Een kleine tafel voor een laptop kiezen

Voor velen is een laptop, als een compact alternatief voor een stationaire computer, lange tijd een onmisbaar attribuut van het dagelijks leven geweest. Het gebruik ervan is echter niet altijd handig, omdat de apparatuur lange tijd in handen of op schoot moet worden gehouden. Om dit probleem op te lossen en het gebruiksgemak van een laptop te vergroten, helpt een speciale kleine tafel.

Speciale functies

De laptoptafel is een handige en compacte standaard die stationair of draagbaar kan zijn. Het biedt niet alleen extra comfort bij het werken met een laptop, maar verhoogt ook de veiligheid van het gebruik van apparatuur aanzienlijk.

Moderne laptoptafels hebben een klein gewicht - tot 2 kg, maar ze zijn bestand tegen lasten tot 15 kg.

De meeste fabrikanten rusten hun modellen uit met de volgende functies:

 • aanpassing van de hoogte van een tafeltje en een helling van een tafelblad;
 • antislip werkoppervlak;
 • roterende benen, waardoor apparatuur 360 ° kan draaien;
 • aanwezigheid van ventilatoren of speciale openingen voor warmtedissipatie en ruisonderdrukking.

Dankzij deze functies wordt het risico op vallen van apparatuur en oververhitting aanzienlijk verminderd, waardoor de levensduur van de laptop wordt verlengd.

Bovendien, als aanvulling kunnen extra steunen voor de muis worden gebruikt, dozen voor briefpapier, USB-poorten, die extra gemak voor de gebruiker geeft.

Tegelijkertijd maken de afmetingen van de tafels het mogelijk om ze onder een bed of in een kast op te slaan en, indien nodig, in een tas of rugzak te dragen.

Een ander belangrijk kenmerk van de tafel is de veelzijdigheid.

Het kan niet alleen worden gebruikt om een ​​laptop te installeren, maar ook om te lezen of als standaard voor andere noodzakelijke dingen.

model

Een groot aantal minitabellen voor laptops is onderverdeeld in verschillende typen:

vouwen

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van dergelijke modellen is de aanwezigheid van verschillende toevoegingen in de vormvlakken voor de muis, staat voor kopjes en borden, lichten, geperforeerde oppervlakken voor koeling en andere.

Dit alles maakt het gebruik van een laptop comfortabeler, wat vooral belangrijk is voor diegenen die het grootste deel van hun tijd op de computer doorbrengen.

Tafels stoelen

Oppervlakkig lijken op een schoolbank. Groter in vergelijking met andere interieurartikelen van modellen. Maar tegelijkertijd en zeer functioneel. Uitgerust met een werkblad voor een laptop en een speciale voetsteun. Tegelijkertijd kan het werkoppervlak worden geïnstalleerd in elke positie die geschikt is voor de gebruiker.

ons bed

Ze zijn een behoorlijk volumineus werkblad met korte, stabiele benen. De hellingshoek van het werkoppervlak kan worden aangepast. Ontworpen voor diegenen die graag een laptop gebruiken, in bed liggen of op de bank liggen.

nachtkastje

Gepresenteerd in verschillende versies. Er zijn modellen zonder de hoogte en hoek van het tafelblad aan te passen, lijkend op gewone nachtkastjes. Sommige kunnen C-vormig zijn en dienen niet alleen om een ​​laptop te installeren, maar ook als een volwaardige desktop.

Een andere populaire optie is een kleine tafel met instelbare hoogte en kanteling van het werkoppervlak. Bovendien is hij uitgerust met wielen, waardoor hij gemakkelijk onder het bed kan worden geduwd, waardoor de ruimte in de kamer niet wordt opgeruimd.

Een van de aanpassingen van het nachtkastje is de bijgevoegde versie in de vorm van een standaard, in hoogte verstelbaar en draaiend in de juiste richting en in de gewenste hoek.

Op wielen

Handige modellen met betrouwbare klemmen. Ze kunnen indien nodig door de kamer of het appartement worden verplaatst, zonder zich zorgen te hoeven maken dat de laptop zal vallen. Deze tafels worden vaak aangevuld met laden of planken, waardoor u niet alleen snel computerapparatuur kunt verplaatsen, maar ook alles wat u nodig hebt om te werken.

hoek

Stationaire modellen, vergelijkbaar met gewone computer desks, zijn alleen veel kleiner, omdat ze geen extra ondersteuning hebben voor het toetsenbord, de systeemeenheid en de monitor. Dankzij de kenmerken van het ontwerp kunt u veel ruimte besparen in een kleine ruimte. Tegelijkertijd worden dergelijke tafelopties vaak gemaakt met laden, extra kluisjes, planken of nissen, zodat u een echt werkgebied kunt organiseren.

Wandmontage

Vertegenwoordig de console, gemonteerd op de muur. Kan stationair of vouwbaar zijn. Zeer comfortabel voor kleine ruimtes. In dergelijke modellen is de mogelijkheid om de hoogte en hoek van het tafelblad aan te passen echter uitgesloten.

Bovendien is de originele compacte tafel met zacht beddengoed op de knieën gevuld met ballen erg populair. Door het strooisel te gebruiken, kun je de zwaarte van je voeten verwijderen en het werken met een laptop comfortabeler maken.

afmeting

In de regel wordt een kleine tafel voor een laptop gemaakt met een tafelblad van ongeveer 50-60 cm diep, zodat u gemakkelijk een standaard laptop kunt plaatsen. Sommige tafels hebben een beperkte breedte van 40 cm, maar dergelijke afmetingen zijn niet geschikt voor alle laptops.

De meest compacte is de transformatietabel. De afmetingen zijn 60x30 cm. Hierdoor is het gemakkelijk overal mee naartoe te nemen en te gebruiken. Sommige van hen zijn bovendien uitgerust met intrekbare extra panelen, waardoor de functionaliteit van de computertafel toeneemt.

Vaak worden mini-tafels gemaakt met een ronde hals zodat u de monitor naar u toe kunt bewegen.

Grotere opties zijn uitgerust met extra armsteunen die langdurig werk op het toetsenbord mogelijk maken.

De hoogte van de tafels varieert afhankelijk van hun doel. Dus, bed kan tot 50 cm hoog zijn en naast het bed en bevestigd tot 1 m. Daarnaast is deze parameter in veel producten instelbaar.

materialen

Kleine computertafels kunnen worden gemaakt van een breed scala aan materialen. Meest populair:

 • De bamboe 100% milieuvriendelijk, duurzaam en duurzaam materiaal. Bovendien zijn de bamboetafels licht genoeg en zijn ze bestand tegen een aanzienlijk gewicht zonder problemen.
 • Boom. Het kan worden gebruikt voor alle soorten tafels: van opklapbed tot stationaire modellen met een bovenbouw en extra laden en planken. Zoals alle houten producten zien ze er luxueus uit en kunnen ze meer dan een jaar meegaan.
 • PVC. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van plastic modellen is een rijke keuze aan kleuren: van donker tot bijna transparant.
 • Glass. Elegante glazen tafels zijn altijd in de mode. Ze kunnen eenvoudig transparant zijn en zijn mat of getint.
 • Aluminium. Meestal gebruikt voor vouwtafels. Tegelijkertijd zijn ze uitgerust met extra elementen die het gebruiksgemak van een laptop verhogen.

Vaak gebruikt bij de vervaardiging van kleine tafels verschillende materialen.

Kleurbereik

Moderne fabrikanten bieden consumenten een breed kleurenpalet van kleine tabellen voor laptops. In het assortiment vindt u zowel strenge traditionele kleuren als moderne "vrolijke" kleuren voor kinderen en tieners.

Universele opties worden beschouwd als beige, grijs, bruin en alle tinten van hout.

Hoe te kiezen?

Met een groot bereik kan elke gebruiker aan de ene kant de meest geschikte tafel kiezen. En aan de andere kant kan het verre van eenvoudig zijn om een ​​grote verscheidenheid aan modellen te begrijpen.

Voor de juiste selectie van een tafel voor een laptop adviseren experts allereerst aandacht te besteden aan:

 • gemakmet de mogelijkheid om de hoogte, hoek van het werkende paneel aan te passen en het scherm te draaien;
 • Functionaliteit. Veel hangt af van de grootte van het tafelblad en de beschikbaarheid van extra elementen;
 • Gebruiksvoorwaarden van het product. Glazen of metalen tafels met betrouwbare bevestigingsmiddelen zijn bijvoorbeeld geschikt voor de badkamer en de meest compacte bedproducten voor de slaapkamer.

Degenen die de laptop gebruiken voor gamingdoeleinden, moeten letten op de opties die direct op de stoel kunnen worden geïnstalleerd, met behulp van de armsteunen als ondersteuning. Bovendien moeten deze tafels zijn uitgerust met apparaten voor koeling.

Gebruik in het interieur

Vanwege het verschil in modellen kunnen voor elk interieur kleine tafels voor een laptop worden gekozen. Met dit:

 • voor een kamer ingericht in een klassieke stijl, zijn stijlvolle elegante houten nachtkastjes het meest geschikt;
 • plastic of metalen modellen passen perfect in hi-tech, moderne en andere moderne stijlen;
 • Een metalen tafel op een hoog verstelbaar pootje is de perfecte oplossing voor technostijl.

Wat het doel van de kamer betreft, zijn de meest functionele vaste tafels geschikt voor op kantoor. En voor de woonkamer - glazen tafels op wielen, die niet alleen een handige plek worden om met een laptop te werken, maar ook een prachtig meubelstuk.

In de volgende video ziet u of uw laptop een cooling-pad nodig heeft.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer