Hoe een groene tegel voor de badkamer kiezen?

 Hoe een groene tegel voor de badkamer kiezen?

Voor sommige mensen kunnen de woorden "groene badkamertegels" enige schok veroorzaken. De gewoonte van blauwe, lichte, grijze oppervlakken komt uit een verre kindertijd. Maar het is de moeite waard om een ​​minuutje te stoppen en zomerlandschappen verschijnen in hun geheugen. Bomen met smaragdgroen gebladerte wapperen in de wind, gras met dauw druppels glinsterend in de zon, tuinen gevuld met de geur van appels, olijfgaarden. Dergelijke herinneringen brengen vrede in het hart, de wens om het snelle ritme van ongrijpbare dagen te vertragen, om te genieten van de frisheid en het comfort.

Speciale functies

Misschien ben je malachietkisten uit de Ural-sprookjes gaan herdenken. Dergelijke associaties zijn niet toevallig.Groen is een integraal onderdeel van iemands wereldbeeld, zelfs opgesloten in de stenen jungle van de stad. Het symboliseert wedergeboorte, hoop, rust, heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel, verlicht irritatie en voorkomt stress.

In de badkamer ontmoet een persoon elke ochtend, komt hier na het werk of studeert om de vermoeidheid en stress van de dag weg te wassen. Het is belangrijk dat het ontwerp van deze hoek van het huis geschikt is voor de bewoners, zodat ze zich hier comfortabel en zelfverzekerd voelen. Voordat u een definitieve beslissing neemt en een assortiment groenproducten kiest, moet u dit overwegen en voelen. Ervoor zorgen dat de compositie overeenkomt met het innerlijke wereldbeeld, niet irriteert, een verlangen creëert om te handelen, je kunt overgaan tot de keuze van het materiaal en de grootte van de tegel.

types

materialen

Producten uit keramiek en porseleinen tegels - de meest populaire afwerkingsmaterialen voor de badkamer. Het is duurzaam, praktisch, bestand tegen hoge luchtvochtigheid, temperatuurschommelingen, reinigingsmiddelen.

 • Geëmailleerde tegels vaak gebruikt voor het afwerken van muuroppervlakken. Het is gemaakt van geperste, eerder gezuiverde klei.Tot de voordelen behoren esthetiek, heldere en verzadigde kleuren, onderhoudsvriendelijkheid en weerstand tegen reinigingsproducten. Het veroorzaakt echter verblinding en kan de ogen irriteren, waardoor de gezondheid nadelig wordt beïnvloed. Andere nadelen zijn een korte levensduur en kwetsbaarheid.
 • Matte (ongeglazuurd) het oppervlak draagt ​​een gevoel van warmte en comfort. Deze tegel wordt verkregen tijdens het persen en bakken van klei. Het is ruw en niet glad om aan te raken, en daarom wordt het vaker gebruikt als vloerbedekking. Een dergelijk oppervlak wassen is niet zo eenvoudig.
 • Voor het afwerken van de vloer met porselein. De basis is graniet, wat de coating een speciaal uiterlijk, verhoogde sterkte en stabiliteit geeft.
 • Terracotta producten Ze hebben een aangename en warme textuur, ze zijn gemaakt van ongebakken klei, maar ze zijn niet bedekt met glazuur. Shades en texturen zijn afhankelijk van tijd en het productie- en afvuurproces. Tegenwoordig wordt een dergelijk product zowel handmatig als in fabrieken vervaardigd.
 • Geweven of decoratieve tegels ziet er origineel en ongewoon uit. Het kan kiezels, luchtbellen, metaal, hout, spinnenwebben imiteren. In combinatie met matte of glanzende materialen maakt een badkamer een kunstwerk.

Dus keramische producten voor vloeren en wanden hebben verschillende eigenschappen.Informatie over de bestemming wordt meestal op het pakket toegepast. Wandbekleding geeft een penseelpatroon, vloer - een voetpatroon. Gearceerde voet geeft weerstand tegen slijtage. Het teken "AA" betekent dat het product een hoge weerstand heeft tegen parfums, cosmetica, chemicaliën en zuur.

afmeting

Bij het kiezen van keramische producten, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan hun dikte en grootte. De standaard materiaaldikte voor de vloer is 8-11 cm, voor muren - 6-7 cm. Productafmetingen variëren afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden. Er zijn verschillende hoofdsoorten.

Mozaïek en kleine tegels in grootte van 1x1 cm tot 10x10 cm gebruikt voor het afwerken van vloer- en muuroppervlakken. Beide opties zijn geweldig voor ruime kamers. Met behulp van decoratieve randen, samengesteld uit een mozaïek, kunt u de badkamer decoreren en bepaalde delen visueel markeren, het paneel monteren.

De meest voorkomende tegel is 20x20 cm of 20x30 cm en ziet er prachtig uit in grote en kleine kamers. De rechthoekige vorm is interessant omdat het visueel de ruimte vergroot. De horizontale ordening van details maakt de ruimte breder, de verticale - daarboven. Liggend diagonaal op de vloer, vergroot het zijn oppervlakte.

Breng in een grote badkamer dimensionale tegels aan, deze laten je toe om het visueel in zones te verdelen. Soms worden echter in een interieur producten van verschillende groottes gebruikt. Er zijn dus ongebruikelijke geometrische en kleurcomposities, de ruimte is aangepast.

kleur

In het interieur van de badkamer werden meestal verschillende varianten groen gebruikt.

 • emerald - heldere, glanzende en tegelijkertijd rustige en levengevende schaduw van het donkere spectrum. Om de ruimte niet te verzadigd, zwaar te laten lijken, is het noodzakelijk om het kleurenbereik te diversifiëren.
 • olijf - kalm, gebalanceerd en tegelijkertijd licht en vrolijk, ziet er geweldig uit met witte en warme tonen.
 • pistache - zacht, aangenaam, lente. Er is geen obsessie en agressiviteit. In combinatie met bleke tonen wordt de ruimte visueel vergroot en in combinatie met donkere tonen worden de nadelen gecorrigeerd.
 • jade benadrukt strengheid, elegantie en verfijning.
 • malachiet - meer verzadigde, krachtige schaduw, creëert een gevoel van mysterie, bovennatuurlijkheid, frisheid en elegantie.
 • Sappige groenten - helder en verfrissend; in combinatie met geel geeft het levendige en krachtige composities, met bruin krijgt het een vleugje adel.
 • Dood gras - ziet er geweldig uit met geel en wit.
 • Zeegolf - Een zeer populaire optie. In combinatie met sneeuwwit kan het een gevoel van leegte en pijn geven en heeft het revitaliserende details en inserts nodig.
 • moeras brengt rust, balans en ontspanning in de atmosfeer. Bij het ontwikkelen van een ontwerp moet er echter rekening mee worden gehouden dat een groot deel van deze schaduw een deprimerend en onderdrukkend effect zal creëren.
 • mosterd geeft warmte en comfort. Het is belangrijk om het te combineren met andere kleuren, anders bestaat het risico op een donkere, sombere en benauwde kast.
 • Groene appel - levendige, verfrissende, verkwikkende schaduw. Crème vermindert de verzadiging, kalmeert. In combinatie met sneeuwwit vergroot deze toon visueel de ruimte.
 • kalk - sappige en oogverblindende kleur. Het wordt gekalmeerd door witte en crèmetinten en creëert een lentegevoel.

Groene en blauwe tegels zijn ook populair. Dergelijke tegelproducten kunnen zowel de wanden als de vloer versieren.

Stijl en ontwerp

Een verscheidenheid aan kleuren, afmetingen van groene tegels en prachtige combinaties met andere kleuren maken het mogelijk om verschillende stijlen in de badkamer te creëren.

 • Neem voor de Griekse stijl olijf- en witmateriaal. Verbeter het effect van decoratie met bruine patronen.
 • Olijf bekleding is perfect voor vintage stijl, met de vloer is het beter om de elementen van zandkleuren of een echte boom te leggen. De atmosfeer uit de oudheid zal de loodgieter op de uitgesneden poten nabootsen.
 • Pastel en turquoise tinten helpen de kamer vullen met een maritieme sfeer. Een levendige indruk zal worden gemaakt door een mozaïek met bijvoorbeeld golven of bloemen van lelies.
 • De combinatie van een schaduw van verse groenten, pistache, zandkoek geeft het effect van regenwoud. Levende planten, lichte handdoeken, rieten meubels zullen deze indruk complementeren.
 • De combinatie van rijke groene, gele, gouden en lichte elementen laat toe de badkamer in de Art Deco-stijl te versieren. Jade en malachiet tonen zijn ook geschikt voor hem.
 • Een muur groen maken en de andere zwart of wit toont de moed en de bereidheid om vooruit te komen, wees de eerste en neem het risico. Dit zijn de kenmerken van de avant-garde.
 • Mozaïek - het idee van een combinatie van tegels van verschillende kleuren wordt alleen beperkt door de verbeeldingskracht van de ontwerper. Kleurrijke panelen, patronen, vakkundig geplaatste accenten geven de badkamer een charme en uniciteit.

Subtiliteiten van keuze

De rijkdom aan tinten en texturen van de groene gamma-tegel, de verscheidenheid aan ideeën en designervondsten maken het mogelijk om prachtige interieurs te creëren.

Zodat ze stijlvol en origineel zijn, niet alleen in de lay-out van de ontwerper, moet u ook op enkele nuances letten.

 • Monochroom canvas is beter om te diversifiëren met andere kleuren, tinten of schilderijen.
 • Lichte kleuren zijn meer geschikt voor muren - ze vergroten de ruimte. Donker - voor de vloer.
 • Meubilair en accessoires moeten overeenkomen met de gekozen stijl.
 • In het groene binnenland ziet het mooie witte loodgieterswerk eruit.
 • Natuurlijke verlichting benadrukt de diepte van verzadigde kleuren.
 • Met het rijke kleurenschema kunt u verschillende stijlen in één ruimte combineren.
 • Metalen elementen geven het interieur originaliteit en originaliteit, maar je moet heel voorzichtig zijn met hen - het risico bestaat dat deze details niet passen in het totaalbeeld en de harmonie vernietigen.

Succesvolle voorbeelden en opties

    Een badkameroptie voor een man - een harmonieuze selectie van kleuren, netheid, nobelheid en elegantie van de hoofdkleur, verticaal mozaïek, beknoptheid. Een rode bloem, een grote chroomkraan, metalen inzetstukken en een spiegel trekken de aandacht en verlevendigen het interieur.

    Een kleine kamer is gemaakt in lichte, salade- en olijftinten. De ongewone textuur, bruine vlekken, herhaald op het gordijn, waardoor een gevoel van complete harmonie overblijft. Lichte kleuren en een spiegel breiden de ruimte visueel uit.

    De zachte turquoise tint van de muren in combinatie met wit en zand geeft de frisheid en lichtheid van de kust. Het paneel en de horizontale decoratieve rand maken het interieur levendiger. Gouden handvatten op meubels zien er ook geweldig uit.

    Over hoe je tegels in de badkamer legt, zul je in de volgende video leren.

    Comments
     auteur
    Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

    Inkomhal

    Woonkamer

    slaapkamer