Keuken op het balkon

 Keuken op het balkon

Het balkon is al lang niet meer alleen maar een bewaarplaats voor ski's, sleeën, een verscheidenheid aan seizoensgebonden items en ongebruikte bouwmaterialen. Momenteel zijn er steeds meer projecten om loggia's te herontwikkelen en nieuwe functies aan deze gebieden te geven. Immers, opgehouden met het opslaan van afval op het balkon, is het mogelijk om dit lichtste en dichtst bij de omgeving plaats te maken voor iets meer noodzakelijk en aangenaam - bijvoorbeeld om er een keuken te regelen.

Voor- en nadelen van de verbinding

Elke wijziging heeft zijn eigen voor- en nadelen, en een dergelijke ingrijpende ingreep in de oorspronkelijke lay-out, omdat de overdracht van de keuken naar het balkon niet zonder zou kunnen. Het is belangrijk om te berekenen of een dergelijke grootschalige actie van het geïnvesteerde geld het waard is - misschien is het spel de kaars niet waard.

De positieve punten van het combineren van deze zones zijn onder meer:

 • de mogelijkheid om een ​​extra ontspanningszone te creëren;
 • de mogelijkheid om de extra ruimte onder het meubel of de keukenset te gebruiken (u kunt een koelkast, een fornuis of een tafel naar de loggia verplaatsen);
 • Uitgebreide en geïntegreerde ruimte stelt u in staat om de meest gewaagde ontwerpideeën te realiseren;
 • met speciale afwerkingsmaterialen bereikt u een betere geluids- en warmte-isolatie, wat betekent dat het veel aangenamer zal zijn om in een verwarmde en stille keuken te blijven;

Aanzienlijke tekortkomingen die de positieve aspecten van de reparatie kunnen opheffen, zijn:

 • de noodzaak om een ​​enorme hoeveelheid tijd te spenderen aan het verkrijgen van alle vergunningen van overheidsinstellingen;
 • vrij grote contante kosten, want naast het betalen voor allerlei soorten certificaten, heeft u beglazing, verwarming, het leggen van een "warme" vloer, nieuwe interieurdecoratie nodig;
 • Het is belangrijk dat dergelijke grootschalige veranderingen veel mentale kracht en geduld vergen.

Het is dus belangrijk om op tijd te kunnen beoordelen of het de moeite waard is om zoiets te doen, omdat het onmogelijk zal zijn om halverwege het proces te stoppen of van gedachten te veranderen.

Bepaal het type muur

Alvorens de vervorming van de muur uit te voeren, moet worden bepaald tot welk type het behoort: dragende muur, niet-dragende muur of scheidingswand. U kunt het technisch paspoort van het appartement achterhalen of door een verzoek te richten aan het Bureau of Technical Inventory. Als om welke reden dan ook deze acties niet kunnen worden ondernomen, kunt u zelf het type structuur bepalen. Om dit te doen, overweeg het gebied van de muur zonder voering.

De breedte van de dragende wand in de huispaneelconstructie kan in het bereik liggen van vijftien tot vijfenvijftig centimeter. Als na metingen de dimensies in dit interval zijn opgenomen, is het noodzakelijk om een ​​specialist te raadplegen.

In een bakstenen huis zijn de dragende muren vaak ongeveer drie stenen breed of ongeveer veertig centimeter. Wanden van dergelijk materiaal kunnen maximaal twintig, maximaal zesentwintig centimeter lang zijn.

In een monolithisch gebouw wordt de ondersteunende functie gedragen door constructies van een breedte van eenentwintig centimeter. Het is belangrijk om te onthouden dat als het gebouw een monolithisch frame is, er helemaal geen dragende muren in zitten.

Vergunning voor toestemming

Elke planningswijziging moet beginnen met het opstellen van het project, dat de werkelijke afmetingen van de ruimte (vóór herontwikkeling) en de verwachte afmetingen aangeeft. Het is duidelijk dat wijzigingen die betrekking hebben op technische systemen of ondersteunende structuren strikt moeten worden uitgevoerd na het verkrijgen van toestemming voor dergelijke interventies van speciale organisaties.

Onder het strengste verbod verstoort de dragende muur, omdat dit kan leiden tot de vervorming van de gemeenschappelijke bouwconstructies en de vernietiging van het gebouw.

Bovendien moeten alle wijzigingen worden aangebracht in de documentatie van het appartement - het technische paspoort. Om dit te doen, moet u de mening van een specialist inwinnen dat de unificatie van het pand niet in strijd was met de huidige technische normen en de huidige bouwwetgeving.

Om de herontwikkeling van alle regels uit te voeren, moeten we verschillende fasen doorlopen. Allereerst moet je specialisten vinden die niet alleen een project kunnen opstellen in overeenstemming met de wensen van de klant, maar ook een licentie hebben om dergelijke taken uit te voeren.

Vervolgens is het noodzakelijk om dit project goed te keuren in verschillende stadsorganisaties, zoals: Bureau voor technische inventaris, sanitaire en epidemiologische service, Ministerie van Noodsituaties, Huisvesting en Operatiekantoor, Dienst Technisch Toezicht. BTI-specialisten moeten naar huis worden geroepen, deze bewerking wordt betaald en wordt in de bon geregistreerd.

Na het ontvangen van een goedkeurend vonnis in al deze gevallen, kunt u de definitieve beslissing voor de woninginspectie aanvragen. Pas na een positieve reactie van deze organisatie kan het herstel van de loggia beginnen.

Absoluut alle wijzigingen die door de rechtbank zijn aangebracht, worden in het technische paspoort van het appartement ingevoerd. Dit is nodig om toekomstige problemen met successierechten, verkopen en alleen boetes van toezichthoudende autoriteiten en onnodige financiële kosten te voorkomen. Het is belangrijk om te onthouden dat de gerechtelijke autoriteiten ook de volgende documenten nodig hebben om tot een positief oordeel te komen:

 • certificaat van de afwezigheid van een object van architecturale of historische waarde;
 • een uittreksel van de kwantitatieve samenstelling van de familie die in het appartement woont;
 • schriftelijke goedkeuring van alle geregistreerde inwoners;
 • een notariële kopie van documenten die het recht op huisvesting bevestigen (dit omvat een certificaat van de eigenaar, het verkoopcontract, huurovereenkomst);
 • een verklaring van de geplande wijzigingen met een lijst met aankomende evenementen, modus, werkschema en het tijdstip van implementatie;
 • auteursbegeleidingscontract afgesloten met de projectvennootschap;
 • verzekering van personen die tijdens het gehele proces reparatiewerkzaamheden verrichten;
 • contract voor afvalverwerking, uittreksels uit de reparatie en operationeel beheer;
 • uitspraken over de afwezigheid van schulden op rekeningen van nutsbedrijven, die overigens op het laatste moment wordt aanbevolen, omdat ze een zeer beperkte geldigheidsduur hebben - slechts een maand;
 • certificaat uit het huisboek

Gemiddeld duurt de algemene goedkeuring van herontwikkeling één tot twee maanden, als het niet de bedoeling is om de ondersteunende structuren te beïnvloeden, kan het proces drie tot vier maanden duren. Welnu, als de vervorming van de ondersteunende structuren noodzakelijk is, kan de coördinatie vier tot zes maanden duren.

Na de voltooiing van de herontwikkeling en afwerking van het balkon, is het noodzakelijk om opnieuw de vertegenwoordigers van de woninginspectie te bellen, die de wet op herontwikkeling zal uitreiken, op voorwaarde uiteraard dat er geen overtredingen zijn. Voor het verkrijgen van goedkeuring van de commissie is het noodzakelijk dat aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

 • volledige naleving van de werkzaamheden die in het project zijn uitgevoerd;
 • auteur controle over het hele proces;
 • tijdige heruitgifte van vergunningen bij de relevante autoriteiten.

Combinatie opties

U kunt de keuken op verschillende manieren combineren met een balkon. Zo kan de keukenruimte worden vergroot door gedeeltelijke vervorming van de muur. In dit geval is de deuropening geëlimineerd, het raam en de drempel zijn gedemonteerd. Het overblijvende deel van de muur dient als toog of tussenschot - hierdoor wordt verdeling in functionele zones bereikt, visuele uitzetting van de ruimte, maar tegelijkertijd gaat het draagvermogen van de muur niet verloren.

Toestemming voor dergelijke wijzigingen om het gemakkelijkst te worden.

De tweede optie omvat de volledige vernietiging van de wanden van de loggia. Aldus wordt een aanzienlijke uitbreiding van de ruimte en een vergroting van de keukenoppervlakte van enkele vierkante meters verkregen. Maar deze methode is alleen mogelijk op voorwaarde dat de ondersteunende structuur niet wordt beïnvloed.

Een derde variant van het overzetten van de keuken naar het balkon is ook mogelijk - echter, voor de realisatie ervan, moet de ruimte groot genoeg zijn, omdat wordt aangenomen dat het werkgebied van de keuken daar volledig zal worden overgebracht. In dit geval kunt u in de vrijstaande aangrenzende kamer een eetkamer of woonkamer regelen. Het moeilijkste in een dergelijke overdracht is om technische communicatie te plaatsen..

Om de ruimte van de ruimte vrij te maken, kunt u apparaten op de loggia (koelkast, magnetron, oven, koffiezetapparaat of vaatwasser) plaatsen - zonder te vergeten om de nodige elektrische netwerken eerder uit te voeren.

Om een ​​complete keuken op de loggia te maken, moet u grote veranderingen aanbrengen, bijvoorbeeld om extra leidingen voor water- en rioleringssystemen te leggen - deze kunnen in de vloer worden geïnstalleerd of met een speciaal kanaal worden afgedekt.Extra verlichting is ook vereist.

Beschikt over herontwikkeling

Het is belangrijk om te onthouden dat er verschillende hoofdbeperkingen zijn bij het opnieuw plannen van een balkon dat niet kan worden omzeild, omdat dit kan leiden tot een afname van de veiligheid van de bouwwerkzaamheden. Dus bij het combineren van een keuken en een loggia is het ten strengste verboden om de ondersteunende structuren te slopen of te vervormen. In geen enkel geval kan men de algemene communicatie met de huistechniek beïnvloeden en veranderen: gas, rioolleidingen. Het plaatsen van een extra rioolbuis is alleen mogelijk als het appartement zich op de eerste verdieping bevindt, anders moet het worden uitgerust met een speciale pomp.

Bovendien kunt u de verwarmingsbatterijen niet naar de loggia verplaatsen of ze op de wanden in combinatie met de aangrenzende appartementen hangen en het "warme vloer" -systeem van het gemeenschappelijke verwarmingssysteem aansluiten. Om een ​​aangename temperatuur op de loggia te garanderen, kunt u een warme vloer of elektrische verwarmingstoestellen gebruiken.

Het is belangrijk zorgvuldig en zorgvuldig naar de keuze van afwerkingsmaterialen te kijken - ze mogen geen overmatige druk uitoefenen op de vloerplaat.Bij de inrichting van een extract is het noodzakelijk om beschermende kleppen te voorzien.

De keuken maken vanaf het balkon: stap voor stap instructies

Nadat het herontwikkelingsproject is goedgekeurd door alle overheidsinstanties, kunt u direct doorgaan met kwalitatieve wijzigingen in het interieur:

Voorbereidende werkzaamheden ter plaatse

Eerst moet u maatregelen nemen om de bestaande meubels te beschermen tegen schade - het draagbare interieur moet naar andere kamers worden geleid, de keuken kan worden afgedekt met een speciale beschermende film. Vervolgens wordt alle vuilnis weggegooid, dat vaak op het balkon wordt opgeslagen. Na het opruimen en vrijgeven van veranderlijke ruimtes wordt een natte algemene reiniging uitgevoerd.

Beglazing van een voorheen ongeglazuurde loggia of vervanging van een beglazing door een nieuwe

Het wordt aanbevolen om nieuwe dubbele of driedubbele beglazing met dubbele beglazing te kiezen om de hoogst mogelijke thermische isolatie en geluidsisolatie te garanderen. Trouwens, moderne driekamerramen met dubbele beglazing zijn niet bedekt met een ijskorst en vormen geen condensaat.

Er zijn zelfs speciale, door geluid beschermende, doorschijnende structuren die worden aanbevolen voor installatie in gebouwen,dicht bij belangrijke snelwegen of andere bronnen van verhoogde ruis.

Sloop van deuropeningen

Na het maken van de balkonbeglazing kunt u overgaan tot het verwijderen van de bestaande raam- en deuropeningen naar de keuken.. Allereerst wordt de deur uit de scharnieren verwijderd en wordt het raamkozijn verwijderd.

Vervolgens is de sloop van de muur. Als het verwijderen van de muur niet is toegestaan ​​of niet is voorzien in het project, wordt de muur in dit stadium herwerkt tot een werkblad of toog.

Opwarming van het balkon

Het combineren van dergelijke ruimtes kan de temperatuurbalans van het appartement verstoren, dus zonder een extra isolatielaag te leggen kan dat niet. Het wordt aanbevolen om niet alleen muren, maar ook een vloer, een plafond te verwarmen. Het is ten strengste verboden verwarmingsradiatoren of bochten van de algemene hoofdwoning naar de loggia te verwijderen, dus in dit stadium worden de communicaties van de "warme vloer" gelegd.

Zo'n systeem is vrij eenvoudig te installeren, niet energie-intensief en er zijn geen extra rechten nodig voor de installatie ervan. Bovendien zorgt een dergelijke vloer voor een hoog comfortniveau voor de bewoners - op blote voeten lopen is erg prettig, bovendien kun je je geen zorgen maken over kleine kinderen die kruipen en op de grond spelen.

Om een ​​goede thermische isolatie te garanderen, worden penoplex, penofol, geschuimd polystyreen en piepschuim het meest gebruikt - innovatieve materialen die geen vocht opnemen en het goed doen om een ​​aangename temperatuur in huis te houden. U kunt ook een laag verijdeld polyethyleen aanbrengen. Het is belangrijk om niet te vergeten om alle oppervlakken waterdicht te maken voorafgaand aan isolatie, hiervoor zijn er speciale filmmaterialen.

Bovendien is het noodzakelijk om een ​​zeer grondige afdichting van alle verbindingen en verbindingen uit te voeren (dit kan worden gedaan met schuim en dan worden bedekt met metalen band), anders zal de resulterende tocht uit dergelijke gleuven alle thermische isolatiewerken teniet doen. Als de isolerende laag vanaf de buitenkant van het balkon wordt gelegd, moet het werk worden uitgevoerd door specialisten die toestemming hebben voor werk op grote hoogte - industriële klimmers.

Hoe u het balkon afzonderlijk isoleert, zie meer in de onderstaande video.

Overdracht en uitbreiding van technische communicatie

Alvorens te werken aan het leggen van communicatie, is het raadzaam om de locatie te controleren op de afwezigheid van doorstroming van lucht,condensaat accumulatie sites en potentiële schimmel accumulatie sites. Vervolgens wordt het behandeld met antiseptische middelen.

Alle noodzakelijke snelwegen moeten langs de muren worden verlengd. Als er een gootsteen op het balkon is geïnstalleerd, wordt de rioolbuis er door de methode van achtereenvolgens toenemende secties naar toe uitgebreid, en men moet niet vergeten een kleine helling te maken om de zelflozende vloeistoffen te verzekeren. Waterleidingen zijn gemaakt van metaal-plastic. De aansluiting van de elektrische kachel is gemaakt van metaal-plastic materialen. Al deze verbindingen moeten door specialisten worden gemaakt om maximale procesveiligheid te garanderen.

Na weatherization van de loggia en het leggen van engineering snelwegen creëren een krat van metalen profielen waarop vochtbestendige materialen worden gelegd voor het egaliseren van de oppervlakken.

Voor deze doeleinden, meest gebruikte gipsplaat, multiplexplaten, spaanplaat en vezelplaat uit zaagsel van kleine fracties (MDF).

Regeling van het werkgebied

In dit stadium moet u controleren of alle noodzakelijke communicatie is overgedragen en aangesloten, of het kapontwerp correct is uitgevoerd, het ventilatiesysteem is doordacht en er zijn tafelbladen geïnstalleerd.Het is ook de moeite waard om de muren voor te bereiden - om ze te bewerken met behulp van gipsplaatblokken, getaped behangpapier of om plastic panelen of metalen platen te gebruiken.

Wanneer alle ruwe constructiewerkzaamheden zijn voltooid, kunt u doorgaan naar de afwerkingsfase.

Dit deel van de reparatie is het meest aangenaam, omdat het u in staat stelt om tot de verbeelding te dwalen en de meest gewaagde ontwerpideeën te realiseren. Materialen worden hetzelfde gekozen als in de traditionele keuken. Het kan duurzame en praktische keramische tegels zijn, vochtbestendig laminaat, kunststof paneelmaterialen. Elektrische apparaten en armaturen worden geselecteerd met een waterdichte coating.

Ideeën voor ramen en de hele kamer

Een goed ontwerp van de ruimte zal bijdragen aan het creëren van een gezellige, huiselijke sfeer waarin familieleden graag blijven hangen. Deskundigen adviseren om het meubilair op het balkon en in de aangrenzende kamer, gemaakt in dezelfde stijl, te rangschikken - dit creëert een gevoel van een enkele grote ruimte. Als de keukenruimte zich op de loggia bevindt, kunt u meubels volgens uw eigen afmetingen bestellen, zodat deze perfect in de afmetingen van de ruimte passen.Als er alleen een eethoek op het balkon is, geef dan de voorkeur aan vouwmeubilair.

Gordijnen op de ramen is beter om te kiezen uit lichte, doorschijnende stoffen (voor balkons die uitkijken op de tule aan de noordkant is perfect), als de ramen de fel verlichte zuidkant overzien, is het beter om Romeinse of rolluiken of jaloezieën te verkiezen. Het is mogelijk om te weigeren van gordijnen in het algemeen ten gunste van open glasruimte, waardoor een gevoel van samensmelting met de omgeving zal worden bereikt.

Met de hulp van goed georganiseerde verlichting kan de illusie van toenemende ruimte worden bereikt. Ingebouwde verlichting of LED-strip, geplaatst rond de omtrek van de kamer, zal helpen om een ​​bekwame zonering van de ruimte te bereiken, zonder deze in afzonderlijke delen te breken.

Interieuropties

Een gedeeltelijke of complete combinatie van een keuken met een balkon geeft u de mogelijkheid om een ​​origineel en werkelijk uniek ontwerp van de resulterende kamer te creëren.

Als de eigenaren van het appartement houden van hightech-stijl en minimalisme, en de keukenruimte, zelfs in combinatie met een balkon, niet groot is, moet je de voorkeur geven aan lichte kleuren en strikte lijnen - ze passen goed inelk interieur. Het ziet er goed uit glazen panelen, transparante wanden en reflecterende vloer. Een uitstekende ontwerpoplossing zal zijn om een ​​gemeenschappelijke vloer voor de gehele ruimte van de keuken en het balkon te creëren, zodat u ze visueel kunt combineren.

Professionele ontwerpers adviseren om de vloer niet te vol te proppen om ruimte vrij te maken, bijvoorbeeld om een ​​tafel met één steun te kiezen, en niet vier. Daarnaast is het wenselijk om de voorkeur te geven aan embedded technologie.

Als het oppervlak van het nieuwe pand meer dan tien vierkante meter is, kunt u voor elk functiegebied verschillende ontwerpen gebruiken en bovendien contrasten van texturen en kleuren introduceren. Je kunt ook stijlen mixen - bijvoorbeeld een combinatie van klassiek design en land zal er indrukwekkend uitzien, en romantische liefhebbers van de Provence zullen dol zijn op het idee om het te complementeren met bloemmotieven of levende potplanten. Hightech kan heel origineel zijn aangevuld met gezellige Ottomanen in oosterse stijl.

Al deze ideeën kunnen worden gebruikt als de keuken meer dan dertien meter is. Maar in dit geval zijn andere ontwerpoplossingen beschikbaar.Het ontwerp in industriële stijl ziet er spectaculair uit in grote ruimtes: transparante geometrische lampen in verschillende vormen, ruwe bakstenen muren, lederen meubels.

beoordelingen

Het verplaatsen van de keuken naar het balkon is een buitengewoon tijdrovende klus, die enorme financiële investeringen vereist, evenals tijd en moeite die nodig is om alle benodigde vergunningen en certificaten te verkrijgen. Daarom is de wens van mensen die nadenken over deze kwestie om de mening te kennen van degenen die al hebben besloten deze stap te zetten, volledig gerechtvaardigd. Gelukkig is het nu heel eenvoudig om beoordelingen van gelijkgestemde mensen te vinden.

10 foto

Vaak worden dergelijke acties genomen vanwege de kleine keuken en de wens om de ruimte te vergroten. Te oordelen naar de meerderheid van de reacties, is dit probleem volledig opgelost, en een groot gezin of vrienden die op bezoek zijn gekomen, kunnen comfortabel in de gerenoveerde kamer verblijven.

10 foto

Meestal positieve recensies de overhand. Mensen zeggen dat de ruimte ten goede is veranderd, het ziet er veel voordeliger uit. Bovendien kunt u een ongewoon en interessant ontwerp van het nieuwe gebouw ontwikkelen, wat niet zo gemakkelijk was met de standaard keukenindeling.De gastvrouwen stellen met plezier dat het veel aangenamer is om te koken, bij het raam op de warme vloer van de voormalige loggia, ook omdat de natuurlijke verlichting van het werkgebied toeneemt.

9 foto

Van de tekortkomingen die gepaard gaan met een dergelijke herontwikkeling, nemen de mensen nota van de hoge financiële kosten van een dergelijke gebeurtenis en de noodzaak van talrijke bureaucratische goedkeuringen.

8 foto
Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer