Waar is de cabinetpartitie voor?

 Waar is de cabinetpartitie voor?

De scheidingswand kan niet alleen worden gebruikt voor het in zones onderverdelen van een kamer en het opdelen in verschillende functionele gebieden, maar ook als een decoratieve toevoeging. Alles met betrekking tot dit meubel zal worden besproken in ons artikel.

Wat is het?

Om de omgevende ruimte te veranderen, kunt u allerlei opties gebruiken voor binnenmuren, schermen en andere constructie- en meubelobjecten.

Interieurbarrières moeten aan de volgende eisen voldoen:

 • mooi ontwerp;
 • verschillende opties voor uitvoering;
 • stabiliteit en sterkte van de structuur;
 • goed niveau van geluidsisolatie;
 • economie.

Echter, als er ruimte nodig is voor veel dingen,er is een wens om het interieur te diversifiëren met een interessante ontwerpbeslissing of zelfs om een ​​aparte kamer in de kamer toe te wijzen - er is een speciaal type meubilair nodig dat bestaat uit secties voor verschillende doeleinden (voor apparaten, kleding, decorartikelen).

In dit geval is de meest redelijke oplossing om in plaats van een partitie een kast te gebruiken die de functies uitvoert die u nodig hebt, inclusief niet alleen opslag, maar ook de mogelijkheid om huishoudelijke apparaten, een tafel, deuren in te sluiten.

types

Geef de volgende hoofdtaken aan:

 • Rekken eenheid - een binnenwerk bestaande uit planken en verticale wanden kan eenzijdig zijn (toegang tot opgeslagen items is aan één zijde voorzien) of dubbelzijdig (opgeslagen items kunnen aan beide zijden worden geplaatst en verwijderd). Plus rekken in de bruikbaarheid van de inhoud. Bovendien biedt een aan beide zijden openstaand rek een lichte toegang tot het af te schermen gedeelte.
 • Effen, met scharnierende deuren. Er moet aan worden herinnerd dat dergelijke meubels veel ruimte in beslag nemen en tijdens het ontwerp moet worden gepland in welke richting de deuren worden geopend en rekening wordt gehouden met hun breedte. Dergelijke meubels zijn minder handig, maar in de regel betaalbaarder.
 • "Coupe". Een onderscheidend kenmerk is de schuifdeur, die aanzienlijke besparingen op de woonruimte mogelijk maakt. Moderne opslagsystemen van deze soort zijn niet alleen handig en hebben een groot aantal variaties op hoe ze van binnen zullen worden gebruikt, maar zullen ook een interessante ontwerpoplossing worden vanwege de overvloed aan decoratiematerialen, spiegels of unieke fotoprinting.

De kast kan dubbel zijn, de nissen van het rek combineren, deuren op scharnieren, rollen, monorails, glijelementen.

Bilaterale modellen in elke versie zullen praktischer zijn, in vergelijking met meer bekende modellen met toegang aan de ene kant.

Afhankelijk van of de kasten zijn verbonden met de architectonische elementen van de kamer, kunnen ze worden onderverdeeld in:

 • ingebouwd (zijwanden zijn de vloer, plafond, muren);
 • gedeeltelijk ingebed (wanneer kamerelementen één of twee delen vervangen);
 • stationair (vrijstaand, met een onafhankelijke afdekking, onderkant, deur, achterwand).

De vorm van de kledingkastpartitie kan zijn:

 • eenvoudig;
 • angle;
 • trapezium;
 • met afgeronde uiteinden.

De vorm hangt af van de eigenschappen van het pand en de wensen met betrekking tot de functies die het moet uitvoeren. Dus hoekig en trapeziumvormig meest ruim, maar nemen meer ruimte in beslag.Tegelijkertijd heeft een kast met een afgerond uiteinde een meer gestroomlijnde vorm en biedt deze gemakkelijker toegang tot een ander deel van de kamer.

Rechtstreeks vanuit het externe beeld hangt af van de interne inhoud. Zo hebben rechte en hoekige modellen meer opties voor schuifsystemen, waardoor hun capaciteit beter kan worden benut.

Volgens de functionele accessoires onderscheiden kasten:

 • Kleding (gebruikt voor kleding) - meestal uitgerust met een neergelaten of stationaire bar voor hangers, haken voor kleding die niet gekreukt is; laden, schappen voor kleding, houders voor stropdassen, intrekbare multifunctionele manden, volledige of gedeeltelijke uitbreiding, spiegels voor reflectie op de taille of lange, ruime nissen voor schoenen.
 • Linnen (voor het opbergen van kleding) - het pakket bevat schappen, nissen, laden en containers.
 • Boek - meestal bestaat uit planken met dwarse rekken, met of zonder deuren. De deuren, afhankelijk van de stijl, kunnen van glas zijn, met gekleurd glas, getint.
 • Keuken (voor huishoudelijke en keukenartikelen). Hun uitrusting kan zowel gesloten als open planken omvatten, intrekbare volledig of gedeeltelijk systemen en laden, flessenhouders, handdoek- en servethouders en strijkplanken, tafels, bar tellers, werkvlakken om te koken, een venster voor het serveren van voedsel en ingebouwde apparaten ( toegelaten door technische parameters)
 • tafelgerei (glazen planken en deuren worden vaak gebruikt).
 • Etalages - voor het tentoonstellen van goederen of tentoonstellingen.
 • Voor toiletartikelen - comfortabel in badkamers en toiletten. Hier moet speciale aandacht worden besteed aan het materiaal dat bestand is tegen hoge luchtvochtigheid.
 • Voor kinderkamers. Bij het kiezen, is het noodzakelijk om naleving van internationale normen vast te stellen voor gebruik in direct contact met kinderen.
 • Met deurwanneer het is bevestigd aan de buitenmuur van de constructie.
 • Speciaal doel (gereedschap, laboratorium, wapen, voor overalls of de speciale uitrusting).
 • Gecombineerd. Waarschijnlijk de meest voorkomende, omdat in de "schone" vorm van een bepaalde kast uiterst zeldzaam is. Op verzoek van de klant kan zijn individuele project worden gevuld met een verscheidenheid aan componenten.

De belangrijkste materialen waarvan secties zijn gemaakt kunnen zijn hout, spaanplaat, MDF, multiplex, metaal, kunststof, glas. Bij het kiezen van een materiaal moet niet alleen rekening worden gehouden met hoe het eruit ziet, maar ook aan de naleving van internationale certificaten, hoe goed dit materiaal geschikt is voor een bepaalde ruimte, veiligheid, duurzaamheid.

Een monorailmechanisme voor schuifdeuren van een coupé is bijvoorbeeld betrouwbaarder dan een rolwiel. Metalen rollen gaan langer mee dan dezelfde, maar dan gemaakt van plastic. Onder de profielen van het schuifsysteem moet staal de voorkeur hebben. Omdat het verschilt in de hoge duurzaamheid, slijtvastheid, duurzaamheid. Aluminium is daardoor minder betrouwbaar, maar prettiger.

Let op producten gemaakt van spaanplaat gemaakt volgens de Europese normen - ze bevatten minder formaldehyde. Moderne gevels zijn versierd met verschillende soorten glas, leer, acryl, enz.

De keuze voor een betrouwbare rand-, front- en binnencoating, evenals hoogwaardige fittingen, bieden u de mogelijkheid om jarenlang een prettige indruk te behouden van het aangekochte meubilair.

Waar is het voor?

De huidige lay-out van de appartementen is niet ontworpen voor de gebouwen als geheel, maar voor de delen die vrij in een specifieke leefruimte worden geplaatst.Het resultaat is een enorm gebied dat een verscheidenheid aan functies vervult: recreatief, residentieel, economisch.

Vrije planning wordt het vaakst gebruikt bij de bouw van appartementen van een democratisch type, de betekenis ervan ligt in het onafhankelijk creëren van gemakken, zowel voor één persoon en voor een groep personen of een gezin en in zijn verandering in de loop van de tijd. Als de organisatie bijvoorbeeld het aantal werknemers heeft gewijzigd of er kinderen in de familie zijn verschenen. Het is niet nodig om tijdrovend te zijn en geld te wisselen, en datgene wat hinderlijk is te vernietigen - je hoeft alleen maar een gebied te creëren waarin het comfortabel is om te leven of te werken.

Wanneer er een vraag is over bestemmingsplannen, bijvoorbeeld om een ​​kinderdagverblijf of kantoor toe te wijzen, om een ​​recreatiegebied voor werknemers op kantoor te scheiden of om de kleedruimte voor werknemers te vergroten, komen interne muren te hulp. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, die zeker niet zonder voordelen zijn, maar bijna allemaal gebrek aan mobiliteit (het is onmogelijk om de muur naar wens te verplaatsen) en het is alleen mogelijk om een ​​muur van gipsplaat of baksteen te gebruiken. Terwijl de grenzen gecreëerd met behulp van meubels, is het gemakkelijker om hun locatie te veranderen en dragen veel extra praktische en esthetische functies.

Zonering is een duidelijke toewijzing in de kamer van zones met homogene functies.

De basisprincipes van zonering zijn:

 • De vorming van interne korte links.
 • Afzonderlijke functioneringszones.
 • Afhankelijkheid van sociale, leeftijd en andere kenmerken van mensen die regelmatig in het gebouw en hun levensstijl zijn.

Een optie voor woningzonering kan een dergelijke scheiding zijn als een kledingkast.

Als scheidingswand wordt de scheidingsfunctie, die aan de functies grenst, een prioriteit:

 • opslag van dingen;
 • besparingen in de kamer;
 • toevoegingen van de algemene stilistiek;
 • decoratie.

Met dit item kunt u het doen zonder de constructie, installatie van onesthetische hekken van textiel en andere apparaten. Er is meer opslagruimte. Omdat zo'n kast in verschillende stijlen kan worden gemaakt, is er ruimte voor verbeelding. U hoeft niets te breken, er zijn lichtgewicht constructies waarmee u het werk kunt doen met de minste inbraak in de omgeving en zonder hoge kosten.

Opties voor ruimtedeling

Dit is een van de belangrijke componenten van elk ontwerpproject.Hierdoor ontstaat een uniek, comfortabel interieur, dat het functioneel of visueel in zones verdeelt en accenten plaatst.

De belangrijkste technieken die hier worden gebruikt zijn:

 • Kleuraccenten gebruiken (Natuurlijk hebben we het over kleuren die met elkaar versmelten, maar delen van de ruimte wat autonomie geven). Visueel werkt het. Maar een belangrijk nadeel is het gebrek aan gemak en functionaliteit.
 • De methode van decoratieve ontwerpen. Deze omvatten het creëren van barrières met niches, planken, open haarden, ingebouwde aquaria, bogen. Een dergelijke oplossing belast het algemene beeld niet met onnodige constructies, ondersteunt het algemene concept van eenheid, maar het visuele effect van de grens is aanwezig. En in vergelijking met dove structuren ziet deze methode er eleganter en onopvallend uit.
 • Het podium ontwerpen. Het kan een uitstekende optie zijn voor kamers met hoge plafonds, en opslagcontainers die op het podium zijn ingebouwd, zullen een extra voordeel zijn.
 • Ontvangst zonering gebruik van verschillende vloermaterialen of -kleuren. Voldoende voordelige optie en eenvoudig te implementeren.
 • Veranderingen in plafond en verlichting kunt u verbazingwekkende visuele effecten creëren.
 • De meest populaire truc is meubilair bestemmingsplan. Het is niet alleen mooi, maar ook ergonomisch en functioneel, zonder het gebruik van extra structuren.

Het meest effectief zal zijn om verschillende hierboven genoemde technieken te combineren, het zal helpen om uw kamer een uniek karakter te geven.

Zoals voor residentiële appartementen, samen met het bovenstaande, ook gebruikt:

 • Zonering van dag en nacht of, als het een familie betreft, gemeenschappelijke en individuele delen. Als we de indeling van een kamer nemen in een studio, een eenkamerappartement of een appartement met een grote woonkamer, eindigen we met twee delen - een dag of een gemeenschappelijke, die alle gezinsleden en gasten gebruiken en de nacht een of een individu, waar het hele gezin of zijn deel wordt verwijderd voor de nacht en waar toegang door vreemden.
 • Differentiatie van gangbare alledaagse processen. Als gevolg hiervan krijgen we een kamer, bijvoorbeeld, opgedeeld in een keuken, een eetkamer en een recreatiegebied.

De installatie van de scheidingswand in het gebouw voor verschillende doeleinden heeft verschillende functies. Op kantoor zal zo'n kabinet worden ontworpen om documentatie op te slaan,in de winkel - voor opslag en tentoonstelling van producten, in het productiegebied - voor de opslag van werkkleding of gereedschap.

Ideeën in het interieur

In een woonwijk hangt het doel van de scheidingskast af van de zone waarin deze is geïnstalleerd. Met de scheiding van de kinderkamer, zal het handig zijn om een ​​uitschuiftafel te bieden. Tegelijkertijd hebben we kantoren nodig voor kleding, schoenen, speelgoed en sportartikelen.

Bij het scheiden van een studie is het noodzakelijk planken te voorzien voor boeken en documenten.

Als we met behulp van een smalle kast, waar huishoudelijke artikelen worden opgeslagen, de gecombineerde badkamer afscheiden, ontvangen we een originele vervanging voor wandkasten en een comfortabeler tijdverdrijf.

Als u de keuken en eetkamer verdeelt of ruimte toekent voor het verwerken, koken en bewaren van voedsel in een grote ruimte, moet u ruimte bieden voor huishoudelijke apparaten. Het is beter als het ingebouwde apparaten zijn die, met de juiste installatie en bediening, het meubilair niet beschadigen en organisch in elke omgeving zullen kijken.

Naast de bovenstaande opties, kan de kast als scheidingswand slaapruimtes, gangen, inloopkasten, opslagruimten, verschillende werkruimten van elkaar scheiden.We kunnen dus stellen dat de garderobe-scheidingswand, vanwege de verscheidenheid aan soorten en materialen, een uniek onderwerp is, eenvoudig elke kamer scheidt en past in elk stilistisch ontwerp.

Zie deze video voor informatie over het zelf bouwen van een rackpartitie met je eigen handen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer