Beglazing van balkons met kunststof ramen

Beglazing van balkons met kunststof ramen

Recentelijk wordt de beglazing van balkons met kunststof ramen steeds populairder. Dankzij nieuwe technologieën kan een balkon gemakkelijk een volwaardig onderdeel van uw appartement worden. Echter, bij het installeren van ramen in het appartement moet aandacht worden besteed aan enkele details.

Voors en tegens

Kunststof ramen zijn een van de meest populaire opties op de markt voor beglazing. Hun voordelen zijn onder meer:

 1. Lange levensduur. Gemiddeld varieert de duurzaamheid van het profiel van 30 tot 40 jaar.
 2. Pas het venster op elke maat aan.
 3. Eenvoudig te installeren, zodat u zelfstandig kunt werken.
 4. Lage prijs (in vergelijking met andere profielen).
 5. Strakheid - dankzij een rubberen pakking tussen het frame en het raam. Hiermee kunt u de warmte op een balkon houden, zelfs bij de zwaarste nachtvorst. Als u daarnaast vensters met twee of drie kamers kiest, beschermen dergelijke modellen u tegen straatlawaai.
 6. Eenvoudig te onderhouden. Om stof of vuil van plastic te verwijderen, kunt u een gewone spons gebruiken. Het is mogelijk om met sterke vervuiling om te gaan dankzij goedkope wasmiddelen.

Voor een warm balkon hoeft u alleen PVC-vensters te kiezen, omdat andere modellen de vereiste temperatuur niet binnen kunnen houden tijdens het koude seizoen.

Wizards voor vensterinstallaties wijzen ook op enkele nadelen:

 1. Kan in het begin een onaangename geur afgeven (vooral als deze in de zon wordt verwarmd).
 2. PVC-profielen accumuleren statische elektriciteit die stof aantrekt. Als gevolg daarvan zal het wassen van dergelijke ramen in een stoffige metropool minstens twee keer per jaar moeten zijn.
 3. Plastic (in tegenstelling tot aluminium) is een zeer fragiel materiaal, dus het is gemakkelijk onderworpen aan mechanische stress (krassen, deuken).

Een andere onaangename verrassing is het gewicht van de structuren.Bij het kiezen van ramen met meerdere camera's, moet u rekening houden met hun belasting op het balkon.

types

Beglazing van balkons onderscheidt zich door verschillende typen. Ze verschillen in hun vermogen om een ​​comfortabele temperatuur op het balkon te behouden tijdens het koude seizoen.

Op type beglazing

Koude beglazing

Koude beglazing kan zowel van aluminium als van PVC worden gemaakt. Met dit type kunt u zowel een roterend als een schuifmechanisme gebruiken om de kleppen te openen.

De voordelen van dit type installatie zijn lage kosten, bedieningsgemak, een kleine verandering in het gewicht van de balkonstructuur, esthetiek.

In koude PVC-beglazing omvatten plussen ook dichtheid en weerstand tegen binnendringend vocht.

Warme beglazing

Dit type is populairder, omdat je door de warme beglazing in het appartement de leefruimte kunt vergroten. Gebruik voor balkons PVC-profielen of metalen constructies. Warme metalen kunststof beglazing kost een derde duurder dan glijden - en ongeveer 2,5 keer goedkoper dan frameloze.

De essentie van dit type is eenvoudig: de binnenkant gebruikt een metalen structuur die aan de borstwering is bevestigd en aan de buitenkant is deze bedekt met een plastic omhulsel.

Poluteploe beglazing

Dit type zal een beroep doen op degenen die een positieve temperatuur op het balkon willen behouden zonder de hoge kosten van meerlagige vensters. In dit geval worden speciale PVC-systemen gebruikt met schuiframen die geen nuttige ruimte innemen.

Op type openingsvensters

Ramen op balkons en loggia's onderscheiden zich door het type opening: verticaal, horizontaal, twee tegelijk, verschuiven. Deze laatste past zelfs op de kleinste balkons, omdat ze niet veel ruimte nodig hebben. Maar dergelijke structuren kunnen niet worden geïnstalleerd met warme beglazing - vanwege het ontbreken van afdichtingsgom.

Voor soorten ook panoramische (of Franse) beglazing. Een van de belangrijkste verschillen tussen deze structuren is gewicht. Wanneer u een balkonblok installeert, moet u overwegen of de balkonplaat bestand is tegen veel gewicht.

Dit type beglazing is meer geschikt voor balkons zonder een betonnen schot aan de onderkant. Als u in plaats daarvan een metalen leuning gebruikt, kunt u eenvoudig Franse beglazing maken. Dankzij dit type, zal er een enorme hoeveelheid licht in uw appartement komen.

Externe beglazing - heeft een grote vraag bij fans om een ​​warm balkon te maken in een klein gebied. De toename van het nuttige oppervlak van het balkon gaat rond de omtrek van de borstwering. In dit geval zijn ramen met dubbel glas bevestigd aan een speciaal frame op de borstwering.

Tips om te kiezen

Profiel selectie

Bij het kiezen van kunststof ramen op het balkon, benaderen de meesten verantwoord de afweging van merken en profielmodellen. Het belangrijkste kenmerk van een raamprofiel is het aantal camera's. Het aantal partities bepaalt of het venster de ruimte warm kan houden. In het centrum van Rusland en in de zuidelijke steden wordt gekozen voor ramen met twee kamers. De bewoners van de noordelijke regio's zijn zeer populaire profielen met drie kamers of vijf kamers.

Tijdens de productie is het raamprofiel versterkt - ze zijn uitgerust met een extra metalen inzetstuk, waardoor de structuur tijdens het verwarmen geen lineaire uitzetting zal hebben. Versteviging wordt uitgevoerd met gegalvaniseerd staal. Hoe hoger de dikte van de versterkingslaag, hoe betrouwbaarder het profiel zelf.

Voor meer informatie over het maken van de juiste profielkeuze, vertelt u de volgende video:

De keuze van glas

Dubbele beglazing onderscheidt zich door het aantal camera's binnenin. Het raam met dubbele beglazing met enkele kamer wordt als de meest goedkope optie beschouwd, maar bij een dergelijk raam is het niet nodig om te wachten op betrouwbare bescherming tegen de kou op het balkon.Ideale glazen unit is geschikt voor het beglazing van een balkon dat bij koud weer niet als permanente verblijfplaats zal worden gebruikt.

Vraag de optie overwegen met drie camera's. Een dergelijke glazen eenheid zorgt voor maximale warmte- en geluidsisolatie. Als een glazen unit met één kamer lucht in de ruimte tussen de ramen heeft gepompt, dan wordt voor driekamermodellen een speciaal gas tussen de glazen gepompt, wat helpt straatgeluid en kou te bestrijden.

In goede glaseenheden is dergelijk gas argon, krypton of xenon. Vanwege zijn eigenschappen wordt de geluidsisolatie-index met 10-15% hoger en de thermische isolatie met 50%. Bovendien is er in dergelijke glaseenheden geen lenseffect, dat vaak voorkomt in kamers met één kamer.

Als u de prestaties van glas in termen van geluidsisolatie en slagvastheid wilt verbeteren, is het beter om glaspakketten te kiezen die zijn gemaakt met behulp van triplex-technologie of glaspakketten met gehard glas.

De keuze van accessoires

Tegenwoordig biedt de markt een enorme selectie accessoires voor het beglazing van een balkon. Experts hebben verschillende merken geïdentificeerd die tot de hoogste kwaliteit worden gerekend.Dit zijn de Duitse bedrijven Roto en Schuco, evenals de Oostenrijkse Maco.

Bij het kiezen van een beglazing, is het noodzakelijk om rekening te houden met een heleboel andere factoren. Het is erg belangrijk om het aantal deuren op het balkon correct te berekenen. Het niveau van lichttransmissie van de structuur hangt ervan af. Versterkingsdikte, energie-efficiëntie en andere factoren moeten ook worden overwogen.

Veel voorkomende problemen en oplossingen

Tijdens het beglazen van een balkon, moet u de volgende nuances in overweging nemen die u zullen bevrijden van de vele problemen die optreden in de toekomst:

 1. Wanneer u een balkon beglaast, moet u de meter altijd op de hoogte stellen van uw wens om het gebied verder te verwarmen. Als je dit niet doet, loop je het risico om zonder uitbreidingsprofielen rond de rand van het venster te worden achtergelaten.
 2. Soms vergeten sommige bedrijven afhaalmaaltijden te isoleren. Hierdoor krijgt u extra ruimte in de vorm van een grote koude vensterbank, die in de winter geen barrière vormt tegen bevriezing.
 3. Het installeren van glas moet altijd op hetzelfde niveau zijn. Als het werk niet op het niveau wordt uitgevoerd, zijn de wanden en het plafond ook niet volgens het niveau.
 4. Het is noodzakelijk om het bovenste eb te installeren. Een ander belangrijk punt dat onervaren meesters kunnen vergeten.Bij afwezigheid van de bovenste uitstroom stort het assemblageschuim na verloop van tijd in door vocht binnendringen. Als gevolg hiervan ontstaat er een lek op het balkon, dat zeer moeilijk te repareren is. Maar maak geen grote eb. Om lekkage in de regen te voorkomen, is er voldoende overlap op het plafond van maximaal 20 cm.
 5. De zijkanten van de constructie moeten altijd spatten bevatten. Vanwege hun afwezigheid onder invloed van de zon en vocht zal vervormd montageschuim zijn. Zowel de nokken als de bovenste uitstroom moeten noodzakelijkerwijs worden behandeld met een afdichtmiddel om te voorkomen dat vocht weer binnendringt.
 6. De raamvleugel moet bij het openen zijn positie behouden. Als dit niet gebeurt, is het frame vrijwel zeker niet op een niveau ingesteld. Het frame is al gefixeerd, dus het is niet mogelijk om dit probleem op te lossen.
 7. Bij het openen en sluiten van het raam raakt het raam eronder aan. Dit kan gebeuren door doorhangen van de vleugel onder zijn eigen gewicht. Bovendien heeft een negatieve bevestiging van het frame in het centrale deel dit negatief.

Ontwerpvoorbeelden

Voor kleinere balkons is het het beste om de vensterbanken te verwijderen. U krijgt dus extra ruimte tegen minimale kosten.Als u een grote onderhoudsbeurt op een extra zes vierkante meter in het appartement hebt gestart, moet u eerst vensters plaatsen en vervolgens het resterende werk uitvoeren.

Meestal worden kleine balkons na beglazing ommanteld met PVC-panelen of hout. In het laatste geval moet u er rekening mee houden dat houten voering na verloop van tijd zijn oorspronkelijke uiterlijk verliest. Het installeren van PVC-panelen - de meest praktische en goedkope manier om te voltooien. Bovendien kunt u het werk zelf uitvoeren en de voorstellen van de meesters afwijzen.

Een ander favoriet type afwerking - natuurlijke of kunstmatige steen. Hierbij moet echter worden opgemerkt dat deze afwerking niet zal werken voor koude beglazing - door de invloed van de externe omgeving zal de steen uiteindelijk van de muur af bewegen.

beoordelingen

Veel bedrijven bieden tegenwoordig aan om een ​​kant-en-klaar balkon te isoleren. Voordat u een bedrijf kiest, moet u echter beslissen welk type kunststofvensters u hebt geïnstalleerd.

De meeste recensies in verschillende forums suggereren dat mensen PVC-ramen kiezen voor een warme balkonbekleding. Dergelijke modellen zijn zeer praktisch en duurzaam in gebruik.

Voor degenen die besluiten niet te storen aan volledige isolatie, geschikte kunststof ramen, die iets goedkoper zijn dan de eerste optie.

Keuze van opties voor kunststofbeglazing, eigenaars van kleine balkons geven de voorkeur aan schuifdeuren, omdat het mechanisme ruimte bespaart. Tegelijkertijd wordt de kamertemperatuur op het balkon het hele jaar door gehandhaafd. Zwenkramen worden bij voorkeur op brede balkons geïnstalleerd.

Als u besluit een volwaardige woning van het balkon te maken, bedenk dan dat u het alleen met plastic ramen nauwelijks zult kunnen. Om van het balkon een volwaardig onderdeel van het appartement te maken, moet u een elektriciteitskabel dragen voor het leggen van een verwarmde vloer of stopcontacten met extra elektrische kachels.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer