Tegel op het toilet: ontwerpideeën

 Tegel op het toilet: ontwerpideeën

Eigenaren van een aparte badkamer kunnen het toilet fineren met dezelfde tegel die in de badkamer is gebruikt, en ze kunnen een andere optie kiezen. Tegel in verschillende kleuren, verschillend van vorm en dikte - een ideale dekking voor het toilet. Deze kamer is minder dan de badkamer is blootgesteld aan vocht, dus hier kan de tegel worden gecombineerd met andere coatings. Overweeg de ontwerp- en stilistische regels voor het selecteren van tegels, evenals het evalueren van populaire fabrikanten.

voordelen

Keramische tegels zijn een milieuvriendelijk materiaal dat wordt geproduceerd door op natuurlijke witte klei te drukken met verschillende additieven. De voordelen van tegels boven andere coatings zijn vooral relevant voor een kamer zoals een toilet.

Overweeg de belangrijkste voordelen van tegels voor het toilet.

 • De tegel is eenvoudig te reinigen en het toilet is de plaats waar de meeste bacteriën zich verzamelen. Het materiaal is vochtbestendig en bestand tegen nat reinigen in alle hoeveelheden.
 • De tegel absorbeert de geur niet.
 • Keramiek kan zelfs de muren, niet te "eten" de ruimte, omdat de tegel voor het toilet - het materiaal is dun en duurzaam.
 • De overvloed aan kleuren maakt het mogelijk om het interieur van de kamer in aangename, rustgevende kleuren te versieren.

Modieuze vorm

De grootte en configuratie van de tegels hangen af ​​van de specifieke collectie en fabrikant en houden rechtstreeks verband met de afmetingen van de kamer en de gekozen stijl van decoratie. Het gebruik van breedformaat tegels is typerend voor minimalistische stijl en moderne trends.

Door het materiaal van klein formaat aan te brengen, wordt de ruimte comfortabeler en kun je ook verschillende kleuren en patronen met elkaar combineren.

Hiervoor zijn verschillende tegelformaten geselecteerd.

 • pleinen 20x20 cm, die in toenemende mate worden aangetroffen in collecties met handgemaakte schilderkunst.
 • Bakstenen vormen "varken" - dit is een licht convexe tegel. Dit formaat bij het leggen creëert het effect van schalen.
 • mozaïek - dit type wordt vaak gebruikt voor interieurontwerp in etnische stijl, bijvoorbeeld Marokkaans.

Overzicht fabrikanten

De moderne selectie van tegels wordt vertegenwoordigd door producten van verschillende wereldfabrikanten. De collecties van Italië, Spanje en Rusland onderscheiden zich door de grootste variëteit. Ze vertegenwoordigen onovertroffen schoonheidsontwerpoplossingen die natuurlijke materialen nabootsen.

Eigenlijk is het:

 • imitatie van travertijn - een steen in gele tinten, die voor een sfeer van comfort zorgt;
 • gemarmerde tegels;
 • geconfronteerd met materiaal onder textiel van lichte tinten.

Vandaag komt niet gelakte luxe in de mode, maar eerder een stijlvolle gezelligheid, het is een ideale optie voor het afwerken van een klein toilet. Porseleinen tegel in de Italiaanse stijl wordt vertegenwoordigd door collecties met decor. Overweeg enkele van de populairste merken uit Italië en andere landen.

Estima

De catalogi van dit merk zijn rijk aan imitaties van natuurlijke materialen die voor de vloer kunnen worden gekozen, en voor wanden is deze geschikt:

 • Latte-collectie van zacht melkschuim met verticale strepen, die een sfeer van warmte en comfort in de badkamer zal creëren;
 • Geconfronteerd met tegelcollectie Milagro met delicate kleuren in pastelkleuren.

Imola Ceramica Collecties

Het is een combinatie van bleke achtergronden en rijke patronen.

 • Capri-serie - Dit zijn geribbelde porseleinen steengoedtegels.
 • Habitat-serie - decoratieve tegels met een patroon in de vorm van een bloemornament, aangebracht met een stencil. Symmetrische patronen kunnen zich vermengen met achtergrond-koelwitte kleuren.
 • Voor de toilet geschikte decoratieve tekeningen Kiko-collectiesgestileerde etnische patronen. In de reeks zijn er achtergrondelementen om het decor aan te passen.
 • decoratief Andra-serie - het is een muur achtergrondtegel versierd met bloemen.
 • Patchwork-kleurenreeks van Italiaanse handel merken SantAugustino Het is een vloer- en wandtegel met symmetrische geometrische patronen die de ruimte goed structureren.
 • Geometrische monochrome patronen zijn te vinden in City Glamour-collecties van Unica. Ze zijn geschikt voor het afwerken van de vloer in het toilet, het zal visueel de ruimte van een kleine ruimte vergroten.

Kerama marazzi

De fabrikant biedt een ruime keuze aan keramiek voor het toilet.Originele oplossingen zijn bijvoorbeeld series die genoemd zijn naar de Italiaanse steden Forio en Positano. De collecties bevatten achtergrondelementen, decor met steden en gestileerde randen.

duin

In de collecties van het Spaanse merk, naast de breedformaat gevelplaten met het effect van goud en zilver, zijn er gezellige, beschilderde keramische materialen van klein formaat:

 • De stenen van 30x60 cm van de Tandem-serie lijken op kleine frames voor een foto en vertegenwoordigen een reeks tekeningen die niet worden herhaald;
 • Surfcollectie - een reeks tekeningen van mariene onderwerpen;
 • De Mandala-collectie zal liefhebbers van het hindoeïsme interesseren, decoratieve elementen zijn versierd met afbeeldingen van yantra's en mandala's.

Hoe te kiezen?

De keuze van het bekledingsmateriaal hangt af van de stijl van het appartement en van de manier waarop de badkamer is afgewerkt. Decoratieve elementen van de badkamer en het toilet komen mogelijk niet overeen, maar de achtergronddekking is beter om hetzelfde te maken. Als u bijvoorbeeld een Kerama Marazzi-stadstegel voor een badkamer kiest, kunt u een inrichting in het toilet maken met achtergrondmateriaal van dezelfde kleur, maar met verschillende afbeeldingen.

Monofonisch materiaal ziet er nogal saai uit, het is beter om het te mengen met een licht decor. De onmiskenbare optie is een verscheidenheid aan ornamenten, ze kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met achtergrondtegels.

Gebruik een combinatie van verschillende materialen. Het toilet is meestal een kleine kamer. Tegel voor afwerking is een budgetoptie, maar u kunt de reparatiekosten nog verder verminderen. Om bijvoorbeeld 2/3 van de muur met verf en 1/3 met tegels te bedekken, kan slechts 2-3 vierkante meter voldoende zijn om naar een gemiddeld toilet te kijken. m. Zo kun je een interessant ontwerp krijgen en er niet veel geld aan uitgeven.

Ideeën voor ontwerp

De registratie van een toilet hangt af van de gekozen stijl van de kamer.

 • In een klassiek ontwerp zou het gepast zijn om een ​​glad geschilderd bovenste deel van de muur te combineren met een marmer of parelmoer op de bodem. Naar het interieur leek niet saai, vloeren zijn beter om tegels met een ornament te regelen.
 • De Italiaanse stijl wordt gekenmerkt door een combinatie van dunne monochrome ornamenten en een monochrome achtergrondtegel, de vloer is in vintage stijl opgemaakt in vierkantjes van 20x20 cm.
 • In de zolderstijl kan het toilet worden ingericht met imitatie van witte of rode baksteen, maar niet op de hele muur, anders zal het het interieur overbelasten. De rest van de muur kan wit worden geverfd.
 • In de Provence-stijl is het beter om een ​​toilet te regelen, als het ruim is en een raam heeft, is deze optie bijvoorbeeld mogelijk in een landhuis.Voor deze richting is een combinatie van kleine vierkanten uit een verzameling met één kleur afgewisseld met een ornament.
 • Voor de Marokkaanse stijl kunt u veilig een mozaïek van verschillende kleuren kiezen. Dergelijke producten zijn vrij duur, zodat ze kunnen worden gecombineerd met goedkopere achtergrondtegels.
 • Voor de Turkse stijl wordt gekenmerkt door afwerking in travertijnentinten. Collecties die verschillende variëteiten en schakeringen imiteren, worden gepresenteerd in de catalogi van Italiaanse en Russische fabrikanten.

Lay-outopties

Grootformaat tegels zijn ingedeeld volgens de afbeelding, als die er is, en tegels in de vorm van vierkanten en stenen kunnen op de volgende basismanieren worden ingedeeld:

 • een naad in een naad - de tegel blijft in de buurt;
 • de "cramming" lay-out is de lay-out waarbij de panelen van de 1e zijn samengevoegd in het midden van de 2e rij tegels, en het legeffect "hog" creëert het effect van een bakstenen muur;
 • diagonale lay-out voor vierkante elementen;
 • Visgraat - voor rechthoekige delen.

Zulke opties zien er indrukwekkender uit als je tegels van verschillende kleuren of met een patroon gebruikt.

Kleur oplossingen

Om het toilet te versieren, kun je niet alle kleuren gebruiken.Tonen die een staat van ontspanning en aangename emoties veroorzaken zijn het meest geschikt, bij voorkeur negatieve associaties vermijdend. Pastelkleuren kunnen gunstig zijn voor de gezondheid.

Grijze en zwarte tegels passen niet, omdat de ruimte voor het toilet - klein en zonder vensters, deze kleuren comprimeren de ruimte te veel. Zwart en witte vloeren zijn een optie. Heldere kleuren, zoals geel, rood, oranje, wanneer ze op de hele muur liggen, kunnen vervelend zijn, dus het is beter om ze als decoratie te gebruiken.

8 foto

Vlak naar de muur kijken ziet er te simpel uit, gebruik meestal de belangrijkste achtergrondtegel en voeg er decor aan toe.

 • Geometrische patronen kunnen worden gemaakt met behulp van een schaakbordlay-out, de combinatie van twee tonen van dezelfde kleur, bijvoorbeeld donker en lichtgroen, ziet er prachtig uit.
 • Ornamenten geschilderd door Etrusken, Gzhel kan niet helemaal over de muur gaan en als decoratie worden gebruikt. De geverfde tegel wordt meestal gemaakt in blauwe tinten, dus lichtblauw zal de basis ervoor zijn.
 • In de collecties van moderne fabrikanten zijn tegels te vinden die natuursteen nabootsen.Niet gebruiken in de toiletcollectie in donkergrijze kleuren, zoals cement en asfalt, maar ook baksteen. Het is noodzakelijk om de voorkeur te geven aan lichte tonen.

Combinatie met andere materialen

Om redenen van zuinigheid en schoonheid kunnen tegels worden gecombineerd met andere materialen.

 • Wallpaper. Tegel op 2/3 van de muur van de vloer en behang - aan de bovenkant. Deze optie is het meest budget. Aan de ene kant is het onderste deel van de muren beschermd tegen de gevolgen van vuil en vocht, aan de andere kant kun je zoveel tegels kopen als je nodig hebt en de rest van de muur bedekken met behang. Het behang moet echter behoorlijk dicht en zwaar zijn.

Deze optie past in een rustieke stijl en in de richting van de Provence. Het behang voor een dergelijke combinatie moet een klein patroon hebben, zodat het contrast van de textuur van de materialen niet in het oog springt, en de tegel moet dun zijn, in overeenstemming met het behang, monofonisch of met een eenvoudig ornament.

 • Geschilderde muren. Aan de ene kant lijkt het idee zo eenvoudig en budgettair mogelijk te zijn, aan de andere kant bestaat de complexiteit van de uitvoering uit het nivelleren van de muren. Als dit geen probleem is, kan het bovenste gedeelte worden geverfd zodat het overeenkomt met de tegel en moet de tegel worden gekozen met een interessant decor en ornament.
 • PVC-panelen. Glanzende PVC-panelen - een goedkope optie voor wanddecoratie. Ze zijn goedkoper in prijs dan tegels en vereisen geen oppervlakte-egalisatie. Kunststof panelen worden op een speciale lijm aangebracht. De tegel kan alleen als decor worden gebruikt, bijvoorbeeld tussen PVC-strips in het midden van de muur. Bij het leggen kan het echter nodig zijn om de coating op één niveau in te stellen.

decoratie

Decoratieve artikelen zijn zeer geschikt in de gecombineerde badkamers, toiletten en baden. Fabrikanten van decoraties bieden verschillende opties.

 • Patronen. Patronen op de tegel kunnen geometrisch zijn, gemaakt met stencils. Ze zijn meestal monochroom of gemaakt op basis van mozaïek.
 • Ornamenten. Tegenwoordig is het in de mode om tegels met etnische ornamenten te verspanen, vooral in Spaanse stijl.
 • Pictures. Op afzonderlijke elementen van de tegel zien tekeningen met afbeeldingen van zeegezichten en steden er heel natuurlijk en harmonieus uit.
 • Stoepranden. Grenzen zijn ontworpen om het ene dekkingssegment van het andere te scheiden. Ze zijn meestal versierd met patronen en maken deel uit van een bepaalde serie.

Instructies voor het leggen

Degenen die met hun eigen handen reparaties op het toilet willen doen, zullen uiteraard besparen op de diensten van een tegelzetter.Om een ​​succesvol resultaat in de tegelhandel te bereiken, is het belangrijkste ding om te meten en te markeren. Om dit te doen, niet genoeg roulette om een ​​hoge precisie op te maken, heb je een lange bouwliniaal nodig.

 • Markering. Volgens de liniaal meet de locatie van de tegel en teken een schets op de muur met een potlood. Voor een beginner-tegelzetter is het misschien makkelijker om kleine vierkantjes van 20x20 cm te leggen, dit komt omdat ze niet hoeven te worden bijgesneden.
 • Lijm aanbrengen. Porseleinen tegels worden gelegd met een speciale tegellijm, bijvoorbeeld van het merk Ceresit. Hiermee kunt u de tegel op de betonnen muren en op de oude vloer plaatsen. Dit is handig omdat u de muur van de vorige bekledingslaag niet hoeft te reinigen.

Deze lijm is ook geschikt voor het gronden van het oppervlak, waardoor de wanden gelijkmatiger worden. Lijm wordt verdund in een grote container met water. Voor het verkrijgen van een homogene massa moet een speciaal mondstuk worden gebruikt voor een boor, die een mixer wordt genoemd. Lijm kan met een troffel op de hele muur worden aangebracht en op het oppervlak van de tegel zelf.

 • Stapelen. Het is beter voor een beginner om niet te experimenteren met een diagonale lay-out of visgraat en een tegelnaad in de naad te leggen.Om de taak te vergemakkelijken, is het beter om tegels te kiezen met één patroon of minimale inrichting.

Spectaculaire voorbeelden voor inspiratie

Het toilet in vintage stijl is betegeld in klein formaat. Stukken van verschillende kleuren in het zanderige bereik creëren een gezellig interieur, waarin zowel vergulde als wit-matte lampen er even mooi uitzien.

Het toilet in Turkse stijl is gedecoreerd met het gebruik van twee soorten tegels. De bovenkant is gevoerd met een diagonale lay-out en versierd met decoratieve elementen. En voor de decoratie van de onderste stukken worden gebruikt in de patchwork-stijl.

De gecombineerde badkamer in loft-stijl laat volledig toe dat een betonnen muur na reparatie niet wordt gemaakt. Tegel met een imitatie van wit metselwerk aan de muren en een houten vloer laten u een uniek comfort in de kamer creëren. De compositie wordt aangevuld met kleine lampen van verchroomd metaal.

Het toilet in de "Chroesjtsjov" heeft in de regel een kleine afmeting, dus voor de decoratie in deze uitvoeringsvorm wordt aan de bovenkant een lichte tegel gebruikt, die de ruimte visueel vergroot.

Een voorbeeld van een heldere en kleurrijke oplossing in het appartement van een paneelgebouw, dat de ruimte niet visueel beperkt.Het geheim van afwerking is dat het rijke decor zich op de achterwand bevindt en witte tegels op de zijvlakken worden gebruikt.

In deze video vindt u een masterclass over het leggen van tegels in het toilet.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer