Een computerbureau kiezen voor de student

Een bureau voor een student is niet alleen een meubelstuk voor een kinderkamer. Een student brengt veel tijd achter de rug, doet zijn huiswerk, leest, dus hij moet comfortabel en ergonomisch zijn. Nu is niemand verbaasd over de aanwezigheid van een personal computer op lagere schoolkinderen. De beste optie in dit geval is de aanschaf van een computerbureau, want na hem kun je met een pc werken en je huiswerk maken.

Moderne tafelsmodellen zijn zeer divers qua uiterlijk en fabricagemateriaal en qua functionaliteit, zodat elke ouder de meest geschikte optie voor de student kan kiezen.

types

Tegenwoordig zijn de volgende typen computerbureaus populair.

Recht (lineair)

Dit zijn de meest voorkomende modellen vanwege hun veelzijdigheid.Ze kunnen overal in de kamer worden geplaatst en indien nodig gemakkelijk worden verplaatst. Het grote rechte werkblad is ideaal voor huiswerk en creativiteit.

Veel modellen van deze klasse zijn uitgerust met een schuifstandaard voor het toetsenbord, waardoor het werkoppervlak niet kan worden overbelast. Er is ook een standaard voor de systeemeenheid en andere kantoorapparatuur, waarmee u het gebruik van de tafel kunt maximaliseren.

hoek

Zeer compacte modellen die zich in de hoek bevinden en, in de regel, een groot aantal planken en laden hebben, waarmee u alle benodigde artikelen en accessoires voor de student kunt plaatsen.

In grootte zijn deze modellen groter en groter dan lineaire, maar ze hebben één significante min - ze kunnen alleen in de hoek worden geplaatst.

Rack-tabellen

Deze modellen hebben een beknopt uiterlijk en ontwerp, maar zijn niet geschikt voor elke student. Het feit is dat hun tafelblad meestal klein is, wat betekent dat er wat problemen kunnen zijn met de vrije ruimte op het oppervlak. Maar sommige fabrikanten lossen dit probleem op en vullen het rek bovendien aan met laden en planken.

Als een tafelhoek en een van deze opties wordt meestal aangevuld met een la of laden voor het opslaan van studieboeken, notebooks en kantoren.

Boeken zijn meestal handig om op de open planken te plaatsen, dus hun beschikbaarheid is trouwens voor de student.

Productiemateriaal

Moderne fabrikanten van computertabellen bieden veel opties voor hun uitvoering. De volgende materialen zijn populair.

Metaal en kunststof

Tafels met aluminium frame en plastic tafelblad passen perfect in de kinderkamer in de stijl van minimalisme of pop art. Kan in verschillende kleuren worden gemaakt. Zeer lichte, goedkope tafels.

spaanplaat

Een van de meest kosteneffectieve materialen voor meubelproductie. Het zijn samengeperste houtkrullen, bedekt met een gelamineerde laag. Het materiaal kan een slecht effect hebben op de gezondheid, omdat spaanplaat is geïmpregneerd met een speciale kleefstofsamenstelling, die vaak formaldehyde bevat (een gevaarlijk carcinogeen).

Bovendien wordt de toplaag van dergelijke meubels gemakkelijk beschadigd en is deze niet bestand tegen contact met water.

MDF

Uitstekend alternatief voor spaanplaat. Het is een beetje duurder, maar de prestaties van zo'n computerbureau zullen een paar keer hoger zijn.

Het is niet bang voor vocht, het ziet er mooi en stijlvol uit en de schokbestendige moderne PVC-coating vervaagt of splintert niet.

rangschikking

Houten computertafels zien er duur uit, ze zijn veilig voor mensen. Hun prijs is echter verre van budget, naast dat producten uit de array erg zwaar zijn en het problematisch zal zijn om een ​​dergelijke tafel alleen te verplaatsen.

glas

Het visueel uitbreiden van de ruimte wordt echter niet aanbevolen voor gebruik in kinderkamers.

Welk materiaal er ook voor de tafel wordt gekozen, het belangrijkste is dat het in het algehele interieur van de kamer past, het basiskleurenschema onderhoudt en ook handig is voor de student.

Subtiliteiten van keuze

Overwegende dat een schooljongen meer dan een uur besteedt aan het voorbereiden van huiswerk, De computerbalie moet aan bepaalde eisen voldoen die de gezondheid en de houding van het kind beschermen.

 1. Het wordt aanbevolen om de breedte van het tafelblad correct te selecteren. Het optimale cijfer is 100 cm. Het is een feit dat experts adviseren een computerscherm te installeren zodat de afstand tot de ogen minimaal 50 centimeter is. Bovendien moet de student studieboeken en notitieboekjes plaatsen en een correcte en comfortabele positie innemen waarin de ellebogen op tafel liggen.
 2. Verstelbare tilt. Sommige tafels hebben deze optie, het is erg handig voor de student, omdat je hiermee de optimale helling kunt creëren voor huiswerk en tekenen.
 3. De juiste hoogte. Niet alle computer desks hebben de mogelijkheid om deze parameter aan te passen. Dit probleem kan worden opgelost door een comfortabele stoel te kiezen met verschillende posities van de rug en de stoel, evenals een standaard onder je voeten.

U moet ook bij het kiezen van een model overwegen hoe de tafel ten opzichte van het venster wordt geplaatst. Volgens voorschriften moet natuurlijk licht direct of links op het werkoppervlak vallen. Dit geldt vooral voor hoekmodellen.

  Het wordt afgeraden om zeer heldere, flitsende kleuren te kiezen, omdat deze het kind vermoeien en afleiden van huiswerk. Het is beter om desgewenst een tabel met klassieke kleuren toe te voegen met heldere accessoires - etuis, een boekenrek, mini-fotolijsten.

  Een computerbureau, op voorwaarde van een juiste en redelijke selectie, kan een klassieke schrijftafel voor een kind vervangen.. Dit is een geweldige optie voor zowel leeractiviteiten als voor plezier en ontspanning.

  Zie de volgende video over het kiezen van de juiste tafel voor het kind.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer