Garderobekast: de keuze en de locatie in het interieur

 Garderobekast: de keuze en de locatie in het interieur

Modern meubilair heeft een verscheidenheid aan opslagsystemen. Een van die opties is het kastenrek, bestaande uit open en gesloten planken. Het heeft een grote capaciteit en kan zelfs dienen als scheidingswand in de kamer. Selectie van de stelling constructie hangt af van het doel, de heersende stijl van de kamer en de behoeften van de bewoners van de woning.

Een goed geselecteerd product past goed in het noodzakelijke interieur en zal zijn functionele doel met succes vervullen.

Speciale functies

Het kastrek onderscheidt zich door gemak en functionaliteit in vergelijking met andere soorten meubels.Het bespaart aanzienlijk bruikbare ruimte en heeft tegelijkertijd een veel grotere capaciteit dan andere soorten kastmeubilair, kasten en muren. Het rek is universeel, opslag van absoluut verschillende objecten is mogelijk. Een groot aantal planken en compartimenten met verschillende afmetingen, maken het gemakkelijk en onmisbaar.

Dankzij de compactheid en de hoge mate van ruimte, is een kast in de vorm van een rek bijna perfect geschikt voor een kleine kamer.

Er zijn verschillende versies van stellingen.

Hiervan is het meest populaire model een open kastrek met ontbrekende deuren. Een speciaal kenmerk van dergelijke meubels is vooral gemak: alles wat zich in de schappen bevindt, is gemakkelijk toegankelijk, het duurt niet lang om het juiste te vinden. Het is juist vanwege het ontbreken van gevels dat het product er licht uitziet en de ruimte niet rommelig maakt, wat vooral belangrijk is voor een kleine ruimte.

We mogen echter niet vergeten dat de openheid van de schappen ertoe leidt dat dingen snel stof verzamelen. Daarom is regelmatig schoonmaken hier noodzakelijk.

species

Verschillende modellen en soorten van dit meubel bieden de mogelijkheid om het product te kiezen voor elk specifiek geval.

Er zijn drie hoofdtypen rekken:

 • de boekenkast is een kleine smalle plank, vaak gebruikt in een kleine woonkamer;
 • de heuvel - het stappenmodel dat het gemakkelijk maakt om verschillende schappen te bereiken;
 • een displayrek - er is een versie met een deur, vaak glas, die wordt gebruikt om verschillende collecties te presenteren.
boekenkast
De heuvel
vitrine

Door functionele doel, zijn de rekken verdeeld in verschillende categorieën:

 • enkelzijdig en dubbelzijdig;
 • stationair en mobiel;
 • gesloten en open;
 • vloer en muur;
 • modulair (prefab) en massief;
 • met en zonder achterwand.

Het ontwerp van de planken is zeer gevarieerd: het is mogelijk om een ​​eenvoudig rek hout te gebruiken of gesmeed met het originele metalen decor en planken van glas. Het kan enorm zijn in de hele muur, en het kan laag zijn met smalle vaten aan beide zijden.

Met behulp van een stellingsysteem is het zelfs mogelijk om een ​​deuropening in te lijsten en deze naast en boven de deur te plaatsen. U kunt de rackoptie ook gebruiken als een partitie voor de kamer.

afmeting

Afmetingen van kasten met stalen kasten zijn erg verschillend, afhankelijk van de bestemming.De afmetingen van het product worden speciaal gevormd voor de plaats die het rek in de kamer zal innemen. Hoe groter het ontwerp, hoe indrukwekkender de afmetingen.

Hoogte, diepte en breedte kunnen zeer divers zijn, maar deskundigen raden aan om zich aan bepaalde normen te houden:

 • hoogte - 2,5 m (kantoor), 1,8 m (huis);
 • Diepte - 35-50 cm (kantoor); 25-30 cm (ondiepe boekenplanken);
 • breedte - afhankelijk van de bezette ruimte. De standaardafmeting is 90 cm, de rackwand kan een breedte van 2 en 3 meter hebben.

Van bijzonder belang is de grootte tussen de twee planken. De beste optie is 35-40 cm.

materialen

Stellingkasten zijn gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen waarmee u dergelijke producten lange tijd kunt gebruiken.

De samenstelling van materialen is behoorlijk divers:

 • massief hout;
 • spaanplaat;
 • gelamineerd multiplex;
 • metaal;
 • gipsplaten;
 • plastic;
 • schokbestendig glas.

Metalen rekken zijn momenteel populair, ze worden niet alleen gevonden in magazijnen en in supermarkten, ze zijn ook gemaakt voor thuis. Ze zijn gunstig gelegen op het balkon, de loggia, in de bijkeuken. Vaak zijn deze opties de beste oplossing voor het plaatsen van keukengerei.

In de stijl van hi-tech ideaal passend rek van glas en metaal.Het frame van de rekconstructie is gemaakt van verchroomd metaal en de planken zijn gemaakt van gehard glas. Rekken voor thuisgebruik kunnen volledig van glas zijn en ook van kunststof of gelamineerde platen zijn.

Er zijn gecombineerde producten gemaakt van verschillende materialen van twee of drie verschillende componenten.

Gesmede planken worden vaak aangevuld met planken van hout, in een houten plankendesign zijn er plastic planken. En het rek gemaakt van spaanplaat kan worden aangevuld met planken van multiplex. Het metalen model ziet er spectaculair uit met glazen planken. Houten producten brengen warmte en comfort in huis en het metaal in combinatie met glas maakt het visueel luchtig en licht in elke woonkamer.

kleur

Bij het kiezen van een kleurenoplossing voor een stellingsysteemontwerp, moet u uitgaan van de algemene stijl van de ruimte.

De kast moet het heersende kleurenpalet ondersteunen of contrasteren.

Dat is de reden waarom witte en zwarte modellen even populair zijn.

Het is vermeldenswaard dat de witte versie van het rek de meest voorkomende is, het is perfect in de woonkamer of slaapkamer.Dergelijke producten brengen zuiverheid en frisheid in het interieur, voegen strengheid toe. Witte kleur verhoogt altijd visueel de ruimte in de kamer;

Donkere modellen zijn niet minder populair, zelfs zwarte. Het zwarte model is bijna opgelost in de kamer, door het ontbreken van gevels wordt het bijna onzichtbaar. Zo'n rek past in vrijwel elk interieur. En voor op kantoor - dit is de enige juiste oplossing.

Gekleurde modellen met hun felle kleuren vullen de sfeer van het huis met een vrolijke sfeer. Vrolijke en heldere regenboogkasten-rekken voor de kinderkamer zijn bijzonder geschikt, ze zullen de inwoners constant blij maken en hun verblijf daar tot een echte vakantie maken.

Hoe kies je een rekoptie in de kamer?

Verschillende versies van racks kunnen voor dit doel in verschillende gebouwen worden gebruikt, rekening houdend met hun kenmerken.

Elke optie voor een rack is voorzien voor een specifieke plaats waar het gebruik gemakkelijker en functioneler zal zijn:

 • Een groot product uitgerust met een tv-plank in een kleine slaapkamer zal er belachelijk uitzien, en niemand zal een kleine boekenkast in een grote woonkamer zien.
 • Rekconstructie is ideaal voor het in zones onderverdelen. Een uitstalrek voor thuis is geschikt om een ​​kamer met grote afmetingen in zones te verdelen. Het scheidt het werkgebied en de rustplaats. Deze versie van het meubilair rommel helemaal niet de ruimte, en de open planken zullen het meubilair lichtheid en schoonheid geven.
 • Als u een kleine kinderkamer heeft, kunt u deze verdelen met een open rek, laag of hoog, waardoor het binnendringen van licht en lucht niet wordt voorkomen. Er is nog steeds sprake van scheiding: de plaats voor recreatie bemoeit zich niet met het leergebied, spellen zullen geen afbreuk doen aan de lessen. In de kinderkamer is ook een interessant stelling huis, dacht schapendesign. Dergelijke producten kunnen worden toegevoegd met dozen voor kleinigheden.
 • In een klein appartement is het mogelijk om vanuit de woonkamer ruimte voor de slaapkamer en ruimte toe te wijzen, als u een dubbelzijdige kledingkast plaatst, die van verschillende kanten toegankelijk is. De openheid van de planken geeft licht door, dus het is niet nodig om extra verlichting in het recreatiegebied aan te brengen.
 • In het ideale geval passen in een groot ontwerp voor een opbergkast in de woonkamer voor een tv met een ladekast, waarbij de tv ronddraait om gemakkelijk aan verschillende kanten te kunnen worden bekeken, en een ladekast die wordt gebruikt om kleding op te bergen, die veel dingen worden verwijderd.Hiermee worden waardevolle vierkante meters aanzienlijk bespaard: de ruimte zal niet overvol zijn met een andere opslagruimte.
 • Elke gastvrouw wil dat de woonkamer altijd anders is in schoonheid en gemak voor haar en haar vrienden. Hier worden tentoongesteld voor schoonheid en toon alle collecties, familiefoto's, souvenirs meegebracht van reizen. Dit alles geeft de kamer een onderscheidend karakter en individualiteit. Het is deze taak die kan worden volbracht door een rack-slide of een rack-cabinet, met veel planken voor dergelijke rijkdom.
 • De keukenruimte vereist een speciale benadering: de plaats waar voedsel wordt gekookt, wordt vaak vuil. Een zijkast voor de keuken moet zijn gemaakt van goed gewassen materialen en is bestand tegen contact met vet, warm en pittig. Dergelijke ontwerpen vervullen, naast de esthetische functie, veel praktische taken: gemak, capaciteit. Om het schoonmaken in de keuken te vereenvoudigen, is het beter om mobiele producten of producten op poten te gebruiken.
 • De kamers van de badkamer, het balkon en de gang zijn vaak klein, daarom moeten de meubels voor deze plaatsen compacte afmetingen hebben. In de badkamer is geschikte plank van waterdicht plastic, het kan veel nuttige dingen bevatten.De lege ruimte boven de gootsteen of boven de wasmachine is meestal onbedekt en leeg. Het zal zeer nuttig en functioneel zijn om een ​​wandrekontwerp te nemen. Het is vrij ruim, bovendien maakt het ruimte op de grond voor een mand met kleren.

Mooi interieur

De muur achter de badkamer kan worden bediend onder een klein rek. Daar is het mogelijk om cosmetica of verschillende zeesouvenirs op te slaan. Om de ruimte in de badkamer goed te organiseren, kunt u voor accessoires een rek van metaal of plastic kopen. Als de badkamer ruim is, installeer dan meerdere rekken van dit ontwerp tegelijk, een kleine kamer zal worden ingericht met een smalle en hoge planken.

Universele modulaire systemen winnen de laatste tijd aan populariteit. Rekken met dergelijke producten bestaan ​​uit kisten en schappen die van plaats veranderen, het is mogelijk om ze aan te vullen en vast te maken. Het ontwerp van de modules is gemaakt in dezelfde stijl; dergelijke stellingsdelen van de structuur worden op onverwachte manieren en met verschillende varianten geassembleerd.

Als er een enorme rekken zijn, is de afwezigheid van een garderobe niet verschrikkelijk.Voor de slaapkamer kunt u racks kiezen die zijn ontworpen voor gangen, alleen met grote afmetingen. Deze optie kan de plaatsing van de garderobe van een heel gezin aanzienlijk vergemakkelijken.

Om orde in de kast te hebben, zou u het niet met hulpmiddelen, de winterblanks, skis en oude dingen en meubilair moeten volstoppen. U hoeft alleen maar een metalen rek te plaatsen dat geen achterwand heeft en de ruimte is op de beste manier georganiseerd. Alles zal op zijn plaats vallen.

In de grote voorraadkast kunt u het eindproduct vinden. Als de afmetingen bescheidener zijn, kunt u een magazijnontwerp maken om te bestellen. Het is mogelijk om het frame aan te vullen met intrekbare of draaiende elementen, waardoor u ongemakkelijke liggende dingen kunt krijgen.

In de gang zal geschikt zijn rek klein formaat, maar de opvang van de meest noodzakelijke items: parasols, hoeden, tassen, sjaals en schoenen. De gebruikelijke gang heeft kleine afmetingen, en in feite moet er een heleboel dingen passen. Het probleem is opgelost, niet erg diepe compacte rekken open. Ondanks zijn compactheid, heeft hij alles wat je nodig hebt: een bar voor kleding, schappen voor hoeden en sjaals, een rek voor schoenen, er zijn haken voor een paraplu en sleutels, evenals intrekbare laden voor kleine voorwerpen.

Hoe maak je jezelf?

Als je genoeg vrije tijd hebt, kun je een kastrek maken met je eigen handen. Gedetailleerde masterclass die je in de video hieronder kunt zien:

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer