Balkon ontwerp

 Balkon ontwerp

Sinds de Sovjettijd is de onuitgesproken regel verdwenen dat het balkon een plaats is om oude en onnodige dingen op te slaan. Als gevolg daarvan kijken de eigenaren elke dag naar de dozen, conservenblikken, kapotte fietsen en ski's. Vaak wordt deze foto aangevuld met afbladderende wanden en vervaagde gordijnen.

Ondertussen is het balkon een extra vierkante meter woonruimte, die niet alleen functioneel kan zijn, maar ook een kantoor, zomerkeuken of slaapkamer kan worden, maar ook mooi.

7 foto

Speciale functies

Eerst moet u een reeks acties aanwijzen om balkonmeters te veredelen. En hier is het belangrijk om te begrijpen welke doelen en voorkeuren moeten worden geïmplementeerd.

Met een prachtig uitzicht op de bergen of de zee, wil ik een open rustplaats waar je de avond kunt doorbrengen met genieten van de natuur. In het noorden van het land is het balkon meestal bedekt met sneeuw of bedekt met koude regen. In dit geval zou men, om het nuttig gebruik van de ruimte te maximaliseren, de voorkeur geven aan het gesloten type.

Om naar de buitenkant van de gevel van het balkon gesloten en open type te komen, moet u informeren naar de historische waarde van het huis. Het is mogelijk dat het juridisch introduceren van externe wijzigingen niet mogelijk is, dan is alleen de interne afwerking van belang.

Een belangrijke stap in het initiële voorbereidende werk is ook de evaluatie van de sterkte van de balkonplaat. Als haar voorwaarde problemen oproept, neem dan contact op met de specialisten die radicale maatregelen zullen nemen, tot de vervanging ervan. De sterkte van de plaat is de sleutel tot de veiligheid van het leven, niet alleen voor de eigenaren van het appartement, maar ook voor mensen onder het balkon.

species

Het open balkon zal zeer relevant zijn waar het klimaat u toestaat om veel tijd in de frisse lucht door te brengen. Hij heeft zo'n functie als seizoensgebonden.In de regen of sterke wind moet het meubilair, de tafel, kussens en dekens snel in het appartement kunnen worden gebracht. Meubels op een ongeglazuurd balkon zijn daarom beter om licht, mobiel of inklapbaar te kiezen, zodat het dragen van dingen niet veel fysieke inspanning vereist. Objecten moeten resistent zijn, niet bang voor vocht en zonlicht.

Balkons en gated loggia's zijn onderverdeeld in twee categorieën:

Koude beglazing

Het wordt gebruikt als het balkon niet is gepland om te worden uitgerust voor een extra functionele ruimte, en alleen vocht- en stofbescherming is vereist. Voor dit doel, draai open sjerp, worden verschillende ontwerpen op metaal-kunststof profiel gebruikt. Dergelijke glas-in-lood-balkons zien er zeer indrukwekkend uit en geven een uitstekend overzicht van de stad, vooral op de bovenste verdiepingen.

Met de frameloze beglazing ziet het balkon er volledig glas uit, in feite is het mogelijk om de afzonderlijke delen langs horizontale geleiders te verplaatsen.

Op de beglaasde balkons voor de introductie van originaliteit is het mogelijk om technieken toe te passen zoals: glas verven, glas in lood, gravure of fotodruk.Dergelijke elementen mogen als fragmenten en over het gehele oppervlak van het beschermende doek worden gebruikt.

Warme beglazing

Voor hemAdyu tot 9 m² kunststof ramen met dubbele beglazing zijn het meest geschikt, ze geven de beste geluids- en warmte-isolatie. Daarnaast wordt de praktijk toegepast om ramen met een dubbele beglazing enkele centimeters buiten het hekwerk te plaatsen, wat het mogelijk maakt om een ​​voldoende ruime vensterbank te plaatsen - een aangename en functionele bonus voor de eigenaars.

Bespaar niet op materialen en betaling van diensten van de socialisten om het balkon / de loggia te isoleren. Slecht gedaan werk zal uiteindelijk leiden tot schade aan het balkonmeubilair, het zal extra tijd en geld kosten om tekortkomingen te elimineren of zelfs om de werken volledig te herwerken.

Om de warmteopslag op het balkon tijdens het koude seizoen te maximaliseren, is het nodig om de vloer, de wanden en het plafond te verwarmen. Gebruik voor dit doel meestal schuimplastic, polystyreenschuim en minerale wol. Verwarmers worden pas gestapeld na de volledige verwijdering en behandeling van alle scheuren en scheuren.

Een andere variatie voor het opwarmen van het balkon zal een "warme vloer" zijn.Aanpassing van een dergelijk systeem stelt u in staat om op elk moment van het jaar de gewenste temperatuur in te stellen, de warmte en het comfort binnen te houden.

We moeten ook zeggen over de hoekbalkons en loggia's met een niet-standaard configuratie, met rimpels en versmalde hoeken.

Hoekbalkons lijken van twee kanten door het huis te stromen. Hun onmiskenbare voordeel is een relatief groot gebied, dus u moet goed nadenken over de functionaliteit van de extra ruimte. Als u een dergelijk balkon volledig beglaast, kunt u niet alleen een kleine lounge, studeerkamer of tuin maken, maar ook een voldoende aantal kasten en planken installeren om verschillende kleine items op te bergen.

Balkons en loggia's met rimpels, constructief in één of enkele hoeken vernauwd, hebben ook hun eigen decoratietrucs. Zulke ogenschijnlijk niet-functionele smalle hoeken van de kamer worden goed geslagen door er vazen ​​met bloemen of klimplanten te plaatsen. Welnu, in dergelijke kamers zullen scharnierende planken of interessante decoratieve elementen eruit zien.

afmeting

Moderne planningshuizen gaan uit van een variëteit in grootte en configuratie van balkons en loggia's.Iemand wordt de gelukkige eigenaar van een grote kamer met een oppervlakte van 7 meter, en iemand "huddles" op 2 vierkante meter. Maar absoluut voor elke maat kunt u uw eigen functionele en mooie oplossingen vinden.

Het afwerken van een balkon of loggia, met een fatsoenlijke beelden, kan worden ingericht met verschillende meubels, kasten en decor items. Het belangrijkste is dat ze passen in het hoofdidee van de eigenaar van de kamer.

Balkons tot 9 vierkante meter kunnen worden gezoneerd door verschillende schermen en planken. Zulke grote groottes van gebouwen bieden de mogelijkheid om interessante en functionele ontwerpoplossingen te vinden, bijvoorbeeld om een ​​eetkamer en bibliotheek, een werkplaats en een decoratieve hoek met kleine fonteinen, een vijver en groen te combineren.

Loggia's en balkons met een oppervlakte van 6 meter kunnen gemakkelijk worden ingericht voor een woonkamer: plaats gewoon een tafeltje met planken, een stoel en rust een slaapplaats uit.

Met smalle en kleine gebieden zijn er moeilijkheden.

Dus smalle balkons zijn niet praktisch om een ​​groot aantal meubels te forceren, om de mogelijkheid van vrij verkeer niet te verliezen. Vouw- of schuifmeubels, hoekbanken, inbouwkasten en hangschappen zijn hier geschikt.Ook de ideale oplossing voor beglazing is het verwijderen van glas voor de afrastering, die de resulterende dorpel als een extra werkoppervlak zal gebruiken. Om ruimte te besparen op kleine glazen balkons, is het aangewezen om de gordijnen te gebruiken, en niet gordijnen of tule.

Kleine balkons en loggia's, 2-4 meter groot, mogen ook niet overvloedig worden geforceerd met meubels. Het is genoeg om een ​​lichte rieten stoel en een kleine tafel, een paar klapstoelen te regelen. De nissen aan de muren moeten maximaal worden gebruikt, planken, kasten en hangende vazen ​​met bloemen erop.

Kleine balkons met een oppervlakte van 3 m².

Het is al mogelijk om een ​​gymzaal te plaatsen op een balkon of loggia van 5 vierkante meter. In de ruimte kunt u sporten op uw favoriete projectiel in een ruime kamer. Ook kunnen dergelijke gebieden voor gezinnen met kinderen worden geregeld onder de speelkamer.

Lange hoekbalkons kunnen in zones worden verdeeld. Om het verre gedeelte onder het kantoor, werkplaats, speelkamer, opslagruimte met kasten en planken uit te rusten. Dichtbij - om te vertrekken naar een recreatiegebied met stoelen en een tafel.

vorm

Balkons in hun vorm in moderne huizen vertegenwoordigen meestal een vierkant / rechthoek of een halve cirkel. Minder gebruikelijk zijn kleine ronde of driehoekige balkons.

 • Vierkante balkons als gevolg van gladde wanden en nissen zijn gemakkelijk ingericht met meubilair en inrichting in overeenstemming met een bepaalde stijl. Er zijn prachtig geplaatste kluisjes en hoekbanken.
 • Halfronde en ronde balkons zijn beter ingericht met meubels en herhalen hun lijnen: ronde tafels, stoelen en banken met gestroomlijnde contouren.
 • Balkons in de vorm van een driehoek kunnen worden uitgerust met ondiepe inbouwhoekkasten. In een hoek kunt u een tafel organiseren met een paar stoelen of voetenbankjes. Bij een dergelijke balkonindeling nemen de wanden de hoofdbelasting over voor het plaatsen van planken voor decoratie, opslag of voor bloempotten met planten.

plaats

Ideeën voor het afwerken van het balkon in het paneelhuis worden alleen beperkt door de verbeeldingskracht van de eigenaars. De balkons en loggia's hier laten verschillende variaties toe:

 • bibliotheken, klaslokalen, speelruimten of lounges;
 • om muren met clapboard te klappen of over behang in Provençaalse stijl te plakken;
 • verwijder de kozijnen en laat het balkon open, of glazuur en isoleer de kamer.

Het hangt allemaal af van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren van het appartement en de functies die zijn toegewezen aan deze extra vierkante meters.

8 foto

Balkons in appartementen Chroesjtsjov aanzienlijk verliezen in omvang, ze zijn klein. Als de ruimte niet is gepland om te worden gebruikt als opslagruimte, is het raadzaam om alle onnodige laden en kasten te verwijderen om de ruimte uit te breiden.

Warme beglazing, met de verwijdering van raamkozijnen achter de gevel, zal het functionele gebruik van het balkon aanzienlijk uitbreiden en biedt de mogelijkheid om een ​​brede vensterbank als een extra oppervlak uit te rusten. Het kan worden gebruikt als een plank of tafel, die in kleine gebieden een zeer nuttige aanvulling zal zijn.

Het verdient de voorkeur om balkons in lichte kleuren van Chroesjtsjov en grote ramen te versieren voor de visuele uitbouw van een kleine ruimte.

Een balkon in een privéhuis is zeldzamer dan de regel, want om te genieten van de frisse lucht, is het voldoende om op het terrein te zitten op een speciaal ingerichte plek. Om een ​​"voor" of "tegen" de bouw van een balkon in een huisje te nemen, moet u de bestaande voor- en nadelen afwegen:

 1. De nadelen zijn onder meer: ​​de complexiteit van de projectruimte en constructie, extra financiële kosten voor warmte en waterdichtheid, problemen bij het ontwerpen van het huis en het bepalen van de locatie van de balkonkamer. Het gebeurt dat na verloop van tijd het balkon ongeschikt wordt voor frequent gebruik, omdat het voor de opening van een lawaaierige werkplaats of de weg uitmondt in een drukke snelweg.
 2. Maar er zijn ongetwijfeld voordelen voor het uitrusten van een woonhuis met een balkon. Allereerst zal het een prachtige architecturale aanvulling zijn en de structuur individualiteit geven. In aanwezigheid van een balkon verschijnt een vrije uitgang naar de straat, wat relevant zal zijn als het huis wordt bewoond door een gehandicapte persoon of een persoon op een leeftijd waarvoor het vaak moeilijk is om op trappen te lopen. De aanwezigheid van een balkon verhoogt de brandveiligheid en maakt plaats voor frisse lucht in een met rook gevulde ruimte.

Het ontwerp van het balkon of de loggia in een privéwoning moet veilig, versterkt en betrouwbaar zijn.Daarom is het beter om dit werk toe te vertrouwen aan specialisten, en niet om zelf uw bouwwerkzaamheden uit te voeren, zonder de juiste kennis en vaardigheden te hebben.

Herontwikkelingsopties

De herontwikkeling van de kamer, wat de combinatie van een balkon met een keuken of kamer impliceert Allereerst moet het door verschillende stadia van coördinatie gaan in verschillende staatsstructuren. Met een positieve beslissing over dit beroep ontvangt de verhuurder een nieuw kentekenbewijs van het object en een nieuw bewijs van eigendom. Deze fase moet niet worden genegeerd om in de toekomst geen ernstige problemen en straffen te krijgen.

Voordat de woonruimte van een appartement wordt gecombineerd met een balkon of een loggia, moeten ze goed geïsoleerd en waterdicht zijn. In het koude seizoen, met slechte isolatiewerkzaamheden, verliest het appartement kostbare warmte, wat de financiële kosten van de verwarming van de kamer verhoogt.

Het is mogelijk om vierkanten volledig te combineren, alle wanden te demonteren en de ruimte geheel of gedeeltelijk alleen de raam- en deuropeningen te verwijderen. In het eerste geval is dit de uitweg om het probleem van zeer kleine kamers op te lossen.In de tweede - het interieur individualiteit en comfort geven. Dus, het balkon, gecombineerd met de woonkamer, zal meer interessant maken om de ruimte van de kamer te verslaan. En in de keuken kunt u met een gecombineerd balkon een toog installeren of de eethoek uit de kookzone verplaatsen.

Op het balkon kunt u een bed regelen. Om dit te doen, volstaat het om een ​​klein voetstuk onder het bed te bouwen of de matras direct op de vloer te plaatsen. Rolgordijnen en kussens zorgen ervoor dat u kunt genieten van uw nachtrust in een knusse kamer. Een dergelijke oplossing zou een uitstekende optie zijn voor een tiener die op grond van zijn leeftijd al een eigen hoekje wil hebben, maar het gebied van het appartement laat hem niet toe een aparte kamer toe te wijzen.

Voor de organisatie van de werkplek is genoeg om de tafel te zetten comfortabele stoel, installeer een ruime kledingkast en een paar planken voor verschillende trivia en documenten. Goede verlichting 's avonds en' s nachts is noodzakelijk voor tekenen, naaien of reparatiewerkzaamheden. Dit moet u van tevoren doen, door tijdens de installatie van het balkon de bedrading onder de moffen en de nodige verlichting naar het balkon te brengen.

Om een ​​speelkamer voor kinderen vanaf een balkon te maken, is het noodzakelijk om de veiligheid van het verblijf van het kind in een extra gebied zonder toezicht te waarborgen. Kluisjes of dozen onder speelgoed hebben geïnstalleerd, een kleed gelegd, een tapijt gelegd, een hangende schommel gemaakt - de uitstekende spelzone zal blijken. In de zomer kunt u hier zelfs een klein zwembad plaatsen, als de oppervlakte van het balkon of de loggia dit toelaat.

Een relatief groot deel van een balkon of loggia kan worden omgezet in een persoonlijke fitnessruimte. Het volstaat om een ​​simulator te plaatsen, een horizontale balk of een bokszak op te hangen. Als je het luidsprekersysteem hebt geïnstalleerd, is het prettig om op zo'n balkon yoga te doen.

In het geval dat het balkon of de loggia uit de slaapkamer komt, kunt u in dit gebied een kleedkamer organiseren. Installeer kasten langs de muren, materialen die bestand zijn tegen vocht en laat de zonnestralen niet door, om schade aan kleding te voorkomen, een spiegel op de muur te bevestigen of op de vloer te leggen. Als de oppervlakte van de loggia dit toelaat, kunt u onmiddellijk een kleine kaptafel met verlichting plaatsen voor het aanbrengen van make-up.

Vaak zijn er in de huizen balkons met een brandtrap. Het is ten strengste verboden om structuren die bedoeld zijn voor evacuatie te blokkeren of af te snijden, maar je kunt dit ogenschijnlijk onaantrekkelijke deel van het interieur prachtig verslaan. Op de reling kunt u een vaas met bloemen vastmaken of klimplanten eroverheen planten. In de avond op de trap ziet er mooi en gezellig verschillende slingers, lampen en kaarsen.

Soorten afwerkingen

Voor interieurdecoratie van een balkon of loggia op de moderne markt zijn er veel materialen voor elke smaak en budget:

 • Voering - de gemakkelijkste en meest milieuvriendelijke manier om af te werken.
 • Het bronmateriaal voor de vervaardiging kan natuurlijk hout, kunststof of fijn gedispergeerde fractie zijn.
 • Plastic is vochtbestendig, heeft een groot temperatuurbereik, maar verliest snel zijn aantrekkelijkheid onder de directe zonnestraling.
 • Hout zal ongeveer 15 jaar dienst doen, het heeft een speciale behandeling van insecten en schimmels, maar er zijn ook speciale vernissen die de levensduur kunnen verlengen.
 • Het blokhuis is alleen gemaakt van natuurlijk hout, zoals: lariks, spar, ceder, den. Qua uiterlijk en installatie lijkt het op voering, maar heeft een afgerond oppervlak, wat een interessanter uiterlijk aan het interieur geeft.
 • Gipsplaat vochtbestendig is nogal tijdrovend om te installeren, maar zorgt voor een glad oppervlak en houdt de warmte vast.
 • Voor degenen die niet veel willen uitgeven aan het afwerken, is er de mogelijkheid om plastic panelen te gebruiken. Ze hebben een grote keuze aan kleuren en patronen, praktisch, eenvoudig in onderhoud en eenvoudige installatie. Het enige wat de moeite waard is om op te letten, is zwakke kracht, daarom is zorgvuldige bediening vereist.
 • Kurk houdt de warmte goed vast en beschermt tegen geluid, maar heeft hoge kosten. Een interessante en ongewone textuur van dit materiaal zal elk interieur versieren.
 • Om het balkon of de loggia een mooie en rijke uitstraling te geven, gebruikt u steen of tegels. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en zeer praktisch. Het legproces is echter zeer arbeidsintensief, hetgeen, naast de hoge kosten van de materialen zelf, extra kosten met zich meebrengt voor specialisten.
 • Een ongewoon ontwerp kan worden verkregen met decoratieve pleister als afwerking. Diverse kleuren, texturen en toepassingsmethoden laten u al uw verbeelding laten zien. Bovendien heeft het goede warmte- en geluidsisolerende eigenschappen.
 • Panoramische ramen worden "Frans" balkon genoemd. Door de grote hoeveelheid indringend licht neemt het oppervlak van de ruimte visueel toe, dus het is vooral aan te raden om dergelijke beglazing op balkons met een kleine meter te gebruiken.
7 foto

Door de voorkeur te geven aan vloermaterialen speelt de aanwezigheid van het "warme" vloersysteem een ​​rol. Over het algemeen kunt u elke grondstof gebruiken: laminaat, parket, linoleum, keramische tegels of tapijt.

Moderne ideeën

Balkons en loggia's in nieuwe gebouwen hebben zelden een groot oppervlak, dus voor welk ontwerp dan ook werd gekozen, het zou de ruimte visueel moeten vergroten. Dit kan worden gedaan met lichte kleuren, met heldere accenten in de inrichting. De aanwezigheid van grote vensters draagt ​​ook bij tot de visuele uitbreiding van de ruimte. Om binnenshuis warmte te behouden, moeten op de balkons en loggia's ramen met dubbele beglazing met twee of drie kamers worden geïnstalleerd.

Bij het creëren van een interessant, mooi en stijlvol interieur helpt het om het juiste meubilair en textiel te kiezen. Je moet een goede combinatie van kleuren en texturen van de kamer kiezen. Designer look geeft de kamer unieke dingen die met de hand zijn gemaakt of om te bestellen.

Schommel, hangmat, hangstoelen zijn ongebruikelijke en interessante oplossingen. Zelfs op een klein balkon kunt u een kleine vijver met een minituin uitrusten.

Een decoratieve open haard geeft de kamer luxe en comfort in de avond.

Een gedurfde beslissing zou zijn om de vloer van een balkon of loggia af te werken met een grasmat, zee kiezels in combinatie met houten loopbruggen.

Voor de bescherming tegen direct zonlicht op kleine balkons is het beter om verschillende warmgewalste gordijnen te gebruiken, die geschikt zijn voor het algemene ontwerp van de kamer in stijl en kleur. Op grote balkons met panoramische ramen, wordt het interieur perfect aangevuld door lange, doorschijnende gordijnen met lichte tinten. Ze zullen de kamer nog meer lichtheid en gratie geven.

Kasten moeten compact zijn, beter ingebouwd, in harmonie met stijl en kleur met de kamer. Donkere, gelakte, omvangrijke kasten zullen het gebied visueel "opeten" en de ruimte wegen.

Over de hoeveelheid en de kwaliteit van de verlichting op het balkon moet u nadenken tijdens de installatie. Maar zelfs als er geen licht op het balkon of de loggia is, kunt u altijd een verlengsnoer gebruiken voor kleine lampen, batterijkabels en natuurlijk kaarsen.

In gevallen waar een warm balkon wordt gecombineerd met een keuken, kan een koelkast of een wasmachine perfect in een nis aan de randen worden geplaatst. Dit bespaart ruimte in de keuken voor een eethoek of meer.functionele keukenset met werkbladen.

stijlen

Ontwerp in landelijke stijl heeft gemeenschappelijke kenmerken. Het wordt ook de rustieke stijl voor het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren in het ontwerp genoemd. Het kleurenschema moet worden ontworpen in natuurlijke tinten, zoals zand, olijf, bruin en andere ingehouden kleuren. Noodzaak om heldere en contrasterende patronen te vermijden.

In de decoratie en decoratie worden alleen natuurlijke materialen gebruikt: hout, koper, steen, katoen en chintz. Je kunt het interieur verdunnen met eenvoudige gerechten gemaakt van hout of keramiek met een klein patroon. Deze kleine dingen sieren het interieur en benadrukken een rustieke stijl.

Landelijke stijl suggereert een overvloed aan textiel. Het interieur wordt aangevuld met gordijnen, servetten, tafelkleden, dekens en rieten tapijten. De kleurenschaal moet worden behouden in natuurlijke kleuren, verdund met een klein patroon of een tweekleurencel. Borduren en allerlei handgemaakte ambachten zijn welkom.

Maritieme stijl in het interieur omvat de combinatie van alle tinten blauw en wit, het ziet er erg expressief en duur uit. Het thema van de zee in het ontwerp van het balkon wordt op verschillende manieren ondersteund.De witblauwe kleurencombinatie wordt met verschillende strepen, patronen of aangevuld met accessoires, zoals kussens, lampenkappen en dekens. Het interieur in zee-stijl gaat zeker uit van natuurlijk hout. Meubels moeten van hout zijn en de vloeren zijn bedekt met hout. Het is mogelijk om het thema van de zee aan te vullen met behulp van modellen van schepen, schelpen en zeekorrels.

De Scandinavische stijl in het interieur van het balkon en de loggia gaat uit van een grote hoeveelheid natuurlijk licht, dus het is geschikt voor panoramische ramen. Het kleurontwerp van de wanden, het plafond en de vloer zorgt voor een licht, bijna wit ontwerp. De gebruikte materialen zijn natuurlijk: hout, keramiek, steen, vlas, katoen en leer. Het gebruik van kunstmatige analogen vereist de selectie van imitaties van natuurlijke grondstoffen. Grote balkons, ingericht in de Scandinavische stijl, moeten een open indeling hebben, zonering is niet toegestaan. Meubels en decoratieve objecten moeten eenvoudig en functioneel zijn.

Scandinavische stijl staat geen luxe en rijkdom toe. De overvloed aan lichtontwerp kan worden verdund met een of twee heldere accenten.

Oosterse stijl in het interieur wordt gekenmerkt door uiterlijke luxe, schoonheid en indruk. De materialen worden uitsluitend natuurlijk gebruikt: hout, verguldsel, mozaïek, satijn, zijde, fluwelen stoffen. De stijl van het Oosten creëert een sfeer van ontspanning en rust. Felle kleuren, houtsnijwerk, een overvloed aan stoffen en gordijnen lopen hier op de loer. Het gebruikte meubilair is zwaar en duur: een grote bank met een enorm aantal kussens van verschillende texturen zal geschikt zijn.

Vanwege de hoeveelheid werk is de oosterse stijl typerend voor loggia's en een groot balkon.

Chinese stijl veronderstelt de minimale belasting van de kamer met meubels en decor.. De kleuren van de natuur domineren in het kleurenschema van de balkondecoratie, vermengen zich met elkaar, ze moeten harmonie en esthetiek behouden. Groen, zwart en rood, bruin, roze en lichtgroen zullen goed worden gecombineerd. Schilderijen op vogels, bloemen en fantasiedieren worden veel gebruikt op de muren.

Een integraal onderdeel van het Chinese interieur is bamboe. Het kan worden weergegeven op foto's van schilderijen, muren of cadeau als een onderdeel van meubels.

De Provence-stijl verwelkomt, net als vele andere interieurstijlen, het gebruik van natuurlijke materialen: hout, steen, gips. Gebruik in het kleurontwerp van de muren en het plafond pastel-lichte tinten. Voor decoratie van het balkon in Provençaalse stijl, met een bloemenprint en een rieten stoel. Zelfs oude meubels passen goed bij deze stijl.

In de stijl van minimalisme moet het gebruik van meubilair en inrichting minimaal zijn. Op het balkon is het voldoende om beperkt te zijn tot een kleine tafel, een klapstoel of een poef. Het kleurenschema is discreet en gebruikt verschillende tinten wit, beige of grijs.

Voor een loft-achtig balkon is een oppervlakte van minstens 6 vierkante meter vereist. Kleurontwerp bevat blauwe en grijze tinten. Meubilair is beter om te kiezen voor rieten, en de beglazing is welkom panoramisch, voor maximale verlichting van een balkon of loggia. Natuurlijke structuren worden gebruikt in het ontwerp: beton, metaal, metselwerk. Decorelementen moeten zo klein mogelijk zijn.

DIY-decoratie

Om gezinsbudget te besparen, kunt u de binnen- en buitenkant van het balkon zelf decoreren.. Vanwege het kleine oppervlak van de kamer zijn er geen grote uitgaven en fysieke inspanningen vereist.

De inrichting buiten het balkon is niet bijzonder divers. De gevel is geschilderd, bij afwezigheid van beglazing kan betonnen hekwerk worden vervangen door een gesmede of metalen kist.

 • De interieurdecoratie bestaat uit verschillende stappen. De eerste stap is om de oude coating te demonteren. Om dit te doen, is het balkon volledig vrij van meubels, demonteer kasten, verwijder lampen en plinten. Spatel verwijdert verf en pleister, metalen elementen worden geborsteld voor metaal.Als er grote scheuren zijn, moeten deze worden verbreed en gereinigd van stukjes beton en cementchips. Installeer indien nodig in dezelfde fase nieuwe vensters.
 • Alle scheuren en gaten zijn bedekt met cementmortel. Verticale en horizontale naden worden geblazen met schuim. De vloer wordt ook gecontroleerd op scheurtjes. Als het oppervlak erg ongelijk is, is het beter om een ​​nieuwe dekvloer te maken en te wachten tot deze volledig droog is.
 • Vervolgens komt het stadium van isolatie. Voor dit doel wordt het rooster gebruikt in combinatie met schuimplastic, minerale wol of opgerolde isolatie met een folieoppervlak.Vervolgens worden de muren en het plafond ommanteld met vochtbestendige gipsplaat, de voegen en deuken van de zelftappende schroeven zijn gepleisterd met stopverf, het volledige oppervlak is geprimed.
 • Na het drogen van het oppervlak en het verwijderen van het stof, is het tijd om over te gaan naar een fijne afwerking, die verschillende materialen kan bevatten, afhankelijk van de wensen van de eigenaar.

Hoe je isolatie kunt maken en het balkon binnen kunt voltooien, zie de volgende video.

Stijlvolle ontwerpideeën

 • Balkon, ingericht in Provençaalse stijl.
 • Balkonvloer als een stukje natuur.
 • Opgeschorte stoel op het ongeglazuurde balkon.
 • Recreatiegebied ingericht in Chinese stijl.
 • Een studie op een loggia met een decoratieve open haard.
 • Een voorbeeld van een gedeeltelijke combinatie van keukenruimte met loggia.
 • Uitbreiding van de keuken door de loggia.
 • De organisatie van een recreatiegebied met een hangmat op een smal glas-in-lood-balkon.
 • Versierd met loggia in gebrandschilderd glas.
 • Een gezellige rustplaats op het balkon in Chroesjtsjov.
 • Balkon tuin.
 • Stijlvolle balkonkamer, bedekt met tapijt.
 • Kunstenaarsatelier.
 • Kleine vijver.
 • Kleine tuin met een vijver op het balkon met scharnierende deuren.
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer