Een selectie van Poolse badkamertegels

 Een selectie van Poolse badkamertegels

Afwerkingsmaterialen die in vochtige omstandigheden worden gebruikt, moeten van goede kwaliteit zijn en tevens bestand zijn tegen warmte en vocht. Hoge technische kenmerken inherent aan keramiek uit Polen.

Niet iedereen weet de keuze van Poolse tegels voor de badkamer te bepalen, omdat het bereik vrij breed is. Een overzicht van bekende fabrikanten en aanbevelingen voor het kiezen van de meest gedetailleerde in dit artikel.

Speciale functies

Men gaat ervan uit dat keramische tegels van de hoogste kwaliteit in Italië worden gemaakt. Bekledingen uit Polen zijn echter praktisch niet inferieur aan technische en esthetische eigenschappen van Italiaans aardewerk. Bovendien is de prijs van Poolse tegels veel lager.

De tegel uit Polen is gemaakt van kwaliteitsklei, productie wordt geproduceerd in hetzelfde land. Het productieproces van afwerkingsmaterialen is volledig gemoderniseerd en omvat enkele technologieën die zijn geleend van toonaangevende Europese landen op het gebied van keramische tegelproductie (Italië, Duitsland, Spanje).

De lage prijs van Poolse tegels wordt niet geassocieerd met materiaal van slechte kwaliteit, maar met een verbeterd productieproces. De nieuwste apparatuur en het gebruik van geavanceerde technologieën kunnen aanzienlijk besparen op kosten, wat een vermindering van de kosten van het eindproduct met zich meebrengt.

Voor- en nadelen

Tot op heden zijn Poolse tegelcoatings de beste in termen van prijs / kwaliteitsverhouding.

Deze tegel heeft verschillende voordelen.

 • Onschadelijk voor het lichaam. Pools keramiek wordt alleen gemaakt van hoogwaardige materialen van natuurlijke oorsprong zonder toevoeging van schadelijke componenten.
 • Gemak van zorg. De coating is niet bang voor huishoudelijke chemicaliën en vocht, waardoor regelmatig nat kan worden gereinigd in de kamer.
 • Hygiëne. Tegelcoaten is niet onderworpen aan de vorming en verspreiding van schimmel en meeldauw.
 • Hoge mate van vochtbestendigheid.Poolse tegel verslechtert niet onder invloed van water.
 • Keramische tegels uit Polen geven u de mogelijkheid om een ​​harde coating met hoge sterkte te maken. Een dergelijk afwerkingsmateriaal is bestand tegen zware mechanische belastingen, die worden veroorzaakt door zwaar sanitair. Bovendien is het tegeloppervlak niet gevoelig voor schurende deeltjes en chemicaliën. Onder invloed van dergelijke stoffen zal het materiaal niet worden bekrast en zal het zijn oorspronkelijke uiterlijk niet verliezen.
 • Brandwerendheid De tegel is niet onderhevig aan brand en verspreiding van vuur, wat een hoog niveau van brandveiligheid garandeert. Onder invloed van hoge temperaturen, die door water verwarmde handdoekrails kunnen creëren, verslechtert het materiaal niet en worden er geen giftige gassen uitgestoten.
 • Met een groot aantal verschillende designercollecties van bekende Poolse fabrikanten kunt u de juiste optie kiezen voor elk interieur.

Ondanks vele voordelen hebben Poolse keramische tegels verschillende nadelen, die meestal tot bepaalde collecties behoren.

We merken de belangrijkste nadelen van dergelijke coatings.

 • Sommige partijen, zelfs geproduceerd door populaire fabrikanten, hebben mogelijk een huwelijk.Bijvoorbeeld een oneffen oppervlak of een verkeerd toegepast patroon dat moeilijk te plaatsen is.
 • Glad en koel oppervlak. Dit nadeel is niet alleen inherent aan Poolse coatings, maar ook aan alle keramische tegels. Om deze optie te kiezen voor het afwerken van de vloer in de badkamer is allesbehalve veilig.
 • Kwetsbaarheid. Het materiaal creëert na de installatie een duurzame coating. Elke afzonderlijke tegel kan gemakkelijk worden opgesplitst of beschadigd tijdens transport of onzorgvuldig gebruik.

types

Poolse tegels voor badkamers kunnen worden gebruikt om zowel muren als vloeren af ​​te werken. Meestal is het afwerkingsmateriaal gemaakt van keramiek. Er zijn echter collecties porselein. Porselein-steengoed wordt meestal gebruikt voor het bekleden van de vloer, omdat een dergelijke coating minder glad is en hogere technische kenmerken heeft.

De grootte en het ontwerp van de tegel uit Polen kan heel divers zijn. Deze parameters zijn afhankelijk van de specifieke fabrikant en verzameling. Je vindt zowel grote tegels als materiaal in de vorm van een mozaïek.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een Poolse tegel moet in de eerste plaats rekening worden gehouden met het ontwerp van de badkamer, de afmetingen en het type oppervlak,welke moet worden voltooid.

In ruimtes met een klein oppervlak is het niet nodig om een ​​groot betegeld materiaal te gebruiken (bijvoorbeeld 100x100 centimeter). Voor gevelbekleding is het beter om een ​​geglansde coating met een hoge glansgraad te gebruiken, waardoor de ruimte visueel groter wordt. Als vloerbedekking is de meest geschikte optie een matte tegel of porselein.

Bij het kiezen van een tint materiaal moet u letten op het heersende kleurbereik en het verlichtingsniveau in de badkamer. Als de ruimte zwak verlicht is, ziet de schaduw van de tegel er visueel donkerder uit dan hij in werkelijkheid is. Het is ook de moeite waard eraan te denken dat je, door de dekking van lichte kleuren te gebruiken, het oppervlak van de kamer visueel kunt vergroten.

Populaire merken

Ondanks het feit dat de Poolse tegel hoge technische kenmerken heeft, hangt de kwaliteit van het product in veel opzichten af ​​van de fabrikant. Voordat u het materiaal koopt, moet u vertrouwd raken met de populairste merken die veel goede recensies van klanten hebben.

Opoczno

Afwerkingsmaterialen geproduceerd onder het merk Opoczno zijn erg populair, niet alleen in Polen, maar ook in andere Europese landen.Het bedrijf werkt samen met Italiaanse en Spaanse ontwerpers van keramische tegels. De badkamerafdekkingen van Opoczno zijn een goed voorbeeld van een combinatie van hoge kwaliteit, lage kosten en een esthetisch uiterlijk.

Tubądzin

Tubadzin-tegels worden gemaakt op de modernste apparatuur uit Italië en Spanje. Door de combinatie van hoogwaardige Europese productietechnologieën en hoogwaardige materialen uit Polen is het mogelijk keramische tegels van hoge kwaliteit te produceren.

Zeer populair zijn verschillende collecties van het merk Tubadzin.

 • Kleur. De collectie is erg populair in heel Europa. Het onderscheidende kenmerk is een helder kleurenpalet van tegels. De coating kan glad of gebosseleerd zijn, monofoon of met originele patronen.
 • Londen Piccadilly. De collectie heeft een speciale, verfijnde stijl. Tinten van tegels zijn niet zo divers, maar de verscheidenheid aan vormen en texturen van het materiaal laat je toe om een ​​originele coating in de badkamer te creëren.

Ceramika paradyz

Ceramika Paradyz is actief sinds 1989. Voor kopers over de hele wereld zijn tegels uit Polen geassocieerd met dit specifieke merk. Paradyz-tegeldeksels zijn verkrijgbaar in meer dan 50 landen over de hele wereld. De producten van het bedrijf voldoen aan de internationale kwaliteitsnormen.De nieuwste technologieën worden constant geïntroduceerd in de productie van keramische tegels, waardoor we de fabricagetechnologie en de eigenschappen van materialen regelmatig kunnen verbeteren.

Er zijn een aantal van de meest populaire collecties van badkamertegels van Paradyz.

 • Esagon. De collectie wordt vertegenwoordigd door kleine zeshoekige tegels in delicate poederachtige tinten. Afwerkingsmateriaal is ideaal voor badkamers in retrostijl.
 • Tero. Betegelde bedekkingen van deze collectie combineren een onovertroffen stijl en eenvoud. Het laconieke ontwerp en de lichte kleuren benadrukken het interieur van elke kamer. Deze tegel is echter alleen geschikt voor ruime badkamers, omdat deze vrij groot is.
 • Daikiri. De tegel uit de Daikiri-collectie laat je toe een spectaculaire imitatie van houten oppervlakken te creëren, dankzij de natuurlijke tinten en structuur van hout. Dergelijke bekledingen worden geproduceerd in de vorm van lange en smalle horizontale platen, en ook in de vorm van een vierkant, dat lijkt op een gedeelte van een houten staaf. De kleurenschaal wordt gepresenteerd in beige, grijze en crèmetinten.

In de volgende video vindt u een presentatie van de collectie tegels Venatello van het Poolse merk Tubadzin.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer