Keramische tegelafmetingen 30x60: kenmerken naar keuze

Keramische tegels voor wanden worden beschouwd als een van de meest favoriete afwerkingsmaterialen voor interieurontwerpers. En dit is geen toeval, want dit type voering - duurzaam en duurzaam materiaal. De wandtegel is, naast het feit dat hij perfect in het ontwerp van elke kamer past, bestand tegen temperatuur- en vochtigheidsveranderingen en, belangrijker, zeer onderhoudsvriendelijk. Als u besluit dit materiaal te gebruiken voor reparaties bij u thuis, zult u hoogstwaarschijnlijk de moeilijke taak om de juiste tegel te kiezen te maken hebben, aangezien de huidige fabrikanten ons een groot aantal tegelmonsters voor muren aanbieden.

Standaard maten

De grootte van de tegel is een van de belangrijkste parameters, die helaas helaas niet voldoende aandacht krijgen in het selectieproces.Meestal kiezen voor het tegenoverliggende materiaal in kleur en ontwerp, geschikt in een bepaald interieur, niet echt af hoe het te leggen. Maar onoplettendheid van de afmeting kan ertoe leiden dat tijdens het herstelproces de tegel moet worden gebroken of ingekort, aangepast aan de afmetingen van de kamer, als gevolg van onnauwkeurige verbindingen kan het uiterlijk van uw interieur sterk verminderen.

Zelfs in de planningsfase is het erg belangrijk om het gebied nauwkeurig te meten. gebouwen en berekent de optimale tegelgrootte die nodig is voor de bekleding, volgens het gekozen verpakkingsplan. Om tegemoet te komen aan alle eisen van de consument in de meest uiteenlopende formaten, produceren moderne fabrikanten tegels van verschillende afmetingen. Wandtegels kunnen zowel vierkant als rechthoekig zijn.

De meest populaire formaten van vierkante keramische tegels zijn:

  • 10x10 cm
  • 15x15 cm
  • 20x20 cm

Deze tegel is het handigst voor tegenoverliggende wanden in kleine kamers, in kleine keukens, badkamers en toiletten. In ruime kamers is het veel beter om naar rechthoekige tegels te kijken.

De populairste maten van dit type zijn de volgende traditionele parameters:

  • 10x20 cm
  • 20x30 cm
  • 25x40 cm
  • 20x50 cm
  • 30x60 cm

Tips om te kiezen

Bij het kopen van tegels in een winkel, moet u weten over een belangrijk feit, dat voor de meeste gewone klanten vaak onbekend is. Houd er rekening mee dat de standaardafmetingen van tegels, die zijn opgegeven door de fabrikant van het product, mogelijk niet overeenkomen met de werkelijke afmeting van de tegel in het pakket. De fout in de afmeting van het bekledingsmateriaal kan van vijf tot zeven millimeter in één richting of een andere zijn.

Volgens internationale normen zijn deze discrepanties aanvaardbare normen. Ze worden veroorzaakt door enkele van de eigenschappen die inherent zijn aan dergelijke natuurlijke grondstoffen zoals klei, waaruit de tegel wordt geproduceerd. Tijdens het bakken kan dit materiaal krimpen of uitzetten, afhankelijk van de grondstoffen en temperatuurregimes die worden gebruikt in het productieproces. Als gevolg hiervan, het kopen van keramische tegels 30 tot 60 centimeter, kan het zijn dat in het pakket vindt u tegels 29, 7 bij 60, 2 centimeter.

Als u deze functies overweegt en als u exacte afmetingen (bijvoorbeeld 300x600) nodig hebt om naar de ruimte te kijken, vraagt ​​u de verkopers naar de werkelijke grootte van de tegel uit de verzameling die u leuk vindt voordat u een aankoop doet.Verkrijg tegels uit slechts één batch, omdat de grootte van de tegels uit een vergelijkbare verzameling enigszins kan verschillen.

Voor wandbekleding op moeilijke en moeilijk bereikbare plaatsen, is het het beste om een ​​handig type keramisch materiaal - mozaïek te gebruiken, met behulp hiervan kunt u vrijwel alle problemen oplossen die verband houden met de bekleding van verticale oppervlakken.

De voordelen van een grote tegel

Een van de belangrijkste eigenschappen van keramische tegels op groot formaat is de speciale sterkte en weerstand tegen extreme temperaturen, evenals weerstand tegen hoge belastingen. Daarnaast worden grootformaattegels gebruikt in het ontwerp, bijvoorbeeld de standaardafmetingen van 600 bij 300 millimeter, Het heeft een aantal voordelen in vergelijking met kleine keramische tegels:

  • Een klein beetje tegels vormt het minimum aantal verbindingen;
  • Met de gerectificeerde rand van het product kunt u een minimale opening tussen de tegels creëren.

Deze twee factoren dragen bij aan het creëren van de visuele illusie van een stevig, bijna spiegelachtig keramisch oppervlak, wat een bijzonder hoogtepunt kan zijn in het ontwerp van ruimtes als een keuken, eetkamer of badkamer.Als u de kamer bekleedt met een grote tegel, kunt u de reparatie veel sneller uitvoeren, waardoor u veel tijd bespaart.

Grote vierkante tegel is het beste materiaal om een ​​keuken of eetkamer in een klassieke stijl te versieren, maar alleen op voorwaarde dat de ruimte ruim genoeg is. Deze vorm van tegels ziet er altijd erg harmonieus uit en geeft een strak interieur. Grote rechthoekige tegels zijn ideaal voor het modelleren van trendy moderne interieurontwerpen zoals loft, modern, hi-tech of neoklassiek.

Maar welke stijl u ook kiest voor het ontwerp van de keuken, eetkamer of badkamer, vergeet niet dat de grootte van de tegel moet worden gekozen op basis van het oppervlak van de kamer.

Voor kleine gebouwen, zou u geen grote muurtegel moeten kiezen, een uitzondering kan het ontwerp van een keukenschort zijn, waar met succes, als accent, een grootformaat fototegel kan worden gebruikt.

Kies een wandtegel in de badkamer moet gebaseerd zijn op dezelfde regels als in de keuken. Hoe groter de badkamer, hoe groter de tegels die u kunt gebruiken voor wandbekleding. Houd er rekening mee dat de badkamer meestal een hoge luchtvochtigheid heeft,en deze omstandigheid vereist speciale aandacht bij het uitvoeren van voorbereidend werk met het oppervlak van de wanden waarop de tegel zal worden gelegd. De basis waarop de keramische tegel wordt gemonteerd, moet absoluut vlak zijn om het binnendringen van vocht van binnenuit op de contactpunten met de natuurlijke takken van interne communicatie volledig te elimineren. En vooral grondig voorbereidend werk moet worden uitgevoerd voordat er grootformaat keramische tegels worden gelegd.

Over de kenmerken van de keuze van keramische tegels van maat 30x60, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer