Kasten rond de deuropening: ideeën in het interieur

Voor eigenaren van kleine appartementen is het besparen van vrije ruimte een van de meest urgente problemen. Als de oppervlakte van het appartement vrij klein is, is het van belang om elke centimeter woonruimte, inclusief de vloer, muren, hoeken en vrije ruimte boven de deuropening, te gebruiken.

7 foto

voordelen

Waarschijnlijk veel meer dan eens bedacht hoe je functioneel alle muren rond de voordeur kunt gebruiken. Door de structuur met entresols bij de deuropening te plaatsen, kunt u niet alleen ruimte besparen, maar ook een handig gebied creëren voor het opslaan van veel van de dingen die u in uw huishouden nodig hebt. De installatie van dergelijke meubels is een ideale oplossing voor kleine appartementen waar het eenvoudig nodig is om woonruimte vrij te maken.

Als er onesthetische en niet-standaard uitsteeksels en nissen zijn in de planning van het appartement, dan kunt u door de U-vormige kast bij de ingang of de binnendeur te monteren, de kamer klassieke en regelmatige vormen geven.

Natuurlijk kunt u in een eenvoudige meubelwinkel geen kant-en-klare kast voor uw baan kopen, omdat de afmetingen van de deuropeningen aanzienlijk variëren, zelfs in standaardgebouwen van typische gebouwen. Daarom moeten dergelijke meubels zelf gaan doen of naar de werkplaatsen gaan die op maat gemaakte meubels produceren.

Maar ondanks alle moeilijkheden, zal het installeren van een kast rond de deur u de volgende voordelen bieden:

  • Je zult in staat zijn om het ontwerp van de kast onafhankelijk te ontwikkelen, het bepalen van het aantal compartimenten, planken, hangers en laden die je nodig hebt;
  • U kunt een ontwerp kiezen dat past bij de algehele stijl van de kamer, de kleur en textuur van de deuren kiezen, waardoor uw meubels optimaal in de interieurkleurruimte passen.

lay-out

Om de ruimte rond de deur zo praktisch mogelijk te gebruiken, is het erg belangrijk om alles grondig te meten en in de beginfase te rekenen.Als de oppervlakte van het appartement erg klein is, is het raadzaam om een ​​model van een kast met mezzanines en planken tot aan het plafond en de hele muur te ontwerpen.

Maar vergeet niet dat als de ingebouwde constructie alle vrije ruimte langs de muur inneemt, het raadzaam is om deze te verslaan met hout van verschillende tinten in het ontwerp van de kast, zodat het omvangrijke ontwerp er niet eentonig en saai uitziet.

Op dit moment zijn veel ideeën ontwikkeld voor het uitrusten van ingebouwde meubels in de kinderkamer, slaapkamer of gang. In principe kun je kant-en-klare ontwikkelingen gebruiken, maar het is beter om een ​​handige kast te ontwikkelen die de deuropening vormt voor je vitale behoeften. In de planningsfase kunt u nadenken over de kleur en textuur van deurfronten, evenals over hun decoratieve afwerking.

Het kunnen gebrandschilderde of mozaïek-inzetstukken, gespiegelde of glanzende panelen, fotoprinting of kunstschildering zijn - alles wat u in uw verbeelding kunt doen.

Een goed idee voor zowel kleine als ruime kamers kan de installatie van een ruime kledingkast in de ruimte van de deuropening zijn.Dergelijke modellen besparen niet alleen perfect ruimte, maar zien er ook erg indrukwekkend uit in het interieur, harmonieus versmelt met de muur en verbergt veel gebreken in de indeling van de kamers.

Als u veel noodzakelijke zaken moet bijvoegen, is deze optie een van de meest voordelige opties.

Als u wilt, kunt u in een dergelijke kast een veelvoud aan planken van verschillende capaciteit, laden, wasmanden, kleerhangers, schoenenrekken, tassen en andere gebruiksvoorwerpen in het huishouden plaatsen.

Plaats in het interieur

Ingebouwde kasten met mezzanines en een massa planken die de deuropeningen omlijsten, zijn ideaal voor installatie in de woonkamer, keuken of hal.

  • In de hal Dergelijke meubels zijn perfect voor het opbergen van kleding en kleding, evenals voor noodzakelijke huishoudelijke apparaten, bijvoorbeeld een stofzuiger, strijkijzer of zelfs een strijkplank.
  • Op kantoor rond de deuropening kun je heel wat planken organiseren voor je bibliotheek of om je persoonlijke verzameling kunst of antiek te plaatsen.
  • In de keuken, in de ingebouwde kast, kunt u gemakkelijk een minikoelkast, borden en ander keukengerei plaatsen, evenals potten met ontbijtgranen, specerijen en bereidingen.

U moet in de volgende omstandigheden aan dit ontwerp blijven:

  • In een kleine ruimte waar er niet genoeg ruimte is om een ​​volledige en ruime kledingkast te installeren;
  • In kamers met een niet-standaard lay-out (uitstekende nissen, ongelijke muren en hoeken, enz.);
  • Als u de kamer zoveel mogelijk vrije ruimte wilt verlaten;
  • Onder de muur maskeren, als de geselecteerde ontwerpstijl de aanwezigheid van traditionele kasten elimineert.

De kleur van de kast die in de deuropening is ingebouwd, komt mogelijk niet overeen met de kleur van de deur, maar het materiaal waaruit deze wordt gemaakt, moet in overeenstemming zijn met de stijl en het ontwerp van de deur zelf. Dus, het installeren van een plastic kast bij een goede deur gemaakt van natuurlijk hout is gewoon onaanvaardbaar.

Als de ruimte ruim genoeg is, kunt u er ook een geheime deur in installeren.

Het ziet er visueel uit als een gewone kast met planken, en op het eerste gezicht zou niemand zelfs raden dat het de toegang tot een andere kamer verbergt.

Dus je kunt de doorgang in een privékantoor of in de kinderkamer verslaan. Kinderen houden van geheimen en zullen blij zijn om te spelen in een geheime kamer terwijl je bezig bent met dringende huishoudelijke taken.In zo'n kamer kun je ook met succes een workshop organiseren voor het hoofd van het gezin of een kleedkamer voor mooie dames. De keuze is aan u, het hangt allemaal af van uw behoeften en voorkeuren.

Aanbevelingen voor gebruik

Dus als u besluit een kast met mezzanines te installeren rond een deur in een van de kamers van uw appartement, moet u er rekening mee houden dat de lengte van de tussenverdieping overeenkomt met de lengte van de kast.

Afhankelijk van de indeling van de kamer, kan de lengte van drie tot vijf meter zijn. In de regel is de hoogte van de kasten boven de deuropeningen gelijk aan de hoogte van de plafonds in de kamer, die groter is dan de standaardkasten en biedt extra voordelen voor het opbergen van uw spullen.

De diepte van de kast is afhankelijk van de diepte van de deuropening, maar meestal is deze groter dan 60 cm.

Er zijn veel verborgen voordelen in deze kasten.

Voor meer gebruiksgemak van binnenuit worden ze ontwikkeld in drie of vier werkgebieden - een voor het opbergen van kleding op hangers, de tweede - voor dingen die zich op de planken bevinden, en een apart compartiment voor schoenen - dit kunnen laden zijn.

De kast kan worden uitgerust met open planken om mooie beeldjes, vazen, verzamelingen speelgoed en andere decoratieve en artistieke voorwerpen onder te brengen.Welnu, in de bovenste mezzanines is het erg handig om seizoensproducten, dekens, dekens, tassen en koffers op te bergen, kortom alles wat u van tijd tot tijd gebruikt.

Er kunnen ook boekenkasten voor boeken zijn.

Zie de volgende video voor meer kabinetsvariaties rond de deuropening.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer