Het combineren van een balkon met een kamer

Het combineren van een balkon met een kamer

Voorbij zijn de dagen dat balkons en loggia's alleen werden gebruikt voor het opslaan van onnodige dingen en afval, dat het jammer is om zich te ontdoen van. Tegenwoordig maken de eigenaren van appartementen en huizen een dergelijk gebouw functioneel en nuttig. Een soortgelijk effect wordt bereikt door een hoogwaardige binnenhuisdecoratie en het combineren van de unit met kamers.

Voors en tegens

Het grote voordeel van deze associatie is om de vrije ruimte in het appartement te vergroten.Deze techniek kan een huis ruimer en licht maken. Dit is een geweldige oplossing voor huurders die kleine appartementen van een klein gebied bezitten.

Na een goede planning en verschillende installatiewerkzaamheden, kunt u een zeer interessant en comfortabel interieur krijgen.

Opgemerkt moet worden, en een uitstekende verlichting in appartementen met een dergelijk plan. Kamers worden niet alleen groot, maar ook licht. Correct gekozen gordijnen en lichte meubels kunnen het huis transformeren en maken het zeer gastvrij.

Maar een dergelijke constructieoplossing heeft enkele nadelen.

 • Het uitvoeren van dergelijk werk is erg moeilijk. Zelfstandig kunt u nauwelijks een balkonruimte combineren met een woonruimte, dus u moet contact opnemen met specialisten die u om een ​​aanzienlijke hoeveelheid geld vragen.
 • Het verkrijgen van alle vergunningen voor een dergelijke herontwikkeling kost veel tijd.. We moeten in de rij gaan staan ​​om alle bureaucratische kwesties op te lossen, dus u moet niet alleen vrije tijd, maar ook geduld inslaan.
 • Als u de drempel en de subvensterpartitie volledig wilt ontmantelen, moet u uw acties coördineren met de BTI.
 • In de balkondecoratie is een zeer belangrijke fase. Kwaliteit en veilige materialen zijn duur. Wanneer u de kamer met de kamers combineert, zult u extra opwarming moeten doen die uw budget kan raken.

Als u klaar bent voor alle uitdagingen en vastbesloten bent om uw appartement te upgraden, dan kunt u doorgaan met het werk, dat vier hoofdfasen omvat:

 • Creëer een herontwikkelingsproject. Neem hiervoor contact op met de experts.
 • Coördineer het plan met de BTI.
 • Om de bestaande vloeren te ontmantelen.
 • Om de binnenruimte te versieren.

Combinatievereisten

Het is toegestaan ​​om een ​​kamer met balkon en een kamer alleen te combineren na het voltooien van alle voorbereidingen. De volgende werkzaamheden moeten in fasen worden uitgevoerd:

 • Glazuur balkon. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan kunststof ramen van hoge kwaliteit met ramen met twee of drie kamers met dubbele beglazing. Om een ​​warm klimaat in de kamer te behouden, verlaat u de enige openingsklep. De ideale oplossing zou zijn om zijruiten te verwijderen.
 • Vervolgens moet je het balkon opwarmen. Overweeg het feit dat je extra isolatie nodig hebt. Als u de radiator niet naar de balkonunit wilt verplaatsen, kunt u onder het venster een muurconvector installeren of naar het populaire systeem gaan - een warme vloer.
 • Het is noodzakelijk om de steunen van de muren aan de randen van de basis van het balkon van beton te installeren (zoals een driehoek). Dit is nodig als je veel meubels op het balkon gaat plaatsen die een blok met zijn gewicht belasten.
 • Zorg ervoor dat u erachter komt of de muur in de opening aanwezig is. Als dat zo is, is demontage onmogelijk. U kunt het probleem oplossen door deuren en ramen te verwijderen. De vensterbank moet worden gerangschikt in de vorm van een kleine tafel, een bar of een standaard plank.

Hoe de rommel te legaliseren?

Als je de muur tussen het balkon en de kamer gaat demonteren, moet je wat documenten uitgeven. Met een competente aanpak van dit probleem, heb je een grote kans op een positief antwoord van de relevante autoriteiten.

 • Ze kunnen weigeren zich te herontwikkelen in het geval dat de eliminatie van de uitgang naar het balkonblok kan leiden tot ernstige gevolgen in de vorm van de vernietiging van het huis.
 • Een andere reden voor de weigering kan zijn dat het gebouw een stedelijk architectonisch monument is.
 • Een dergelijke combinatie van panden vereist betrouwbare isolatie. Mogelijk wordt u de herontwikkeling geweigerd als de thermische communicatie in uw huis niet aan deze vereisten voldoet.
 • Balkonruimten en loggia's zijn nodig voor evacuatiemaatregelen bij verschillende ongelukken (bijvoorbeeld in geval van brand). Hun transformatie naar woonkamers kan de mogelijkheid van operationele evacuatie aanzienlijk verminderen.

De belangrijkste voorwaarde is de afwezigheid van de eerste twee punten. Als dit in uw geval het geval is, mogen er geen speciale problemen met de herontwikkeling zijn.

 • Neem na het verkrijgen van alle benodigde vergunningen contact op met uw lokale BTI. Daar moet u een speciaal kentekenbewijs voor uw huis opgeven.
 • Vervolgens moet je een project herontwikkeling maken. Hij zal het eens moeten zijn met de auteur van het project van het huis zelf.
 • Om dit te doen, kunt u contact opnemen met een speciale bouwprojectorganisatie. Maar zorg ervoor dat je een licentie hebt. Een terugval is het ontwerpinstituut, dat het project van uw woongebouw heeft ontwikkeld. Als het niet meer bestaat, kan het plan worden gecoördineerd in een expertbedrijf.
 • In sommige situaties kan toestemming voor een reeds voltooid project op verschillende afdelingen worden verkregen. Deze omvatten het ministerie van noodsituaties, Sanepidnadzor, de MC (beheersmaatschappij), enz.
 • Met de afgewerkte documentatie moet je naar de woninginspectie gaan om toestemming te krijgen.

Nadat je bent ontmanteld, moet je de medewerkers van de woninginspectie bellen. Ze moeten een handeling opstellen waarmee het nodig is om terug te gaan naar de BTI voor het verwerken van nieuwe documenten voor het appartement.

Als u bang bent voor een dergelijke lijst met acties en instanties, kunt u contact opnemen met een gespecialiseerde organisatie met een licentie die dit probleem zal oplossen. Het zal niet alleen een plan ontwikkelen, maar ook alle documentatie opstellen. Er moet rekening mee worden gehouden dat een dergelijke organisatie voor hun werk een goede vergoeding zal vragen.

Verbindingsopties

Er zijn verschillende opties voor het combineren van woonkamers met balkonkamers.

 • Je kunt alleen de deur die naar het balkon leidt, en daarmee het raam, verwijderen. De wanden aan de zijkanten en het wandgedeelte (scheidingswand) onder het raam mogen niet worden gedemonteerd. Ze moeten regelen in de vorm van een tafel of kasten. Maar deze optie zal niet toestaan ​​dat een zeer grote en ruime kamer wordt bereikt.
 • Er is nog een andere manier: je moet de deur, het raamblok en de muren volledig demonteren. Daarna is het noodzakelijk om alles gelijk te stellen.Dientengevolge, zou u een zeer brede opening moeten hebben. Deze combinatieoptie biedt uitstekende verlichting en maakt het gebied ruimer. Maar om dit werk te kunnen uitvoeren, moeten veel autoriteiten worden omzeild.
 • U kunt het wandgedeelte onder het venster ook demonteren en de opening uitrusten met een boog. Met een dergelijke lay-out is het balkon geen directe voortzetting van de kamer, maar het zal er ook niet geïsoleerd van zijn.

Moeilijkheden in het paneelhuis

Met een dergelijke wijziging in het paneel huis kunnen bepaalde moeilijkheden zijn. De overlap-stijfheid zal bijvoorbeeld sterk lijden als u de bijgevoegde drempel verwijdert. In het winter- en herfstseizoen zal dit leiden tot een snelle bevriezing van de structuur.

Onmogelijk in dergelijke huizen en het ontmantelen van de muur tussen het balkon en de kamer.

Hoe de kamer te vergroten ten koste van het balkon: de hoofdpodia

Eerst moet je alle benodigde toestemmingen en documenten krijgen.

 • Daarna moet u de balkondeur, het raam, de vensterbank en een gedeelte van de muur eronder verwijderen.
 • Vervolgens moet je de kamer glaceren en opwarmen.
 • De volgende stap zal het ontwerp van de vloer zijn. De uitgang naar het balkon heeft vaak een opstapje of een helling. Dit oppervlak moet waterpas worden gemaakt.
 • Daarna moet je interieurversiering doen. Niet beknibbelen op kwaliteit en prachtige materialen, vanaf nu maakt het balkon deel uit van de woonkamer.

De verschenen vierkante meters kunnen worden genomen onder een studie of een kleine bibliotheek. Veel eigenaren creëren op deze balkons echte wintertuinen of bargebieden.

Afwerkingsmaterialen en kleuren

De muren op het balkon kunnen worden ingericht met vloeibaar behang, brede plastic panelen en decoratieve pleister. Je moet niet naar houten voering draaien, vooral als het lang is. Dergelijke panelen barsten in de tijd en beginnen te kraken.

Een ander populair materiaal is decoratieve steen. Het ziet er erg duur en mooi uit.

7 foto

Voor het afwerken van de vloer is het draaien naar laminaat, hoogwaardige tegel of linoleum. Zulke materialen zien er degelijk uit en zijn duurzaam in binnenomstandigheden. Van boven is het mogelijk om een ​​kleed met elke stapel te leggen.

Voor het plafond is de beste optie plastic panelen. Ze vereisen geen complexe zorg en verliezen hun aantrekkelijkheid niet, zelfs na vele jaren. Een goede optie zou decoratieve pleister zijn.

De kleuren van de muren, vloer en plafond moeten bij elkaar passen en bij het interieur van de woonkamer. Als u een licht en gezellig interieur wilt creëren, is het beter om te schakelen naar lichte pleisterwerk, wit plafond, evenals crème of beige vloer.

Als je een contrasterend ensemble wilt vormen, kunnen de muren licht worden gemaakt en de vloer donker. Het is de moeite waard om zo'n ensemble-inzetstukken van decoratieve steen toe te voegen.

Donkere wanden in een kleine ruimte zullen de ruimte visueel verminderen, een dergelijke oplossing is alleen geschikt voor ruime kamers.

Er zijn veel kleuropties. Fabrikanten bieden afwerkmaterialen in zowel klassieke als pakkende kleuren. Het perfecte ensemble van kleuren hangt alleen af ​​van uw wensen.

Hoe een loggia combineren met een kinderkamer?

Door het balkon met de kinderkamer te verbinden, kunt u een ander bed vormen, als er geen kind in het gezin is. Je kunt ook een comfortabele ruimte voor games of een schoolhoek creëren waar niemand je huiswerk niet kan doen.

Het is mogelijk om de balkonkamer uit te rusten met een Zweedse muur. Dus je krijgt een sportterrein voor het kind.

Als je de muur niet hebt gedemonteerd, kan een balkon in de vorm van een boog worden gemaakt. Deze optie ziet er erg indrukwekkend uit in de omstandigheden van een kinderkamer.

9 foto

beoordelingen

Mensen die zich tot dergelijke herontwikkeling wendden, waren blij met de veranderingen in hun huis. Ze vieren het prachtige visuele effect dat resulteerde. Het appartement is ruimer, functioneler en lichter geworden.

Maar voor het mooie interieur zal moeten vechten. Eigenaren van appartementen adviseren van tevoren om zich voor te bereiden op papierwerk of onmiddellijk contact op te nemen met het bedrijf dat voor alle documentaire problemen zal zorgen. Maar voordat u contact opneemt, is het raadzaam ervoor te zorgen dat ze een licentie heeft.

7 foto

Herwerk ideeën

Het balkon kan worden gecombineerd met de woonkamer.. Versier de muren van de kamers met perzik gips en het plafond met wit. Op zo'n zachte achtergrond ziet het er spectaculair hoekige bank de kleur van melkchocolade.

Het balkon en de kamer moeten worden gescheiden door een kleine richel waarop decoratieve objecten kunnen worden geplaatst. (vazen, beeldjes, enz.). Balkon kan worden uitgerust met vazen ​​met bloemen of een computerbureau.

Je kunt de kinderkamer en het balkon scheiden door een vierkante opening. Leg in de kamer een blauwe bank en een kast met een tv en op het balkon een computerbureau en planken voor schoolboeken.

Vergroot het aan de keuken verbonden balkongescheiden door een grote en hoge vierkante opening. Plaats de keukenmeubels en apparatuur in de kamer en de eettafel met stoelen bevindt zich op het balkon. De lichtset zal in harmonie zijn met de crèmetegel en het lichte spanplafond. Houten stoelen met bruine rug en poten passen op de tafel.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer