Opslagruimte: functies en variëteiten

De kast gaat uit van de basisfuncties van het opslaan van dingen door het hele huis, waardoor het mogelijk wordt om de situatie in de woonvertrekken te verlichten.

De locatiekeuze moet zorgvuldig worden benaderd. Voor een kleine ruimte wordt het ontwerp omslachtig en dominant, zelfs als het is gemaakt van ultramoderne materialen.

Eigenaars van Chroesjtsjov moeten zich geen zorgen maken: in hun huizen zijn er opslagruimten, die altijd kunnen worden gedemonteerd en het gebied voor nieuwe projecten kunnen vergroten. In appartementen met herontwikkeling ten gunste van afzonderlijke kamers, wordt een nutteloze plaats gevormd in de verlengde gang, ze kunnen ook worden gebruikt. Een kledingkast is harmonieus ingebouwd in de nissen die tijdens de bouwfase zijn aangebracht.

In elk huis, als je goed zoekt, kun je een lege hoek of ander geschikt gebied vinden voor het opslaan van dingen, je moet alleen de juiste kastconfiguratie kiezen, rekening houdend met het specifieke gebied.

Functies en voordelen

De opslagruimte is fundamenteel anders dan de kast, etui, rekken, zelfs de ingebouwde kledingkast, en dit is zijn eigenaardigheid. Door capaciteit verliest het elk meubelstuk.

Voordat je de kast begint te organiseren, moet je van tevoren weten wat er allemaal in zit. Bewaar geen kleding met bewaring, schoppen of zelfs een fiets.

Als je een kleedkamer plant, kun je erin, naast kleding en schoenen, een plek vinden voor een spiegel, kussens, dekens, strijkplank en laden met kleinigheden. Het is beter om de kast in de keuken te regelen en alle keukengerei erin te bewaren, inclusief winterbenodigdheden.

De opslag voor werkgereedschap, tuingereedschap, stofzuiger, fiets, enz. Moet in de gang of in het huisje buiten de stad zijn.

Er is slechts één nadeel in de kast - het neemt veel vrije ruimte in beslag. Maar deze meters worden met maximale efficiëntie gebruikt.

Voor het leven heeft deze structuur veel voordelen:

 • Een groot aantal dingen zijn geconcentreerd op één plek, waardoor het mogelijk is het appartement te ontladen van overtollig meubilair.
 • In een goed geplande opslagruimte weet elk ding zijn plaats, waardoor het gemakkelijker te vinden is.
 • Dankzij het modulaire opbergsysteem en gaasontwerpen kunt u de ruimte voor elke centimeter realiseren, waardoor de capaciteit van de kleedkamer toeneemt en het verlies van bruikbare ruimte wordt verminderd.
 • Deze garderobe is exclusief, het is gebouwd onder een bepaald gebied voor opslag van specifieke dingen, rekening houdend met de smaak van de eigenaars.
 • De hele familie kan het gebruiken, opslagsystemen zijn genoeg voor iedereen.

Soorten ontwerpen

Kasten zijn verdeeld volgens hun functionele accessoires: een kledingkast - voor kleding, een voorraadkast - voor keukengerei, een werkende - voor gereedschap, een stofzuiger en andere huishoudelijke artikelen.

De indeling naar type constructie hangt nauw samen met de plaats waar de constructie zal worden geplaatst:

 • Een nis, als de afmetingen niet kleiner zijn dan 1,5 bij 2 meter, is geschikt voor een kast als een kledingkast. Schuifdeuren scheiden het van de rest van de kamer.
 • Het doodlopende deel van een dove gang is gemakkelijk om te toveren in een kast, een gipsplaat omsluitend. Deuren moeten voor alle kamers van hetzelfde type zijn.
 • Je kunt de voorraadkast opnieuw maken in Chroesjtsjov, alle inhoud eruit halen en afwerken met trendy modules. De voordeur wordt overgedragen naargelang de omstandigheden.
 • In een grote vierkante kamer past de hoekversie van het ontwerp. De gevel is recht of afgerond gemaakt.
 • Als de kamer rechthoekig is en er een blinde muur is, wordt een deel van de kamer als kleedkamer gebruikt.
 • Soms worden opslagsystemen verwarmd, goed uitgeruste balkons of loggia's.
 • In particuliere huizen is een berging onder de trap naar de tweede verdieping goed uitgerust.

Wanneer een plaats wordt gekozen, is het noodzakelijk om direct met de structuur en rangschikking van de kast-pantry om te gaan.

decoratie

Het regelen van een gesloten opslagruimte, moet u zorgen voor ventilatie en verlichting. Denk vervolgens na over hoe de kast wordt gevuld, maak een schema voor het vinden van rekken, planken, afzonderlijke modules en verschillende accessoires.

Uitrusten van de berging, moet de onderste laag worden achtergelaten onder grote dingen: een stofzuiger of dozen met laarzen. Zomerschoenen kunnen het best op planken worden gehouden met de helling van het slanke systeem.

In het centrale deel is de beste toegangszone, dus je moet hier de meest noodzakelijke dingen hebben. Dit kunnen planken met kleding, handdoeken of wasmanden zijn. De bovenste laag is gevuld met items van zeldzaam gebruik.De plaats voor de balk onder de hanger is het meest gemakkelijk toegankelijk gekozen.

Als u zich bezighoudt met de indeling van de kast, moet u weten dat de vulling bestaat uit een koffer (gemaakt van hout, MDF), gaas (laden, rekken op metalen roosters), zolder (aluminium). De belangrijkste elementen zijn staven en pantografen, hangers voor broeken en stropdassen, modules voor het opbergen van schoenen, handschoenen, hoeden, sjaals.

Handig in de schappen om dingen in dozen of manden op te bergen, bijvoorbeeld voor de Scandinavische stijl van het interieur, is deze methode voor het vullen van de planken vereist.

Het lijkt sommigen niet rationeel om een ​​niet-toegewezen plek in het midden van de berging achter te laten om erin te kunnen zijn. Het idee met de dicht bij elkaar staande schuifmodules lost het probleem op. Het kan een eenheid zijn met een halter en hangers, een module met planken of met mesh-laden.

Dergelijke constructies zijn uitgerust met betrouwbare wielen, verlaten volledig de berging en worden voor de tijd van gebruik op de juiste plaats geïnstalleerd.

Hoe doe je het zelf?

Om een ​​kastkast te bouwen en uit te rusten, kun je geen contact opnemen met de experts en proberen jezelf te maken. Als het huis leidingen en planken heeft, is het niet nodig om ze in de kast op te stapelen.Gespecialiseerde winkels verkopen allerlei opslagsystemen en accessoires. Voor een ergonomische voorraadkast is het beter om gaasstructuren te gebruiken, deze nemen minder ruimte in beslag. Indien nodig, om kosten te besparen, kunt u het beschikbare materiaal gebruiken.

Laten we in fasen bekijken hoe een oude berging in een moderne praktische structuur kan worden omgezet:

 • Het is noodzakelijk om een ​​gedetailleerd schema op te stellen met de exacte grootte van de voorraadkast en alle apparatuur. Identificeer reparaties die van invloed kunnen zijn op de herontwikkeling of decoratie van de muren, denk aan ventilatie en verlichting.
 • Maak de muren en vloer zorgvuldig waterpas, anders zullen alle structuren scheef staan. Bedek de binnenkant van de kamer met behang of verf het met verf op waterbasis.
 • Tijdens reparatiewerkzaamheden is het noodzakelijk om elektrische bedrading aan te leggen aan de bronnen van verlichting en stopcontacten.
 • Het is belangrijk om ventilatieopeningen te voorzien voor een goede luchtcirculatie.
 • Kant-en-klare rekken, laden, stangen, pantografen en andere elementen van het opslagsysteem van de gewenste grootte kunnen worden gekocht in gespecialiseerde winkels en in de kast worden geïnstalleerd.
 • Als de beslissing wordt genomen om de bouw van gelamineerde spaanplaat te maken, is het eenvoudig om in de ijzerhandel te bestellen. Op dezelfde plaats, na het afronden van de maten, zal met de maximale economie computermodellering van een blad worden uitgevoerd en zal het exact opzagen.
 • Voor het monteren van rekken en planken zijn er speciale montagesystemen (hoeken, planksteunen). Bij het installeren van lange planken om uitzakken te voorkomen kan worden gebruikt als een standaard verchroomde buis.
 • De deur wordt, afhankelijk van de capaciteit van de voorraadkast, gekozen door een schuifdeur of door een gewoon deurblad.
 • De afgewerkte kast moet overeenkomen met het interieur van de kamer waarin deze zich bevindt.

Met moderne marktmogelijkheden voor gebouwen en meubels is het eenvoudig om de vulling voor de kast in de winkels te bestellen en zelf te monteren. Het is noodzakelijk om alleen maar verlangen te hebben.

Stijlvolle ideeën in het interieur

De kast is het meest functionele apparaat. Dit is geen kast van een oude grootmoeder in de verste hoek van het huis, zo'n ontwerp kan perfect harmoniëren met het moderne interieur. Overweeg voorbeelden van succesvolle integratie van opslaglocaties in de omringende ruimte.

Gezellige lichte kamer, waarvan de meeste wordt gegeven onder de kleedkamer.De reikwijdte van de kamer laat je niet aan elke centimeter vastklampen, alles is netjes, doordacht, op zijn plaats geplaatst. Glazen schuifdeuren plaatsen de hal en combineren tegelijkertijd de twee delen tot één geheel.

Een voorbeeld van een vierkante hoekkast-pantry. Alleen een grote kamer kan zo'n minikamer betalen. Achter de strenge schuifdeuren worden de planken geraden zowel in de garderobe zelf als op een van de muren.

Interessant ingerichte hoek met intern en extern opslagsysteem, dat is het hoofdeinde van het bed. Twee gebalanceerde ingangen bieden extra bedieningsgemak.

Gezellige mini-kamer in U-vorm voor keukengerei. Hier is alles gemakkelijk bereikbaar: ontbijtgranen, groenten, gerechten en apparatuur.

Een voorbeeld van een opslagsysteem in een nis. Planken gemaakt van spaanplaat, opgesteld in een halve cirkel. De ruime kamer en open toegang (zonder deuren) maakt het gemakkelijk om alles te gebruiken. Spots langs de contouren van de constructie lossen het probleem van de verlichting volledig op.

Een uitstekende pantry voor huishoudelijk gebruik, waarin was- en afwasmachines, huishoudelijke chemicaliën en andere reinigingsproducten zijn ondergebracht.

Kledingkast met openslaande deuren.Het is rationeel uitgerust met opslagplaatsen zonder de aanwezigheid van lege ruimte. Er is eenvoudige en gratis toegang tot dingen.

Een interessante oplossing voor de pantry, vermomd als een kast. Naast het buffet, lijkt het ontwerp op een meubelwand. Met open kastdeuren kunt u de echte diepte van een comfortabele en functionele kamer zien.

Optie praktisch gebruik van ruimte onder de trap. Het bleek een behoorlijk ruime voorraadkast met veel planken en een schuifmodule.

Het idee van opslagsystemen is niet nieuw, het komt van oude kasten en kasten, maar in een moderne versie is het een heel andere kamer. Soms hebben zulke kamers spiegels, tafels en poefs, ze hebben het naar hun zin.

Installatie van de pantry gemaakt van gipsplaat met hun eigen handen, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer