Computertransformatie tabellen: types en ontwerpen

Op de een of andere manier, maar ieder van ons heeft periodiek een computer nodig - iemand voor entertainment, iemand voor werk. En om het proces van spelen, een film kijken of het tekenen van afbeeldingen comfortabeler te maken, moet u de geschikte computer desk selecteren die voor u geschikt zou zijn. Computer transformatietafels worden als de meest interessante optie beschouwd: hun typen en ontwerpen verbazen zich over hun originaliteit en gemak, iedereen zal er iets voor zichzelf in vinden.

Speciale functies

Een van de belangrijkste kenmerken van het transformeren van tabellen is hun compactheid. Ze kunnen eenvoudig worden ingeklapt, ze hebben afzonderlijke onderdelen verwijderd, ze kunnen gemakkelijk worden vervoerd van plaats naar plaats binnen hetzelfde appartement.Dit voordeel is vooral merkbaar in het geval van kleine appartementen of kleine kamers waar u zoveel mogelijk ruimte moet besparen.

Het is ook onmogelijk om niet te zeggen over de functionaliteit en veelzijdigheid van dergelijke tabellen - dus, naast het oorspronkelijke doel, kan een computertafel dienen als een eettafel, een tafel voor het werken met papieren, en nog veel meer. Het belangrijkste is dat je eraan moet wennen dat je op een andere manier een meubelstuk gebruikt.

Kleine prijs. Natuurlijk zou zo'n tafel niet super goedkoop zijn, maar bedenken hoeveel geld je zou hebben uitgegeven als je een apart eet-, werk- en computerbureau zou hebben gekocht? Zeker meerdere keren meer dan een enkele transformator.

Als we het nu al hebben over prijs, is het de moeite waard om de keuzevrijheid te noemen - transformerende computertafels zijn al vele jaren populair, dus hebben ze hun plek in meubelzaken stevig bezet.

U kunt een tafel vinden van elk materiaal, elk ontwerp en in elke prijscategorie. Hetzelfde geldt voor de stijl van het product dat wordt gekocht - je vindt er gesneden tafels gemaakt van beukenhout met delicate kleuren, en antieke eiken en veel laden, en veel meer opties voor de meest veeleisende klanten. Transformatietafels zijn beschikbaar, zelfs in het kleinste stadje.

Materialen voor productie

Niet elke constructie kan van enig materiaal worden gemaakt, dus bij het kiezen van een transformatietafel is het belangrijk om te bedenken waaruit het is gemaakt. Dus, meestal worden computertafels gemaakt van:

 • Boom. Het is een milieuvriendelijk materiaal dat altijd werd beschouwd als een teken van welvaart en goede smaak. De traditionele optie is een tafel gemaakt van eikenhout, omdat dit de meest populaire houtsoort is bij de vervaardiging van meubels. Deze tafels zullen u lang dienen, zullen een mooie uitstraling behouden. Vaak zijn de tafels ook gemaakt van as, omdat het bestand is tegen zware lasten, niet vervormt, gemakkelijk buigt, flexibel is, wat erg handig is tijdens de verwerking. Cherry-tafels hebben dezelfde kenmerken als astafels, maar hun ontwerp is eleganter - de natuurlijke tinten van kersenhout variëren van donkerroze tot letterlijk zwart.

Ook de aandacht wordt ongetwijfeld getrokken door de beuk met zijn lichte, gietende roze kleur. Het is ook zeer duurzaam.

 • Spaanplaat. Spaanplaat, eenvoudiger - zaagsel en spaanders. Het verschilt van hout doordat het minder weegt en gemakkelijker te verwerken is - het kan meerdere keren zonder problemen worden geverfd en gelamineerd. Het is natuurlijk goedkoper omdat het verspilling van productie is.Als u echter een tafel van spaanplaat koopt, moet u de consulent vragen om certificaten van overeenstemming met de hygiënische en hygiënische normen - de hars waarmee zaagsel en spaanders zijn verbonden, is vaak niet de beste kwaliteit. Feit is dat deze plaatsen formaldehyde zijn, maar er is niets om je zorgen over te maken als ze tot de klasse E1 behoren.

Maar het is ten zeerste af te raden om een ​​tafel met spaanplaat met categorie E2 te nemen.

 • MDF. Naast spaanplaat is het een afvalproduct, alleen geen zaagsel of spaanders, maar houtstof, niet verbonden door formaldehyde, maar door ureumhars of paraffine en lignine. Deze hars is veiliger, daarom wordt MDF beschouwd als een milieuvriendelijk en onschadelijk materiaal, wat uiteraard zijn prijs beïnvloedt. En ook, vanwege het feit dat het uit stof is gemaakt, onderscheidt MDF zich door buitengewone buigbaarheid - zelfs de kleinste details kunnen eruit worden "gebeeldhouwd", wat ongetwijfeld het uiterlijk van de tafel beïnvloedt.

Ook moet worden vermeld dat de computertabellen van alle ontwerpen worden gekenmerkt door de aanwezigheid van decoratieve elementen, die in de regel van hout, glas of zelfs metaal zijn gemaakt.

Types en ontwerpen

 • Secretaris. Het combineert een computertafel, een kast met veel laden en soms zelfs een ladekast met een spiegel voor dameszaken. Sommige modellen hebben een nis aan de zijkant van de voeding, wat belangrijk is voor desktops. Een opvallend kenmerk van de secretaresses is het opvouwbare oppervlak. In de "gesloten" staat verbergt het laden en schappen voor de ogen van anderen en in de "open" staat vertegenwoordigt het een tafelblad. Misschien omdat de oprichting van de secretaresse dateert uit de achttiende eeuw, is het heel vaak mogelijk om semi-antieke versies te vinden in aristocratische kleuren en stijlen, bijvoorbeeld gesneden uit beuken of klassieke massieve eik. De secretaresse kan op vier poten staan ​​en misschien op de kast leunen, en in het laatste geval is het mogelijk om de schappen van de kast te gebruiken als een plek om de nodige spullen op te bergen.

Kisten en planken zijn ook aanwezig op de bovenkant van het oppervlak van de secretaresse.

 • Mobiele tafel. In de regel uitgerust met wielen voor beweging, licht, klein formaat. Het is een tafelblad waarop u gemakkelijk een laptop of een scherm en toetsenbord met luidsprekers kunt plaatsen (hoewel dergelijke tafels vaak ook extra planken en laden bevatten, inclusief uitschuifbare extra tafelbladen onder het toetsenbord) op lange poten.Een zeer handig ontwerp voor het werken met een laptop, maar de eigenaars van stationaire computers zijn nog steeds beter om te kiezen voor iets stabielers en functioneelers, omdat er geen verschil is of de tafel wielen heeft of niet, als de computer aan het stopcontact is "gebonden". En dan zijn dergelijke tafels meestal niet bestand tegen veel gewicht - het scherm, toetsenbord, muis, twee luidsprekers, processor, ononderbroken voeding - dit alles kan elk moment naar beneden vliegen.
 • Klaptafel. Stel je voor: je woont in een klein appartement en je hebt elke meter vrije ruimte nodig, letterlijk elke muur. De optie van een mobiele tafel past niet bij u, omdat er geen plaats is om deze te herschikken, en de secretaresse is te massaal voor u. Er is een uitweg. Bekijk de klaptafel van dichtbij. Het kan op elk verticaal oppervlak worden gemonteerd - zelfs op een gewone muur en stijgen ten koste van een speciaal mechanisme op het moment dat u aan het werk gaat op de computer. De rest van de tijd heeft hij een puur decoratieve functie - hij hangt met het werkblad.

Modellen worden gepresenteerd in elke maat, je kunt zelfs de meest compacte versie vinden.

 • Met scharnierpaneel. Deze tabellen geven de gebruikelijke koffietafels weer, behalve dat hun tafelblad oploopt tot het niveau dat u nodig hebt, of zich ontvouwt, waardoor een extra werkruimte ontstaat. Deze optie is ook extreem compact. Ten koste van het verhoogde tafelblad is er vrije ruimte eronder, die kan worden gebruikt om de nodige dingen op te slaan voor werk of een laptop.
 • Tafel-dressoir / tafel-kledingkast. Misschien is het hier ideaal voor een desktopcomputer. Door zijn ontwerp beweegt het niet en staat het "stevig op de grond". Het heeft afzonderlijke planken voor ononderbroken stroomtoevoer, processor, luidsprekers, een speciale hoogte voor de monitor en zelfs een intrekbaar tafelblad onder het toetsenbord. Het kan zowel hoekig als rechthoekig zijn, soms zelfs afgerond. Misschien is dit de meest populaire optie, en om een ​​reden - naast de werkplek op de computer is het ook een geslaagde symbiose van planken, laden (ondergoed en onder het kantoor) en het werkoppervlak.

Opties in het interieur

Vaak proberen computertafels weg te duwen, om geen pijn te doen aan zijn ogen, wat extreem verkeerd is.Misschien kan dit meubel een echt hoogtepunt van het interieur zijn, als hij zijn keuze goed benaderde. We hebben verschillende interessante opties voor u beschikbaar gesteld over hoe u een aantal transformatietabellen voor de computer kunt regelen als u niet over een grote hoeveelheid vrije ruimte beschikt.

 • Misschien is dit in het geval van een opklapbare tafel een van de meest optimale en stijlvolle opties voor een huis. De grootte van het tafelblad is ideaal om zowel een laptop als een kom soep of een andere tekening op te plaatsen. Kijk ook eens, direct onder de tafel bevindt zich een stopcontact - de mogelijkheid om niet heen en weer te rennen in het geval van ontlading van de batterij.
 • Klassieke massieve tafel-kledingkast. Het oog is eraan gewend geraakt, het veroorzaakt geen speciale klachten, en ook geen uitroep van bewondering. Waarschijnlijk zal deze optie bij u passen, als u de ruimte zo verstandig mogelijk wilt gebruiken - bijvoorbeeld, gooi extra planken weg en verschuif alle dingen hier. Het is echter onmogelijk om niet te zeggen hoe veelzijdig het ontwerp is - het is dezelfde tafel en een kast voor beddengoed of kleding en een uitstekende werkplek.
 • Een zeer opvouwbare tafel op de wielen ziet er heel origineel uit.Ten eerste rijdt hij, kan hij van kamer naar kamer worden vervoerd, en ten tweede kan hij worden gebruikt als een salontafel, als een tafel voor een computer of als een optie voor het maken van gasten. Uw huiswerk zal zeker verrukt zijn als u de lunch op een dergelijke tafel in de woonkamer neemt.

Herziening van de door de computer getransformeerde tabel, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer