Witte gang: de voordelen van lichte kleuren in het interieur

De in witte tinten gedecoreerde entreezaal is altijd beschouwd als een teken van originaliteit en stijl. Witte kleur is een klassieker. Het benadrukt puurheid en tederheid. Witte tinten zijn vooral relevant voor het ontwerp van kleine gangen. Lichte tonen vergroten visueel de ruimte, maken het "luchtiger" en delicater. Om het totaalplaatje niet te bederven, is het in de gang echter belangrijk om de juiste meubels, vloeren te kiezen en rekening te houden met een aantal andere nuances.

Speciale functies

Het gebruik van wit in het interieur is de beste manier om de ruimte visueel uit te breiden. Nog een voordeel van deze kleur - veelzijdigheid. Door lichte kleuren toe te passen, is het mogelijk om de kamer in een klassieke stijl en in een moderne stijl in te delen.

Gebruik in het ontwerp van de gang in felle kleuren de volgende basiskleuren:

 • antiek wit;
 • tinten van amandel;
 • sneeuw;
 • ivoor.

Eigenaars van onroerend goed of ontwerpers kiezen er echter vaak voor om niet één kleur te kiezen, maar een combinatie van kleuren. Deze benadering van het ontwerp van de corridor is zeer voordelig.

Het is dus mogelijk om een ​​kleurcontrast te maken en de ruimte origineler en interessanter te maken.

voordelen

Psychologen hebben aangetoond dat witte kleur een positief effect heeft op de menselijke psyche. Het helpt om te kalmeren, ontspannen en nerveuze spanning te verlichten. De gang, die gasten en eigenaren van de woning met lichte tinten begroet, geeft comfort en een warme sfeer. Witte kleur heeft de volgende voordelen:

 • maakt de kamer meer licht en ruim;
 • normaliseert de emotionele achtergrond van huurders.

De kleurkeuze voor het ontwerp van de hal moet met grote verantwoordelijkheid worden benaderd. Onjuist gekozen tinten veroorzaken vaak gebrek aan comfort in huis of in het appartement.

Sommige eigenaren van onroerend goed weigeren een gang in witte kleuren te maken, ondanks de schoonheid en elegantie van het lichtpalet.Ze zijn in de war door de mars en onpraktisch. Een mooie witte hal wordt snel vies, verzamelt vuil en verliest daardoor snel zijn esthetiek. Dergelijke conclusies zijn echter misleidend.

Gangen die in andere kleuren zijn gedecoreerd, moeten op precies dezelfde manier worden behandeld als sneeuwwitte. De netheid van de kamer is niet afhankelijk van het kleurenschema dat in het interieur wordt gebruikt, maar van hoe correct en efficiënt de reiniging zal worden uitgevoerd. daarom Denk niet dat wit niet praktisch is.

Vloer- en muurmaterialen

Wanneer u afwerkingsmaterialen kiest, moet u allereerst de voorkeur geven aan praktische producten die geen gespecialiseerde zorg vereisen. Voor de vloer zou linoleum of laminaat de beste oplossing zijn.

Voor de gang kun je materialen voor vloeren ophalen, imitatie van hout of natuursteen. Bij het maken van een vloer is het niet nodig om witte kleuren te kiezen.

Speel op het contrast: maak de coating zwart, rood of bruin.

Voor wanden is het beter om een ​​duurzaam en duurzaam materiaal te kiezen, zodat u later niet elk jaar opnieuw hoeft te repareren. Het feit is dat de muren de meest "kwetsbare" delen van de gang zijn.Ze krijgen vaak vuil van schoenen, waterdruppels uit een paraplu. Dergelijke nadelige effecten kunnen veel zijn. Het resultaat is er een - het verlies van esthetiek.

De beste materialen voor muurdecoratie in de gang:

 • Paint. De goedkoopste en voordelige optie. De volgende soorten composities zijn geschikt voor: latex, siliconen, acryl. Hun voordelen zijn sneldrogend, gemakkelijk aan te brengen, de mogelijkheid om te wassen.
 • Wallpaper. Voor het afwerken van de gang is het raadzaam om papierproducten achter te laten. Liever glasbehang, vloeibaar en wasbaar behang. Vanwege de rijkdom aan texturen en kleuren moet het niet moeilijk zijn om dit materiaal te kiezen.
 • Kunststof of MDF-panelen. Dergelijke producten zijn eenvoudig schoon te maken. Ze kunnen ook de onregelmatigheden van de muur verbergen.

Plafondafwerking

U kunt kiezen voor verf, decoratieve pleister of spiegeltegels om het plafond af te werken. Niet de beste optie - polystyreen platen of kalk wit kalk. Dit zijn verouderde materialen voor decoratie. Sommigen gebruiken ze echter juist om mankracht en geld te besparen op reparaties.

Moderne oplossingen voor de decoratie van het plafondoppervlak - gipsplaten en PVC-folie om een ​​spanningsstructuur te creëren. Hun belangrijkste nadelen zijn hoge kosten en verminderde kamerhoogte. De voordelen omvatten duurzaamheid, het vermogen om de draden achter de structuren te verbergen, snelle installatie, vochtbestendigheid. Dergelijke plafondoppervlakken zijn gemakkelijk schoon te houden.

We selecteren meubels

Voor een kleine witte gang is het aan te raden meubelstukken van lichte tinten te selecteren. Meubels met donkere tinten kunnen de ruimte overbelasten en een sombere atmosfeer creëren. Geplaatst meubilair in een smalle gang vermindert het zicht visueel, wat ongewenst is voor een kleine kamer.

Het regelen van de gang is belangrijk om de juiste patina kast te kiezen, ontwerpen voor schoenen en opslag van kleine items, planken, banken en andere parafernalia. De aanwezigheid van dergelijke meubels maakt de gang functioneel en blijft comfortabel. Meubilair kunnen modulair of ingebouwd zijn, gemaakt van massief hout, spaanplaat, MDF of andere materialen.

Een belangrijke regel is Koop geen te massieve meubels. Het steelt het vierkant en maakt de ruimte rommelig. Witte meubels zien er elegant en luxueus uit.Het zijn echter zeer merkbare krassen, slijtage en andere tekenen van mechanische stress.

Om de aantrekkelijkheid ervan zo lang mogelijk te behouden, is het van belang zorgvuldig om te gaan met het meubilair en er goed voor te zorgen.

Glanzende of matte afwerking?

Deze vraag is gesteld door iedereen die de hal ooit heeft gemaakt. Het lijkt erop dat dit een beetje is. Zij is echter degene die het eenvoudige en buitengewone interieur een plaats kan geven. Bij het kiezen van het eerste ding is om te vertrouwen op persoonlijke voorkeuren en voorkeuren. Het is ook belangrijk om de voor- en nadelen van een bepaald type oppervlak te kennen. dus:

 • Glossy. Schitterende gangen - een combinatie van elegantie en subtiele smaak. Wanneer u een kamer maakt, kunt u beter iets doen aan één ding: glanzend meubilair ophalen in de gang, een plafond of een vloerbedekking. Het interieur behoudt dus zijn lichtheid en lijkt niet overbelast. Glanzende oppervlakken zijn eenvoudig te onderhouden, esthetisch. Ze hebben echter een aantal nadelen. Dus op het glanzende oppervlak zijn er sporen van vlekken en handen, opspattend water, dus het vereist speciale zorg.
 • Matt. Meubels of een plafond met een dergelijke textuur zijn meer geschikt voor kamers die zijn ingericht in een strikte klassieke stijl.Het matte oppervlak kan het licht "absorberen" en de sfeer van de gang zachter en comfortabeler maken. De nadelen omvatten een ruwe textuur. Het absorbeert vuil en vocht. Het verzorgen van dit oppervlak kost veel tijd en moeite, evenals gespecialiseerde reinigingsmiddelen. Er is geen eenduidig ​​antwoord op de vraag welke zaal beter is: mat of glanzend.

Beoordeel de voor- en nadelen van elk oppervlak en maak een onmiskenbare keuze voor uzelf.

Kleurencombinaties

Het harmonisch geselecteerde kleurenschema van de wanden, het plafond, het meubilair en de deuren in de gang bepalen het uiterlijk van de ruimte. De juiste kleuren dragen bij aan een visuele toename van de ruimte en creëren gezelligheid. Harmonische tinten kunnen het licht beïnvloeden, maar ook vertellen over de hoge artistieke smaak van de eigenaar van het appartement.

Fans van de witte tinten van de gangen zullen waarschijnlijk genieten van de combinatie van sneeuwwit en grijs. Dit is een win-win. Een dergelijke kleursituatie kan echter binnenkort saai en saai worden. Om dit te voorkomen, adviseren ontwerpers verdun het witte gamma met andere verven.

Als u een kamer maakt, geeft u de voorkeur aan lichte plafonds en muren.Gooi het idee weg om een ​​donker plafondoppervlak en een wandlamp te maken.

In deze situatie zullen de eigenaars en gasten het gevoel hebben dat het plafond op het punt staat op hun hoofd te vallen.

De witte gang kan worden verdund met meubilair met contrasterende kleuren. De heldere kleuren van de muren en het plafond worden perfect gecombineerd met de volgende kleuren:

 • blauw;
 • goud;
 • mokka;
 • rood;
 • oranje;
 • purple;
 • zwart.

Gebruik bij het maken van een gang beige en pastelkleuren: zacht koraal, perzik, zuivel, ivoorkleur. Ook raden ontwerpers aan om naar de nieuwe modetrend te kijken, namelijk bij het creëren van witte plafonds en muren en zwarte vloeren. Bij het versieren van de ruimte, fantaseren, spelen met bloemen.

Zodat u uw eigen unieke en fascinerende interieur kunt creëren.

8 foto

Ideeën voor interieurontwerp

Het interieur van de witte hal kan in verschillende stijlen worden ingericht. Om dit te doen, is het de moeite waard om de aandacht te vestigen op enkele kleinigheden. dus:

 • Als je wilt de klassiekers, versier plafonds, muren en vloeren in felle kleuren. De keuze van meubels gemaakt van natuurlijk hout zal een win-win optie zijn.Geschikt als moderne opties en antiek meubilair. Klassieke stijl heeft eenvoudige vormen, harmonieuze combinaties en niets overbodigs.
 • fans Art Nouveau Het wordt aanbevolen om meubels op te nemen met zachte, vloeiende lijnen. Gebruik meubelattributen uit natuurlijk hout. Gooi grove vormen en rechte lijnen weg.
 • lovers pop art kan de muren en plafondverlichting maken, en het ontwerp voor vloeren en meubels om helder te kiezen. Speel op het contrast - gebruik kleurrijke meubels, neonlampen, glanzende oppervlakken.
 • Als je van vrije ruimte houdt, duidelijke rechte lijnen, stop je keuze op minimalisme. Hij heeft een strikt ontwerp. Gooi de helderheid weg en niet-standaard. Versier de gang in witte en grijze tinten. Bij het kiezen van meubels, geef de voorkeur aan modellen-transformatoren. Ze helpen om ruimte te besparen en ruimte te verlichten.
 • Een gang in stijl creëren Provence Geef de voorkeur aan natuurlijke materialen, een groot aantal kleuren (wit moet de eerste kleur blijven). Gebruik opengewerkte inserts, frames op de muren, vintage meubels, bloemornamenten.
 • Liefhebbers van onbeschoftheid in het interieur, ontwerpers worden geadviseerd om naar de stijl te kijken Loft. Het wordt gekenmerkt door niet-gepleisterde muren, ruw behandeld hout, open technische communicatie. Weiger de pretentie: in plaats van een kast voor bovenkleding, kunt u haken gebruiken en kunnen schoenendozen worden vervangen door een gewone bank.
 • Fans van de noordelijke natuur kunnen de hal regelen Scandinavische stijl. Witte tinten, gebleekt meubilair, etnische tegelafwerking, patchwork, tapijten op de vloer. Dit alles zal helpen om de frisheid van het interieur te benadrukken.

De optie van een gang in het wit is altijd stijlvol. Klassiekers zullen nooit uit de mode raken, het zal altijd buiten de concurrentie blijven.

Meer informatie over het maken van een sneeuwwitte gang, zul je leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer