgeïsoleerd, maar er zijn enkele nuances in die ruimten waar eigenaars van dergelijke structuren zich bewust van moeten zijn.

10 foto

Speciale functies

Deze deuren zijn traditionele hekwerken en verdelen de woonkamers onderling en het balkon (of de loggia). Tegenwoordig worden dergelijke constructies in het laatste geval meestal samen met het raam gemonteerd. Het type glas kan absoluut alles zijn.

Het is vermeldenswaard de uitstekende warmte- en geluidsisolerende eigenschappen van kunststof deuren.Het is voor dergelijke eigenschappen waar hun eigenaars dol op zijn, met koud beglaasde balkonbeglazing, die de warmte niet binnen houdt en de woonkamer niet beschermt tegen straatlawaai.

10 foto

Vergelijkbare elementen van een balkon bestaan ​​uit verschillende functionele details. Deze omvatten:

 • duurzame PVC-profielframes. Ze verbinden speciale bevestigingsmiddelen met elkaar;
 • scharnieren, zonder welke de hele structuur niet correct zal openen en sluiten;
 • sjerpen die op hetzelfde principe zijn gemonteerd als het deurkozijn;
 • handgrepen en grendels. Ze zijn nodig voor het gemakkelijk openen en sluiten van kunststof deuren.
 • kwaliteitskit. Zo'n component is nodig om extra strakheid van een gesloten raam te bieden.
 • raam met dubbele beglazing, dat in de deur zelf is ingebouwd.

Vaak zijn modellen van kunststof deuren uitgerust met extra elementen die ze functioneler en gebruiksvriendelijker maken. Dit kunnen stoppers zijn, hydraulische of mechanische sensoren, enz.

Helaas hebben kunststof balkondeuren vaak extra aanpassingen en reparaties nodig. Elk van de mechanismen kan mislukken.Om ze te verhelpen, kunt u contact opnemen met de experts of proberen het probleem zelf op te lossen.

Opgemerkt moet worden dat hoogwaardige kunststof deuren een nette en aantrekkelijke uitstraling hebben. Ze zien er neutraal uit in de kamer en worden niet uit de algemene stijl geslagen, met een niet-wispelturige witte kleur die in harmonie is met bijna alle tinten in het interieur.

11 foto

Kunststof deuren vereisen geen speciale zorg. U hoeft alleen de bruikbaarheid van alle mechanismen te controleren en zorgvuldig te behandelen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken van vuil en stof, hiervoor hoeft u geen speciale stoffen in te slaan - het is best geschikt voor gewone wasmiddelen. Zelfs oude vlekken kunnen eenvoudig van het oppervlak van het plastic worden verwijderd.

Het wordt aanbevolen om deze producten zorgvuldig te behandelen. Maak geen plotselinge bewegingen en schokken wanneer u de deur opent, sla hem niet met een schommel. Een dergelijke bewerking kan leiden tot vervormingen van de deur en de doos, evenals tot storingen van verschillende mechanismen. Problemen kunnen zich niet meteen voordoen, maar na een tijdje.

Soorten pennen

In de hoogwaardige balkondeuren van kunststof kunnen verschillende handgrepen aanwezig zijn.Elke versie heeft zijn eigen open / sluitmechanisme.

Aparte stationaire en mobiele, evenals unilaterale of bilaterale opties. Handige handvatten Zeeschelpen zijn de laatste tijd in trek. Overweeg alle opties in meer detail.

Traditionele stationaire handgrepen zijn niet uitgerust met functionele details zoals een slot of grendel. Dergelijke opties kunnen alleen worden gebruikt om de deur te openen of te openen.

Er zijn drie soorten vaste handgrepen voor een balkondeur:

 • Een van de meest voorkomende pennen zijn nietjes. Ze zijn groot en daardoor zeer comfortabel in gebruik. Maar dergelijke details zijn vaak uitgerust met plastic opties in ziekenhuizen of kantoorgebouwen. Voor dergelijk gebruik werden ze kantoorpennen genoemd. In een gezellig interieur zullen dergelijke kleinigheden er niet erg harmonieus uitzien.
 • Een andere optie voor een stationaire handgreep is een model dat een schaal wordt genoemd. Anders wordt het ook het handvat van de roker genoemd. Installeer een dergelijk onderdeel aan de buitenkant van de plastic deur. Deze optie is ideaal voor gezinnen met kinderen: kinderen kunnen gemakkelijk het balkon verlaten door de deur van binnenuit te openen.
 • Het handvat-bloemblaadje (anders - een vals handvat) heeft dezelfde kenmerken als de schaal, maar heeft een iets andere vorm. Deze items zijn gemaakt van duurzaam plastic.
 • Eénrichtingshandgrepen met drukmechanisme zijn ideaal voor het aanvullen van balkondeuren. Ze vergrendelen de kamer met een kleine vergrendeling, die slechts aan één zijde aanwezig is.

Er zijn gevallen waarin er ingebouwde handvatten zijn met speciale grendels en sloten met sleutels. Modellen met de functie van bescherming tegen hacking zijn erg populair. Deze onderdelen hebben uitstekende prestaties. Ze zijn bijvoorbeeld geventileerd en micro-geventileerd. Soortgelijke eigenschappen zijn te vinden in de handgrepen van kunststof ramen.

Handige dubbelzijdige handgrepen zijn tegenwoordig erg populair. Ze kunnen worden geïnstalleerd in zowel balkon- als terrasvormige deurmodellen. De buitenkant van deze handgrepen heeft een smalle vorm.

Als uw appartement zich op de begane grond bevindt, is een ander soort deurkruk - een model met een vergrendeling - ideaal voor u. Dit element is een van de meest effectieve manieren om het pand te beschermen tegen indringers.

Hoe te kiezen?

Wanneer u een geschikte balkondeur kiest, overweeg dan enkele eenvoudige tips om de perfecte optie voor uw huis te kopen.

 1. Populaire deuren van het klassieke type (geglazuurde bovenkant en kunststof bodem) zijn geschikt voor elk balkon en interieur. In dergelijke modellen is er meestal een drempel die nodig is voor een gemakkelijkere uitgang naar het balkon, maar je kunt dit onderdeel gemakkelijk weigeren als het je op een of andere manier stoort.
 2. Als je een meer originele en creatieve versie wilt, kijk dan eens naar de balkondeur, waarin het onderste deel ook van glas is. Deze elementen zien er zeer interessant uit en versieren het interieur in vele stijlen, maar u moet er rekening mee houden dat dergelijke modellen er slechts licht uitzien - in feite zijn ze vanwege de grote glasplaat zwaar.
 3. Het wordt niet aanbevolen om dove plastic deuren te kopen die geen glazen inzetstukken hebben. Vergelijkbare opties zien er harmonieus alleen uit op openbare plaatsen. Voor een gewoon balkon in een appartement is alleen een deur met volledige beglazing of een halve beglazing geschikt.
 4. Neem de handgreepselectie serieus.Ze moeten niet alleen bruikbaar en functioneel zijn, maar ook handig in gebruik. Dergelijke onderdelen zijn niet alleen gemaakt van plastic, maar ook van metaal. De keuze van de ideale optie hangt af van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren.
 5. Na de installatie is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat alle structuren in goede staat zijn. De deur zou zonder extra moeite moeten openen. Externe geluiden (knetteren, crashen of schurend geluid) moeten afwezig zijn.
 6. Het wordt aanbevolen om alleen van toepassing te zijn op vertrouwde bedrijven met een goede reputatie in de stad waar u woont. Kunststof deuren zijn goedkoop, dus bewaar en kies een te goedkope optie. Het is het niet waard, omdat het van lage kwaliteit is en van korte duur is.
7 foto

Veel voorkomende problemen

Kunststof balkondeuren zijn onderhevig aan verschillende soorten fouten. Velen van hen kunnen onafhankelijk worden opgelost, maar er zijn situaties waarin het onmogelijk is om te doen zonder de hulp van specialisten.

 • Vaak gaan balkondeuren na installatie enige tijd hangen. Ze beginnen zich vast te klampen aan de plastic drempel en geven een onaangenaam geluid. In de regel ontstaat een dergelijk defect door het grote gewicht van de constructie en de verschuiving naar de zijkant.
 • Soms beginnen de pennen te hangen.Dit probleem kan optreden als de deur te vaak wordt geopend en gesloten.
 • Na verloop van tijd merkt u misschien dat de deur niet goed sluit en los zit. Op dergelijke momenten wordt de vleugel strak tegen het frame gedrukt, wat leidt tot het binnendringen van tocht in de kamer. Een dergelijk defect kan optreden als gevolg van een scheve deur of een storing in het handvat.
 • Vaak verschoof de sjerp in kunststof deuren naar de zijkant. Detail begint het midden van het frame te raken. Dergelijke consequenties treden op bij het verzwakken van de lussen. Ze hoeven alleen maar aan te passen en aan te spannen.
 • Er zijn gevallen waarbij de vleugel wordt verschoven vanwege temperatuurveranderingen die de constructie kunnen beschadigen, als het balkon niet is geïsoleerd.

Vereiste hulpmiddelen

Veel problemen die samenhangen met onjuiste bediening van de balkondeuren kunnen alleen worden opgelost.

Heel vaak zakken balkondeuren door slecht afgestelde scharnieren. Voor werk dat met een dergelijke tekortkoming verband houdt, hoeft u geen professional te zijn in reparatiekwesties. Overweeg het proces van het repareren van een vergelijkbaar voorbeeld.

Eerst moet je de volgende noodzakelijke armaturen inladen:

 • Allen;
 • Phillips-schroevendraaier;
 • platte schroevendraaier.

reparaties

Het aanpassen van de deur kan horizontaal of verticaal zijn.

Volg voor de eerste methode de volgende stapsgewijze instructies:

 1. Het is noodzakelijk om de deur breder te openen in een draaiende positie.
 2. Bij het bovenste scharnier aan het eind van de vleugel wordt een schroef geschroefd. Het is noodzakelijk om het 2-3 keer met de klok mee te draaien met een zeshoek.
 3. Vervolgens moet u de pluggen verwijderen die de gaten sluiten die naar de bovenste tandwielen gaan.
 4. Aan het einde van alle schroeven moet met de klok mee worden gedraaid.
 5. Nu moet u controleren of de balkondeur sluit en vrij open kan. Draai de schroeven weer vast als u niet tevreden bent met het resultaat.

Overweeg het proces van verticale aanpassing van de plastic deur:

 • Eerst moet de deur in een horizontale positie worden geheven. In het onderste deel vindt u een schroef. Het bevindt zich langs de deuras.
 • Vaak zijn de schroeven gesloten met pluggen. Als het in uw deur aanwezig is, dan zou het moeten worden verwijderd. Dit moet zeer zorgvuldig en zorgvuldig worden gedaan.
 • Als je de schroef met de klok mee draait, moet de deur iets omhoog staan. Als u het tegen de wijzers van de klok in doet, zou het moeten worden verlaagd.

U kunt ook de druk van de kunststof deur en de handgreep aanpassen.

Als u de hendel wilt vastdraaien, moet u het volgende doen:

 • Het plastic omhulsel moet in een rechte hoek worden gedraaid. Maar wees voorzichtig om de structuur niet te beschadigen.
 • Onder de kap vindt u bevestigingsschroeven. Ze moeten strakker worden.

Als het handvat niet draait en slecht piept, kunt u het slot eenvoudig invetten. Dit gebeurt met behulp van speciaal gereedschap en materialen die geen harsen en verschillende zuren bevatten.

Als het handvat volledig kapot is, moet u een nieuw onderdeel kopen voor een kunststof balkondeur. Eerst moet u de beschadigde handgreep verwijderen door de bouten los te draaien. Daarna kun je in plaats van het oude element een nieuwe strak installeren.

Aanpassing van de deur naar het balkon, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer