Hoek computertafels

De hoeken van de kamer kunnen zelden effectief worden gebruikt. Meestal zijn ze leeg of zetten ze kuipjes met planten en andere decoratieve dingen die alleen als versiering kunnen worden gebruikt en niet anders. Gewone meubels in deze positie verliezen enkele van hun eigenschappen. Met de komst van hoekmeubilair werd het mogelijk om rationeler vierkante meters te gebruiken. Als een volwassene of een kind een werkplek nodig heeft, dan is een hoekcomputerbureau de beste optie.

Voors en tegens

Naast ruimtebesparing heeft deze tabel nog een aantal andere voordelen:

 • Geschikt voor zowel kleine als ruime ruimtes waar het nodig is om een ​​werkgebied te selecteren.
 • Multifunctionaliteit - dient niet alleen als een computerbureau, maar ook als een geschreven, maar ook als een plaats om een ​​groot aantal dingen op te slaan.
 • Ergonomische parameters, een speciale vorm van het tafelblad dragen er aan bij dat iemand de juiste houding aanneemt, minder moe.
 • Dankzij de speciale organisatie van afdelingen voor het plaatsen van apparatuur en andere items, bespaart het tijd en voert het zijn werk effectiever uit.
 • Omdat er altijd muren in de hoek zijn, is het mogelijk om duurzame bureaubladstructuren te bouwen.
 • Een breed scala aan modellen maakt het mogelijk om niet alleen een handige, maar ook een esthetische optie te kiezen.
 • In vergelijking met conventionele modellen van hetzelfde gebied, het duidelijke voordeel in prijs. Dit komt door het gebruik van minder materialen.

De nadelen zijn onder meer:

 • Het is noodzakelijk om de monitor rationeel te rangschikken, zodat de achterliggende plaats niet ongebruikt blijft.
 • Vanwege de noodzaak om met de beeldzijde omhoog in een hoek te zitten, kunnen er problemen met de verlichting zijn.

Typen en modellen

Afhankelijk van het type computer dat wordt gebruikt, zijn de tabellen verdeeld in de volgende typen:

 • voor stationaire computers;
 • voor draagbare (laptops, tablets) van verschillende grootten, met of zonder toetsenbord.

Hierop is afhankelijk van de tafeluitrusting, die toegang biedt tot verkooppunten. Programmeurs hebben vaak niet één monitor nodig, maar twee en compartimenten voor speciale apparatuur. Bovendien kunt u in een grote familie bijna alle soorten apparaten vinden.

Door configuratie kunnen ze zijn:

 • Diagonaal (compacter, maar vanwege de grote diepte is het onmogelijk om de dozen te installeren).
 • Met docking zijden (rechts en links), waardoor je de kans krijgt om tegenover een van de muren te zitten.

Rechtszijdig en linkszijdig, evenals modellen die in een rechte hoek vastzetten, zijn handiger, omdat ze meer mogelijkheden bieden voor het organiseren van de interne structuur. Het hoekelement met het koppelingsdeel kan worden afgedekt met een enkel tafelblad, terwijl de zijdelen die een rechte hoek vormen altijd verschillende tafelbladen en de verbinding tussen hen zullen hebben.

Het gewricht wordt bijna onmerkbaar verwerkt en gemaakt, maar voor iemand kan het een klein nadeel zijn.

Naast de bovenstaande modellen zijn er opties:

 • eenvoudig;
 • Modular.

Eenvoudige opties bestaan ​​uit een frame en een tafelblad en kunnen worden aangevuld met een plank voor het toetsenbord, een compartiment voor de systeemeenheid, een monitorstandaard, planken voor schijven en boeken, ingebouwde laden. Modulair, in aanvulling op al het bovenstaande, kan worden uitgerust met intrekbare duimen, allerlei add-ons in de vorm van een rek of kasten.Bovendien kan een dergelijke tafel zelf deel uitmaken van een modulair meubelsysteem met een bevestigde koffer voor kleding of een boekenkast.

Deel modellen:

 • voor kinderen;
 • voor volwassenen.

Voor kinderen is het erg belangrijk om een ​​groot werkoppervlak te hebben voor schrijfopdrachten en een plank voor het opbergen van studieboeken en notitieboekjes. En de tijd doorgebracht op de computer, moet u zorgvuldig controleren. K

Bovendien groeien kinderen snel - het helpen van het oplossen van dit probleem zullen groeiende modellen worden.

Transformator - een speciaal soort tafels. Conventioneel kunnen ze worden onderverdeeld in:

 • oppervlakte veranderende werkbladen;
 • met instelbare hoogte. Meestal kun je de hoogte veranderen met behulp van speciale poten, minder vaak is er een speciaal frame of complexe mechanismen. In ieder geval verhoogt het de kosten van het product aanzienlijk.

ergonomie

Een tafel moet net als elk ander meubel comfortabel zitten. Dit vereist het naleven van enkele nuances:

 1. De locatie van de monitor is afhankelijk van het ontwerp van de tafel. Het is beter als het zich op armlengte bevindt, als het onmogelijk is, dan op een afstand van minstens 40 cm. De hoogte moet op ooghoogte zijn.Indien nodig kunt u een speciale standaard gebruiken.
 2. Wanneer u met het toetsenbord werkt, moeten de armen naar de ellebogen worden gebogen en parallel aan het oppervlak worden geplaatst. Het toetsenbord moet zich op een afstand van ten minste 15 cm van de rand bevinden, zodat de borstel niet doorbuigt en de hoofdbelasting naar het gebied dichter bij de elleboog gaat. Hetzelfde geldt voor de muis - je kunt een speciale mat kopen met een standaard.
 3. Voeten moeten volledig onder de tafel worden geplaatst, het is beter als het mogelijk is ze eruit te trekken. Knieën mogen niet tegen de dozen rusten. Beter als het pakket een standaard zal bevatten.

 4. Om de gezondheid van het oog te behouden, hebt u goede verlichting nodig, extra lampen kunnen worden ingebed of boven het hoofd.

 5. Afdeling voor de systeemeenheid mag niet te smal zijn (om oververhitting te voorkomen) en de toegang tot connectoren, draden en stopcontacten belemmeren. De indeling van de vloer van de systeemeenheid is onpraktisch.

Deze tips helpen u niet alleen productief te werken en geen vermoeidheid te voelen, maar houden ook de gezondheid van het bewegingsapparaat in stand en voorkomen problemen in de toekomst.

afmeting

De afmetingen van het product zijn afhankelijk van het doel waarvoor het is bedoeld:

 • Als een persoon alleen een computer gebruikt, kan het tafelblad vrij klein zijn - alleen voor de monitor (en de moderne opties zijn vrij breed) en plaats de muis naast het toetsenbord. We krijgen dus een minimum van 60 cm en de breedte van het compartiment voor de systeemeenheid, zodat deze niet oververhit, moet 25 cm zijn, dus is er 35 cm om de benen te huisvesten - vrij nauw. Kies daarom een ​​breder model als u van plan bent om minimaal 2 uur op de computer door te brengen.

Vooral bij driehoekige modellen moet het minimum langs de rand van het werkblad 110-120 cm zijn. Als deze afstand kleiner is, moet de monitor dichter bij de rand worden geïnstalleerd, omdat deze door muren wordt begrensd. Alles is eenvoudiger voor het gebied van geschreven werken: tijdens het schrijven mogen de ellebogen niet naar beneden hangen, dus voor kinderen is het vereiste minimum 60 cm en voor volwassenen gemiddeld 110 cm, afhankelijk van de build.

 • Als u van plan bent om sommige kantoorapparatuur te installeren, zorg er dan voor dat u een plaats op het tafelblad of in een nis erboven hebt.
 • De standaarddiepte is 60 cm - dit wordt verklaard door de installatiekenmerken van de schuifelementen. Als u ruimte spaart, is de tabel mogelijk al, in dit geval moet het toetsenbord worden uitgevoerd op een speciale schuifstandaard.De systeemeenheid kan langs worden geplaatst.
 • Doorgaans varieert de hoogte van vloer tot tafel van verschillende fabrikanten van 73 tot 80 cm. De bovenbouw mag niet te hoog zijn, omdat wordt aangenomen dat alle dingen eruit kunnen worden gehaald zonder op te staan ​​vanuit de stoel.

vorm

De belangrijkste zijn:

 • driehoekig (ontworpen voor één plaats);
 • L-vormig (voor maximaal één of twee personen);
 • U-vormig (u kunt meerdere personen herbergen).

De driehoekige vorm is basic. Aan de basis is er een rechte hoek en de hypotenusa kan de vorm hebben van een rechte lijn, een boog (concaaf of convex), een stippellijn (met randen). De voorrand van L-vormige en U-vormige vormen kan zijn met rechte of afgeronde hoeken. Hun uiteinden kunnen ook worden afgerond.

De gestroomlijnde halfronde en golvende modellen zien er ongewoon en minder traumatisch uit, maar ze hebben hun eigen kenmerken:

 • Ze zijn meestal van grotere diepte en nemen veel ruimte in beslag.
 • Het installeren van ingebouwde boxen en toegang tot interne communicatie is moeilijk.
 • Wave-achtig aanrecht kan worden aangevuld met gebogen gevels, maar niet alle materialen zijn hiervoor geschikt.
 • Daaronder kunt u ronde of halfronde sokkels installeren.

Modellen waarbij onderdelen haaks op elkaar passen, nemen minder ruimte in beslag, ze hebben ruime productiemogelijkheden. We kunnen zeggen dat dit een economische optie is.

materialen

Gebruik voor de fabricage van computertafels:

 • Massief hout (dennen, eiken, beuken, berken, essen) wordt zelden gebruikt, vooral vanwege de hoge kosten. Houten tafels zien er altijd degelijk en stijlvol uit. Harde rotsen zijn duurzaam en gaan lang mee.
 • Robuust glas (Gehard). Hoofdzakelijk gebruikt voor werkbladen. Het kan transparant, satijn, spiegelend, getint of geverfd zijn. En ook met patronen en fotoprint.
 • metaal - De profieldikte moet geschikt zijn. Modellen kunnen glimmend, mat of gekleurd zijn. Werkblad op metalen frame en gesmede steunen - de meest betrouwbare optie.
 • Verschillende soorten plastic (transparant of kleur) worden zowel op oppervlakken als op afzonderlijke onderdelen toegepast.
 • Gelamineerde spaanplaat - het meest budgetmateriaal. Het heeft een goede weerstand tegen externe invloeden. De randen zijn in kleur afgezet.
 • MDF met al zijn functies verschillende betaalbare kosten.Het gefineerde materiaal lijkt erg op hout. De filmcoating geeft een grote keuze aan kleuren en texturen met imitatie van natuurlijke materialen (hout en metaal), glanzend, mat, monofoon en met tekeningen. Emailopties hebben zo'n belangrijk voordeel als de mogelijkheid tot restauratie.

Trendy kleuren:

 • Wit - is het populairst. Het meubilair oogt stijlvol, fris, voegt volume en licht toe. In tegenstelling tot stereotypen absorberen moderne materialen geen vuil en vereisen ze geen speciale zorg. Bovendien is stof minder zichtbaar op lichte oppervlakken.
 • De contrasterende zwarte kleur is prachtig en fascinerend, het kan worden gecombineerd met witte of andere kleuren. Glanzende coating is bijzonder indrukwekkend.
 • Natuurlijke houtkleuren raken nooit uit de mode. Een alternatief voor wit kunnen tinten zijn van "eiken sonoma" en "gebleekt eiken." Een contrast is "wenge".

kleur

Het kleurenschema is afhankelijk van:

 • materiële mogelijkheden;
 • huisvesting;
 • individuele voorkeuren.

Het kleurenbereik van sommige materialen (bijvoorbeeld hout) is bescheidener dan dat van anderen. Daarom, als u speciale schaduw wilt - let op glazuur of filmcoatings.

Als de ruimte smal en donker is, kan deze visueel worden uitgebreid met behulp van een licht interieur, terwijl voor goed verlichte kamers alle kleurdiversiteit kan worden gebruikt. Als de ramen van de kamer naar het noorden gericht zijn, zijn warme tinten voldoende, maar meng ze niet met koude.

Het product kan monofoon zijn of twee of drie kleuren combineren (bijvoorbeeld oranjebruin). Het belangrijkste is om het niet te overdrijven, omdat sommige soorten (bijvoorbeeld groen of paars) goed combineren met hun eigen tinten en neutrale kleuren. Als je verbeeldingskracht toont, zal zo'n tafel een weerspiegeling zijn van je individualiteit.

ontwerp

Zelfs een discreet interieur kan worden ingericht met heldere, memorabele details. Bijvoorbeeld gevels met een interessant patroon. Met behulp van afbeeldingen op meubels en andere thematische items, kunt u een interieur creëren dat is toegewijd aan de held van de film of een beroemd persoon. Dit is geschikt voor mensen die gepassioneerd zijn over iets, fans of fans.

U kunt het ontwerp verlichten door de brede steun te vervangen door een elegante buis. En de bovenbouw moet zich aan één kant bevinden en de blinde gevels vervangen door transparante en open nissen.En u kunt zonder add-ons en interne vulling doen, waarbij u de opslagfunctie naar andere meubels verplaatst. In dit geval verkrijgen we een beknopt object, waarin niets overbodigs is. Zo'n optie zou niet saai zijn als je er schitterende elementen aan toevoegt.

Originele hangende tafel zal er uit zien. Het belangrijkste is een gevoel voor proportie, naleving van de belasting en het gewicht van de objecten die erop staan ​​en betrouwbare bevestigingen. De illusie van fragiliteit en gewichtloosheid creëren - een dergelijk doel wordt nagestreefd door glazen oppervlakken op een dun metalen frame.

Voor liefhebbers van bewegende of frequente herschikking van meubels, kunnen we een tafel aanbevelen met een draaigedeelte dat gemakkelijk van recht naar hoek kan worden gedraaid.

stijlen

Alle klassieke richtingen in het ontwerp van hoekcomputertabellen worden zelden gebruikt. Barokke opties (massief, verguld, gegraveerd, pilasters) zullen een beetje belachelijk lijken in combinatie met kantoorapparatuur. Low-profile laptops zijn meer geschikt voor hen. Bovendien trekken de richtingen "palace" ruime appartementen, waar geen rekening hoeft te worden gehouden met vierkante meters.

Art nouveau dat veel later verscheen, nam het beste van de klassiekers.De onderscheidende kenmerken - de afwijzing van rechte lijnen, natuurlijkheid, zachtheid, minimale decor. Gevels en oppervlakken zijn glad. De steunen zijn sierlijk gebogen.

De Provence (of het Franse land) onderscheidt zich door een groot aantal decoratieve details, gevelpanelen en plantmotieven. Moderne stijlen (bijvoorbeeld hi-tech) gebruiken modernere materialen, wat betekent dat ze meer mogelijkheden hebben om een ​​helder, briljant en memorabel beeld te creëren. Hoewel er onder hen meer terughoudend zijn. In de stijl van minimalisme, hoewel er heldere kleuren zijn, maar ze zijn uniform en worden ondersteund door de strengheid van vormen.

Hoe te kiezen?

Volg deze tips en het resultaat zal u verrassen:

 • Zorg ervoor dat de hoek waaronder u de tafel gaat plaatsen, recht is. Als de hoek scherp is, past deze er gewoon niet in, en als deze wordt uitgevouwen, zijn er openingen aan de zijkanten. Je kunt natuurlijk een tafel bestellen met een afwijkende hoek of zelfs afgerond maken, maar het kost je veel meer.
 • Een ander belangrijk criterium is beveiliging. Alle materialen, verven en coatings mogen geen schadelijke stoffen afgeven. Als u eraan twijfelt (het product heeft bijvoorbeeld een sterke geur en de verf blijft op uw handen) - vraag de verkoper om u de conformiteitscertificaten te tonen.
 • Bespaar niet op accessoires.Laat de dozen met sluiters zijn, en de plank komt gemakkelijk en zonder piepen. Besteed aandacht aan bevestigingen - het is beter om schroeven te gebruiken voor lijmen. En laat ze worden gezien in glazen modellen, maar je zult zonder blessures doen.
 • Om zeker te zijn van het gemak van een bepaalde parameter, ga aan tafel zitten en stel je dagelijkse activiteiten voor. Wanneer u op de website bestelt, raadpleeg dan de verkoper of probeer een vergelijkbare optie in de winkel.
 • Als dit product door meerdere mensen wordt gebruikt, selecteert u de universele, meest comfortabele hoogte of modellen die kunnen worden aangepast.
 • Het is noodzakelijk om de praktische en esthetische waarde goed te evalueren. Let bij het kiezen van meubilair voor kinderen op duurzame, krasbestendige materialen die geen verschillende soorten verf, inkt en lijm absorberen, evenals donkere kleuren van het tafelblad. Het schoonmaken ervan moet eenvoudig en gemakkelijk zijn. Maar tegelijkertijd moeten we niet vergeten dat een mooi product meer plezier zal brengen, wat betekent dat het de efficiëntie zal verhogen.

Waar te zetten?

Hoektafel voor het bedrijf is niet alleen te vinden in het appartement, maar ook in het kantoor, educatieve en medische instellingen, banken en andere openbare plaatsen:

 • Als er een apart ruim kantoor in het huis is, dan neemt een speciale plaats natuurlijk een tafel in beslag met een eenvoudig ontwerp dat zich aanpast aan vruchtbaar werk. Zo'n model is onmisbaar voor een smalle ruimte, die kan worden omgebouwd tot een klein maar gezellig kantoor.
 • Als er geen aparte ruimte is, kan de tafel in de woonkamer worden geplaatst. De belangrijkste voorwaarde - het meubilair moet stilistisch vergelijkbaar zijn. Omdat deze kamer in veel huizen een doorgang is en niet alleen familieleden, maar ook gasten er toegang toe hebben, zal het prettig zijn om het scherm zo te kunnen plaatsen dat de gegevens erop niet zichtbaar zijn voor de aanwezigen.
 • De slaapkamer is een speciale plek voor rust en ontspanning. Daarom zou het ontwerp geen aandacht moeten trekken, en de plaatsing zou gedachten moeten oproepen over onafgemaakte zaken en werk.
 • De gang, als het beeldmateriaal natuurlijk ook mogelijk is, is ook heel geschikt om een ​​klein model te installeren. Bovendien kan een werkplek op een computer worden ingebed in een nis of een pier.
 • In het leven van een modern schoolkind, verschijnt een soortgelijk onderwerp al in het eerste leerjaar, daarom is het noodzakelijk eraan te denken om aan alle vereisten te voldoen. Bovendien is het uiterlijk belangrijk - het moet motiveren, niet afstoten.Als je twee kinderen hebt, is een langgerekte versie voldoende.
 • Naast de locatie in het huis, is het belangrijk om de locatie in een eenpersoonskamer te bepalen. Als de tafel naast het venster staat, is dit een pluspunt. Het is beter als het licht naar links of naar voren valt. Het nadeel van deze opstelling is dat de batterijen zich meestal onder de ramen bevinden: het is ongemakkelijk om in de buurt van de kachel te zijn, een vensterbank kan interfereren. Bij het berekenen van de afmetingen moet ook rekening worden gehouden met de opening van de deur en de locatie van de moffen.

merken

Een van de belangrijke stadia van het selectieproces is de studie van de markt en beoordelingen van productiebedrijven. Je kunt meubels vinden uit Italië, Duitsland, Bulgarije, Wit-Rusland. Als het belangrijke criterium bij de selectie van modellen de prijs is, kunt u binnenlandse fabrieken overwegen die al lang buitenlandse technologieën gebruiken en niet minderwaardig zijn. Bedrijven die hun reputatie beschermen, zorgvuldig grondstoffen selecteren en hun ontwerpen worden getest op sterkte.

De meest populaire onder hen zijn:

 • "Stoplit";
 • "Shatura";
 • "Laguna";
 • "Tria";
 • Rinner;
 • AS-M;
 • "Vitra";
 • "Mebelayn";
 • Vita mebel;
 • "Mebelson";
 • "Olmeko";
 • Rado.

Als u niet tevreden bent met het voorgestelde bereik, kunt u een tabel maken om op individuele formaten te bestellen.In de regel zijn er in elke zichzelf respecterende organisatie managers die zullen helpen om uw dromen waar te maken.

Moderne ideeën in het interieur

Tegenwoordig associëren veel mensen hun leven en professionele activiteiten met computertechnologie en hiervoor hebben ze niet één, maar twee monitoren en andere soorten draagbare apparaten nodig. Om vierkante meters te maximaliseren, moet je een compact model kiezen.

Ze worden tegengewerkt door grote modellen met een lang werkoppervlak, waarop kantoorapparatuur met een enorme bovenbouw past - een ideaal opbergsysteem voor documenten, boeken, studieboeken en briefpapier.

Modulair meubilair, dat nu zo populair is, kon geen computertabellen omzeilen. Als onderdeel van het meubelsysteem, ziet de tafel er bijzonder organisch uit en maakt de overgangssectie het verschil tussen elementen van verschillende diepten glad.

Een van de partijen kan fungeren als een scheidingswand, bijvoorbeeld wanneer het nodig is om het werkgebied in de woonkamer te scheiden. Een dergelijke ontwerpbeweging is vooral handig omdat deze zonder speciale kosten kan worden gewijzigd.

In de volgende video vindt u meer foto's van de hoekcomputer-desks.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer