Ontwerp een gang in een privéwoning

 Ontwerp een gang in een privéwoning

De inkomhal is de eerste kamer van elk huis en het uiterlijk moet een aangename indruk maken en de stemming bepalen. Het ontwerp moet niet veel verschillen van het ontwerp van andere kamers in het huis, daarom is het belangrijk om de eenheid van stijl te behouden. Naast het uiterlijk moet er veel aandacht worden besteed aan de functionaliteit van dit deel van het huis.

Elke centimeter ervan zou handig moeten zijn voor de eigenaars, omdat het gebied niet zo groot is dat het wordt ingewisseld voor extra decoratiekenmerken die de ruimte alleen maar vervuilen.

Ontwerpkenmerken

Particuliere huizen lijken niet op elkaar als appartementen en verschillen in lay-out. Daarom moet u bij het ontwerpen van een ontwerp rekening houden met elk ontwerpenkele behuizing. Maar je kunt nog steeds verschillende gangbare soorten gangen in huizen identificeren:

Smalle en lange gang

Met deze lay-out zouden alle details van de ruimte moeten werken aan de visuele uitbreiding van het gebied. Lichte tinten van muren en plafonds, glanzende oppervlakten van het plafond en meubilair zijn hier goed geschikt voor; spiegels, een horizontale strook op de muren, een diagonale strook op de vloer.

Een kleine hal moet goed worden voorzien van verlichting.

Licht moet dicht bij natuurlijk zijn, niet vervelend. U kunt een paar schijnwerpers op het plafond, muurblakers of een kleine kroonluchter gebruiken.

Een smalle gang kan worden gezoneerd: selecteer de ingang en de lobby. Dit kan worden gedaan met verschillende materialen of kleuren voor de vloer, het plafond en de muren. Het gebied bij de deur is bijvoorbeeld versierd met steen en voor de rest van het gebruik behang, verf, laminaat.

Het huis heeft mogelijk een verdieping met meerdere niveaus. Dus, de gebruikelijke gang verandert in een vestibule-veranda, en het is niet nodig om zones te selecteren, ze zijn al gevormd.

Ruime en kleine hal

Visuele uitbreiding is niet langer vereist. Integendeel, je kunt de ruimte visueel verkleinen.Verticale strepen op de muren zijn geschikt voor deze donkere decoratiekleuren. U kunt verf of decoratieve pleister gebruiken.

In moderne particuliere huizen, vaak in de ingang, zijn er verschillende deuren die naar verschillende delen leiden: naar de badkamer, woonkamer, garage, keuken. Een groot aantal deuren en deuropeningen vereist veel ruimte. Zulke gangen zijn meestal ruim, maar meubelarrangement moet nog goed doordacht zijn vanwege het grote aantal passages naar andere kamers.

Als het huis uit twee lagen bestaat, is er meestal een trap bij de ingang naar de tweede verdieping. Soms kan het in de voorraadkast worden opgesteld, bijvoorbeeld voor uitrusting buitenshuis, of een plek om schoenen op te slaan. Zeer handig in termen van ruimtebesparing.

Hal woonkamer

Er zijn dergelijke plannen waarbij geen aparte gang wordt toegewezen. En bij de ingang betreden de gastheren en gasten de hal-woonkamer. In dit geval heeft u alleen bestemmingsplannen nodig. Een deel van de ingang moet noodzakelijkerwijs opvallen in kleur of andere afwerking. Dit is ook vereist als de gang wordt gecombineerd met een hal.

tamboereerraam

In het oude landhuis vindt u de vestibule.Het is meestal klein, koud, omdat het niet verwarmd is. Ontworpen om hun schoenen uit te doen en de bovenkleding te verlaten. Hier kunt u een paar planken voor schoenen plaatsen, een smeedijzeren kapstok, een bank, de vloer bedekken met tegels en de muren decoreren met decoratieve pleister. Het is aangewezen natuurlijke tinten te gebruiken.

Selectie van materialen

Materialen kiezen afhankelijk van financiële mogelijkheden. Hoewel het natuurlijk beter is om voor de kwaliteit van de afwerking te zorgen en na te denken over de rationaliteit van het gebruik ervan.

Omdat vuil dat van de straat wordt verzameld vaak in de gang wordt verzameld, moet het worden afgewerkt met gemakkelijk afwasbare materialen.

Het is het beste om keramische tegels op de vloer te leggen (het is goed als de vloeren worden verwarmd). Als het te duur is, gebruik dan laminaat. Het is mogelijk en linoleum, als het van goede kwaliteit is.

In een woonhuis met hoge plafonds kunt u ontwerpen met meerdere niveaus gebruiken. Bijvoorbeeld een gipsplafond met drie niveaus. Bij een geschikte hoogte kan de ophangoptie ook worden geselecteerd. En in feite, en in een ander geval, kunt u de bedrading verbergen, die voor een goede verlichting zorgt.

Er is een ruime keuze voor wanddecoratie: panelen, behang, verf, decoratieve pleister. Het belangrijkste ding opnieuw zodat dit oppervlak soepel en snel kan worden gewassen.

DIY interieurdecoratie

Een hal maken om te beginnen met het opstellen van het project. Alvorens rechtstreeks naar de reparatie van de kamer te gaan, moet de indeling op papier of op een computer worden weergegeven. Het zou leuk zijn om een ​​paar conceptopties te overwegen. Je hebt altijd tijd om de gang te regelen, maar het zal moeilijk en duur zijn om de tekortkomingen, fouten in berekeningen of onsuccesvolle afwerking te corrigeren.

Om de hal goed uit te rusten, moet u eerst de lengte en breedte meten, de hoogte van het plafond, het benodigde meubilair selecteren en dit op de schets plaatsen, zoals u het arrangement in de ruimte zelf zou willen zien.

Op basis van het gedeelte van de gang dat je moet ophalen de optimale grootte van elk meubelstuk.

Wat betreft de afwerking van elk oppervlak, vergeet niet dat de gang de plaats is waar straatvuil, stof, gesmolten sneeuw zich ophopen en materialen moeten worden geselecteerd zodat het gemakkelijk te reinigen is.

wanden

Op de muren van de gang valt een grote verantwoordelijkheid.De aandacht is daarop gericht, de afwerking en het kleurenschema van vloer en plafond hangen ervan af.

Meteen is het beter om papier of textielbehang niet als afwerking te beschouwen. Zelfs de hoogste kwaliteit in het entreegebied zal snel verslechteren. Om de muren van de gang van een privé-woning te versieren met behulp van de volgende materialen.

Panelen zijn een redelijk handige manier om muren te versieren. Heeft niet veel tijd nodig. Het is eenvoudig om de panelen te monteren. Er zijn drie soorten: betegeld, lat en blad. De keuze hangt alleen af ​​van de voorkeuren van de eigenaren. Onder de materialen van wandpanelen: MDF, PVC, hout, kunststof, vezelplaat en spaanplaat, spiegelpolystyreen, kurk en bamboe, glas, steen.

Denk er bij het kiezen van materialen aan dat de wanden van de gang vaak last hebben van externe invloeden: iemand raakt per ongeluk de zool van zijn schoenen aan, raakt een metalen inzetstuk in een tas, waterdruppels vliegen uit de kleren of een paraplu op de muren bij regenachtig weer. Huisdieren, bijvoorbeeld katten, kunnen ze ook beïnvloeden. Kies daarom een ​​bestand tegen mechanische schade, vochtbestendig, gemakkelijk schoon te maken en bij voorkeur bestand tegen brandmateriaal.

Het is passend om zowel materialen als soorten panelen te combineren.De bamboewand kan bijvoorbeeld met één wand worden bijgesneden en de rest - MDF. Het oppervlak aan het plafond kan worden gedecoreerd met spiegelpolystyreen. Een stenen afwerking ziet er altijd indrukwekkend en degelijk uit.

Een interessante optie is de afwerking, waarbij de panelen alleen het onderste deel van de muur ergens midden in het midden inklappen en de bovenkant is versierd met behang of geverfd. Het scharnier wordt met gieten gesloten.

Denk bij het kiezen aan de milieu- en vochtbestendigheid van het materiaal.

Andere materialen omvatten het volgende:

 • vinyl behang. Hun voordeel ten opzichte van papier is dat ze wasbaar zijn. Ze zijn gemakkelijk te lijmen, ze zijn duurzaam, compact en de keuze aan kleuren en patronen is enorm;
 • vloeibaar behang. Deze optie is goed omdat het gemakkelijk is om het oppervlak van elke complexiteit te rangschikken - met bogen, bochten en meer. Vloeibaar behang is gelakt en in de toekomst is de zorg voor de muur een eenvoudige wassing;
 • decoratieve pleister. Tegenwoordig wordt dit materiaal veel gebruikt om veel ontwerpideeën te belichamen. De samenstelling bevat een bindmiddel en speciale additieven, zodat de coating verschillende configuraties kan aannemen, zoals hout, zand, kurk, natuursteen en nog veel meer. Het aanvraagproces is eenvoudig, speciale zorg voor de muur is niet vereist.De dekking gaat lang mee en het kleurengamma kan niet anders dan blij zijn.
 • schilderen. De methode is vrij eenvoudig, goedkoop, maar vereist een perfect vlak oppervlak. Voor het schilderen moet je een reeks afwerkingswerken uitvoeren met de muur, waarvan een (meer precies, de laatste) de installatie van behang voor het schilderen kan zijn. Als u behang als kleuring kiest, moet u ervoor zorgen dat ze voldoende dicht zijn en een diep reliëfpatroon hebben. Het is mogelijk om zo'n oppervlak circa drie tot zeven keer te overschilderen.

Wat betreft het kleurengamma, lichte kleuren zijn geen goede optie voor een gang in termen van bruikbaarheid. Vergeet niet dat de muren voortdurend vervuild zullen zijn en de licht schone hal zal dat niet lang blijven. Maar als de gang visueel moet worden uitgebreid, zijn lichte tinten nodig. Zorg vervolgens voor vochtbestendige materialen.

Ook, zoals reeds vermeld, kan het onderste gedeelte, dat hoofdzakelijk vervuild is, worden bijgesneden met donkere panelen en het bovenste deel met licht behang.

Voor de gang van een privé-huis zijn relevante natuurlijke kleuren, houten decoratie.

Als je met een combinatie van kleuren wilt experimenteren, onthoud dan dat in dezelfde kamer voor normale psychologische waarneming niet meer dan drie verschillende tinten gecombineerd mogen worden.Twee kunnen contrasteren, de derde moet neutraal zijn.

Als je een groot origineel bent en niet bang bent voor kleurendruk, kan een fresco of een foto pronken op een van de muren van je gang. Het is mogelijk om fotobehang te gebruiken.

Vaak is een klein deel van de muur geverfd met felle kleuren om het functionele gebied af te bakenen. Er kunnen bijvoorbeeld haken voor kleding of een plank voor schoenen zijn.

Paul

De vloer in de gang wordt zwaar belast en de vloer is onderhevig aan mechanische schade: zware tassen en tassen, hakken, soms outdoor-uitrusting, kinderwagens, fietsen enzovoort. Daarom moet het oppervlak duurzaam, slijtvast en vochtbestendig zijn. Er zijn de volgende opties voor vloeren:

 • tegel. Voornamelijk gebruikt porselein. Het is het meest duurzame materiaal, het vervormt niet, verslechtert niet van water en is gemakkelijk schoon te maken. Tegelcoaten is een betrouwbare en duurzame afwerking. Het plezier is niet goedkoop, maar het is beter om geen geld te besparen op de afwerking van de hal. Je kunt hier ook een combinatie gebruiken. Leg bijvoorbeeld het gebied rond de deur met tegels en bedek de rest met linoleum of laminaat;
 • laminaat of parket. Het ziet er altijd goed en stijlvol uit, omdat het een boom is, maar je moet bij het kiezen speciale aandacht besteden aan kwaliteit. Het materiaal moet bestand zijn tegen vocht en mechanische schade, anders kan het vervormd zijn, en van water - zwellen. Deze afwerkingoptie kan ook geen budget worden genoemd;
 • linoleum. De meest financieel acceptabele dekking. Het is gemakkelijk om voor linoleum te zorgen, het kan slijtagebestendig worden genoemd. Bevalt ook een enorme selectie aan kleuren en texturen. Houd er rekening mee dat huishoudelijk linoleum niet geschikt is voor de gang, omdat het gemakkelijk kan worden blootgesteld aan mechanische schade en verslechtert.

In de winter zal de vloer in de gang voortdurend worden blootgesteld aan de zogenaamde 'wateraanvallen'. Sneeuw die van de straat wordt gebracht smelt en vormt plassen. Daarom is het de moeite waard om na te denken over vloerverwarming. Plassen zullen niet stagneren en schoenen drogen sneller. Als tegel als vloer is geselecteerd, is de vloer bovendien koud en kan er geen extra verwarming plaatsvinden.

De kleur van de vloer wordt meestal donkerder gekozen dan de kleur van de muren. Een stijlvolle oplossing - de vloer in de vorm van een schaakbord. Maar het moet noodzakelijk in het algemene ontwerp van de ruimte passen, het aanvullen en niet bederven.

plafond

Afwerking is mogelijk met de volgende materialen:

 • decoratieve pleister;
 • verf;
 • whitewash;
 • behang;
 • plafondtegel.

Als u niet zelf besluit het plafond af te knippen, kunt u naar andere opties gaan:

 • Tensioner. Het is gemakkelijk om voor hem te zorgen. Het blijkt perfect glad te zijn. U kunt kiezen voor een matte of glanzende afwerking. De reflecterende eigenschap van de laatste zal een visueel effect van ruimtelijke uitzetting creëren.
 • Opgeschort. Het ontwerp is gemaakt met behulp van plastic panelen. Daarachter kunt u de bedrading verbergen. Een dergelijk ontwerp is geschikt als de plafonds hoog zijn omdat de hangende structuur ruimte opeet.
 • Gipsplaatplafond met meerdere niveaus. Het kan een glad oppervlak op één niveau zijn, een ontwerp op twee of drie niveaus. Het hangt ook af van de hoogte van de plafonds en de wensen van de eigenaars.

Voor de installatie is het de moeite waard om na te denken over de verlichting: hoeveel lampen zullen er zijn, in welke afmetingen en waar zullen ze zich bevinden. Er zijn verschillende opties:

 • verschillende schijnwerpers rond de omtrek van het plafond;
 • drie of vier bollen in het midden;
 • een kleine kroonluchter;
 • muurblakers

Als extra verlichtings- en decorelement kan LED-strip worden gemaakt.Het wordt aanbevolen om lichtverstrooiers te kiezen. De kleur van het plafond is meestal lichter ten opzichte van de muren. Maar als de gang geen gebrek heeft aan ruimte, U kunt donkere tinten proberen.

Keuze van meubilair

Als de gang klein is, overbelast u deze dan niet met veel meubels. Het is noodzakelijk om alleen de meest noodzakelijke te selecteren en in te richten. Zo kan bijvoorbeeld uit de kast voor bovenkleding worden afgezien. Het zal genoeg haken aan de muur of gesmede hangers zijn.

Zorg dat je het vindt plaats voor de schoenmaker. Het kan een kast, een dressoir of een boekenkast zijn. Een plaatsbesparende optie is een obuvnitsa, gecombineerd met de bank.

Als de kast op geen enkele manier wordt verlaten, kunt u een kaststructuur installeren die zowel de kast als de mezzanine, hanger, kast, bank en schoenmaker combineert. Er zijn verschillende opties. Aanvaardbaar en het gebruik van modulair meubilair.

Als er voldoende ruimte in de gang van je huis is, kun je fantasie en verlangens de vrije loop laten. Maar wees voorzichtig. De kamer mag niet volgestopt zijn.

Indien mogelijk kunt u een consoletafel in de spiegel toevoegen aan de belangrijkste meubelstukken. Het zal perfect geschikt voor accessoires, telefoon, cosmetica, kam en meer.

Het zou leuk zijn om een ​​kleine stoel te plaatsen waarin u kunt ontspannen of wachten op degenen die naar toe gaan.

Moderne ideeën

Wanneer het moeilijkste afwerkingswerk wordt gedaan, blijft het meest favoriete ding - decor. Hier kunt u uw verbeelding laten zien en kunt u hulp vragen aan de ontwerper. In elk geval is decoratie een indicator van je smaak en gevoel voor stijl. Immers, zelfs als u zich tot de hulp van een professional wendt, blijft het laatste woord voor u.

Als de gang een raam heeft, moet je aan de gordijnen denken. In kleur moeten ze in overeenstemming zijn met het algehele palet. Het is aangewezen om bamboe of metalen jaloezieën te gebruiken. Het is modern en modieus.

De kamerbloem of zelfs een paar worden perfect op de vensterbank geplaatst. Als er extra centimeters in de kamer zijn, kun je een grote kamerplant op de grond zetten of een indrukwekkende vaas. Over het algemeen vullen verse bloemen in de boeg het interieur perfect aan.

Een spiegel kan niet alleen functionele items zijn, maar ook een element van decor worden wanneer je een stijlvol mooi frame kiest. U kunt ook extra verlichting in de buurt of er tegenover installeren.

Kleine lampen zijn vaak gemonteerd in uitstekende nissen of in de vloer.

Je zult niemand verrassen met een wandklok, maar je probeert het toch, een model met een interessant ontwerp kiezen.

Een originele oplossing zou zijn om een ​​klein krijt- of magneetbord te plaatsen voor verschillende records voor het huishouden bij de toegangsdeur of erop.

Rieten manden of dozen passen perfect in de gang van het interieur. Ze kunnen verschillende noodzakelijke dingen opslaan.

Hang sleutelhaken en tassen aan de muur. Origineel en praktisch.

Muren kunnen worden versierd met foto's of foto's in stijlvolle kaders. Sommigen van hen kunnen worden gemarkeerd.

De ondersteuning voor parasols is relevant als paraplu's van het stokmodel. In het andere geval kunnen ze in een dressoir worden opgeborgen of aan haken worden gehangen.

Het is gepast in het privé-huis om smeedijzeren meubels te gebruiken. Het is heel mooi, origineel, het is een eerbetoon aan de klassiekers. Bovendien wordt het interieur uniek en onnavolgbaar.

Wees niet bang om je verbeelding te verbinden, belichaam de meest gewaagde ideeën in de realiteit. U hebt het recht om uw huis naar wens uit te rusten.

Zie de volgende video voor informatie over hoe je geen fouten mag maken in het ontwerp van de gang in een privéhuis.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer