Gangontwerp voor reparaties

 Gangontwerp voor reparaties

Het is uiterst belangrijk om de gang in het huis functioneel en gezellig te maken. Het ontwerp van deze kamer moet in overeenstemming zijn met de stijl waarin het gehele appartement is ingericht. Dit is echter een niet-residentieel gebouw, zodat u kunt toestaan ​​dat het meer verzadigde kleuren en vetgedrukte combinaties gebruikt. Het is belangrijk om uit de lay-out en de grootte van de hal te gaan: het moet vanuit praktisch oogpunt comfortabel zijn, de situatie moet tot in het kleinste detail worden doordacht.

Soorten gangen

De hal van het appartement neemt meestal een minimum aan ruimte in beslag, heeft doorgangen naar alle andere kamers. De inrichting van een kleine hal wijkt aanzienlijk af van het ontwerpproject van een grote hal. Het maakt ook uit in welk huis je woont.In een paneelhuis moet u bijvoorbeeld de vloer extra opwarmen. In een woonhuis wordt de gang vaak gecombineerd met een vestibule, dus hier is het beter om twee deuren te plaatsen om warmte te leveren en tocht te voorkomen. Overweeg de belangrijkste soorten gangen en de beste manieren om ze in te richten, evenals afwerkingen.

Khruschovka

Herstel in een kleine hal van Chroesjtsjov moet bijzonder voorzichtig worden aangepakt. In een kleine ruimte kunt u de ruimte niet overbelasten met onnodige details. Denk eerst eens na over hoe het handig was om naar binnen te gaan, schoenen uit te trekken, dingen samen te voegen. De spiegel moet zich op een maximale afstand van de tegenoverliggende muur bevinden om in staat te zijn een stap terug te doen en zichzelf in een kleine ruimte in volle groei te zien. In de gang slaan we vaak veel dingen op, een hoge kledingkast en mezzanines stellen ons in staat om de beschikbare ruimte van een kleine gang vakkundig te beheren.

Breznev

De hallen in Brezhnevka hebben meestal een middelgroot formaat en een handige rechthoekige vorm. In zo'n hal is het de moeite waard om kasten en planken langs één van de muren te plaatsen, zodat niets de doorgang zou belemmeren. De afwerking moet monotoon worden uitgevoerd of twee of drie dichte kleuren combineren.Te contrasterende en bonte opties kunnen ongepast lijken. In een soortgelijke gang kun je veel spullen plaatsen. Om ruimte te besparen, is het de moeite waard om een ​​bank met opbergruimte en een comfortabele hoekkast te overwegen.

ruim

In de ruime hal kunt u niet alleen denken aan de functionaliteit, maar ook aan de interessante en stijlvolle designelementen. Als het veel vrije ruimte heeft, is het belangrijk dat het er gezellig en bewoonbaar uitziet. Kleine, heldere accessoires, mooie voetenbankjes, ongebruikelijke planken en tapijten zullen u hierbij helpen. Nu is het in de mode om één muur ongemeubileerd achter te laten. Het is de moeite waard om grote abstracte schilderijen, favoriete foto's of interessant ontworpen spiegels op te plaatsen.

vierkant

De gebruikelijke vierkante gang kan comfortabel en mooi worden ontworpen, ongeacht de ruimte in de kamer. Het is gemakkelijk om een ​​rechthoekig vierkant vierkant te maken door kasten langs twee tegenoverliggende wanden te plaatsen. Deze opstelling wordt beschouwd als de meest succesvolle vanuit een visuele en praktische gezichtspunten. In de ruimte kun je heldere accenten toevoegen, asymmetrisch gelokaliseerd: dit zal de ruimte harmonieus versieren.

smal

Meestal zijn er problemen met de opstelling van een smalle lange gang. Als u de ruimte visueel wilt vergroten, kunt u de langwerpige wanden afknippen met behang met verticale strepen of met behulp van kleuring in verschillende verticale zones opdelen. U past bij een vierkante vloertegel. Wat betreft de inrichting van meubels, is het de moeite waard om naar de hoekkasten, ronde en vierkante voetenbankjes, hangende planken te kijken. Plaats de belangrijkste meubels beter diagonaal.

lay-out

De indeling van de hal moet worden afgestemd op uw behoeften, de kenmerken van de kamer en de nieuwste trends op het gebied van interieurontwerp. Vaak zijn er in afgewerkte appartementen niet zoveel mogelijkheden om herontwikkeling uit te voeren, dus moet er aandacht worden besteed aan individuele details. Met behulp van verlichting, kleurafwerkingen en verschillende texturen kunt u altijd interessant een kamer inlassen zonder een drastische verandering in de lay-out aan te nemen. Veel zal afhangen van de rangschikking van grote meubels in de halruimte.

Als het een ruime hal in een privéwoning is, moet u de ruimte scheiden met een kleine vestibule. Dit maakt de woonruimte warmer, biedt een aparte plaats voor het opbergen van spullen en huishoudelijke artikelen. Het platform moet in dezelfde stijl worden uitgegeven als de gang. Deze scheiding zal het huis comfortabeler maken. Als de gang vrij klein is, is het de moeite waard om zich te onthouden van dergelijke herontwikkeling.

Meestal leiden vanuit de gang verschillende deuren naar verschillende kamers. Het is belangrijk dat deze deuren in dezelfde stijl zijn gemaakt. Voor traditionele interieurs zullen deuren met glazen inzetstukken een interessante oplossing zijn. Dit kan golfglas zijn, glas-in-lood, dat een ongebruikelijk ontwerpelement van het decor zal worden. Nu zijn de meest open ruimtes populair. Daarom, vaak van de deuren tussen de kamers en de gang, weigeren veel.

Een uitstekende optie kan een verscheidenheid aan bogen van gips, hout of metaal zijn. Ze kunnen opvallen of bijna onzichtbaar zijn. In een kleine ruimte zal een dergelijke oplossing de ruimte visueel ruimer en harmonischer maken. Als u een grote gang heeft, kan deze in zones worden verdeeld.

Vaker in de hal zijn er twee zones:

  • ruimte met een spiegel en een poef om schoenen en kleding aan te trekken;
  • ruimte met een kleine kast, planken en een tafel voor het opslaan van verschillende noodzakelijke dingen in het dagelijks leven.

Het is gemakkelijker om de functionele gebieden te scheiden door een tweekleurige afwerking van de muren en de vloer. Het gebied bij de ingang kan bijvoorbeeld donkerder of helderder zijn en het gebied met planken en kasten kan worden ingericht in lichte tinten. U kunt twee lichtbronnen gebruiken. Soms is de hal zonder binnendeuren visueel verdeeld in zones, afhankelijk van welke kamers in de buurt zijn. Het ontwerp van deze ruimte ziet eruit als elementen van verschillende stijlen.

In moderne appartementen worden gangen vaak gecombineerd met de woonkamer. In de ruime hallen geven velen de voorkeur aan ruimte voor een klein kantoor of sportsimulators.

In dit geval kan de ruimte op meer zichtbare manieren worden verdeeld:

  • zet een extra boog;
  • straal, kolom installeren;
  • plaats een stijlvol scherm.

Zulke opties zullen helpen om een ​​brede halruimte zo functioneel mogelijk te gebruiken. Nadelen lay-out kan worden verborgen door het gebruik van de juiste plaatsing van meubels. De vereiste set meubels hangt af van de grootte van je gang.In elke gang heb je een kast nodig, je kunt niet zonder een plank voor schoenen, kledinghaken, voetenbank of bank. In een grote ruimte kunt u een salontafel, wandplanken en een ladekast plaatsen. De meest harmonieuze vorm voor de gang is breed en rechthoekig. Als je een vierkante of onnodig smalle gang hebt, probeer dan meubels te gebruiken om deze te verkleinen tot een handige rechthoekige vorm.

materialen

Moderne materialen voor reparatie kunnen moeiteloos elk ontwerpidee tot leven brengen. Het is de moeite waard om alles op te pikken dat nodig is voor de afwerking, om ervoor te zorgen dat de kleur en textuur van alle materialen met elkaar worden gecombineerd. In grote hypermarkten voor reparatie of online winkels kun je alles vinden dat je nodig hebt om te voltooien. Een rijk assortiment is ontworpen voor elke koper in het budget.

behang

Voor de decoratie van de muren van uw gang past een verscheidenheid aan behangsoorten. Achtergronden kunnen vloeiend of gestructureerd zijn, gemaakt van papier, vinyl of textiel. Een verscheidenheid aan tinten, prints en texturen zullen u toelaten om een ​​uniek interieur met uw eigen handen te creëren: behang kan op uw eigen worden gelijmd. In de gang kan modern behang lijken interessant als u er een vrije muur onder hebt.

schilderen

Olieverf is geschikt voor het schilderen van muren na gips of kan worden gebruikt op het behang om te schilderen. Je kunt het in een dunne laag plaatsen, extra textuur toevoegen aan de muren, de verfcompositie besproeien met kleine sprays, grote druppels en slagen aanbrengen. Geschilderde muren zien er stijlvol uit. Je kunt verschillende kleuren naar believen combineren.

MDF en kunststof

Soms voor de decoratie van wanden met behulp van plastic en MDF-panelen, waardoor u het ontwerp interessant en ongebruikelijk kunt maken. Met soortgelijke panelen kunt u de wanden eronder leggen, decoratieve verticale en horizontale inzetstukken maken. Met deze afwerkingsoptie kunt u kleine onvolkomenheden verbergen die zijn gemaakt in de ruwe afwerking (als er scheuren of onregelmatigheden aan de muren zijn, kunt u deze verbergen achter modieuze en mooie panelen). Kunststofproducten zijn geschikt voor klassieke en moderne interieurs. Met behulp van MDF-panelen, die hout imiteren, kunt u de kamer in de stijl van het land of modern decoreren.

tegel

Tegels zijn perfect voor muren of vloeren. Nu kunt u interessante opties vinden voor dit gevelmateriaal, baksteen of metselwerk nabootsende, geverfde tegels en kits voor het maken van mozaïeken van tegels in verschillende vormen en maten.Het enige nadeel van deze optie is het feit dat de tegel vrij koud is als vloerbedekking. Voor de gang maakt het echter niet uit, je kunt de tegel combineren met andere materialen van vloerdecoratie.

het gieten

Muurvormen is een populaire oplossing voor klassiek interieurs en vele andere: de moderne vormmogelijkheden zijn gevarieerd. Deze interieurdetails zijn puur decoratief, in kleine gangen met een eenvoudig ontwerp mogen ze niet worden gebruikt. Als u over een ruime lege ruimte beschikt, helpen deze ontwerpelementen om het interieur aanzienlijk te diversifiëren en op te frissen.

Parketvloeren

Dit is een vrij dure vloer, maar het is de meest duurzame, milieuvriendelijke en aangenaam ogende vloer. U kunt de platen van verschillende kleuren tellen of de volledige vloer van vaste producten neerleggen. Houd er rekening mee dat parket speciale zorg vereist: het moet worden beschermd tegen langdurige blootstelling aan vocht en krassen. Legopties parket gevarieerd en laten u toe om de perceptie van de gangruimte radicaal te veranderen.

Laminaatvloer

Vaak als een vloer met laminaat.Het kan worden gemaakt in de vorm van houten planken of worden gekleurd, versierd met een interessante afdruk. Deze coating combineert een relatief lage prijs, goede kwaliteit en interessante uiterlijk.

linoleum

Linoleum is de meest economische vloer voor je gang. Qua uiterlijk is het inferieur aan parket, laminaat of tegels. Het is de moeite waard om te overwegen dat linoleum zijn eigen classificatie heeft, waarvan de budgetvarianten niet duurzaam kunnen worden genoemd. Binnen een paar jaar kunnen ze vervormd en vervangen worden.

Spanplafonds

Deze ontwerpen worden uitgevoerd op het frame en zonder het gebruik van film of textiel in het werk. Niet elke huiseigenaar kan zich zo'n plafond veroorloven, vooral als het product is gemaakt op basis van sateen en versierd met een patroon van een bepaalde afmeting en thema. De breedte van de film is meestal ongeveer 3,5 m - dit is genoeg om het plafond van kleine gangen te voltooien. Textielvariëteiten hebben een grote dikte, die 5 m bereikt. Fotoprinting wordt toegepast op het materiaal met behulp van een speciale technologie. De foto kan absoluut alles zijn.

Plafondtegels

Deze afwerking is geschikt voor het plafond van de gang.Het kan een budget genoemd worden, maar als het wordt gebruikt in het werk van een verscheidenheid aan tegels gemaakt van hout of metaal met spiegelinserts, dan kost dat meer. Het materiaal is klassiek of naadloos en heeft een golvende rand. Een interessante nuance van dit afwerkingsmateriaal is het feit dat het in sommige variaties zorgt voor schilderkunst.

DIY-decoratie

Stijlvol repareren van de hal in het huis, je kunt bezitten. Als u niet van plan bent grootschalige herontwikkeling en installatie van complexe ontwerpstructuren uit te voeren, kunnen renovatie en cosmetische reparaties met uw eigen handen worden gedaan. Het is goed als uw appartement een ruwe afwerking van hoge kwaliteit heeft. U hoeft alleen maar vloerbedekking, muren en plafond te kiezen, alles in dezelfde stijl te plaatsen en de kamer met interessante accessoires te versieren.

wanden

Het is noodzakelijk om te beginnen met reparaties met het afwerken van muren, omdat deze in grotere mate duidelijk zijn. Het is onder het behang of verf om de geschikte opties te selecteren voor het afwerken van de vloer en het plafond. Om de wanden met succes te versieren, is het de moeite waard te bepalen welke materialen u wilt gebruiken, welke kleuren u de voorkeur geeft voor de gang, welk effect u in de kamer wilt bereiken.

Voor een kleine hal moeten beige en lichtgrijze tinten van het palet worden gebruikt voor decoratie. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de grootte van de afdruk: deze mag niet groot of te kleurrijk zijn. Deze benadering geeft de kamer een gevoel van verwarring. Je moet de kleine gang niet overladen met felle kleuren: blauw, wijn en zwart creëren een negatieve perceptie van ruimte, wat volkomen onaanvaardbaar is.

Het is onwenselijk om te overladen met een complex patroon en een ruime kamer: we zullen deze techniek forceren om het aantal meubels en accessoires in de gang te minimaliseren. Veel interessanter is de eenvoudige getextureerde tekening of het reliëfpatroon op de gangmuren. Dit geeft ruimte aan esthetiek en premium, wat de smaak van de eigenaars van het huis aangeeft. Versier de wanden niet met vloeibaar behang: ze zijn onstabiel voor vocht. Voor praktische doeleinden is het de moeite waard om de oppervlakken te versieren met glasvezel of andere soorten om te schilderen.

Het schilderen van muren is het overwegen waard voor kleine gebouwen., waarbij het beter is om de overvloed aan kleine onderdelen te vermijden. Monochrome kleuring in pastel- of donkere tinten ziet er geweldig uit in elke gang.Soortgelijke afwerkingsopties worden aanbevolen voor de meeste moderne interieurs, waarin eenvoud en beknoptheid worden gewaardeerd. Je kunt de afwerking interessanter maken door een textuur op de muren te maken: dit kan met je eigen handen worden gedaan met speciale spuitmonden voor het spuiten van verf of met behulp van een getextureerde roller.

Later kunnen de muren worden geplaatst potten met bloemen, schilderijen, foto's, planken, wandklokken of molding.

Interessant in de gang ziet eruit trim met tegels. Kies meestal voor dit doel de tegel die een wilde steen imiteert. Vergelijkbare opties zijn te vinden in een grote verscheidenheid aan kleuren. Het wordt niet aanbevolen tegels op alle wanden in uw kamer te gebruiken. Het is mogelijk om een ​​deel van de muur af te knippen met deze tegenover elkaar liggende of afwisselende individuele elementen van een tegel met monochrome schilderingen van de muren.

Het ziet er interessant uit een combinatie van wanden met sokkel van plastic en MDF-panelen. In dit geval worden monochromatische materialen van wit of lichtgrijs gebruikt voor decoratie. In dit geval verzachten deze panelen het contrasterende patroon van de achtergrond. In dit geval worden ze vaker verticaal geplaatst, waardoor de plaats van het gewricht met het behang wordt bedekt door middel van gieten.

Paul

Het afwerken van de vloer in de gang is belangrijk vanuit een praktisch oogpunt: je betreedt het huis in schoenen vanaf de straat, dus het oppervlak zal onvermijdelijk elke dag vuil worden. Om de vloer gemakkelijk schoon te maken, moet u kijken naar de glanzende oppervlakken: tegel of parket, gelakt. In de gang kun je alle mogelijke materialen gebruiken, behalve tapijt. In dit geval wordt het materiaal zodanig geselecteerd dat zijn klasse is ontworpen voor een grotere doorvoer.

Tegel voor de hal - de meest praktische optie. Zo'n vloer kan heel mooi zijn: het leggen kan direct, diagonaal (diamant), in een schaakbordpatroon gebeuren, met behulp van de "bron" -techniek of de mozaïekmethode. De complexiteit van de tekening hangt af van de vaardigheden van de handler. Indien gewenst, kunt u een materiaal van verschillende groottes met cijfers ophalen, waardoor de coating helder en gedenkwaardig wordt. Van de populaire tinten, kunt u de donkere en lichte toon van eiken wengé gebruiken: vandaag zijn ze de focus van het ontwerp van de gangen.

U kunt natuurlijk parket gebruiken, als het budget dit toelaat. Met de juiste zorg blijft de vloer tientallen jaren in de oorspronkelijke vorm.U kunt kiezen voor een monochroom licht of donker parket, planken van verschillende houtsoorten combineren en zelfs interessante patronen ervan ontwerpen. Zulke oplossingen zullen er bijzonder goed uitzien in de ruime gangen. Als u parket voor de gang kiest, moet u een mat bij de deur plaatsen om te voorkomen dat er regelmatig vocht uit een paraplu of schoenen op het parket komt. Het is categorisch onmogelijk om meubilair op een parket te verplaatsen om het niet te bekrassen.

Als u een laminaat wilt leggen, kunt u op de coating letten met antislip en textuur van hout van nobele variëteiten. Kies een matte versie van het materiaal. Echter, om de coating te gebruiken is praktisch, het is noodzakelijk om de afwerking te verslaan door laminaat en tegels te combineren met antislip. Afwerkingen kunnen variëren, maar ze moeten een vergelijkbaar gamma hebben. Het is onmogelijk om warme en koude toon te combineren: het zal visueel een onbalans in het interieur van de gang introduceren.

Grijsachtige en witachtige tinten zijn populair: ze zien er stijlvol uit, vooral in moderne interieurs. Bovendien kunt u kiezen voor een helder, veelkleurig laminaat of zelfs voor opties met verschillende afdrukken.Mooi ziet eenvoudig patroon in de vorm van installatieelementen op een beige en bruinachtige achtergrond eruit. Kies niet de kleur die bij de deuropeningen past: het is beter als de schaduw enigszins afwijkt.

De eenvoudigste manier om op het linoleum van de vloergang te leggen. Selecteer in dit geval de coating met bescherming tegen slijtage en antislip. Zo'n oppervlak is ruw. Let op de bovenste laag in de snede: hoe groter de dikte van de bescherming, hoe meer gewicht linoleum zal weerstaan. Neem geen huishoudelijke optie voor de vloer van de gang: een dergelijke dekking is onpraktisch. Het is logisch om een ​​semi-commerciële variant te kopen.

plafond

Het afwerken van het plafond is bijna niet meteen duidelijk, maar het is belangrijk. Een geslaagd ontwerp van het plafond zal het interieur een complete look geven. Gekleurde plafonds of versies met afbeeldingen, ornamenten voor de meeste interieurs zijn te extravagant, dus het is de moeite waard om vooral de gebruikelijke witte versie te bekijken. Als de indeling van de woning echter open is, kan het plafond aan het algemene ontwerpconcept voldoen.

De eenvoudigste afwerkingoptie is om het plafond te bedekken met whitewash. Dit is een goedkope en eenvoudige manier die u zelf kunt implementeren.Vaak zien deze plafonds er het meest stijlvol uit. Het is belangrijk dat de ruwe afwerking in het huis van echt hoge kwaliteit was.

Als uw plafonds aanvankelijk ongelijk zijn, moet u andere afwerkingen overwegen.

Strekopties zijn geschikt voor eigenaren van hoge plafonds. Ze kunnen de defecten van de ruwe afwerking verbergen, zodat u de verlichting rond de omtrek van de gang met succes kunt regelen. Opgemerkt moet worden dat hun installatie voornamelijk wordt vertrouwd door specialisten. Je kunt ze zelf installeren met behulp van de instructies, maar het kost veel tijd en moeite. Door middel van gedeeltelijke inserts kunt u de halruimte bijzonder maken door deze een onopvallende organisatie te geven.

Als het niet eenvoudig is om het spanplafond met uw eigen handen te installeren, kan iedereen het oppervlak met plastic panelen lijmen. De panelen zijn voornamelijk pastel of wit, ze kunnen volledig glad zijn of met een eenvoudig reliëfpatroon. Dergelijke producten hebben een lage prijs, ze zijn gemakkelijk te hanteren, zelfs als u nog nooit reparaties hebt uitgevoerd. Bovendien kunnen ze worden gebruikt om defecten te verbergen.

Sierlijsten versieren plafonds voornamelijk in klassieke interieurs. Meestal zijn dit plastic decoratieve elementen in de vorm van frames, die reliëf ornamenten of imitatie van stucwerk kunnen bevatten. Met behulp van dergelijke opties kunt u een kroonluchter selecteren, de hal in zones verdelen of gewoon interessant om de situatie te diversifiëren. Soms worden ze gebruikt om lint-LED-lampen rondom de omtrek van het plafond in te bedden.

De balken zijn perfect voor landelijke stijl. Lichte falshbalki, speciaal gemaakt voor het decor, kan u zelf op het plafond monteren. Ze kunnen geschikt zijn voor ruime hallen, ruimtes in combinatie met een keuken, woonkamer of kantoor. Je kunt de ruimte visueel in zones verdelen met één nep of ze over het hele gebied plaatsen.

Ontwerpideeën

Om de opties voor het afwerken van de hal correct te kiezen, moet u de stijl van het hele appartement overwegen en beslissen wat bij u past. Als je kamers wilt maken die qua stijl verschillen, moet de gang hun verbindende schakel zijn: je moet verschillende elementen samenvoegen. Overweeg succesvolle realistische ontwerpopties.

In de gang van een klassieke stijl moeten tinten van decoratie helder en plechtig zijn. Het is beter om de muren niet wit te maken, maar kies een andere versie van eenkleurige verf (olijftinten zijn bijvoorbeeld nu in de mode). Bij het kiezen van meubels moet men de voorkeur geven aan wit: een dergelijke oplossing ziet er overal passend, stijlvol en elegant uit.

Voor een stijlvolle hal in landelijke stijl is de voorkeur gegeven aan meubels gemaakt van natuurlijk hout. Als de ruimte ruim is, kunt u verschillende soorten hout van verschillende tinten combineren. Als de hal klein is, probeer dan meubels in één set te kopen. Tegelijkertijd is het beter om parket of laminaat voor de vloer te kiezen, voor de muren kunt u de voorkeur geven aan getextureerd schilderwerk. Bloempotten, gedroogde takken in vazen ​​en patchworktextiel zorgen voor een speciale sfeer binnenshuis.

Als u een high-tech appartement gaat inrichten, moet de hal een overeenkomstig ontwerp hebben. Voor decoratie worden vaak donkere kleuren gekozen: in moderne interieurs worden nu warme grijstinten actief gebruikt. De afwerking moet zo eenvoudig mogelijk zijn en het meubilair - beknopt en bijna onzichtbaar. Het is onmogelijk om te doen zonder felle accenten, hun aantal zal afhangen van het gedeelte van de kamer.Een kleine kleurkast doet het, een foto in rijke kleuren is geschikt, een heldere vaas en tapijt ziet er goed uit.

Je vindt meer ontwerptips voor de gang in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer