Gipsplaat plafondontwerp in de gang

 Gipsplaat plafondontwerp in de gang

Het ontwerp van het plafond van gipsplaat in de gang is een nieuwe richting van afwerking en is erg populair. Het installeren van zo'n ontwerp is een fascinerend proces dat verbeeldingskracht en creativiteit vereist. Dankzij de unieke eigenschappen van gipsplaat hebben ontwerpers enorme mogelijkheden geopend voor het oorspronkelijke ontwerp van het plafond, en een chique selectie van textuur- en materiaalkleuren maakt het iedereen mogelijk om van een eenvoudige hal een 'droomkamer' te maken.

Voor- en nadelen

Zoals je weet, wordt de laatste hand aan het interieur van de kamers als het plafond beschouwd, en de gang is geen uitzondering.Moderne gipsplaatcomposities helpen om de bovenste ruimte te versieren met een ongewone look.

Dergelijke opgeschorte structuren zijn niet alleen beroemd om hun aantrekkelijkheid, maar worden ook veel gebruikt in woningontwerp, zoals ze hebben volgende voordelen:

 • Het vermogen om het perfecte oppervlak voor werk te creëren. Zelfs vellen gipsplaat verbergt goed alle ruwheid en oneffenheden van de basis, wat belangrijk is bij het repareren in een pannendak;
 • Geen voorbereidende voorbereiding van het plafond nodig. Installatiewerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd op de oude whitewash. Dit verkort de tijd en vereenvoudigt het installatieproces zelf;
 • Alle communicatie is goed verborgen, dus als er elektrische bedrading is in de gang, klimaatsystemen en een ventilatiebox, worden ze onzichtbaar;
 • Sta toe dat u elke soort verlichting kiest. In de regel lijken punt-, multi-level en open armaturen mooi in de gangen;
 • Plasticiteit. Dankzij deze functie krijgen gipsplaatplafonds ongewone vormen. Zoek vooral een weergave op twee niveaus van het ontwerp met licht. Het vergroot visueel de ruimte;
 • Snelle installatie en verwijdering;
 • Betaalbare kosten.

Net als elk ander materiaal heeft gipsplaat ook zijn nadelen:

 • Niet geschikt voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid;
 • Reduceert de hoogte van de kamers met 10-15 cm, dus wordt het niet aanbevolen voor lage gangen;
 • In nieuw gebouwde gebouwen kan het tijdens krimp barsten of vervormen;
 • Bij gebruik verandert de kleur soms.

Alle verlaagde plafonds zijn gemonteerd op een speciaal frame, dat door zijn ontwerp kan worden gesloten of geopend. Als het ontwerp een open installatiemethode gebruikt, zijn gipsplaatvellen een uitstekende basis voor extra decor. Verschillende patronen worden op hun oppervlak aangebracht of ze vormen een scheidingswand met een film, die er uiteindelijk origineel uitziet. Door de combinatie van deze elementen kunt u ongewone texturen en kleuren toepassen, zodat het ontwerp van de hal uniek en spectaculair is.

Plafond opties

Individualiteit hoort overal bij te horen, vooral voor huisvesting. Voor elke persoon vertegenwoordigt het huis een unieke wereld waar u kunt genieten van comfort en warmte, dus voor het ontwerp moet u een speciale stijl selecteren.

De gang wordt beschouwd als het gezicht van elk huis.Niet alleen zal de algemene indruk van de eigenaren van het "familienest" afhangen van de juiste organisatie van de ruimte en planning, maar ook zal het idee van hun smaak voor schoonheid worden gevormd.

Regeling van meubilair, wanddecoratie en vloeren in de gang dienen alleen als begin voor het decor. Om het imago van deze kamer te completeren, is het ook belangrijk om de opties voor het installeren van het plafond te overwegen.

De installatie van de gipsplaatconstructie begint met een voorlopige ontwerpkeuze, die op harmonieuze wijze het volledige interieur van de kamer moet benadrukken.

Vaak is het grootste probleem van de gang de kleine afmeting, in deze situaties raden ontwerpers aan een plafond van één niveau te gebruiken. Dankzij moderne afwerkingsmethoden kan een ongebruikelijk oppervlak worden gemaakt met een dergelijke eenvoudige en gelijkmatige compositie.

Speciale aandacht verdient ook de multi-level gipsplaathangers van de auteur. Bij de installatie ervan is het belangrijk om de geometrische vormen en stappen correct toe te passen, anders neemt de ruimte visueel af en wordt de algemene uitstraling van de gang beschadigd.

Natuurlijk kan het decoratieve gipsplaatplafond worden geïnstalleerd in gangen van elke grootte,maar de vorm en manier van decoratie zal afhangen van het oppervlak van deze kamers, dus voor kleine gangen is het het beste om lichte kleuren van het plafond te kiezen.

Door ontwerpgeheimen en vaardigheid toe te passen, verandert de ruimte van de kamer echt en breidt deze uit.

Als de eigenaren van het huis een miniatuurgang hebben gekregen, wees dan niet boos, volg gewoon de volgende tips:

 • Gebruik de installatie van systemen met meerdere niveaus met duidelijke grafische lijnen. Dit is een goede optie voor nauwe ruimtes. Vierkanten of rechthoeken "verzonken" in de totale compositie zullen bijvoorbeeld de ruimte visueel vergroten. Dit is vooral geschikt voor langwerpige gangen;
 • Bij het ontwerp van het ontwerp de voorkeur geven aan lichte kleuren in warme, pastelkleuren;
 • Besteed speciale aandacht aan de opstelling van de verlichting. Het maximale aantal armaturen moet op het plafondoppervlak worden gebruikt. Zo creëert de kamer een gevoel van lichtheid en luchtigheid.

Veel geluk wordt geacht in de indeling van het huis een enorme gang te hebben. Met zulke prachtige maten kunnen zowel originele fantasieën als buitengewone beslissingen worden gerealiseerd.Het volume van grote kamers stelt u in staat om systemen met één niveau en meerdere niveaus te monteren, hun keuze is afhankelijk van persoonlijke smaak en ontwerpstijl.

Op het eerste gezicht lijkt het stappenlandschap van gipsplaat misschien zwaar, maar dankzij de correct gekozen kleuren passen ze harmonieus in de gang en worden ze bijna gewichtloos.

Voor ruime kamers worden in de regel plafonds met vloeiende overgangen en lijnen gekozen. Dankzij hen worden strikte grenzen op de doeken vereffend en ontstaat er een indruk van ongewone vrijheid. Bovendien kunt u in deze gangen verschillende kleuren gebruiken. In dit geval wordt het decor gemaakt om overeen te komen met de toon van de algemene stijl, evenals contrasterende, met het accentueren van afzonderlijke zones.

Wat betreft de textuur van het plafond, het kan mat, glanzend of gecombineerd zijn in een ongewone combinatie van materialen. Glanzende composities met een matte rand zien er bijvoorbeeld indrukwekkend uit. Als er een verlangen is om de gang een modern tintje te geven, moet je meer originele manieren gebruiken om het oppervlak in te richten en te versieren met een schilderij of fotoprint.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met een belangrijk punt: niet meer dan drie tinten kunnen op het plafond worden gebruikt.

Om de gang op een speciale manier te benadrukken in het ontwerp van het huis, is het aan te raden om het plafond te versieren met een spiegelend oppervlak. Het is ook vermeldenswaard dat met een juiste selectie van verlichting en verf elke hal kan worden getransformeerd in een gezellige en moderne kamer.

Hoe de grootte van de gang te veranderen

De traditionele hal is een smalle en lange kamer. In dit opzicht is het bij het rangschikken van deze ruimte niet mogelijk om veel meubels te plaatsen en om het enigszins te vergroten, gebruiken ze het spel van verlichting en schilderen ze het plafond met lichte kleuren of plakken ze het met pasteltinten.

Naast alle ontwerptrucs is het belangrijkste punt het juiste ontwerp van gemonteerde constructies.

Als het systeem met meerdere niveaus wit wordt geverfd, verandert de decoratie van het bovenoppervlak in een gewichtloze ruimte en op het eerste gezicht zullen alle zware massieve details soepel uitvloeien, waardoor de ruimte visueel hoog wordt.

Een uitstekende optie bij het ontwerpen van plafonds wordt ook beschouwd als het gebruik van vloeiende lijnen zonder grenzen. Opdat dergelijke plafonds de zaal harmonieus zouden vullen, is het ook belangrijk om u zorgen te maken over het kiezen van gesofisticeerde meubelmodellen die zullen worden weerspiegeld in het spiegeldoek en een mooie aanvulling vormen op het algehele interieur.

Een geweldig idee voor een visuele toename van de ruimte wordt beschouwd als een combinatie van zwarte en witte kleuren in de decoratie van het plafond, terwijl de lichte kleuren de overhand moeten hebben en de donkere tinten alleen maar helpen om een ​​contrastaccent te creëren.

Plafond en verlichting

Verlichting speelt een grote rol in de gang. Zoals u weet, zijn gewone kroonluchters al lang uit de mode, daarnaast zijn moderne constructies gemaakt van gipsplaat met hen "kijk niet". Daarom geven ze in de meeste gevallen, bij het maken van een plafond in de gang, de voorkeur aan mooie schijnwerpers. Als u het juiste model en de juiste hoeveelheid kiest, kan de inrichting van het pand als voltooid worden beschouwd.

Deze verlichtingsapparaten helpen bij het creëren van verbluffende lichteffecten, terwijl de hoogte van de kamer wordt verhoogd, waardoor deze origineel en esthetisch aantrekkelijker wordt.

Het is vermeldenswaard dat de schijnwerpers worden gepresenteerd in een chique selectie en de hal tegelijkertijd in verschillende kleuren kunnen verlichten, waarbij een uitgebreide achtergrondverlichting tegelijk of op zijn beurt wordt uitgevoerd. Vooral ze zien er goed uit tegen de achtergrond van systemen met meerdere niveaus.

Hetzelfde geldt voor plafonds met twee niveaus, waarbij verschillende verlichtingsopties worden gekozen. U kunt niet alleen de hoogte van de kamer vergroten, maar de kamer een atmosfeer van gewichtloosheid geven.

Vaak worden ook LED-achtergrondverlichting in de gangen geïnstalleerd, deze worden langs de hele omtrek van de ruimte gemonteerd. Met deze ontwerptechniek kunt u het oppervlak van de kamer uitbreiden en de plafonds visueel verheffen. Het is goed geschikt voor mini-gangen, waarbij elke vierkante centimeter belangrijk is. Bovendien zorgt de achtergrondverlichting voor een ongewoon kleurenspel, zodat alle details van het interieur samensmelten tot één harmonieus beeld.

Je kunt uitzoeken hoe je een gipsplaatplafond van twee niveaus met verlichting in de gang kunt maken door de onderstaande video te bekijken:

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer