Interessante ontwerpopties hal met een trap in een privé huis

Het ontwerp van de hal met een trap in een woonhuis vereist het gebruik van bepaalde artistieke technieken om de hele kamer een stilistische eenheid te geven. In dit geval moet u de vereisten voor nut en gebruiksgemak correct koppelen, evenals de plechtigheid van de eerste kennismaking met het huis.

Functies en vereisten

De trap van de eerste naar de tweede verdieping in de hal van een cottage of appartement is van bijzonder belang. Het verbindt de kamers van verschillende verdiepingen en is het architecturale accent van de hal.

Dus de volgende eisen worden opgelegd aan de trappen in de hal:

 • De trap moet comfortabel en veilig zijn voor het heffen en laten zakken van huishoudens en bezoekers. Perilla en extra verlichting kunnen nodig zijn;
 • Overweeg de voldoende grote van de trap om meubels naar de volgende verdieping te tillen. Als de afmetingen van de hal het niet mogelijk maken om een ​​geschikte trap te installeren, is het noodzakelijk om een ​​lift, extra stappen buiten het huis te hebben of het meubilair naar de tweede en volgende verdiepingen te tillen met behulp van speciale tuigage door de ramen;
 • De mogelijkheid om opslagruimte onder de trap te bieden;
 • De trap vereist een stilistische ontwerpbenadering in het ontwerp van dit deel van het interieur. Het ontwerp van de trap is afhankelijk van het type en de locatie van de kamer.

types

Een veel voorkomend is een rechtlijnig ontwerp met een inter-span platform. Dit is het meest betrouwbare en handige systeem: trappen zijn verbonden door platforms, in de regel zijn marsen uitgerust met leuningen. Vaak heeft een dergelijke trapstructuur een raam, wat extra mogelijkheden biedt voor interessante interieurontwerpen. Dergelijke trappen kunnen de hoofdversiering van de toegangsruimte zijn, maar ze vereisen een groot oppervlak en hoogte van de plafonds.

Voor kleine hallen is een compacte optie de directe configuratie van de overspanning zonder draaitafels.Dit is een handig en betaalbaar installatieontwerp, maar vanwege de steilheid van de opkomst is niet elke huiseigenaar geschikt.

In zeer kleine ruimtes zijn wenteltrappen geïnstalleerd. Ze kunnen mooi in de ruimte worden gegraveerd, versierd met smeedijzeren elementen, maar het is niet altijd mogelijk om met leuningen uit te rusten, daarom hebben ze beperkingen op de veiligheid van opstijgen en dalen.

Het zal moeilijk zijn voor mensen met een handicap en ouderen om de trap op te lopen en af ​​te dalen.

Soorten schermen

Hekken zijn ontworpen om beveiliging te bieden. Niet minder belangrijk is hun esthetische waarde. Het materiaal voor de vervaardiging van leuningen wordt gebruikt afhankelijk van het materiaal van de vervaardiging van de overspanningen en treden.

Hekken hebben een decoratieve functie bij het ontwerpen van trappen. Het is wenselijk dat hun structuur de belangrijkste vormen van het interieur van de hal dupliceert. Dus, als het ontwerp van de kamer is gemaakt in duidelijke geometrische lijnen, dan wordt het type traphekwerk ook in rechte lijnen onderhouden. De aanwezigheid van gladde vormen en gebogen structuren in de kamer bepaalt het gebruik van gebogen railelementen.

Op het hoogtepunt van mode - glasontwerpen.Frameloze glazen schuifdeuren in de entreeruimte met dezelfde frameloze glazen balustrades zien er harmonieus uit. Glas, ingelijst in dun metaal, voegt stijlvol chique toe aan het interieur.

Extreme ontwerpideeën elimineren de reling. Dit is een heel mooie en lichte constructie, wanneer de treden direct aan de muur worden bevestigd en geen hekwerk hebben.

Maar niet iedereen is comfortabel, maar voor kinderen kan het gevaarlijk zijn.

plaats

Het ontwerp van een ontwerp is afhankelijk van de locatie van de trappen in de hal.

 • Center accommodatie stelt hoge eisen aan design. Hier is de trap het belangrijkste accent van de hal, en de afwerkingsmaterialen zijn het meest representatief gekozen: natuurlijk marmer, kolommen en smeedijzeren balustrades geven de pracht van het paleis aan het hele entreegebied. Het parket op de vloer van de hal wordt ondersteund door hetzelfde parket op de trappen, en de balustrades en balusters zijn gemaakt van dezelfde houtsoort als de deuren, die zich aan beide zijden van de trap bevinden. De trap zonder overspanningen, gelegen in het centrale deel van de hal, is gemaakt van accenten;
 • Laterale locatie geeft de ladder een ondergeschikte rol in het interieur. Hier gaat het vooral om de organisatie van de ruimte van de hal zelf. De versiering van de trap ondersteunt het basisconcept van de stijlbeslissing van de hal. Voor de zijdelingse opstelling zijn zowel traditionele rechtlijnige structuren met of zonder zwenkbare platforms en schroefconstructies geschikt. Ongeacht de locatie wordt veel aandacht besteed aan de materialen voor de vervaardiging van trappen.

materialen

De moderne bouwindustrie produceert een grote verscheidenheid aan afwerkingsmaterialen die voldoen aan de meest geavanceerde behoeften: van klassiek marmer tot gekleurd stootvast glas voor het ontwerp van een trap. Overweeg deze opties in meer detail:

 • Natuursteen - Het oudste materiaal dat wordt gebruikt in de bouw. Overbruggingen van betonconstructies op metalen hulpstukken zijn gedecoreerd met tegels van marmer of graniet met antislipeffect. Vakkundig uitgesneden figuurleuningen en balustrades zijn gemaakt van massief steen van deze steen of hebben gesmede elementen. Een dergelijke decoratie zal plechtigheid toevoegen en een gevoel van luxe creëren. in het bijzonder,als deze stenen zich in de decoratie van de muren en vloer van de hal bevinden; Dit is een dure afwerking en het is aangewezen om alleen in een groot gebied te kijken.
 • In plaats van natuurlijk, is het raadzaam om toe te passen kunststeen. Zijn slijtageweerstand is verscheidene ordes van grootte hoger, en zijn verschijning is niet te onderscheiden van natuurlijk. Zo'n materiaal heeft een enorme verscheidenheid aan texturen en een breed scala aan kleuren;
 • De meest populaire zijn geworden natuurlijke houten trap. Hout heeft de nodige sterkte en heeft een lange geschiedenis van gebruik in de bouw. Coniferen worden het meest gebruikt, omdat ze duurzaam zijn en een gevoel van warmte en comfort creëren. De rijkdom van de eigenaars wordt onderstreept door structuren van waardevollere soorten - mahonie of eiken, die, wanneer ze worden verwerkt, een prachtige structuur van vezels geven en een rijkdom aan kleur en textuur hebben. In de regel zijn leuningen ook van hout en in het geval van eikenhouten schermen kan het van metaal of glas zijn;
 • Samen met een reeks hout van toepassing houtdeeltjes en houtvezelmaterialen. Ze zijn afgezet met natuurlijk houtfineer, wat de kosten van dergelijke trappen aanzienlijk vermindert, maar ze hebben minder slijtagebestendigheid;
 • Kunststof in termen van ontwerp voor trappen is metaal. Metalen ladder kan elke ingewikkelde vorm krijgen. Kleuroplossingen zijn niet beperkt. Structurele sterkte - de hoogste. Het metaal is perfect te combineren met elk materiaal uit de binnenhuisinrichting van de hal: met glas, met steen, met metselwerk en eenvoudig gips. Een laconieke metalen trap past in de kleinste kamer en kan een centraal element van de belichting van de hal worden, versierd met elegante hekken;
 • Een innovatieve aanpak was het gebruik van gelaagd glas voor stappen en hekken. Dit geeft lichtheid en gewichtloosheid een vrij solide constructie, maar niet iedereen vindt het leuk om op de transparante treden te lopen. Veel vaker van glasbevestiging.

verlichting

De trap in de hal moet goed worden verlicht. De helderheid van de verlichting op de trap is met name enigszins verminderd in verhouding tot de verlichting van de hal, zodat de ruimte van de hal dominant is. Boven de trap in het plafond zijn schijnwerpers op een rij gemonteerd over de lengte van de overspanning. Dit geeft de dynamiek van de kamer.

Op de muur langs de trap kunt u verschillende schansen op dezelfde afstand van elkaar hangen in de stijl van de kroonluchter van de hal zelf.Met moderne ontwerpstappen kunt u LED-verlichting installeren, wat een magische sfeer in huis creëert. Vooral indrukwekkend is de verlichting in de glazen treden.

Een venster op de draaitafel, gelegen tegenover de ingang, vergroot visueel de ruimte en geeft een bron van natuurlijk licht. Je kunt zo'n opening versieren met lambrequins die geschikt zijn voor de stijl.

Op de site is het de moeite waard om een ​​grote bloem te installeren in een spectaculaire potten of op een standaard in de vorm van een kolom met stucwerk dat het patroon van stucwerk op het plafond van de voordeur herhaalt.

Ruimte onder de trap

De traditionele trapstructuur neemt een voldoende grote ruimte in en er verschijnen onder de overspanningen nissen die met succes kunnen worden gebruikt in het ontwerp van de kamer.

 • In de gangen met klassieke renovatie nissen zijn afgezet met dezelfde materialen als de wanden van de hele gang. In een lage ruimte plaatsen ze een boog en plaatsen ze een bank en een tafel met een schans of een vloerlamp. De centrale scheidingswand in een dergelijke nis kan worden versierd met behang en een ladekast worden geplaatst. Voor een betere verlichting van de ruimte passen ze, naast de verlichting, een tint toe met helder behang of contrasterend canvas;
 • Europese stijl ruimte onder de trap wordt gebruikt als extra slaapkamer voor tijdelijke huisvesting;
 • In een klein huisje het kost veel opslagruimte. Een systeem van kasten en laden voor huishoudelijke artikelen wordt gebouwd onder de trap. Soms worden deze add-ons onder elke stap geïnstalleerd.

stijlen

Om een ​​esthetische compositie van het entreegebied met een ladder te creëren, moet u structurele elementen en afwerkingen van één bouwstijl kiezen. Bijvoorbeeld:

 • Eigenaren van enorme hallen kunnen zich luxueuze trappen in marmer of graniet in een klassieke stijl veroorloven. De wanden van de hal en het overspannen platform zijn versierd met identieke kolommen en het hek ondersteunt hetzelfde stucwerkpatroon. Tegenover de ingang op het eerste platform zit een grote spiegel in het juiste frame, een waardevolle afbeelding of een raam dat prachtig is bekleed met stoffen. De terughoudendheid en elegantie van de klassieker met een ladder gemaakt van hout of metaal zal de adel van het interieur benadrukken;
 • De moderne afmetingen van de hallen passen bij het decor in de stijl van minimalisme. Metaal, hoogwaardig plastic of glas creëert functionele ontwerpen en ruimt de ruimte niet.Art Deco trappen vereisen dure kwaliteitsmaterialen. Glas met licht en de gouden kleur van metalen trappen zullen de lampen van het laconieke metaal benadrukken;
 • Chroom hekken van de trap, treden van kunststof of glas, chromen afwerking van de toegangsdeur, gemetalliseerde stoffen voor decoratie zijn allemaal tekenen van een high-tech stijl;
 • Beton en fittingen zullen organisch passen in het interieur van industrieel ontwerp;
 • Wenteltrap met zijn gebogen lijnen gemaakt voor moderne stijl. De kozijnen van de hal, deurafdekkingen en leuningen zijn gemaakt van hetzelfde type metaal met hetzelfde ornament.
7 foto

Ontwerpopties

De volgende ensembles zullen er harmonieus uitzien:

 • Het ontwerp van de hal, gemaakt in de klassieke stijl met een marmeren trap;
 • Het witte interieur met glas en metalen details benadrukt de chic van de art deco-stijl;
 • De prachtige gladheid van de lijnen organiseert de ruimte van de hal met een nis onder de trap in de Art Nouveau-stijl;
 • De laconieke contrasttrap is geschikt voor modern minimalisme;
 • Hal met een ladder van metaal, ziet er organisch uit in mediterrane stijl.

In de volgende video leert u meer over hoe u een interessant ontwerp van de hal kunt maken met een trap in een privéhuis.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer