Garderobe op het balkon

Garderobe op het balkon

Nog niet zo lang geleden werden balkons uitsluitend gebruikt als kleine magazijnen. Oude en onnodige dingen werden op hen opgeslagen, maar nu waarderen steeds meer appartementseigenaars extra vierkante meters en gebruiken ze productiever.

voordelen

Balkons en loggia's van vandaag kunnen naar wens worden geregeld. De eigenaren transformeren deze ruimtes in echte werkkamers, creatieve hoeken of eetruimtes.

In de kamer van elk ontwerp en oriëntatie ziet er harmonieus kledingkast. Het kan elke grootte en elk ontwerp hebben.

De kast op het balkon kan verschillende functies uitvoeren. Sommige winkel augurken en groenten op dergelijke plaatsen, anderen - muziekinstrumenten of sportartikelen, en nog anderen - oude kleren. U kunt de juiste meubels kiezen om items op te slaan.

Mooie en hoogwaardige kasten zien er aantrekkelijk uit. Dergelijke interieurdetails kunnen de kamer niet alleen functioneler en praktischer, maar ook gezellig maken.

Als je een kledingkast op het balkon plaatst met een ongewoon en origineel ontwerp, dan zal de hele kamer nieuw leven worden ingeblazen, en je zult in staat zijn om een ​​werkelijk uniek interieur te creëren.

Het is noodzakelijk om een ​​dergelijk meubelstuk te selecteren in overeenstemming met de decoratie van het balkonblok. Het zou harmonieus moeten zijn tegen de algemene achtergrond. De kleuren en schakeringen van de kast, wanden en vloer moeten elkaar overlappen. Kies geen te contrasterende optie, want het zal lelijk zijn om op te vallen van het ensemble, vooral als het indrukwekkende afmetingen heeft.

Op de planken in het binnengedeelte kunt u een verscheidenheid aan items zo nauwkeurig en systematisch mogelijk rangschikken.

Je kunt op elk moment naar het balkon gaan en snel het ding vinden dat je nodig hebt. De capaciteit van de kast is afhankelijk van de grootte, dus als u veel grote dingen wilt "verbergen", moet u een grote optie raadplegen.

Voor de opslag van kleine en enkele voorwerpen is een klein kastje heel geschikt, dat zelfs op het kleinste balkon past.

types

Er zijn verschillende soorten balkonkasten. Het is mogelijk om de ideale kopie op te halen voor alle gebieden en doeleinden.

Schuifgarderobe

Een praktische en functionele optie is de kledingkast. Je kunt een dergelijk object niet alleen langs de muur plaatsen, maar ook over het balkon.

De laatste methode moet worden gericht aan de eigenaars van balkons met een oppervlakte van meer dan 5 vierkante meter.

Eigenaars kiezen vaak voor balkons, omdat hun maten kunnen worden aangepast zodat ze bij uitstek geschikt zijn voor de grootte van de muren. Vergelijkbare exemplaren kunnen dicht bij de muren worden geplaatst. Het model laat het gebruik van de ruimte maximaal toe, van vloer tot plafond, met als gevolg dat er veel vrije ruimte is.

Het interieur van het kledingkastmeubilair is vaak ruim en ruim. U kunt lange dweilen, bezems, emmers, brede vakken, banken van verschillende groottes enzovoort verbergen.

Een ander voordeel van kasten is dat ze niet te veel ruimte innemen.Dit effect wordt gerechtvaardigd door de schuivende manier van openen en sluiten van deuren. Ze hoeven niet breed te ploegen om het juiste te krijgen.

Dergelijke opties zijn niet geschikt voor smalle balkonkamers. In plaats van de standaardgarderobe voor dergelijke gebieden, kunt u wenden tot gevallen die naar boven openen (zoals rolluiken).

Kasten met rolluiken

Balkonkasten met rolluiken zijn veel eenvoudiger te installeren dan traditionele coupémodellen. Voor de installatie hoeft u niet in de zijwanden te bouwen. Het zal veel tijd besparen.

Planken worden geïnstalleerd op het oppervlak van de muur met bevestigingsmiddelen. Ze kunnen zowel statisch als verwijderbaar zijn. De tweede optie is nuttig vanwege de mogelijkheid om de hoogte van onafhankelijk geplaatste items verder te regelen.

Deze opties worden vandaag aangepakt door veel eigenaren van smalle en kleine balkons. Ze nemen een minimum aan vrije ruimte in beslag en lijken zelfs bij openen niet groot.

Ingebouwde kasten

Ingebouwde balkonkasten zijn tegenwoordig erg populair. Hiermee kunt u elke hoek van de kamer gebruiken. Het kan zelfs de ruimte onder de vensterbanken zijn.

Maar voor de installatie van dergelijke structuren is een duidelijke berekening van alle parameters vereist. Meestal worden ze op bestelling gemaakt. Als u bang bent om een ​​fout te maken of een fout in metingen te maken, is het beter om contact op te nemen met de experts.

Deze ontwerpen kunnen worden gebruikt voor het opslaan van gereedschappen, groenten, blikjes, enzovoort. Veel eigenaren van dergelijke kasten vullen hun speciale kantoren voor trapladders aan, die zelden een plaats in het appartement vinden.

Ingebouwde kledingkast op het balkon kan met uw eigen handen worden gebouwd. Hoe dit te doen zal de volgende video vertellen:

Hoekkast

Een andere geschikte optie voor een smal balkon kan een hoekkast zijn met een hoogte tot aan het plafond. Zulke ontwerpen zien er erg interessant en modern uit. Ze maken een rationeel gebruik van het hoekgebied mogelijk.

In de regel lijken dergelijke constructies compact, maar zijn ruim. Hier is het de moeite waard om te verwijzen naar lichtgekleurde meubels. Het kan visueel de ruimte ruimer maken.

Deur ontwerp

In verschillende balkonkasten zijn er verschillende deurontwerpen. Ze kunnen scharnierend of schuivend worden geopend.

Bij het kiezen van een kledingkast moet rekening worden gehouden met de mogelijkheid om deuren te openen in omstandigheden met een kleine vrije ruimte.

Glijdende en rollende mechanismen

Een van de handigste en meest praktische zijn speciale rolletny en glijdende mechanismen. Deze opties zijn bij uitstek geschikt voor balkons.Zulke constructies maken het mogelijk om andere meubels of decor in de buurt van de kast te plaatsen, zonder de toegang hiertegen te blokkeren.

Een uitstekende oplossing zijn kasten met roldeuren. Dergelijke modellen zijn lamellen gecombineerd in een enkel web. Deze delen bewegen verticaal omhoog met behulp van hulplijnen.

In de loop van de tijd breken dergelijke structuren niet en dekken ze de inhoud van de kast perfect af.

Schuifsystemen bestaan ​​vaak uit twee deuren. Ze worden van de vloer tot aan het plafond geïnstalleerd. Het openen en sluiten van dergelijke systemen gebeurt door langs de horizontaal geplaatste gidsen te bewegen.

Dergelijke kopieën passen perfect in de balkonruimtes van middelgrote en grote maten. Ze beschermen hun inhoud perfect tegen stof en nieuwsgierige blikken.

schuifdeuren

Sommige kasten zijn uitgerust met accordeondeuren.Bij het openen nemen ze heel weinig ruimte in beslag. Deze modellen zien er heel interessant en aantrekkelijk uit. Maar ze zijn het meest gekozen voor niet erg hoge kasten.

Het belangrijkste nadeel van dergelijke structuren is een zwakke isolatie van het interne deel. Dit komt door het feit dat in de gesloten toestand de deuren losjes aan de zijwand grenzen.

Draai de deuren

Het meest betrouwbaar en handig zijn klapdeuren die iedereen kent. Maar in de buurt van de kasten met dergelijke openingsmechanismen is het noodzakelijk om de vrije ruimte te laten die nodig is voor hun volledige opening.

afmeting

Balkonkasten variëren in grootte. Het is noodzakelijk om een ​​dergelijk meubelstuk te kiezen in overeenstemming met de vrije ruimte van de kamer:

  • Een van de grootste en ruimste zijn de klassieke hoge kasten met scharnierende deuropeningsontwerpen. Je kunt er veel verschillende dingen in doen, maar ze zullen veel plaatsen in beslag nemen.
  • Ze worden gevolgd door kledingkasten. Ze passen alleen in brede balkons. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van traditionele kopieën is hun deuropeningsmechanisme.

Glijdende ontwerpen zijn zeer comfortabel.

  • Ingebouwde kasten zijn klein, middelgroot of groot. Het hangt allemaal af van de grootte van uw balkon. U kunt installeren als een grote optie in de hele muur, en een compacte locker op de lijn, gelegen onder de vensterbank.
  • Voor smalle ruimtes is een hoge kledingkast met rolluiken ideaal. In de regel heeft het een zeer kleine breedte, waardoor het zelfs in het meest bescheiden gedeelte van het gebied kan worden geïnstalleerd.
  • Hoekkasten hebben kleine afmetingen. Ze kunnen op balkons van verschillende groottes worden geplaatst, van klein tot ruim.

materiaal

Tegenwoordig zijn balkonkasten gemaakt van een verscheidenheid aan materialen - van natuurlijk tot kunstmatig. Kies een geschikt model dat wordt aanbevolen in overeenstemming met de stijl van de interieurdecoratie.

Competent gecomponeerd interieur ziet er harmonieus en stijlvol uit.

Kunststof kasten

Vergeet niet dat zelfs een goed onderhouden en verglaasd balkon, dat warmte vasthoudt, wordt blootgesteld aan vocht. Voor dergelijke gebouwen wordt aanbevolen om afwerkingsmaterialen en meubels te kiezen die bestand zijn tegen vocht en frequente temperatuurveranderingen en de negatieve effecten van ultraviolette stralen.

De meest betrouwbare en duurzame kunststof kast is. Dit materiaal wordt nu in veel industrieën gebruikt.

Opgemerkt moet worden dat hoogwaardige kunststof niet bang is voor vocht en vocht. Hij kan heel lang dienen, zonder problemen te veroorzaken tijdens de operatie.

Moderne fabrikanten bieden appartementhouders plastic kasten van verschillende kleuren aan.

Een ander belangrijk voordeel van dit materiaal is de betaalbare prijs. Een kledingkast van plastic kan elke persoon veroorloven. Maar dergelijke voorbeelden hebben enkele nadelen. Plastic is bijvoorbeeld onderhevig aan mechanische schade. Verdraagt ​​dit materiaal en regelmatige blootstelling aan zonlicht niet.

Als het in een bepaalde kleur is geverfd, zal het na verloop van tijd vervagen en zijn aantrekkelijkheid verliezen onder invloed van ultraviolette straling.

Kast gemaakt van metaal

Duurzamer en bestand tegen ongunstige omgevingsfactoren zijn metalen meubelstukken. Ze bieden uitstekende isolatieprestaties. De deuren in dergelijke kasten zijn goed gesloten, waardoor ze niet binnendringen in vochtige lucht of stof.

Niet bang voor dergelijke instanties en extreme temperaturen. Daarin kun je ongetwijfeld groenteboukken en conservering opslaan.

Houten kasten

Houten kasten zijn klassiek. Dit materiaal wordt heel vaak gebruikt bij de vervaardiging van verschillende meubels.

Dergelijke opties onderscheiden zich door hun betrouwbaarheid, bruikbaarheid, schoonheid en esthetiek. Maar als u besluit om de balkonkamer met een dergelijk meubelstuk aan te vullen, dan is het aan te raden om vooraf te zorgen voor de bescherming ervan. Om dit te doen, moet u zich wenden tot echt hoogwaardige en hermetische beglazing en tevens alle barsten en scheuren dichten.

De boom houdt niet van vocht en extreme droogheid. Abrupte veranderingen in temperatuur hebben een nadelig effect op kasten van dergelijk materiaal. Probeer het product tegen dergelijke factoren te beschermen en het zal u nog lang van dienst zijn.

Aluminium kast

De aluminium behuizing is niet bang voor vocht, vocht, de zon en temperatuurverschillen. Deze opties zijn gericht aan de eigenaren, niet alleen gesloten en warme, maar ook open balkons.

Dergelijke kasten zijn erg lang en hebben geen invloed op hun uiterlijk.

Voering kasten

Mooi uitziende balkonhoezen van voering.Ze kunnen met de hand worden gemaakt als je een beetje moeite en moeite doet.

Het wordt aanbevolen om exemplaren te selecteren die gemaakt zijn van niet-harsachtig hout. Deze omvatten eiken, as, linden enzovoort.

Voering, zoals hout, houdt niet van vocht en vocht. Van tijd tot tijd moet het worden behandeld met speciale antiseptische middelen. Veel eigenaars van balkons snoeien de wanden en de kastenklap van één schaduw.

Zulke tandems zien er heel interessant en gezellig uit.

PVC-kasten

Een ander goed materiaal voor een balkonkast zijn PVC-panelen. Ze zijn niet bang voor vocht en hebben uitstekende isolerende eigenschappen.

Voor de gevel van dergelijke meubels kunt u wenden tot aluminium structuren, rolluiken of deur-accordeons.

Hoe te kiezen?

Tegenwoordig vindt u in meubelwinkels veel verschillende kasten die geschikt zijn voor balkonkamers. Ze zijn geenszins inferieur aan opties die zijn ontworpen voor gewone woonwijken.

Kies dergelijke items moeten gebaseerd zijn op de grootte van uw balkonunit. Je moet niet kiezen voor te dikke kopieën van donkere tonen, als je balkon bescheiden en compact is.

Een dergelijke toevoeging zal de ruimte visueel nog meer verkrampt en ongemakkelijk maken.

Voor een klein balkon meer geschikt licht kast met langwerpig ontwerp. Visueel zal een dergelijk element de ruimte transformeren, en het zal wat vrijer en ruimer lijken.

Als u een groot balkongedeelte heeft, kunt u het uitrusten met een grote houten kast met scharnierende deuren of een modieuze kledingkast met een schuifdesign. Dergelijke meubels zijn ontworpen voor een ruime kamer, zodat ze er harmonieus uitzien op een groot balkon.

Kies zorgvuldig het kastmateriaal. Als uw balkonblok vochtig is, is het beter om houten modellen te weigeren zonder vochtbestendige impregnering. Onder dergelijke omstandigheden zullen ze na verloop van tijd gaan zwellen, barsten en verslechteren. Vaak is er op dergelijke meubels een schimmel, die moeilijk te verwijderen is.

Ideale kopieën van plastic, PVC-panelen of aluminium. Ze zijn niet bang voor vocht en dienen heel lang.

Als uw balkon zich aan de zonnige kant bevindt, is een plastic kast beter om ongeverfd (wit) te kiezen.

Kleurontwerp onder invloed van zonlicht wordt snel waardeloos en verliest zijn helderheid.

Voor absoluut elke ingebouwde balkongarderobe. Deze optie kan met de hand worden besteld of gemaakt. Het belangrijkste is om geen fouten te maken in de metingen en parameters.

Moderne ideeën

Overweeg een aantal prachtige interieurs van balkons, aangevuld met functionele en praktische kasten:

  • Op het smalle en lichte balkon, versierd met wit plastic, zal een hoge plastic kast met scharnierende deuren er harmonieus uitzien. De kamer heeft mogelijk een licht plafond en de vloer is versierd met laminaat.

Zo'n ensemble ziet er beknopt en heel netjes uit.

Op een klein balkon kan worden geplaatst in de buurt van de muur van een kleine en lage kast met het bovenste gedeelte, gecombineerd met een vensterbank. Een kopie van hout of PVC-panelen past in de kamer, versierd met decoratieve verf, citroenkleurig en laminaat.

  • Een hoge kledingkast met glazen deuren ziet er geweldig uit tegen de muren van crèmekleurig, kunststof plafond en beige tegelvloer.
  • Ingebouwde kasten gemaakt van wit plastic zijn in harmonie met een vergelijkbare balkonafwerking. Kunststofpanelen kunnen gedecoreerde muren, beglazing en plafond zijn.

Voor een vollediger uiterlijk moet de ruimte worden verdund met heldere decoratieve elementen (kleuren, schilderijen, gloeilampen, enz.).

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer