Hoe kies je een computerbureau met een kast?

Vaak wordt bij het repareren of wijzigen van het ontwerp van een huis veel tijd besteed aan de keuze van gestoffeerd meubilair, keuken, behang, linoleum of laminaat. Maar de computerbalie wordt aan het einde van de reparatie gekocht zonder erbij na te denken. Weinig mensen denken aan het gemak van werken aan een niet succesvol gekozen tafel. Daarom is het beter om tijd te spenderen en een computerbureau in het interieur van de kamer te kiezen, die alle functies zal uitvoeren die u nodig hebt.

functies

Volgens de meeste mensen kan een dergelijke tabel alleen worden gebruikt als een werkstation voor een computer of laptop met een MFP. Weinigen gebruiken de tafel als een plek om te eten. Als de tafel groot genoeg is, kunt u hem met uw nauwkeurigheid gebruiken als een plek om te eten.

Ook, met de juiste inrichting van de werkplek, kunt u het gebruiken als een plek om te rusten. Tegelijkertijd, zowel in het eerste als in het tweede geval, blijft de hoofdfunctie hetzelfde: een goede en comfortabele werkplek.

types

Er is een enorm scala aan tafels, verschillend in hoogte en breedte, in het aantal schappen, in de aanwezigheid van kasten en rekken:

 • De klassieke optie. Het gebruikelijke model voor het werken met een computer. Er is een bar voor het toetsenbord. Verschilt in eenvoud en universaliteit.
 • Hoekmodel. Het is de meest populaire optie, vooral in kleine ruimtes. Heeft veel planken, opties met een stoeprand zijn mogelijk. Hiermee kunt u alles wat u nodig heeft in de directe omgeving en op de werkplek bewaren.
 • De tafel heeft een halfronde vorm. Gebruikt in grote en hoge ruimtes om esthetiek te geven aan het interieur.
 • Modulaire tabellen. Het voordelige verschil van een dergelijke constructie is dat deze uit afzonderlijke modules bestaat. Ze kunnen worden verwisseld met de eenvoudigste tool. Het belangrijkste pluspunt is bruikbaarheid.
 • Computerbureau met planken en laden. Dit model combineert de eigenschappen van de tafel en boekenkast.Tegelijkertijd gebeurt alles in dezelfde stijl en vullen de elementen elkaar op harmonieuze wijze aan.
 • Er zijn ook situaties waarin de tafel is geïntegreerd in andere meubels. Bijvoorbeeld integratie in het rek. Het werkoppervlak zal een van de planken zijn, terwijl boeken, schijven en documenten op de planken kunnen worden geplaatst die zich het dichtst bij de werkplek bevinden.
 • Er is een optie een computerbureau combineren met een tv-muur. Op één niveau is de monitor samen met de tv. Vaak wordt het gebruikt in kleine kamers in een poging om een ​​persoonlijk klein kantoor te creëren.
 • In zeldzame gevallen wordt het werkoppervlak garderobe plank. In dit geval kan de werkplek gemakkelijk worden verborgen voor gasten en alleen worden gebruikt voor het beoogde doel.

Nachtstand-modellen

Momenteel is de aanwezigheid van duimen bij de werkplek - een teken van een goede toon. Het creëert gebruiksgemak en comfort, omdat alle benodigde papieren, documenten en accessoires zich in de buurt bevinden.

Er zijn verschillende soorten tabellen die fabrikanten aanbieden:

 • ingebouwd;
 • addl;
 • mobiel.

Ingebouwde kast maakt deel uit van het algemene ontwerp, dat niet kan worden verwijderd zonder de functionaliteit te schenden.In de meeste gevallen bevinden de planken zich aan de zijkant en onderkant, ze zijn vykatnye. Misschien de aanwezigheid van een nis over zo'n kast.

Minder vaak gebruikte constructie met een voetstuk in een hangende toestand. De planken bevinden zich aan de bovenkant en hebben geen steun op de vloer, waardoor er extra belasting op het achterpaneel en het rechter schot ontstaat. Daarom moet u dergelijke planken niet overbelasten.

Er zijn geen algemeen aanvaarde regels voor de grootte van nachtkastjes en hun planken. Het belangrijkste is dat alles er evenredig uitziet. De diepte van de kast komt overeen met de diepte van de tafel. De hoogte van de dozen kan variëren van 14 tot 17 cm.

De voordelen van dergelijke structuren:

 • Monolithische aanrecht heeft een meer esthetische uitstraling.
 • Materiaal sparen - meestal zijn de wanden van de bolder de muren van de tafel zelf.
 • Versterking van de structuur - de kast kan als onderdeel van het frame dienen.

Toegevoegd kabinet - een ontwerp dat wordt gebruikt voor aanvullende modellering van de werkplek. Dankzij dit element kan de tafel eenzijdig zijn of kan er aan elke zijde een staan. Omdat dergelijke kasten als een aanvulling op de tafel dienen, moeten hun breedte en hoogte hetzelfde zijn. Voor de beste resultaten kunt u ervoor zorgen dat ze compatibel zijn op de contactpunten bij het maken van een gemeenschappelijke structuur.

De voordelen van dit ontwerp zijn onder meer:

 • Autonomie - de mogelijkheid om delen te verplaatsen zonder ingewikkelde fraude bij het verzamelen en demonteren van meubels.
 • Uitwisselbaarheid - u kunt de kast indien nodig vervangen door een andere.
 • Verhoging van de werkplek vanwege het oppervlak van het deksel.

Maar er zijn ook nadelen:

 • De aanwezigheid van een gemeenschappelijke lijn is mogelijk niet merkbaar, maar het zal geen effect van integriteit creëren.
 • Groot gewicht - het is bijna onmogelijk om elementen te verplaatsen of te veranderen.

Mobiel voetstuk - ontwerp, met wielen, als ondersteuning. Dit maakt het gemakkelijk om de kast door de kamer te verplaatsen. Op type constructie zijn er twee hoofdtypen. De eerste heeft twee of drie laden. De tweede heeft een deur en scheiding in de planken binnen. Er is een standaard voor een dergelijk product - 40x50x57,5 cm. De stoeprand kan onder de tafel worden geplaatst of ernaast worden geplaatst.

Als plussen kunnen worden geïdentificeerd:

 • Autonomie - indien nodig kunt u teruggaan naar elke plaats of deze helemaal verwijderen.
 • Compactheid - heeft kleine afmetingen en verbergt zich gemakkelijk onder de tafel.
 • Gemakkelijk te verplaatsen - met behulp van de wielen kan de kast zonder veel moeite alleen worden bewogen.

De nadelen zijn onder meer dat een dergelijk element de tafel zelf niet versterkt.Ook met onjuiste bewegingen, of als u er verkeerd op leunt, kan een dergelijk voetstuk gemakkelijk bewegen en schade aan eigendom of gezondheid veroorzaken.

Bij het kiezen van een tafel moet rekening worden gehouden met de positie van dit meubelelement in de ruimte en de functionaliteit die u ervan verwacht. Je moet ook rekening houden met de grootte van de vrije ruimte van de kamer en het interieur.

In de video ziet u een masterclass over het zelf maken van de tafel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer