Beglazing van het balkon doe het zelf

 Beglazing van het balkon doe het zelf

Balkon - een multifunctionele ruimte in het appartement. In de afgelopen decennia is het geëvolueerd van een voorraadkamer voor winterkleren, oma's compotes en verouderde voorwerpen, die de hand niet ophief om eruit te gooien, in een volwaardig deel van de woning. Dit geldt natuurlijk alleen voor de varianten van het gesloten type. Als het nog steeds door alle winden wordt geblazen en in de winter regelmatig wordt bedekt met kniediepe sneeuwverstuivingen, zal de beglazing van het balkon de situatie met eigen handen redden.

types

Het glazen balkon biedt u de mogelijkheid om extra vierkante meters in het appartement intelligent te optimaliseren en er een studeerkamer, een mini-eetkamer, een kleedkamer, een speeltuin en een workshop voor creatieve familieleden van te maken.Je kunt er een wintertuin inbreken of een ruimte uitrusten voor je geliefde huisdier.

Het is heel goed mogelijk om zelf beglazing uit te voeren, maar u moet rekening houden met enkele nuances van het werk.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat het verschil is tussen een balkon en een loggia. Veel appartementseigenaars verwarren deze concepten, en toch verschillen de soorten beglazing van een loggia van de soorten beglazing van een balkon. De beglazing van de loggia is eenvoudiger, omdat deze aan twee zijden wordt begrensd door muren - het is "binnen" de woonruimte. Een balkon is een constructie die uitsteekt uit de muur van de gevel van het gebouw. Het "hangt" boven de grond en wordt uit het centrale plein gehaald.

balkon
loggia

Ten tweede moet u beslissen over de methode van beglazing - koud of warm.

Koud bestaat uit een enkele laag glas en een lichtgewicht frame. Deze methode biedt relatieve geluidsisolatie, beschermt de kamer tegen stof, wind en zonlicht, als het glas is bedekt met een UV-filter, maar geen warmte vasthoudt. Het is geschikt voor het regelen van zomerkeuken op het balkon, tijdelijke slaapkamer of studeerkamer, en in de winter - voor het opslaan van voedsel in de kou.

De warme beglazing gaat uit van een moeilijker, zwaarder en betrouwbaarder ontwerp. En duurder.Het bestaat uit raamkozijnen met dubbele afdichtingen en ramen met dubbele beglazing, die het mogelijk maken om op elk moment van het jaar op kamertemperatuur op kamertemperatuur te blijven en deze in een handige kwaliteit te gebruiken.

Het installeren van warme ramen vereist meer tijd en strikte naleving van de voorwaarden:

 • Goede thermische isolatie en waterdichtheid. Condensaat tussen de glazen is onaanvaardbaar, ze zullen beslaan en erger blijven warmhouden.
 • Het vermogen om natuurlijke ventilatie van de kamer te bieden.
 • De aanwezigheid van luchtcirculatiesysteem tussen het balkon en de kamer.

Ten derde is het noodzakelijk de juridische kant van het probleem te bestuderen, met de bedoeling wijzigingen in het ontwerp van de ruimte aan te brengen. Balkonplaat is ontworpen voor een specifieke lading. Het overschrijden van het toegestane gewicht kan leiden tot instorting, en dit heeft te maken met negatieve gevolgen.

Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om deskundig advies en toestemming te krijgen om een ​​dergelijk plan te verbeteren, dat niet was voorzien tijdens de bouw van het huis. Het is gemakkelijker om een ​​beetje tijd te besteden aan het bestuderen van de Huisvestingscode voordat u met het werk begint dan om de problemen op te lossen die daarna ontstaan.

Populaire soorten beglazing

De meest gebruikelijke manieren om het balkon te beschermen tegen regen, wind, gelaagdheid van straatstof, vorst en bezoeken van gevederde gasten zijn: schuiframen, panoramisch, met de verwijdering van, op het frame van de drager.

Elke soort beglazing heeft zijn voor- en nadelen.

Eenvoudige (klassieke) beglazing met een houten frame en enkele beglazing verwijst naar de koude methode en wordt voornamelijk geïnstalleerd in appartementen van het Sovjet-type. Het beschermt tegen vocht, lawaai en straatvuil, maar verschilt niet in speciale esthetiek en grote kansen.

glijdend

Het ontwerp is uitgerust met een speciaal rolmechanisme, waardoor het schuifraam gemakkelijk kan worden geduwd en er weinig ruimte in beslag wordt genomen. Het mechanisme werkt op het principe van de geleiderail: de kleppen bewegen zich een voor een.

Dit type is niet geschikt voor elk balkon, deskundig advies is vereist, maar voor kleine balkons is dit de beste optie. Hij neemt zelfs geen halve centimeter in beslag, bespaart ruimte, beschermt tegen insecten, vuil en neerslag.

De negatieve aspecten zijn onder meer dat rolmechanismen niet bestand zijn tegen de barre omstandigheden van het Russische klimaat in het winterseizoen.Als ze bevriezen, is het onmogelijk om de ramen te openen. Het ontwerp impliceert een enkel glas, dus het zal koud zijn bij een minus kamertemperatuur.

panorama

Dit type beglazing impliceert de afwezigheid van een frame. Langs de boven- en onderkant worden geleiders met groeven geplaatst waarin het glas wordt geplaatst (met behulp van speciale bevestigingseenheden). Glazen afrasteringen nemen de ruimte van de vloer tot het plafond in beslag, waardoor u op elk moment van het jaar een prachtig uitzicht vanaf het balkon heeft. Tegelijkertijd zijn secties op verschillende manieren geglazuurd: verschuiven, scharnieren, vouwen.

Voor panoramische beglazing wordt glas met een speciale sterkte gebruikt, met een speciale coating om thermische straling te neutraliseren. Het ziet er prachtig uit en kan zorgen voor maximale geluidsisolatie. Het heeft verschillende nadelen:

 • Bij hoge temperaturen warmt het glas op en verwarmt het de ruimte. Blinds moeten worden voorzien tijdens de installatie. In het koude seizoen houdt het de warmte slecht vast.
 • Het oppervlak moet regelmatig worden gewassen, omdat het stof er duidelijk zichtbaar op is, waterdruppels nadat de regen zichtbaar is.
 • Het ontwerp als geheel is veel zwaarder en duurder dan welk ander materiaal dan ook.
 • Installatie is riskant en vereist een hoge mate van professionaliteit, dus het kan niet onafhankelijk worden uitgevoerd.

Met de verwijdering

De essentie van de methode is dat stalen profielen aan de balkonrand worden gelast, waarop een brede vensterbank wordt bevestigd. Het is de basis voor aluminium of kunststof constructie voor de beglazing van het balkon. Dergelijke beglazing is geschikt voor smalle en kleine balkons met een sterke borstwering.

Gemodificeerde balkons zien er prachtig uit (vooral als ze een serre bevatten), vergroten de ruimte praktisch en visueel en hebben een functionele brede vensterbank.

De nadelen zijn onder meer dat het eigen gewicht van kunststofstructuren groot genoeg is. Het is noodzakelijk om de huidige operationele status van de plaat en borstwering goed te beoordelen. Aluminium frames hebben minder gewicht, maar ze houden de warmte slechter. Op zo'n balkon is het in de winter koud.

Met draagframe

De moeilijkste methode, die grote veranderingen in het uiterlijk van de buitenzijde van het balkon met zich meebrengt, vereist veel tijd en een paar paar arbeiders. Tegelijkertijd is het ook de beste, omdat je dan een volledig open balkon kunt glazuren,die niet eens een vizier heeft en het de komende 15-20 jaar in een warme woning verandert.

Deze beglazing van het Sovjet-type is populair - ondanks de complexiteit en het zware gewicht. De voordelen:

 • Het gelaste frame van staal is goedkoper dan andere materialen. Tegelijkertijd verschilt het in de grotere duurzaamheid en slijtvastheid.
 • Het gebruikelijke glazuur voor de badkamer is geschikt als kleurcoating. Het geeft een mooie resistente kleur, glans, betrouwbare bescherming tegen corrosie, en het kost veel minder dan PVC.
 • Mogelijkheid om vizier te installeren. Hiermee wordt het balkon niet alleen een woonruimte, maar kunt u ook de belasting over de bovenste verdieping verdelen en het balkonplateau minder belasten.
 • U kunt de frame-borstwering vervangen. Het is gemakkelijker om het frame te installeren, het is goedkoper, en qua uiterlijk is het niet onderdoen voor het panoramische balkon in een elite huis.
 • Het frame is gemakkelijk te verwarmen met gipsplaat en schuimplastic.
 • U kunt vensters van elk type invoegen - van traditioneel hout tot massief glas.
 • Vanwege de sterkte van het frame wordt alleen windbelasting op het glas toegepast, zodat ze in elke breedte kunnen worden gemaakt.
 • Het probleem van de oude borstwering doet er niet toe. Het kan worden geëlimineerd en het draagframe kan lager of hoger worden gemaakt dan het vorige niveau.

materialen

Het balkonbeglazingssysteem wordt vertegenwoordigd door een set raamvleugels voor ramen, een vensterbank, een warmte-isolerend materiaal (meestal schuim), externe schuren en interieurdecoratie.

De materiaalkeuze hangt af van het doel van de balkonkamer en bepaalt de uiteindelijke kosten van de wijzigingen. Als het balkon wordt gebruikt als een plaats voor het drogen van kleding en het bewaren van conserveringsmiddelen, is het zinvol om de voorkeur te geven aan budgetmaterialen: lichte aluminium frames of duraluminium en enkel glas. Zo'n balkon is niet verwarmd en het verschil met temperaturen onder nul zal niet meer zijn dan 6-7 graden.

Als u van plan bent om een ​​kantoor te regelen op het balkon, een speelkamer voor kinderen of een plek om gasten te ontvangen, moet u kiezen voor betrouwbaardere en duurdere materialen. Het wordt een "volledige" of "verwarmende" beglazing, die het mogelijk maakt om het balkon als een woonkamer op elk moment van het jaar te gebruiken of om het te combineren met de kamer door de muur tussen het balkon en het balkon te ontmantelen.

Kunststof kozijnen

Handig omdat ze geen extra inspanningen vergen om het balkon op te warmen. In het geval van een low-budget reparatie, zullen eenvoudige PVC-lichtframes en enkel glas, enorme ramen met dubbele beglazing voldoen.Voor een betere dichtheid kunt u de opening vervangen.

De keuze van het type dubbele beglazing bepaalt het uiteindelijke doel van reparatie. Voor alle technische specificaties die aan de vereisten voldoen, zal de basis van dit type raam een ​​PVC-profielkader zijn. De kit bevat alle benodigde hardware, evenals enkellaags of meerlagig, verzegeld glas.

Het frame (statisch element) wordt in de vensteropening gemonteerd en de "opvulling" kan naar eigen goeddunken worden gekozen: op welke manier de vleugel wordt geopend, is er een venster met een impost (dwarsbalken langs de horizontale of verticale lijn), wat zijn de strips waarop de glazen eenheid is bevestigd van welke glasramen zal worden gemaakt.

Het meest gebruikelijke materiaal voor de productie van glas is een glas van vier, vijf of zes millimeter. In een aparte groep is het noodzakelijk om "triplex" toe te wijzen - dubbel glas met een laag transparante tape.

Het raam met dubbele beglazing kan een kamer met één kamer of twee kamers zijn - afhankelijk van het aantal en de parameters van de camera's.

PVC-frame van binnenuit bestaat ook uit een aantal compartimenten, jumpers (verstijvers). Hun doel is om segmenten in de profielholte te creëren die met lucht zijn gevuld. Hoe meer compartimenten, hoe hoger de hittebestendigheid.

Het aantal, het volume en de plaatsing van luchtsegmenten binnen het profiel zijn nauwkeurig gedefinieerd, omdat sommige ervan noodzakelijk zijn om stijfheid te garanderen, sommige zorgen voor de uitstroming van water en sommige zijn nodig voor het bevestigen van fittingen.

Het niveau van thermische beveiliging is afhankelijk van de dikte van het glas en de afstand tussen beide. Het warmste zal het balkon zijn, dat is beglaasd met dubbele beglazing van verschillende dikte en op verschillende breedtes van elkaar. Een belangrijke rol wordt gespeeld door zeehonden, die langs de rand van de glazen eenheid worden gelegd.

Wat betreft glas kunnen de eigenschappen verschillen:

 • reflector reflecteert de zonnestralen;
 • versterkt - brandwerend;
 • gehard - slagvast;
 • gekleurd absorbeert zonne-energie;
 • gelamineerd zorgt voor een uitstekende geluidsisolatie (een ander kenmerk van de "triplex" is dat deze met een sterke klap niet in fragmenten breekt, maar scheurt en achterblijft in de film).

Houten lijsten

Hun uiterlijk heeft de afgelopen decennia belangrijke veranderingen ondergaan, maar de trend naar installatie van houten frames blijft groeien. Ze hebben een klein aantal voordelen, als we ze vergelijken met hetzelfde PVC-profiel: mooi, natuurlijk, milieuvriendelijk.De nadelen zijn echter ook niet heel veel - ze vereisen een goede installatie en goede zorg. Hout moet worden behandeld met speciale beschermende oplossingen en verf, anders zal het snel zijn uiterlijk verliezen, beginnen te rotten en afbrokkelen.

Glas in een houten lijst, u kunt er willekeurige inbrengen. Een koude single zonder zegel maakt het balkon mooi, maar niet geschikt voor gebruik in het winterseizoen. Dure ramen met dubbele beglazing met een compactor lossen twee problemen tegelijk op, zowel esthetisch als praktisch.

Gebrandschilderd glas of pseudo-gebrandschilderd glas ziet er prachtig uit in houten kozijnen. Je kunt het bij de meester bestellen of het zelf uitvoeren. Dit kan worden gedaan met behulp van een stencil gedrukt op de printer en gewone acrylverf op glas. Als er geen tijd of zin is om creatief bezig te zijn, kun je in de winkel een afgewerkt glasraam op elk onderwerp kopen.

Aluminium frames

Aluminium profiel - de meest recente versie van de balkonbeglazing. Dit komt door het feit dat in de meeste oude huizen de staat van de balkonplaat en borstwering veel te wensen overlaat. Het installeren van een zwaar stalen frame is niet erg veilig en aluminium is vrij licht en geeft zwakke vloeren niet zo veel kracht.

Handig aluminiumprofiel op kleine balkons.Hiermee kunt u de ruimte met enkele tientallen centimeters sparen of zelfs uitbreiden (vanwege het frame met de verwijdering). Frames van dit materiaal zien er esthetisch aantrekkelijk uit, ze zijn vrij duurzaam. Als u ze met beschermend glazuur beschildert, neemt de levensduur aanzienlijk toe.

Het belangrijkste voordeel is dat het veel meer licht de kamer in laat dan een profiel gemaakt van hout of plastic. En dit is vooral belangrijk als het balkon wordt gebruikt als extra woonruimte, en niet als tweede opslagruimte.

Veiligheidsmaatregelen

Aan het werk, eerst en vooral moet je nadenken over hoe je het risico van verwonding, zijn en passanten hieronder kunt minimaliseren. Een miniatuur koffiehuis in huisstijl in de geest van Montmartre is natuurlijk goed, maar veiligheid staat voorop. In de eerste plaats biedt het een veiligheidsgordel. Het wordt beschouwd als de meest betrouwbare industriële, maar sport van hoge kwaliteit is redelijk geschikt voor eenmalig werk.

Als u een riem kiest, moet u letten op de lengte van de veiligheidsval (touw). Het moet niet te kort zijn om het werk niet te belemmeren, noch te lang, zodat een traumatische ruk niet optreedt tijdens de val. De optimale lengte is 2,5 meter.

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de informatie op het productcertificaat. De veiligheidsgordel en karabijn moeten bestand zijn tegen een last van maximaal 400 kg. U dient geen product te kopen zonder deze informatie en niet-gecertificeerde producten te specificeren.

Voor de periode van reparatiewerkzaamheden wordt de veiligheidsval gesloten met een ankerbout met een metalen spanhuls. De spanhuls moet stevig in de hoofdmuur worden bevestigd (minstens 15 centimeter diep) en de pen moet volledig worden ingeschroefd met een schroevendraaier of houder.

Met uw eigen handen betekent niet alleen. Het glas is niet alleen kwetsbaar, maar ook behoorlijk zwaar, dus het wordt aanbevolen om een ​​onafhankelijke beglazing van een balkon met ten minste één partner uit te voeren.

Wanneer uw eigen veiligheid is verzekerd, is het tijd om voor anderen te zorgen. Het is onwaarschijnlijk dat een vergoeding voor de schade aan de gezondheid van de berg die op het hoofd van de buurman viel, is inbegrepen in de kostenraming voor de reparatie van het balkon. De ruimte hieronder moet worden beschermd met een lichte constructieband. Het is de moeite waard om te waarschuwen voor het geplande werk van buren van de bovenste en onderste verdiepingen.

opleiding

Balkonbeglazing vereist een zorgvuldige aanpak. Voorbereiding voor reparatiewerkzaamheden wordt uitgevoerd in fasen:

 • Het schoonmaken.Allereerst moet je vanaf het balkon dingen uithalen, de jaloezieën verwijderen (als ze zijn geïnstalleerd), alles verwijderen wat tijdens het werk kan interfereren.
 • Evaluatie van de operationele status. Wanneer het balkon niet bezaaid is, moet het van binnen en van buiten zorgvuldig worden onderzocht - op beschadiging, bederf, losbreken van beton, scheuren, rot. Als de toestand van de plaat en borstwering bevredigend is, kunt u doorgaan naar de volgende fase.
 • Eliminatie van defecten. Tijdens de inspectie van het balkon kunnen er problemen zijn die zijn gemaakt tijdens de bouw van het huis. Voordat u het profiel en de beglazing installeert, wordt aanbevolen alle onregelmatigheden en afschuiningen die het werk kunnen belemmeren, uit te lijnen.
 • beveiliging.

Hoe houten structuur te glazuren: stap voor stap instructies

Onafhankelijke beglazing van een balkon met een houten structuur impliceert een reeks stappen:

 • Oppervlaktevoorbereiding voor werk. Wanneer het balkon wordt schoongemaakt, geïnspecteerd en op orde gebracht, is het tijd om alle interne en externe coatings te verwijderen. Dan is het noodzakelijk om ophopingen van stof en andere vervuiling te elimineren.
 • Metingen. Nauwkeurigheid van metingen van raamopeningen bepaalt hoe goed het frame past op de basis, dus het is belangrijk om uiterst voorzichtig te zijn en de resulterende waarden dubbel te controleren.
 • Installatie van een houten "doos".De "doos" bestaat uit houten balken die de basis vormen voor het frame. Het wordt bevestigd op het niveau van de bestaande balkonleuningen en de bovenbalk. De zijstangen zijn aan de linker- en rechterzijde van de muur gemonteerd. Alle staven worden bevestigd met metalen beugels.
 • Draaiborden installeren voor balkons van binnenafwerking. Als deze stap is voorzien voor reparatie, wordt deze uitgevoerd tot de balkonbeglazing zelf. Wanneer het oppervlak van de muren, de vloer en het plafond is bedekt met panelen of dakspanen, kunt u overgaan tot de installatie van vensters.
 • Frame-installatie Voordat het glas begint, moet het glas in de frames worden gestoken en worden vastgezet. Ze worden op bestelling gemaakt (op basis van individuele formaten), kant-en-klaar gekocht of onafhankelijk gemaakt - van geprofileerde houten spijlen met groeven.

Glazen worden in deze groeven gestoken, geperst met lamellen en aan drie zijden met spijkers vastgezet.

 • Het verwerken van hiaten isolatiematerialen. Zelfs met de meest zorgvuldige voorbereiding is het onmogelijk om de frames volledig te monteren zonder gaten, zoals een goede ontwerper. Zorg dat u de slots blijft die moeten worden behandeld met kabel of schuim.
 • Installatie van platbands. Het wordt uitgevoerd na thermische isolatie, in geen geval eerder.
 • Houten frames verwerken met beschermingsmiddelen. De bescherming tegen vocht wordt aangebracht in 5-6 lagen. Vervolgens kan het frame versleten, geverfd of schoon gelaten worden.

Installatie van metaal

De meest betaalbare glastype zonder de hulp van een wizard. Tijdens het installatie- en installatieproces hebt u nodig: een boormachine, schroevendraaiers, een hamer, een troffel, een mes, zelftappende schroeven, polyurethaanschuim.

Algoritme van acties stap voor stap:

 • Werkstuklatten. 10-15 fragmenten met een oppervlakte van 4 tot 4 cm, die nodig zijn om de lijn van de borstwering uit te lijnen en de ramen langs de horizon correct uit te lijnen.
 • Het glas van het frame verwijderen. De fabrikant levert een constructie uit één stuk van PVC en ramen met dubbele beglazing, maar voordat het frame wordt geïnstalleerd, moet het glas worden verwijderd, anders wordt het frame te zwaar.

Verwijder ramen moeten voorzichtig zijn, zet ze op een rij tegen de muur. Voor betrouwbaarheid kunt u een zachte doek of dun schuim verschuiven.

 • Het verwijderen van sjerpen uit raamscharnieren.
 • Installatie van het statiefprofiel. Dit is een verplicht onderdeel van de set, noodzakelijk voor een eenvoudige installatie van de vensterbank. De hoogte is slechts 20 mm, hij kan niet worden geïnstalleerd zonder het steunprofiel.

Om het profiel te installeren, moet u het frame 180 graden draaien, in de groef plaatsen en aan de onderkant van het frame bevestigen met een houten (geen stalen) hamer.

 • Installatie van framesteunen. Stap 15 cm van elke rand van het frame en bevestig de platen op het bovenpaneel - met een hamer en schroeven vanaf 3 cm lang.
 • Vensters installeren. Het moeilijkste moment in deze fase is om de frames op de borstwering te repareren. Het is noodzakelijk om dit met assistenten te doen, zodat het frame niet buiten de omtrek "uitkijkt". Het is belangrijk op te merken dat de schroeven niet in de deuvel drijven, maar draaien.

Na het bevestigen van het bovenste niveau, zal het frame redelijk betrouwbaar blijven. Vervolgens kunt u de andere zijkanten vastmaken en ze met schroeven verbinden op een afstand van ongeveer 6 cm.

In elkaar grijpende frames worden genivelleerd met behulp van niveau en schietlood.

 • Het verwerken van hiaten en hiaten van buitenaf.
 • Installatie van een vensterbank.
 • Installatie van hellingen en ebben. In hetzelfde stadium worden de omtrek van het venster en de verbindingen verwerkt met siliconen.
 • Glas installeren volgens de instructies.
 • Hangende sjerp.

Hoe een balkon met schuiframen te glazuren, zie de volgende video:

Frameloze modus

Er wordt gekozen voor esthetische frameloze beglazing wanneer het nodig is om maximaal zonlicht de kamer binnen te laten.Het is een schuifsysteem van schokbestendig glas (transparant, getint of gekleurd glas). Er zijn geen frames en scheidingswanden en het glas aan de boven- en onderkant is bevestigd aan metalen profielen-rails.

Op het onderste profiel, onder de buitenflap, wordt een bevestigingsband geplaatst, wat noodzakelijk is zodat de geopende kleppen elkaar niet raken.

Zo'n balkon kan nauwelijks warm zijn, omdat het zonder spleten aan elkaar passen van het glas niet werkt. De enige manier om de kloof te verkleinen - acryl mezhstekolnye zeehonden. Ze zitten in de set en zijn ontworpen om ze op de randen van de bril te plaatsen, zoals hoezen.

Het systeem is uitgerust met rubberen afdichtingen, die buiten worden gelegd - tussen de deuren en aluminium profiel. Ze zijn nodig in het geval van natte sneeuw en regen.

Het systeem lijkt vrij eenvoudig, maar is tegelijkertijd zeer duurzaam (vanwege het dikke glas) en beschermt perfect tegen neerslag, wind, geluid. De dikte van het glas wordt gekozen in overeenstemming met de hoogte van het balkon. Met een hoogte van meer dan 200 cm is een dikte van niet minder dan 8 mm vereist, met een hoogte van minder dan 2 m, is 6 cm voldoende.De breedte van de kleppen varieert tussen 60-80 cm.

Tot slot bieden we u een videoclip aan, die vertelt over de methoden voor het economisch beglazing van een balkon.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer