Regeling van balkons

 Regeling van balkons

In de Sovjettijd gebruikten mensen het balkon als een opslagplaats voor onnodige spullen of winterse spaties - vanwege het ontbreken van een alternatief. Vandaag breekt dit stereotype af en het balkon wordt een zeer belangrijk onderdeel van een appartement of huis, waar ze graag thee drinken bij een vriendelijk gezelschap of gewoon het prachtige uitzicht bewonderen. Regeling van balkons is een zaak die zo serieus mogelijk moet worden aangepakt. In dit geval zal het resultaat u niet teleurstellen, het balkon zal het hoogtepunt van uw huis zijn.

12 foto

Functies en voordelen

Als u zich wendt tot het woordenboek, wordt het balkon gedefinieerd als een kamer versterkt op de balken, die uit de muur van de gevel van het huis steekt,waar er geen verwarmingstoestellen zijn. Het kan geglazuurd zijn of een eenvoudige open ruimte met een hek hebben. De gemiddelde diepte van het balkon is 1-1,5 m.

Momenteel hebben bijna alle huizen en appartementen een balkon. Dit is een groot pluspunt voor de eigenaren van woonruimte, omdat de loggia een extra plek is die kan worden gebruikt. Heel vaak maakt het deel uit van de kamer waarin het zich bevindt. Soms wordt het balkon een aparte ruimte voor rust of een goedgevulde winkel voor winterbenodigdheden.

8 foto

Als het uitzicht vanaf het balkon niet opvalt met zijn pracht, dan kun je een kleine tuin maken en moderne huisvrouwen oogsten komkommers, tomaten en verschillende soorten groen. Loggia is handig om te gebruiken als kantoor voor werk of als een geweldige plek voor handwerken en creativiteit.

Er moet echter worden begrepen dat elke interferentie met het ontwerp van het balkon, de verplaatsing van scheidingswanden, isolatie of beglazing van het balkon een herontwikkeling is, die zijn eigen regels en kenmerken heeft. Hiermee moet rekening worden gehouden.

Soorten balkons

Alle extensies zijn onderverdeeld in 2 typen: loggia's en balkons.Niet iedereen weet wat het fundamentele verschil is. Het feit is dat de loggia aan drie zijden door muren is omgeven en in het gebouw zelf is ingebouwd. Het balkon is een deel dat uit de gevel steekt, omgeven door een hekwerk.

Balkons en loggia's zijn open en gesloten. Open degenen die niet geglazuurd zijn en een open ruimte met een hek hebben. Gesloten balkons zijn ook onderverdeeld in 2 categorieën. Er is koude en warme beglazing:

 • Normale beglazing impliceert de aanwezigheid van eenvoudige raamkozijnen, zonder speciale verwarmingselementen. Op zo'n balkon, met een goede tijd in het warme seizoen, maar in de winter, moet je warme dingen meenemen.
 • Warme beglazing omvat het uitvoeren van parallel werk aan de isolatie van de romp van het balkon en kozijnen. Hier is de kou niet verschrikkelijk, bij elk weer kan je tijd doorbrengen zonder angst voor bevriezing.

Tegenwoordig kiezen velen voor glas-in-loodramen. Het verschilt daarin dat raamopeningen de gehele ruimte van het balkon bezetten - met uitzondering van de vloer. Glazen worden ingebracht in speciale groeven van dezelfde grootte, waardoor een mozaïeklook ontstaat. Dit balkon heeft zijn voors en tegens, dat zou moeten begrijpen.In de regel is dit ontwerp vrij licht, het kan op oude balkons worden geïnstalleerd. Meer zonlicht komt het huis binnen, wat een beetje op verlichting zal besparen. Maar tegelijkertijd zijn dergelijke ramen moeilijk te wassen en zullen ze ook moeten worden verduisterd of opgehangen met dikke gordijnen, omdat alle ruimte duidelijk zichtbaar is vanaf de straat.

Balkonruimtes variëren in configuratie en vorm. Er zijn de volgende soorten:

 • angle;
 • afgerond;
 • gecombineerd.

De hoekige vormen zijn G- en P-vormig. Het balkon in de vorm van de letter G heeft een lange binnenmuur met een kleine zijde. De rest is geglazuurd of heeft open ruimte. Als de achterwand langer is dan twee zijwanden, dan is dit een U-vormig balkon. Er is een driehoekig uiterlijk wanneer een scherpe hoek wordt gevormd uit twee aangrenzende wanden.

Het tweede type kan worden toegewezen aan een balkon en een erkeroptie. Ze hebben een ongewone vorm en verschillen van standaard loggia's en balkons. Op het ronde balkon tussen de twee muren bevindt zich een halfronde basis met dezelfde omheining. Het erkerbalkon heeft ook een halfronde vorm, maar het kenmerk is dat het aanvankelijk deel uitmaakt van het huis of appartement.

Door de combinatie is een balkon in de vorm van een trapezium. Het heeft een halfronde vorm met afgeschuinde hoeken aan de zijkanten. Er zijn niet-standaardvormen die lijken op een schaal of een golf - alles hangt af van de vlucht van verbeelding en de middelen om het idee in de realiteit om te zetten.

Een van de meest interessante soorten balkons is de zolder. Meestal gebeurt het alleen in particuliere woningen. Zolder is een zolderkamer met schuine wanden (in de vorm van een piramide). Het kan worden verhoogd als u er een balkonruimte aan vastmaakt. Er is een geweldige plek om te ontspannen of te werken. Heel veel huisvrouwen breken daar een tuin.

Soorten ontwerpen

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten balkonstructuren die verschillen in ontwerp:

 • Balkons op de consolebalken. De bijzonderheid van dit type is dat de hoofdplaat, die de basis van het balkon vormt, op gewapende betonnen balken rust. Volgens de norm moeten ze op 1,5-2 m in de muur worden gebracht. Dit type wordt vaak aangetroffen in oude huizen of in hoge gebouwen.
 • Cantilever op een gewapende betonplaat. Het verschil met de bovenstaande optie ligt in het type ondersteuning van de basis, hier wordt deze ondersteund door een gewapende betonplaat.Dit type constructie wordt gebruikt in bakstenen huizen in appartementen, omdat het gewicht van de plaat behoorlijk groot is.
 • Bevestiging met externe ondersteuning. Deze balkons verschillen altijd in grootte, ze zijn meestal groot en ruim. Hun ondersteuning bestaat uit kolommen of speciale steunen. Dergelijke balkons kunnen niet hoger dan de 1e verdieping worden geplaatst.
 • Toegevoegd type. De installatie van het balkongebied gebeurt op basis van de steunen aan de zijkanten. Onder hen moet de fundering worden gebouwd. Door type constructie en bevestigingsmiddelen kan dit type balkon worden toegeschreven aan modern.
 • Bijgevoegde. Dit ontwerp is relatief recent verschenen. Het armatuur rust op horizontale balken die zijn bevestigd aan de dragende muur of het gebouw. Het is een van de goedkope opties.
 • Opgeschort (opgeschort). Het bevestigingssysteem op het hangende balkon is vrij eenvoudig, het is "opgehangen" aan de pinnen of ankers die in de gevel van het huis zijn gemonteerd.
 • Transformer. Dit type ontwerp is erg interessant, het is recent op de markt verschenen. Een Hollandse architect stelde het idee voor van schuiframen die een gewoon balkon vormen. Ze zijn omgetoverd tot een kleine balkonkamer.Het hoeft niet te worden verwarmd en kan eenvoudig worden teruggebracht in een normaal venster.

afmeting

De afmetingen van de balkonruimte zijn afhankelijk van het gebouw waarin deze zich bevindt, aangezien elk gebouw zijn eigen specifieke metrische oppervlakte en toegestane belasting op de gevel van het gebouw heeft. Ongeacht waar het balkon is gebouwd, het moet een standaardhoogte hebben volgens GOST - 2,6 m.

Ten tijde van de Chroesjtsjov-gebouwen varieerde de lengte van het balkon van 2,8 tot 3 m, terwijl de breedte 0,6-0,8 m was. Het resultaat was een klein en smal balkon van ongeveer 1,8 vierkante meter. m. In de dagen van Brezhnev zijn de normen niet veranderd en de totale oppervlakte was 1,7 - 1,8 vierkante meter. m.

Na verloop van tijd kwamen loggia's en grote balkons tevoorschijn. Hun lengte kon variëren van 3 tot 6 meter, terwijl de breedte 1,3-1,2 m was. In totaal was de resulterende ruimte 3 vierkante meter. m of meer.

In geprefabriceerde huizen is het gebied ongeveer 2,5 vierkante meter. m, terwijl in blokhuizen balkons kunnen oplopen tot 4 vierkante meter. m.

Goedkeuring voor afstemming

Als je reparaties in het huis uitvoert, wil je altijd dat alle hoeken en kamers tot een logisch einde worden gebracht. Balkon is ook geen uitzondering. U dient er echter rekening mee te houden dat elke interventie moet worden gecoördineerd met de relevante autoriteiten (BTI).

Meestal is in flatgebouwen geen balkon aanwezig voor de eerste verdieping. Veel eigenaren van appartementen op de eerste verdieping hebben een balkon op zichzelf. Voor het verkrijgen van toestemming moet u rekening houden met een aantal vereisten. Als de regels worden geschonden, kan het gebouw als illegaal worden beschouwd en worden gesloopt. Houd rekening met de volgende regels:

 1. Een van de belangrijke punten van de vereisten is het verkrijgen van toestemming om een ​​balkon te bouwen van buren. Het is noodzakelijk om schriftelijke toestemming van buren (boven, rechts en links) te nemen dat ze niet tegen dergelijke werken zijn. Als ten minste één van hen weigert en van mening is dat deze extensie het probleem zal verstoren, moeten de bouwwerkzaamheden worden geannuleerd.
 2. Vervolgens moet je foto's van hoge kwaliteit maken van de gevel van het huis, die aan de applicatie wordt toegevoegd voor een verandering in lay-out.
 3. De volgende stap is het verkrijgen van een bouwvergunning van de sector huisvesting en nutsvoorzieningen. Het is ook nodig om documenten in te dienen ter bevestiging van de eigendom van deze woonruimte, het kentekenbewijs van het appartement, het bouwplan van de eerste verdieping, evenals het ontwerp van het toekomstige balkon. Het is het beste om contact op te nemen met een specialist voor een technisch project (in de afdeling architectuur), aangezien een gewoon persoon niet alle juridische aspecten begrijpt.
 4. Je moet ook meer te weten komen over de huidige staat van het huis. Wanneer het vervallen is en gebreken vertoont, is het onwaarschijnlijk dat aan de constructie toestemming wordt verleend. Als het huis een historisch monument van architectuur is, mogen ze zich ook niet bemoeien met de indeling van het huis.

De toestemming om een ​​balkon te bouwen zal niet worden gegeven in de volgende gevallen:

 • Een uitbreiding zal het uiterlijk van het huis verminderen. Vooral dit wordt gemonitord in woningen dicht bij het stadscentrum of in de buurt van de bezienswaardigheden.
 • Als de nieuwe structuur de ondersteunende structuren en armaturen schendt.
 • Technische netwerken bevinden zich op korte afstand (2 - 2,5 m) van de plaats van het toekomstige balkon.
 • Als de constructie zal worden gebruikt materialen van slechte kwaliteit.

Als voor sommige van de punten werd geweigerd, maar de persoon nog steeds anders handelde, zou dit tot een aantal problemen kunnen leiden. Ten eerste, als je dit appartement verkoopt, zullen er een aantal problemen zijn en ten tweede moet je een boete betalen voor illegale bouw.

Na het verkrijgen van alle vergunningen, kunt u een balkon bouwen. Het is toegestaan ​​om zowel op de tweede verdieping als op de vijfde verdieping te bouwen, maar dit is niet altijd gemakkelijk.

Elke huiseigenaar heeft recht op herontwikkeling, maar alle wijzigingen moeten worden gecoördineerd met de relevante autoriteiten en de huiscode. Het bevestigen van een balkongedeelte aan een kamer is een zeer betaalbare manier om de ruimte te vergroten, maar het is niet zo eenvoudig. Volgens de huisvestingswetgeving is een volledige aansluiting van de gebouwen op elkaar onaanvaardbaar. Er zijn bepaalde normen die verklaren waarom dit niet kan worden gedaan.

Woonkamer verwijst naar een warme kamer, en het balkon - naar de kou. Het verwarmingssysteem van het huis is niet ontworpen voor het verwarmen van de balkonruimte. Als de meeste appartementseigenaren een kamer en een balkon willen combineren in één ruimte, kan dit van invloed zijn op het werk van de verwarming thuis. Het is niet ontworpen voor extra koude lucht, dus het temperatuurniveau in het hele huis zal niet voldoen aan de norm.

Omdat de gemiddelde temperatuur van het huis te laag zal zijn, moet je het water in de leidingen sterker verwarmen om de lucht op te warmen. Deze acties kunnen het verwarmingssysteem aanzienlijk belasten en een noodsituatie veroorzaken (een buis, vooral een oude, kan barsten door hoge temperaturen. Er is een verbod verplicht om warme en koude kamers van elkaar te scheiden.

We kunnen dus concluderen dat elke associatie illegaal is, maar er is een methode die gedeeltelijke integratie van de balkonruimte met de ruimte mogelijk maakt.

Het is toegestaan ​​om glazen schuifdeuren tussen kamers tot de volledige hoogte te plaatsen. Wanneer de deuren opengaan, wordt het balkon een deel van de kamer. Het is erg belangrijk om de balkonruimte goed te verwarmen, omdat het ten strengste verboden is om de verwarming naar het balkon te brengen. In de winter (met een onbalans van de temperaturen) zullen de ramen beslaan en zal het balkon vochtig worden. Dit kan schimmel veroorzaken. Om deze reden is het noodzakelijk om dit probleem zo vakkundig mogelijk te benaderen.

Het muurblok dat het balkon en de kamer scheidt, kan in de meeste standaardconstructies worden gedemonteerd, omdat het geen deel uitmaakt van de dragende muur. Het schoonmaken of verplaatsen van de drempel is ten strengste verboden. Het dient als tegengewicht voor het betonnen bed of sluit de voegen tussen de platen, zodat er geen vocht kan komen.

Herontwikkelingsopties

Als de kamer een balkon heeft, dan is dit een groot pluspunt. Balkonkamer wordt meestal gebruikt voor onnodige dingen en afval, maar het kan en moet praktisch worden gebruikt.

In eerste instantie moet een loggia of balkon ontspannen en het mooie aanschouwen. Daar krijgt u een prachtig recreatiegebied, een lounge.

Vanuit deze ruimte krijg je een prachtige kamer, het belangrijkste is om te bepalen welke:

 • In de kamer kun je zachte kussens leggen, een salontafel plaatsen, een kleine hoekbank plaatsen. Zachte verlichting zal helpen om een ​​romantische sfeer en gebrek aan comfort te geven. Je kunt een balkon toevoegen met een waterpijp. Aangenaam en gezellig roken geeft je de mogelijkheid om zoveel mogelijk te ontspannen en de rook zal gemakkelijk door het raam naar buiten gaan of een mooie rook creëren.

Het is belangrijk om te weten: als sigaretten of een waterpijp vaak op het balkon worden gerookt, is het beter om een ​​extra afzuigkap te installeren, omdat het risico bestaat dat er rook in het huis terechtkomt. Vergeet de veiligheid niet, want sigaretten of stoffen kunnen gemakkelijk door sigaretten worden gevat. Daarom, voor het balkon, gereserveerd voor waterpijp, goed passende jaloezieën en tegels.

 • Het balkon is ook een ideale plek voor een kantoor. U kunt eenvoudig een comfortabel bureau en een bureaustoel plaatsen. Om een ​​werksfeer te creëren, is het beter om de muren in blauwtinten opnieuw te schilderen. Je kunt gewoon de gordijnen van deze kleur ophangen.
 • Heel vaak heeft de keuken een balkon. Praktische huisvrouwen proberen deze ruimtes te combineren om het balkon onderdeel te maken van de eethoek. Toegang tot het balkon kan boog of kolommen worden geregeld. Wanneer je in de keuken kookt, kun je heel snel en gemakkelijk de tafel in de volgende kamer zetten. Als de ruimte het toelaat, dan zal er een hoekige of U-vormige bank passen, evenals een ronde tafel voor maaltijden.
 • Balkon, gecombineerd met de hal, vandaag - de meest gebruikelijke manier om de ruimte uit te breiden. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de sleuven en scheidingswanden op het glazen balkon goed worden verwerkt, omdat in de winter, als gevolg van het temperatuurverschil, condens op de ramen zal verschijnen en zal wegvloeien naar de vloer.
 • Liefhebbers van zonnebaden in de sauna of het bad worden elk jaar meer en meer. Wanneer er geen eigen huis is met een bad of als het niet mogelijk is om naar de betaalde sauna te gaan, is er een ongebruikelijke oplossing voor dit probleem - om het balkon of de loggia onder het stoombad opnieuw uit te rusten. Dit lijkt een onmogelijke taak, maar in het tijdperk van de hightech is niets onmogelijk.

Het belangrijkste bij het plaatsen van een sauna op het balkon is om geen baksteen en beton te gebruiken in de decoratie, omdat ze het balkon zwaarder maken en instorten. Het is ook noodzakelijk om de vloer waterdicht te maken met een hoge kwaliteit.Zo'n klein stoombad is ontworpen voor gebruik door één familie.

 • Het plaatsen op het balkon van de sportschool is een van de rationele manieren om de ruimte te gebruiken. Als een persoon zich schaamt om naar speciale plekken voor sport te gaan, dan is de optie van afzondering op het balkon prima. Als de afmetingen van de kamer dit toelaten, past er een kleine loopband of hometrainer. Balkon gym is ook een geweldige plek om yoga te beoefenen.
 • Als er voldoende woonruimte is in een huis of appartement, kan een balkon of loggia worden veranderd als opslagruimte. Het is handig om het oogsten voor de winter en de oogst op te slaan. Hiervoor is het, op advies van de kapitein, beter om rekken of pallets van hout te maken. Voor aardappelen, wortelen, uien, is het beter om een ​​thermogun te maken zodat ze geen schimmel lijken.
 • Voor liefhebbers van mooi balkon kan worden verbouwd onder de kas. Sinds de oudheid (beginnend bij de Egyptenaren) zijn tuinen opgezet op loggia's. Als u de ruimte wilt uitrusten, moet u rekening houden met de volgende punten: hoogwaardige afdichting (anders zal de wind het microklimaat van bloemen en planten verbreken), vochtbestendige coating (tegel of linoleum).

Je moet nadenken over verwarming (het kan een verwarmde vloer zijn), en de ramen donker maken, afhankelijk van de richting van de wereld waar ze kijken (als het balkon naar het oosten of het zuiden kijkt, zal een goede tinteling de planten helpen niet te lijden onder de brandende stralen van de zon).

 • Pallets met verschillende soorten petunia's zien er aan de rand van het balkon erg mooi uit. Ze zijn bescheiden bij het verlaten en het kleurenpalet zal elke dag tevreden zijn. Aan de muren kun je ipomeyu starten. Omdat deze plant op een wijnstok lijkt, zal hij de muren prachtig versieren. Goed zal voelen op het balkon en alissum. In de warmere maanden kan het worden opgehangen aan de gevel van het balkon. Een sproeiroos in potten zal ook het interieur aanvullen met zijn schoonheid. Als u op het balkon een grote verscheidenheid aan bloemen wilt hebben, kunt u elk jaar verschillende mengsels van eenjarigen planten.

Vergeet niet dat u op het balkon enkele soorten groenten en kruiden kunt verbouwen. Het kunnen kerstomaatjes of komkommers zijn. Ze hebben niet veel ruimte nodig. Als groene salade is het eenvoudig om basilicum, dille en peterselie te laten groeien.

Gevel arrangement buiten

Buitenbekleding van het balkon - een van de laatste reparatiefasen.Een mooi naar het zicht gericht oppervlak voegt esthetische schoonheid toe aan het balkon en aan het huis als geheel.

Als het huis en het balkon zijn gemaakt van baksteen, is het schilderen van een bakstenen muur een van de eenvoudigste en voordeligste opties. Voor het schilderen is het noodzakelijk om het oppervlak te reinigen van mos, schimmels of andere verontreinigingen, dit te verwerken met alkali. Daarna wordt de bakstenen muur geëgaliseerd met een speciale mortel. Het is erg belangrijk dat het weer helder is op de dag van verven, anders zal de verf slecht vallen.

Acrylverf of verf op waterbasis is geschikt voor gebruik. Het is raadzaam om geen pakkende tinten te kiezen, als het appartement zich in een hoog gebouw bevindt.

Heel vaak een clapboard voor de bekleding. Om dit vrij eenvoudig te doen, met de juiste hulpmiddelen, kunt u het werk zelf doen. Eerst komt de installatie van kratten. Het kan zowel van hout als van metaal zijn (de meesters geven de voorkeur aan een naam). Daarna is met behulp van schroeven voeringbevestiging.

Panelen gemaakt van kunststof of PVC zijn op dezelfde manier gemonteerd als normale wandpanelen. Zo'n materiaal is duurzaam, het is mooi en snel bevestigd.

Op de eerste, tweede en laatste verdieping, voor de veiligheid, is het het beste om grills over de gevel te installeren om te voorkomen dat dieven door het balkon naar het huis gaan.Het hek met kunstsmeden ziet er erg mooi uit. Dit is een zeer dure optie, maar omwille van de veiligheid en uiterlijke schoonheid, kunt u wat meer geld uitgeven.

Als de loggia of het balkon zich in een woonhuis of op de bovenste verdieping van een hoogbouw bevindt, moet u het dak niet vergeten. Het meest voorkomende type dakbedekking voor het dak - geprofileerd. Dit zijn platen van staal bedekt met een zinklaag.

Dit dakbedekkingsmateriaal is gemakkelijk te installeren en heeft veel schakeringen. Het enige nadeel is dat tijdens een regen elke druppel klopt als een stok op een trommel. Om deze reden is het noodzakelijk om een ​​degelijke isolatielaag te maken.

PVC kan worden gebruikt voor dakbedekking. Het frame zal dienen als een raamkozijn. Kunststof sandwichpanelen worden in een speciale metalen behuizing gestoken. Zo'n dak is ingewikkeld in uitvoering en heeft een aanzienlijke prijs.

Als er niet genoeg geld is om een ​​volwaardig dak te installeren (of wil je gewoon een mooi open balkon hebben), dan kun je een carport maken. Er zijn verschillende soorten vizieren:

 • Shed. Deze weergave is geschikt voor elk balkon. Het is zeer eenvoudig te installeren en zal een goede beschermer zijn van neerslag.
 • Gable. Deze piek is geschikt voor grote loggia's of balkons, omdat deze veel ruimte in beslag neemt. Vaak plaatsen ze tegels op zo'n dak, waardoor een zeer originele en 'rijke' look ontstaat.
 • Arch. Het is meestal gemaakt van elastische materialen - bijvoorbeeld polycarbonaat. Het kan van verschillende kleuren zijn, heeft een goede lichtbandbreedte.
 • Dome. In de regel is zo'n schuurtje gemaakt voor grote balkons om een ​​prachtige tuin of serre te creëren. Het is ingewikkeld in zijn constructie en is ook gemaakt van polycarbonaat.

Ervaren vakmensen adviseren om het dak en de beglazing van ramen direct op het balkon te doen, omdat het holistische ontwerp veel sterker zal zijn.

Bij het samenwerken wordt een enkel (duurzaam, maar tegelijkertijd licht) metalen frame gemaakt waarop het dak gemakkelijk kan worden gelegd. Vergeet de borstwering niet. Als het oud is, is het dringend nodig om het te veranderen - en in geen geval het balkon te beglazen. Normaal duurzame borstwering is gemaakt van baksteen of beton.

Wanneer u het balkon buiten en binnen gelijktijdig afwerkt, moet u overwegen waar de ingang vandaan komt, namelijk de deur. Het is meestal gemaakt van hetzelfde materiaal als het venster.Als het plastic ramen zijn, dan moet de deur hetzelfde zijn. Wat betreft de deur- en raamhandgrepen, moet hun keuze zo serieus mogelijk worden benaderd. Handgrepen zijn eenzijdig, met een slot, er is een schaalgreep, tweezijdige opties.

materialen

Het raffineren van een balkon, het is noodzakelijk om de nodige aandacht te besteden aan de keuze van de materialen voor de afwerking, voortkomend uit welke functies het zal uitvoeren. Er zijn verschillende materialen voor de balkonkamer.

glas

Voor liefhebbers van een prachtig uitzicht vanaf het balkon is er een geweldige ongebruikelijke optie - om een ​​panoramisch glazen balkon te maken van vloer tot plafond. Het is vermeldenswaard dat deze versie van de huid vrij duur zal zijn. Glazen balkon heeft zijn voor- en nadelen.

 • voordelen: het niveau van natuurlijke verlichting in het huis stijgt, de mogelijkheid om te kijken naar alles wat er buiten gebeurt wordt geopend. Dit zal de ruimte helpen vergroten.
 • tekortkomingen: het is noodzakelijk om ramen vaak te wassen om het uitzicht mooi te houden; met onjuiste isolatie in de winter zal er een ijskorst op de ramen zijn; mensen zullen alles zien wat er gebeurt op het balkon.

gegoten

De bekleding van een houten balkonbekleding is een van de meest voorkomende en oude manieren. Er zijn 2 soorten: eurolining (dry boards) en gewone boards zonder impregnatie. Masters wordt geadviseerd om droge staven te kiezen, geïmpregneerd met een oplossing van schimmels. De voordelen van een houten coating liggen voor de hand: de milieuvriendelijkheid van het materiaal, het gebruiksgemak, de redelijke prijs en het esthetische uiterlijk.

Een soort duig is een bekleding van een blokhuis. Dit zijn platen met een plat oppervlak aan de ene kant en een convex aan de andere kant. Ze zijn ook handig in gebruik en creëren een prachtige reliëftextuur.

zijspoor

Momenteel zijn er houten, vinyl, vezelcement en metalen gevelbeplating panelen. Bekleding van gevelbeplating is geschikt voor zowel interne als externe decoratie. Dit type heeft veel positieve eigenschappen: een grote selectie van texturen, milieuvriendelijkheid en weerstand tegen extreme temperaturen. Dit materiaal is gemakkelijk te gebruiken, heeft een kleine prijs.

verwarming

Om in de winter op het balkon zo comfortabel mogelijk te zijn, is het nodig om het op te warmen. Dit proces is uit meerdere stappen en vereist duidelijkheid in uitvoering:

 1. het is noodzakelijk om alle openingen en voegen van de platen op het balkon te smeren met een speciale of gipsmortel. Dit zal een minimum van 14% toestaan ​​om het blazen en koelen van het balkon in het koude seizoen te verminderen.
 2. isolatie. Voor interne isolatie met 2 lagen schuimpolystyreen. 1 laag - 5 cm panelen, 2 lagen - 2 cm. Dit materiaal heeft een speciale rand voor een strakke verbinding, maar u moet de contactoppervlakken nog steeds bedekken met een speciaal gereedschap.
 3. gebruik van penofol. Dit is een verwarmer met een reflecterend aluminiumelement. Meestal is het 2, 3, 5 en 10 mm. Gebruik meestal 2 of 3 mm. Zijn hoofdfunctie is het reflecteren van stralingsenergie.
 4. monteer de "ruwe" balk. Het is bevestigd door isolatie, rechtstreeks in het beton.
 5. geconfronteerd met coating (muur lambrisering, gevelbeplating, gipsplaten).

Als alles correct is gedaan, in het koude seizoen, zal het balkon tevreden zijn met warmte en comfort, en er is geen risico op schimmel.

Interieur arrangement

Door de binnenruimte van het balkon uit te rusten, moet je al het werk in een strikte volgorde doen, anders zul je het opnieuw moeten doen. Het is noodzakelijk om te beslissen over het kleurengamma van materialen voor het afdekken van muren, plafond en vloer vóór reparatie, en niet tijdens het repareren. In de regel kunt u na het beglazen van een balkon het plafond afwerken.

plafond

Voordat u het oppervlak van het plafond en de verdere installatie ervan uitlijnt, moet u alle draden voor de kroonluchter of verlichting verwijderen. Als de keuze viel op de verf, moet het oppervlak worden geëgaliseerd, waarna u verf kunt aanbrengen. Het kan acrylverf of verf op waterbasis zijn. De voorkeur gaat uit naar lichte tonen, zodat de hoogte visueel wordt verhoogd.

Onlangs zijn uitgerekte plafonds op de balkons geïnstalleerd. Ze zien er geweldig uit in elke kamer en dienen hun eigenaars voor een lange tijd. Het ziet er uit als een mooie cassette-coating, waarbij de panelen in de metalen behuizing worden gestoken. Daarachter kun je de bedrading verbergen, een wifi-router plaatsen, als er voldoende ruimte is.

Vaak zijn plafonds bedekt met gipsplaten, die aan het eind in elke gewenste kleur worden geverfd. Als de muurbekleding is gemaakt van houten panelen of PVC, dan kan het plafond ook worden bedekt met een dergelijke coating.

wanden

Het eerste ding om te doen is om de muren te isoleren. Als er een afscheiding is tussen de buren tussen het balkon en 2 appartementen, is het beter om de geluidsisolatie te overwegen. Vergeet niet dat het in sommige huizen onmogelijk is om scheidingswanden op een gemeenschappelijke loggia te plaatsen, omdat er een nooduitgang is. In dit geval kunt u de deur plaatsen.Het is de moeite waard om van tevoren te bedenken waar de opening voor de kap zal zijn - als er een waterpijp op het balkon is of als sigaretten daar vaak worden gerookt.

Voordat de wanden worden afgedekt, is het noodzakelijk om alle bedrading te doen. Als er enige vorm van verlichting is, moet u van tevoren beslissen over de locatie van de lampen of wandkandelaars.

Op een vlakke muur ziet er geweldig behang. Het kunnen verschillende achtergronden zijn die kunnen helpen de ruimte te vergroten en de juiste sfeer te creëren. Onlangs een nieuwigheid - vloeibaar behang. Ze worden heel gemakkelijk en snel op de muur aangebracht, er is geen toxische geur uit.

Om het algehele thema van het balkon aan de muren te behouden, kunt u de wandpanelen bevestigen, dit zorgt voor een mooi reliëfpatroon op de muur. Het belangrijkste is om alle houten oppervlakken te impregneren met een speciale oplossing, zodat ze niet rotten en bedekt raken met schimmels.

Aan het einde van de afwerking kunt u beginnen met het bevestigen van de gordijnrail. Ze kunnen totaal verschillende vormen en grootten hebben, maar velen geven de voorkeur aan jaloezieën, vanwege hun bruikbaarheid en gebruiksgemak.

In geen geval mag u de batterij op een van de muren in het balkon van de hoofdkamer wegen, omdat dit illegaal is en enkele problemen kan veroorzaken.

Vergeet de deuropening tussen de kamer en het balkon niet.Als het mogelijk is, is het beter om het breder te maken - voor het gemak. Het kan hellend of in de vorm van een boog worden gemaakt.

Paul

Als u de vloer gaat leggen, maakt u de vloer waterpas. Als u van plan bent om het balkon op te warmen, kunt u isoleren of elektrisch verwarmde vloeren maken. Wat betreft de materialen voor de coating - er zijn verschillende opties: tegel, laminaat, zelfnivellerende vloer, tapijt. Een groot aantal mensen geeft de voorkeur aan tegels, omdat het eenvoudig te gebruiken, duurzaam, gemakkelijk te onderhouden, veel tinten en soorten heeft. Dergelijk materiaal houdt niet op populair te zijn.

Meubelselectie

Wanneer de isolatie van het balkon, de beglazing en alle afwerkingen zijn voltooid, is het tijd om de ruimte te vullen met meubels voor het leven. Hulpstukken moeten worden geselecteerd onder het hoofddoel van de loggia of het balkon. Heel goed, als het functioneel is.

Om de ruimte van het balkon onder het opslagsysteem te organiseren, kunt u een handig ontwerp maken van de rekken met laden. Als er geen dragende muren en aangrenzende balkons op de loggia's staan, kunnen de dozen in de muur worden ingebouwd. Een eenvoudige oplossing is om een ​​paar stevige nachtkastjes te installeren.Ze kunnen worden gebruikt als opslagruimte, als een zitplaats, waarop u alleen een zacht kussen kunt plaatsen voor het gemak.

Een plaats om machine wielen, fietsen, scooters en andere dingen op te slaan kan hangende rekken of planken worden gemaakt. Dus dingen zullen de uitstraling van het balkon niet bederven, zullen vrije ruimte blijven.

Aangezien in de meeste gevallen de balkonruimte klein is, moeten er proportionele meubels worden geselecteerd:

 • Als deze ruimte is geselecteerd als een loungeruimte, dan is de ideale oplossing om een ​​paar zachte en comfortabele poefs rond een compacte tafel te zetten voor kleine dingen. In de regel hebben ze een afneembare top en binnen is er een afdeling voor het opslaan van tijdschriften of boeken.
 • Mooie en hoogwaardige bank past ook perfect in het interieur van de loggia of het balkon. Hij kan de bank of het bed vervangen. Moderne schraagbanken zijn uitgerust met laden, waarmee u daar kunt opslaan als gewone spullen (dekens, spreien, winterkleren) en spaties voor de winter. Van boven kun je decoratieve kussens van prachtige bloemen plaatsen.
 • Als het een open-type balkon is, is het het beste om een ​​gewone houten bank te installeren. In het koude seizoen is het mogelijk om er een warme en zachte deken op te leggen. U kunt het oppervlak ook bedekken met een doek die gemakkelijk te reinigen is van straatstof en vuil. Het is erg handig voor moderne gastvrouwen.
 • Wanneer het balkon wordt gecombineerd met de slaapkamer, dan is de ideale oplossing om een ​​ladekast voor dingen te plaatsen. Als de ramen dik genoeg zijn, is de balkonruimte perfect voor een kleedkamer.
 • Het combineren van het balkon met de keuken, moet u nadenken over de plaatsing van de eethoek. Voor kleine balkons geschikte zithoek met ingebouwd werkblad. Stoelen stijgen in de regel. Keukengerei kan daar worden bewaard (potten, pannen, vleesmolen en meer).

Interieur elementen

Het maakt niet uit hoe de balkonruimte is georiënteerd, u kunt hem altijd versieren of een hoogtepunt van uw huis maken.

Op de buitenste gevel kun je potten hangen met prachtige bloemen en elke ochtend, als je het raam opent, kun je je verheugen over hun bloei en aroma. Mooie decoratie kan een decoratieve vogelvoeder zijn.

Als dit een recreatiegebied is, past een hangmat perfect op het balkon, waarop u met plezier kunt rocken, een boek kunt lezen of gewoon kunt uitrusten van een dag hard werken.Een interessante oplossing zou zijn om een ​​kleine bar op te zetten, waar je 's avonds vrienden en familie kunt verwennen met heerlijke cocktails en plezier hebt. Voor extra entertainment is het beter om een ​​stationaire computer te plaatsen waar u films kunt kijken met het hele gezin.

Als het balkon open is, is het in de zomer erg handig om te zonnebaden op het tapijt of op de fauteuil.

Vanaf het balkon krijgt u een goede volledige was. Om dit te doen, moet u een wasmachine installeren. Als er niet voldoende ruimte is om kleding te drogen, kunt u buiten het balkon beugels hangen voor de was.

Als je niet de tijd en het geld hebt om een ​​volwaardige fitnessruimte te maken, plaats dan een wandpaneel op het balkon. Het neemt niet veel ruimte in beslag en zal de gezondheid helpen verbeteren.

Eigenaren van balkons op de eerste verdieping hebben een goede mogelijkheid om via het balkon een extra ingang te maken naar het appartement of huis. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een ladder, een betrouwbare deur en ook roosters op de ramen te installeren - voor de veiligheid.

Opties kunnen heel verschillend zijn. Het belangrijkste is om rekening te houden met alle nuances, dan zal het resultaat alle verwachtingen overtreffen.

verlichting

Verlichting op het balkon kan compleet anders zijn.Het kunnen wandlampen zijn, staande lampen met prachtige lampenkappen, alleen een LED-strip, die rond de omtrek van het balkon is gelegd. Het belangrijkste is om neerslag te voorkomen. Als het balkon niet is verwarmd of open is, moet u de voorkeur geven aan vorstbestendige en extra beschermde verlichtingsarmaturen.

Als het balkon op de kas is gericht, kunnen er speciale UF-lampen zijn, omdat er in de winter mogelijk niet genoeg licht in de bloemen is.

Als het balkon onder het kantoor wordt gegeven, moet er op het bureaublad een lamp zijn voor spotverlichting in de avond.

Zie de volgende video voor informatie over het verwarmen en afwerken van het balkon.

Interessante ontwerpoplossingen

Zoals te zien is op de afbeeldingen, is er niet veel ruimte op het balkon, maar het bleek een prachtige zithoek te zijn.

Het balkon is ook ideaal voor een kleine tuin.

Zeer interessante oplossing voor het ontwerp van kantoorruimte op het balkon.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer