Pieken boven de balkons: ontwerpkenmerken en installatiemethoden

 Pieken boven de balkons: ontwerpkenmerken en installatiemethoden

Als de beglazing van het balkon om een ​​of andere reden onmogelijk is, dan zal het balkonoverdekking de beschermingsfuncties van deze niet-residentiële ruimte perfect kunnen opvangen. In vergelijkbare ontwerpen worden verschillende materialen gebruikt. Het is noodzakelijk om uit te weiden over de voors en tegens, en ook rekening te houden met de nuances van het ontwerp van het balkon luifel.

Voors en tegens

Het open balkon zal comfortabeler zijn met bescherming tegen regen en zon in de vorm van een vizier. Zelfs de beglazing is niet altijd opgewassen tegen deze functie. Het vizier is bijvoorbeeld zeker handig voor het balkon op de laatste verdieping. Een goede aanvulling zal het zijn voor balkons op andere verdiepingen. Dit ontwerp beschermt bijvoorbeeld tegen de negatieve impact van buren.

De voordelen van het vizier zijn als volgt:

 • bescherming van mensen die op het balkon rusten door directe ultraviolette straling;
 • bescherming tegen sneeuwophoping op het balkon tijdens het winterseizoen;
 • bescherming tegen de wind;
 • bescherming tegen puin, vuil, stof en sigarettenpeuken;
 • enige bescherming tegen dieven, omdat het vanaf de bovenste verdieping via het vizier moeilijker is om naar het balkon te gaan.

Het klassieke ontwerp van het vizier is het frame en het coatingmateriaal. Het is ook noodzakelijk om een ​​piek te onderscheiden van balkon daken. Deze laatste beslaan het hele gebied van de balkonruimte. Balkondaken worden meestal op de steunmuur bevestigd of op steunen gemonteerd. Het vizier is bevestigd aan de buitenkant van het balkon en ziet eruit als een voortzetting van de hele constructie.

Soms is het vizier op de vloerplaat boven de vloer gemonteerd. Het is meestal kleiner dan de grootte van een balkonoverkapping, dus de installatie heeft geen invloed op de kwaliteit van de draagconstructie. De kleinere afmeting van het vizier kan worden toegeschreven aan een negatieve factor, maar minder materialen zullen nodig zijn voor de vervaardiging, en dit is een aanzienlijke besparing. Ontwerpen zijn zeer divers van uiterlijk, evenals de gebruikte materialen.

Productiematerialen

Elk van de afdekmaterialen voor balkonvizieren heeft ook positieve en negatieve kanten. De populaire optie die is gekozen om de vizieren te bedekken is geprofileerd. Het is licht van gewicht, bestand tegen temperatuurveranderingen en duurzaam. Moderne vellen worden gekenmerkt door een verscheidenheid aan kleuren, waardoor problemen bij de selectie van optimale combinaties meestal niet optreden.

Decking
Decking
Decking

Traditionele coating materiaal vizieren - is leisteen. Moderne versies hebben goede ontwerpkwaliteiten, technische kenmerken. Van de negatieve eigenschappen van leisteen is het vermeldenswaard dat het verplicht is waterdicht te maken en te breken. Bovendien zal leisteen voor de vizieren een zware coating zijn. Als een alternatief voor leisteen, kan men ondulin overwegen. Het uiterlijk van dit materiaal is vergelijkbaar, maar het heeft een lager gewicht en comfortabele flexibiliteit. De ondulina-onkwetsbaarheid voor neerslag is vrij hoog.

Polycarbonaat balkonvizier is een veel voorkomende variant. Bovendien is er vraag naar dit materiaal, zowel in privé-constructie als op industriële schaal.Carbonaat is in feite plastic, dat transparant of gekleurd kan zijn. Dit plastic is echter zeer duurzaam. Flexibiliteit en flexibiliteit van het materiaal wordt gewaardeerd door experts die hebben geleerd vizieren van verschillende vormen te maken.

Polycarbonaat heeft goede geluidskwaliteiten, maar als het transparant is, is het een slechte bescherming tegen de zon.

Ondulin
polycarbonaat

Metalen frames van de vizieren zijn bedekt met speciale tentmaterialen. De voordelen van het tentsysteem in de mogelijkheid van vouw- en vouwstructuren. Mechanismen kunnen elektrisch of mechanisch zijn. Moderne luifeldoeken zijn duurzaam, niet-brandend in de zon, met waterafstotende coatings. De textuur van de luifel kan glad of geperforeerd zijn.

Een andere zeldzame variant van een vizierbekledingsmateriaal is glas. Dit materiaal heeft meer nadelen dan voordelen. Het is kwetsbaar en gevaarlijk, omdat fragmenten letsel kunnen veroorzaken. Het materiaal is transparant, wat betekent dat het niet tegen de zon beschermt. Per gewicht is glas vergelijkbaar met leisteen, zwaar, de installatie ervan vereist veel zorg.Glazen vizieren zijn mooi, onopvallend vanaf de straat.

Ze worden gebruikt als u de ruimte op het balkon wilt beschermen, maar u kunt de algehele stijl van het gebouw niet veranderen.

zonnetent
glas

types

Balkonvizieren zijn eenvoudige ontwerpen, maar ze zijn zeer divers. De meest gebruikelijke en goedkope optie is bijvoorbeeld een schuin vizier. Het belangrijkste kenmerk van de vorm is een uitgesproken helling, dus ze worden gekenmerkt door het gemak bij gebruik op verschillende balkons. Als de maat van een dergelijk vizier op de juiste manier is gekozen, blijft de neerslag hangen, maar wordt deze direct naar de straat verwijderd. Het installatieontwerp is eenvoudig, beschikbaar voor elke meester die zijn eigen gereedschap weet te gebruiken.

De volgende materialen zijn geschikt voor het maken van een loodsvizier:

 • leisteen;
 • professionele vloeren;
Leisteen (ondulin)
Decking
 • carbonaatplaten;
 • glas.
polycarbonaat
glas

Het klassieke vizier type dvuhskatny ziet eruit als een normaal dak. Vizier ziet er goed uit als de grootte klein is. Een dergelijk vizier ziet er erg aantrekkelijk uit als het is versierd met decoratieve, bijvoorbeeld gesmede elementen.Als een coating voor dvukhskatnogo vizier goede onduline, professionele lakens en metalen tegels. De variant van het vizier van het gebogen aanzicht is geschikt voor zowel grote als kleine balkons. De gebogen vorm zorgt voor de effectiviteit van het verwijderen van vuil en sediment uit de coating.

Het gebogen vizier ziet er erg mooi uit, vooral als het vasthoudelement van de constructie is gesmeed.

Vizieren a la Marquise zijn al lang bekend, maar worden meestal geïnstalleerd boven de ingang van de kamer. Mode luifels zien er goed uit en als balkonluifels en loggia's. Ze beschermen het gebied tegen neerslag. Van de felle zon beschermt de markies voor de loggia, gemonteerd een paar centimeter kleiner dan het centrale plein. Verwarming en isolatie van de loggia worden bepaald door andere systemen. Stoffen zonwering luifels kunnen monofonisch, in een patroon, gestreept zijn.

De optie is handig wanneer het onmogelijk is om gordijnen te kiezen, bijvoorbeeld voor een frameloze beglazing.

Een ander mooi en volumetrisch zicht op het vizier is de koepel. Het wordt vaak gebruikt op de bovenste verdiepingen van huizen, en ze zijn gemaakt van polycarbonaat. Het ontwerp is moeilijk te vervaardigen en vereist daarom de behandeling van speciale installatieteams.Volgens de norm kunnen vizieren van welke aard dan ook alleen worden geïnstalleerd met toestemming van de beheerorganisatie. De wettigheid van de constructie van de constructie moet worden bevestigd door de relevante bepalingen. Bovendien wordt in deze positie de inhoud van het vizier in gepaste vorm gereguleerd door de eigenaar van het pand. Als de toestemming van de beheermaatschappij is verkregen, zijn de volgende tips voor de bouwinstallatie nuttig.

Installatie tips

Vizier voor het balkon kan met de hand worden geïnstalleerd. Voordat u met het werk begint, moet u een project voltooien. Dit zal helpen bij het vooraf bepalen van het materiaal van de vizierbekleding, evenals het materiaal van het frame. De technologie van de installatiewerken wordt met deze fase verbonden. De eenvoudigste manier om met polycarbonaat te werken, dat ook betaalbaar is. Het materiaal ziet er goed uit en laat de buitenkant van de gevel niet bederven. Polycarbonaat platen zijn er in een breed scala aan kleuren. Het materiaal buigt goed, waardoor het volledig verschillende vormen aanneemt.

De meest voorkomende vormen zoals:

 • gebogen;
 • halfronde.

Voor de installatie van het polycarbonaat is een metalen frame nodig. Het is bevestigd met speciale ringen.Het is ook noodzakelijk om polycarbonaat te onderscheiden, dat monolithisch of honingraat kan zijn. De eerste optie is transparanter. De tweede optie wordt gekenmerkt door een grotere taaiheid, het is eenvoudig te hanteren. Als de materiaalkeuze een opgeloste vraag is, kunt u doorgaan met het maken van een tekening. Want het zal metingen moeten doen die nuttig zijn voor het berekenen van de hoeveelheid materialen.

Deskundigen adviseren om ervoor te zorgen dat de hoek van het vizier gelijk is aan 20 graden of meer. Met een dergelijke helling zullen zich op het oppervlak van het vizier een minimum aan vuil en sneeuw ophopen. Werk met betrekking tot de opstelling van het vizier, het is beter om te beginnen met het lassen van het frame van metaal. Want het kunnen gebruikte pijpen of kanalen zijn. Installatie van de constructie kan direct aan de muur worden uitgevoerd. Om openingen in de gewrichten te voorkomen, kunt u een kit of siliconenlijm gebruiken.

Bevestigen aan de muur laten we zeggen gewone schroeven.

Om te beginnen worden de profielbuizen ingedeeld en in stukken gesneden volgens de op de tekening aangegeven afmetingen. Bezuinigingen moeten worden schoongemaakt met schuurpapier of speciale zaagwerkzaamheden. Het eenvoudigste kader is een rechthoek waarvan de twee zijden gelijk moeten zijn.Het zou de voortgang van het werk op het niveau moeten volgen. Gereed kader is om te reinigen, primen en schilderen. Dit zal het uiterlijk van de structuur verbeteren. Als de delen van de metalen structuur niet geverfd zijn, moeten ze worden behandeld met een beschermende component. Het is noodzakelijk om die te kiezen die corrosie voorkomen. Dit is vooral belangrijk als de zijkant van het vizier volledig van metaal is.

Onverwerkt metaal zal na verloop van tijd zijn kwaliteit verliezen, het uiterlijk van de constructie zal verslechteren.

Het frame voor het vizier kan op de plaat van het balkon worden gemonteerd, dat zich op de verdieping erboven bevindt. Installatie omvat boorgaten waarin ankerbouten worden geplaatst. Gaten moeten bijzonder nauwkeurig worden geplaatst, laser- of hydro-niveau is handig voor metingen. Aan het einde van het werk is het noodzakelijk om polycarbonaat te installeren, dat in het midden van de structuur wordt geplaatst. Bladen kunnen indien nodig worden geknipt. Voor vizieren gemaakt van polycarbonaat is geen waterdichting, isolatie vereist. De installatie is voltooid. Houd er rekening mee dat als geprofileerde platen metaal of tegels worden gebruikt in het werk, het beter is om te zorgen voor geluidsisolatie en waterdichtheid. Anders zal het balkonvizier lawaai maken als het regent.

Een laag geluidsisolatie moet van binnenuit worden gelegd, onder het materiaal van het hoofdoppervlak.

Als het vizier van polycarbonaat is, knipt u meestal gewoon een stuk van de juiste maat en past u over het frame. Dan moet je het polycarbonaat repareren. Dit zijn handige zelftappende schroeven. Voor zelftappende schroeven in het coatingmateriaal en het frame moeten gaten worden gemaakt. Ze moeten een iets kleiner gat maken dan de schroef zelf. Bevestigingsmiddelen moeten stevig worden ingepakt, maar maak geen speciale inspanningen, anders zal het materiaal barsten of buigen.

Het is noodzakelijk om het vizier van het coatingmateriaal te kiezen in overeenstemming met de financiële mogelijkheden en het ontwerpbesluit. Veel andere specifieke factoren zijn ook van invloed op dit punt. Voor een balkon, dat alleen als provisiekast wordt gebruikt, kunt u bijvoorbeeld een vizier bouwen met een laag staalplaten of bitumineus materiaal. Ze zijn betaalbaar, eenvoudig te installeren. Opgemerkt moet worden dat de installatie van plaatmaterialen overlapt. Als dit end-to-end gebeurt, zullen water en vuil in de opening vallen. Het gesmede frame van het vizier met glascoating voegt originaliteit en stijl toe.

Om het te installeren is het beter om de experts te bellen.

reparaties

De piek voor een balkon is het integraal onderdeel van gezelligheid en de sfeer van veiligheid. Zodat onafhankelijk werk niet door de put loopt, het belangrijkste is om de technologie precies te volgen. Een handgemaakt product zal niet alleen de gevel beschermen, maar ook versieren. Na verloop van tijd kan het echter nodig zijn om een ​​balkonoverkapping zelf te gebruiken. In de regel hebben schendingen meestal betrekking op de drukverlaging van het apparaat. Speciaal gevaar doet zich voor wanneer de waterdichting is verbroken. Het demonteren van de kap is een optionele stap waarmee u het defect kunt opvangen.

U kunt dergelijke moderne geleide materialen toepassen zoals:

 • Bikrost;
 • univleks;
 • izoboks.
Bikrost
Izoboks
Univleks

Andere methoden om de coating te versterken zijn het gebruik van een zacht dak als voeringmateriaal en dakpoeder als bovenste fixeermiddel. Granulair poeder wordt gesmolten met behulp van een gas- of benzinebrander. Het te behandelen oppervlak moet worden beschermd tegen vuil en stof. De patches zijn extra gecoat met bitumen. Maak dit werk gemakkelijk.Je kunt moderne materialen op elk moment van het jaar maken. Om bijvoorbeeld vloeibaar dakbedekkingsmateriaal aan te brengen, is alleen een rol of een borstel vereist, terwijl het materiaal de rol van geluidsisolatie zal spelen, waardoor een nauwe verbinding van de dakbedekking met de muur wordt verkregen.

De methoden voor een dergelijke reparatie van balkonluifels zijn echter niet altijd geschikt. Soms vereist verstevigingsframe. Bestaande constructies kunnen van hout of metaal zijn. De versteviging van het frame is meestal gemaakt van hetzelfde materiaal als het frame zelf. U hebt bijvoorbeeld stalen hoeken of kleine stangen nodig voor uw werk.

Een andere mogelijkheid om het balkonoverdekking te repareren is isolatie.

De volgende materialen zijn geschikt voor isolatie:

 • penoplex;
 • schuim kunststof;
 • minerale wol.
Penoplex
Schuimplastic
steenwol

De ideale locatie van een verwarming is tussen spanten, voor ventilatie. Het opwarmen van het vizier kan worden overgeslagen als geen verdere beglazing van het balkon wordt overwogen. Reparatie van waterdichtmakend materiaal kan bovenop het coatingmateriaal worden gemaakt, evenals onder het coatingmateriaal. Een afdichtmiddel, polymere materialen kunnen bijvoorbeeld buiten worden gebruikt.De coating onder leisteen of metalen profielen kan worden vervangen door een modern hermetisch isolatiemateriaal - isoleren, en ook kiemalflex past. Dit zijn allemaal grote reparaties die van pas kunnen komen. Het is noodzakelijk om rekening te houden met de bedrijfsomstandigheden van de constructie en tijdig de bevestigingen van het frame te controleren. Hiermee voorkomt u het optreden van defecten die gevaarlijk kunnen zijn.

In onderstaande video kun je zien hoe je vizieren kunt maken over verschillende objecten met je eigen handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer