Koud glazen balkons

 Koud glazen balkons

Als u uw balkonunit wilt beschermen tegen negatieve omgevingsfactoren, maar er geen grote sommen geld aan wilt uitgeven, dan is koude beglazing een ideale optie. Extern is het op geen enkele wijze inferieur aan warm, maar het is veel goedkoper en heeft een aantal belangrijke voordelen.

Voor- en nadelen

Het grote voordeel van deze beglazing is het lage gewicht. Dit betekent dat u zo'n ontwerp absoluut op elk balkon kunt installeren. Dit kan een nieuw, nieuw gebouw zijn of een oud gebouw met een vervallen gevel.

Koude beglazing zal geen schade toebrengen, zelfs aan versleten betonnen vloeren. Hierin gaat het voor op warme constructies, waarvan het gewicht het mogelijk maakt om ze in ver van elk gebouw te installeren.

Dergelijke vensters snel en eenvoudig installeren. Om dit te doen, is het niet nodig om zich tot specialisten te wenden en extra geld te betalen. Installatie van koude beglazing op het balkon kan onafhankelijk worden gemaakt. Om dit te doen, is het niet nodig om een ​​ervaren bouwer te zijn. Zelfs een beginner kan alle fasen van het werk aan.

Het is vermeldenswaard een interessant ontwerp van dergelijke structuren. Ze kunnen verschillende kleuren hebben. Met behulp van dergelijke onderdelen kunt u een aantrekkelijke en harmonieuze ruimte creëren.

Koude beglazing onderscheidt zich door zijn duurzaamheid en duurzaamheid. Zelfs na vele jaren zal het zijn aantrekkelijke uiterlijk niet verliezen en zal het geen problemen veroorzaken. Dergelijke ramen zijn milieuvriendelijk. Ze stoten geen onaangename geuren of schadelijke stoffen uit, zelfs niet onder invloed van hoge temperaturen.

Maar dergelijke structuren hebben ook een aantal nadelen, waarvan u op de hoogte moet zijn als u een vergelijkbare afwerking kiest:

 • De naam van deze beglazing spreekt over zijn essentie. Op het balkon met dergelijke ramen zal het altijd koud zijn.In het winterseizoen zal de temperatuur in het binnenste gedeelte niet veel afwijken van de buitenkant, dus zal het niet het hele jaar door werken in dergelijke omstandigheden.
 • U kunt vanuit het balkon geen volwaardige woonkamer met koude beglazing maken en het functionele gedeelte van het appartement vergroten. Dit feit verontrust veel eigenaren van kleine woningen.
 • Deze optie voor het afwerken van de kamer heeft geen goede geluidsisolerende eigenschappen. Je hoort constant straatgeluiden en het gehuil van de wind. Dit probleem kan gedeeltelijk worden opgelost met behulp van een hoogwaardige kunststof deur naar het balkon. In de regel hebben dergelijke onderdelen goede geluidsisolerende eigenschappen.
 • Kamers met koude constructies worden gemakkelijk opgeblazen en tocht "loopt" altijd in. Dit nadeel is te wijten aan eenvoudige enkele beglazing, die geen afdichtruimte van hoge kwaliteit kan bieden.
 • In de regel zijn er in dit ontwerp zeer sterke en betrouwbare aluminium frames, uitgerust met schuivende openings- en sluitmechanismen. Onder lage temperatuuromstandigheden bevriezen dergelijke onderdelen vaak of worden ze bedekt met ijskorst.Dit kan leiden tot complicaties bij het openen en sluiten van de kleppen.

species

Tegenwoordig zijn er slechts twee soorten lichtkoude beglazing - deze omvatten installatie op een externe balkonconstructie en standaardbeglazing zonder verwijdering.

Koud glas zonder te dragen

In de eerste uitvoeringsvorm wordt de installatie van raamconstructies met duurzame aluminium frames uitgevoerd met behulp van een balkonleuning of houten balken die aan de hekken zijn bevestigd.

Een dergelijke installatie kan onafhankelijk worden gedaan. Het eindresultaat zal u verrassen met zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid, als al het werk correct is gedaan.

Maar met deze optie vergroot u het effectieve gedeelte van uw balkon niet.

Koud glas met verwijdering

Draagbare ontwerpen breiden de ruimte van het balkonblok aanzienlijk uit. Dit effect wordt bereikt door het verwijderen van raamontwerpen buiten het balkon. In dit geval is de beglazing als volgt:

 • Van buiten zijn aan de balkonleuningen vaste metalen beugels gelast. Hun lengte mag niet meer dan 400 mm bedragen en minder dan 250 mm bedragen.
 • In de bovenste delen van het balkon moet je vergelijkbare haakjes installeren.
 • Nu moet u de steunstaven bevestigen.
 • Windows moet op de balken worden geïnstalleerd. Je hebt een grote vrije ruimte tussen de beglazing en de balkonomheining, die moet worden afgesloten met een grote drempeldorpel.

Op afstand gelegen balkons zijn een goede oplossing voor kleine appartementen. Je kunt een heel gezellige zomerkamer hebben waarin je een klein zitje of een hoekje kunt uitrusten om je favoriete boeken te lezen.

Het is vermeldenswaard dat de installatie van beglazing op dergelijke balkons niet de gemakkelijkste en snelste is. Als u de beugels niet stevig en betrouwbaar bevestigt, kan de hele structuur worden beschadigd. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met de specialisten voor een soortgelijk ontwerp van de balkonunit.

Koude beglazing is frame en frameloos:

 • In de frameversie worden meestal slijtvaste aluminium profielen gebruikt. Ze zijn licht en praktisch. Deze ramen zijn goedkoop, dus veel appartementseigenaren kunnen ze betalen. Het is de moeite waard om de uitstekende lichttransmissie van de beglazing met aluminium frames op te merken, waarvan houten en plastic structuren niet kunnen bogen.
 • Iets duurdere mooie frameloze beglazing. Dit ontwerp van het balkongebouw is de laatste tijd populair. In deze ontwerpen ontbreken de frames, dus ze zijn licht van gewicht. Er zijn opties voor volledige openbaarmaking van het balkon.

Wat is anders dan warme beglazing?

Veel mensen geloven dat koude beglazing veel minder is dan warm, en al zijn voordelen zijn meer dan overlappend door nadelen. In feite is het dat niet. Als u het balkon niet wilt ombouwen naar een functionele woonkamer en het het hele jaar door wilt gebruiken, dan is aluminium beglazing de perfecte oplossing voor u.

Zulke omstandigheden zijn perfect voor het bewaren van geconserveerde groenten. Vaak splitsen appartementseigenaren in dergelijke gebieden een prachtige wintertuin in. Veel planten zullen zich prettig voelen in een dergelijke omgeving, want zelfs in het winterseizoen zal er een positieve (zij het kleine) temperatuur op het balkon zijn.

Warme en koude beglazing verschillen in de eerste plaats van elkaar in hun functies. De eerste optie is bedoeld om de ruimte te verbeteren en deze opnieuw in een woonkamer in te richten. De tweede optie is uitsluitend gericht op het beschermen van het balkonblok tegen vuil,stof en neerslag.

De optie voor warme beglazing wordt geadresseerd als het hele jaar door de werking van de balkonruimte is gepland. Onder dergelijke omstandigheden onderhoudt constant een gunstig microklimaat dat op elk moment van het jaar aanhoudt.

Het grote nadeel van warme ramen is hun grote gewicht. Ze kunnen niet in het oude huis worden geïnstalleerd. Veel eigenaren van kleine "Chroesjtsjov" willen hun balkons met dergelijke beglazing uitrusten, maar de technische staat van betonnen vloeren maakt installatie onmogelijk.

Warme beglazing is veel gecompliceerder dan een koude. Het wordt extreem zelden gemonteerd met hun eigen handen. Vaker wenden mensen zich tot raambedrijven die professionele teams sturen om dergelijke structuren te installeren.

Een ander significant verschil tussen warme en koude beglazing is hun prijs. De eerste optie is duurder, dus niet alle eigenaren kunnen het betalen. Koude beglazing is veel goedkoper en komt vaker voor.

DIY-installatie

Koude beglazing met aluminium profiel kan met de hand worden geïnstalleerd. Hiervoor is het niet nodig om deskundig te zijn in constructiezaken.

U moet vasthouden aan een bepaald stappenplan en u zult een sterk en betrouwbaar ontwerp hebben:

 • Eerst moet u de voorbereidende werkzaamheden uitvoeren. Als er een oude beglazing op het balkon is, moet deze worden gedemonteerd. Het is noodzakelijk om de oude leuning van de hekken te verwijderen en het open frame van stof en vuilophopingen te reinigen.

Alle openingen en sleuven moeten worden behandeld met afdichtschuim of schuim.

 • Het installeren van frames wordt eenvoudiger en sneller als u speciale ondersteuningsbalken installeert.

Het wordt aanbevolen om materialen te kiezen met een sectie van 5x7.

 • Er moeten staven aan de wanden en hekken worden bevestigd op de plaatsen van de voorgestelde bevestigingsprofielen van aluminiumprofielen.
 • Hierna kunt u beginnen met het maken van een kader. Als het mogelijk is om alle glas en losse onderdelen van de frames te verwijderen. De volgende stap is het bevestigen van de montageplaten. Ze moeten vastmaken, met een geschatte stap van ongeveer 70 cm.

Om deze elementen te bevestigen, past u schroeven voor metaal aan.

 • Vervolgens kunt u het frame op de vooraf bevestigde balken installeren. Het moet stevig zijn en stevig worden vastgemaakt met externe pads.Het frame moet in alle vlakken waterpas worden gemaakt - dit kan worden gedaan met behulp van houtwiggen en het gebruikelijke niveau.

Vergeet niet dat op afstand geplaatste wiggen aan het einde van de installatiewerkzaamheden moeten worden verwijderd!

 • Nu kunt u beginnen met het bevestigen van het frame rond de omtrek. Hamer moet de montagestang tot aan het bevestigingspunt buigen. Daarna moet je met een perforator een gat in de muur maken door een gat in de bar.

Vervolgens moet je het anker inslaan.

 • Nadat de installatie van koude beglazing is voltooid, is het noodzakelijk om de opening tussen het frame en de muur af te dichten. Als je alles netjes en correct doet, is het in de balkonkamer iets warmer in de winter of in de regen.

Schuim moet in de gleuf worden gegoten en bevochtigd voor een betere hechting.

 • Van buiten naar de houten balk moet ebb worden bevestigd. Binnen is het noodzakelijk om een ​​vensterbank te bouwen met behulp van gebogen lamellen en beugels. Op de kruising van de vensterbank moeten de planken en ramen afdichtmiddel worden.

Als je alles goed hebt gedaan, moet je een betrouwbare en duurzame constructie krijgen die vele jaren meegaat.

In de loop van het werk wordt aanbevolen om alleen hoogwaardige en duurzame materialen en bevestigingsmiddelen te gebruiken.

Een meer gedetailleerd proces van het monteren van koude aluminium konstruktion kan worden bekeken in de volgende video:

beoordelingen

Mensen die kiezen voor koude beglazing, blijven meestal tevreden:

 • Ze maken bewust een keuze voor dit ontwerp, omdat ze niet van plan zijn om het hele jaar door de balkonruimte te gebruiken.
 • Veel appartementseigenaren hebben de lage kosten van dergelijke ramen opgemerkt. Er wordt niet alleen geld bespaard op de beglazing zelf, maar ook op de installatie ervan, omdat de installatie met de hand kan worden uitgevoerd.
 • In de zomer zijn deze balkons niet heet, dus mensen organiseren er vaak kleine recreatiegebieden.

Een ander significant voordeel van koude aluminiumbeglazing werd opgemerkt door consumenten: met zo'n ontwerp in het appartement is veel lichter geworden. Visueel vergroot dit effect de ruimte, dus het appartement lijkt ruimer.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer